Dodaj do ulubionych

Otyłość

04.12.16, 19:16
vod.tvp.pl/26786004/wynik-wyszukiwania

Przy tym filmie płakać mi się chciało choć nie mam oczu w mokrym miejscu.
Jak ja rozumiem co przeżywa. Cholera, jak ja ją dobrze rozumiem.
A jej matka i babka- bez komentarza...
Obserwuj wątek
    • panterarei Re: Otyłość 04.12.16, 19:35
      Było..
      Mnie bardziej ruszyła wazaca 40kg czterolatka z zadowolona z siebie mamuśka
    • kaz_nodzieja Re: Otyłość 04.12.16, 19:37
      Płakać mi się chce. Zresztą nad otyłymi dorosłymi także, bo u mnie empatia nie kończy się w momencie gdy człowiek kończy 18 lat, jak u części osób.
    • nangaparbat3 Re: Otyłość 04.12.16, 19:41
      Ale co matka i babcia? Mają problem, z ktorym sobie nie radzą. Sądzę, że operacje zmniejszania żołądka powinny być wspomagane przez solidną psychoterapię, no i edukację. Jakieś grupy wsparcie dla osob po.
      Ale jak pomoc dziennikarzowi, ktory mówi: "Ja tobie daję ten manual" ????? I zaprasza bohaterki programu, ktorym chce ponoc pomóc, do pustego hangaru? Moze to się zresztą potem wyjasnia, zdzierżyłam tylko pierwsze 10 minut.
      problem z otyłymi dziecmi mamy ogromny, i trzeba było zamiast rozdawać kasę reaktywowac szkolne stolówki, gdzie dzieci jadlyby za darmo, regularnie i zdrowo. Pewnie by to kosztowalo ulamek 500 plus, a kasa bylaby wydana w pełni dzieci, nie ściągała kobiet z rynku pracy, i oszczędność wielka, gdyby to zahamowało wzrost liczby dzieci otyłych. A tak - du...a.
      • lucy-luka Re: Otyłość 04.12.16, 20:14
        jak te obiady mają tak wyglądać jak owoce i warzywa w szkole to ja dziękuję uncertain
        • ga-ti Re: Otyłość 04.12.16, 20:17
          Dostajecie wyschnięte plasterki marchwi? Moja takie przynosi, nie do jedzenia.
          • lucy-luka Re: Otyłość 04.12.16, 20:22
            wyschnięte nie, ale czasem skwaśniałe, jabłka i gruszki z najniższej półki, ogólnie odechciewa się tego jeść uncertain
    • ga-ti Re: Otyłość 04.12.16, 20:09
      Mnie bardziej dołuje sytuacja dziewczyny z rodziny, gdzie ojciec (też otyły) z matką dogadać się nie mogą, matka jakaś wiecznie w pretensjach, fochy nie do ogarnięcia na chłopa i córkę chyba też.
      Ciekawe, czy program przewiduje objęcie tych dzieciaków i ich rodzin opieką psychologa i to nie tylko na czas nagrywania programu?
      No i czy aby uzyskać pomoc to trzeba do programu tv się zgłosić, nie ma pomocy niemedialnej?
      • ga-ti Re: Otyłość 04.12.16, 20:11
        Odcinek 6
      • panterarei Re: Otyłość 04.12.16, 20:21
        No ale ta kobieta pije chyba. Wygląda w każdym razie. W tym odcinku jest jedna jedyna mega prosta i niezamozna rodzina w tym programie. Im się nie dziwię, ale ci technologowie żywności, psychologowie..ogólnie program słaby, a poziom symulacji komputerowych wyrywa z butów. Groteskowe to jest. Tylko dzieci żal..
    • lucy-luka Re: Otyłość 04.12.16, 20:17
      oglądałam wszystkie odcinki w tv i doznałam szoku jak ludzie żywią siebie i swoje dzieci uncertain dzieci nie znają podstawowych produktów spożywczych, nie jedzą z rodzicami przy stole (część domów nawet tego stołu nie posiada!), mają tony słodyczy, które ani tanie, ani zdrowe nie są. trudno się dziwić, że polskie dzieci tyją tak szybko skoro tak to wygląda. żywienie katastrofalne + brak ruchu.
      • korolla-x Re: Otyłość 04.12.16, 21:23
        Katastrofalne żywienie, brak ruchu - i to potworne rozmemłanie, pokładanie się, rozwalanie na kanapach podczas oglądania TV, rozmowy z gośćmi... Nie wiem, ale wydaje mi się, że oni wiedzą, ze sa nagrywani w domu, więc żadnego dobrego wychowania tam nie ma? Leżą byle jak, i dzieci, i dorosli - rozbebeszeni, nogi w górze, porozwalani -nie mogę na to patrzeć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka