Dodaj do ulubionych

To tak na serio???

07.12.16, 21:45
Korzystam z easycall, mam wykupiony polski numer tel, wygodna i tania forma kontaktu, jak czasami cos trzeba na odleglosc zalatwic. I oto dzisiaj dostalam takowego maila:

Szanowny Kliencie,

pragniemy poinformować, iż w związku ze zmianami w Prawie
Telekomunikacyjnym (Dz. U. z 2014r. poz. 243, z późn. zm.17) oraz
wejściem w życie ustawy „antyterrorystycznej” korzystanie z usług
telekomunikacyjnych rozliczanych w formie przedpłaconej (pre-paid) wymaga
potwierdzenia danych Abonenta. Abonenci mają czas na potwierdzenie danych
do dnia 1 lutego 2017r., w przypadku braku potwierdzenia danych dostęp do
usługi po dniu 1 lutego 2017r. zostanie wyłączony do czasu ich
potwierdzenia.

Nie czekaj do ostatniej chwili i już teraz sprawdź w jaki sposób możesz
potwierdzić dane abonenckie -
www.easycall.pl/potwierdzeniedanych.html
Z poważaniem,
Biuro Obsługi Klienta
easyCALL.pl S.A.

wg strony:

www.easycall.pl/potwierdzeniedanych.html
mam wyslac skan paszportu, inne opcje w moim przypadku nie wchodza w rachube.

Siedzie i sie dziwie... To sie dzieje naprawde???
Obserwuj wątek
    • danaide Re: To tak na serio??? 07.12.16, 21:49
      Żeby to od dziś... Są kraje, gdzie od lat już nie można było mieć karty pre-paid.
      • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 21:55
        Od dobrych paru lat mieszkam na koncu swiata, w kraju ktory wg jakis tam zestawien jest wyzej od Polski miedzy innymi w temacie swobod obywatelskich, wiec dziwie sie takim dzialaniom. Ok moge zrozumiec USA, ale w Polsce? w terrorystow nie uwierze...
        • danaide Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:04
          Może to taki koniec świata, że terrorystom nie opłaca się tam działać?
          W zagrożenie terroryzmem w Polsce nie uwierzy nikt, dopóki słowo ciałem się nie stanie.
          • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:08
            Bo to jest taki koniec swiata, nawet doslowny i pewnie dlatego inny swiat od jakies czasu nas zadziwia.

Nic, to trzeba paszport zeskanowac, tylko juz sie przeterminowal tongue_out a nowego nie chce mi sie wyrabiac, za duzo zachodu.
            • danaide Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:13
              Na razie spróbuj na przeterminowany, dołóż tamtejszy aktualny dokument tożsamości. W końcu chodzi tylko o potwierdzenie tożsamości, a nie przekroczenie granicy, może wystarczy.
        • aankaa Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:06
          nie pozostaje ci nic innego jak zarejestrować kartę lub telefon na abonament
          ===
          ...w kraju ktory wg jakis tam zestawien jest wyzej od Polski miedzy innymi w temacie swobod obywatelskich...
          ===
          niedługo Korea Północna albo Chiny nas prześcigną...
          • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:12
            u nas dlugo sie prepaidy utrzymaja, a tym przypadku nie ma innego wyjscia jak wyslac ten skan, nie mam karty, ani telefonu, z numeru moge ewentualnie zrezygnowac i tak uzywam skypa, tylko czasami mamuska bywa poza zasiegiem, wiec wtedy uzywam easycalla i czasami do prozaicznych telefonow np do banku
            • aankaa Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:25
              ale to jest nadal pre-paid, tyle że z zarejestrowaną kartą
        • kk345 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:09
          Dziwię się, ze się dziwisz- m.in. w Niemczech już od lat musisz się wylegitymować, kupując pre-paid, we Francji też. W terrorystów nie musisz wierzyć, po Twojej stronie świata są jakby mniej aktywni...
          • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:14
            Wlasnie o tym pisze, do tej pory bylo poza mna, teraz juz jak widac nie, a nie mam telefonu czy karty, to usluga VOIP i dlatego tez sie dziwie.
            • kk345 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:29
              Chodzi wyłącznie o przypisanie używanego przez ciebie numeru do konkretnego właściciela, zidentyfikowanie go- nic nie zmienia się w świadczeniu usługi
          • baltycki Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:05
            > w Niemczech już od lat musisz się wylegitymować, kupując pre-paid,
            Nie, nie musisz, kupujesz np. w Lidlu i rejestrujesz online na "Lisa Simpson", nikt tego nie weryfikuje.
            • snakelilith Re: To tak na serio??? 08.12.16, 10:03
              baltycki napisał:

> Nie, nie musisz, kupujesz np. w Lidlu i rejestrujesz online na "Lisa Simpson",
              > nikt tego nie weryfikuje.

Tak baltycki, bo koleżanki tu niestety bzdury wypisują. W Niemczech do tej pory nie było żadnego obowiązku legitymowania się przy zakupie karty (sim) pre-paid. Wystarczyła rejestracja online bez weryfikacji. Dokument tożsamości wymagany był tylko przy umowach, ale przypuszczam, że ludzie z bardzo starymi umowami pamiętają jeszcze czasy, że wystarczyło podać tylko adres i numer (funkcjonującego) konta, kiedyś klinetowi bardziej się ufało. Ale te czasy stały się przeszłością. W maju tego roku (2016) wyszło nowe, kontrowersyjne zarządzenie antyterrorystycznewymagające od nowych klientów kart pre-paid legitymacji. Starzy klienci mają 1,5 roku czasu do załatwienie tej formalności, jednak nie wiadomo, jak to ma funkcjonować. Ja sama posiadam taką kartę i nikt do tej pory się u mnie nie zgłosił. Możliwe, że podpadam pod klientów, którzy kupili takową kartę przed 22 czerwca 2004 roku (nie pamiętam), ci z tego obowiązku są wykluczeni. Możliwe jednak, że się u mnie zgłoszą, na pewno jednak nie będę nikomu wysyłała żadnych scanów. Na głowę nie upadłam, by puszczać mój dowód pocztą, czy online. Co najwyżej dopuszczam możliwość identyfikacji tożsamości, jaką prowadzą banki online przed założeniem konta, czyli idziesz ze swoim dowodem do urzędnika państwowego, na przykład na poczcie i on stwierdza tożsamość, podpisuje odpowiedni dokumnet i wysyła do zainteresowanego, w tym przypadku, providera karty.
        • bergamotka77 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:46
          No błagam Cię Chile? Śmiech na sali, naprawdę cudowny kraj wydający na świat Pinocheta big_grin Błagam nie rozsmieszaj nas, rzeczywiście w niezwykle nowoczesnym miejscu osiadlas XD
          • aankaa Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:07
            nasz cudowny kraj wydał na świat Bieruta, Gomułkę, Cyrankiewicza i jeszcze kilku wybitnych wink Polaków
            • bergamotka77 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:34
              aankaa napisała:

> nasz cudowny kraj wydał na świat Bieruta, Gomułkę, Cyrankiewicza i jeszcze kilk
              > u wybitnych wink Polaków
              >
              "11 września 1973 roku, Pinochet przeprowadził zamach stanu w którym obalił demokratyczny rząd socjalisty Allende. Od początku ustanowiona przez niego junta rozpoczęła brutalne represje opozycji. Według różnych źródeł zabito od 1,2 tys. do 3,2 tys. osób, 80 tys. internowano, a 30 tys. poddano torturom, wśród tych osób znalazły się kobiety i dzieci". Naprawdę nadal ich będziesz Anka porównywać? Ale z Was niedouczone z historii egzemplarze. A oglądałaś "Śmierć i dziewczynę " Polańskiego? Jak nie to zobacz i przestań wypisywać bzdury.
              • aankaa Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:49
                czepnij się wink forumek mieszkających w Austrii (ojczyźnie Hitlera)
                • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 08.12.16, 00:42
                  I w Niemczech i we Francji, Wloszech, Hiszpanii, Anglii. I wielu innych krajach.

Anka, daj spokoj, to przeciez jest zwykla babska zadrosc tongue_out Mam kaprys ogladam wulkany, lodowce, jade do Peru, Brazylii, Argentyny, a Bergamotka musi dzieci bawic tongue_out
              • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:49
                Po II wojnie w Polsce tez nie bylo lepiej, wiezienia, tortury, represje, gloryfikowani obecnie zolnierze wykleci. I co mieszkasz w Polsce, jak mniemam.

O wyrznieciu Indian w Am.Pl wspominac nie bede, zreszta w AM Pld Hiszpanie lepsi nie byli jak juz ruszamy historie.

Tak widzialam i "Smierc i dziewczyne" i "Zaginionego" i "Dom dusz".

Od historii nie uciekniesz, ale wole zyc spokojnie tam, gdzie nikt mi 'do garow nie zaglada' i nie mowi, ze boghonoriojczyzna, albo odmawia sprzedazy leku czy uslugi medycznej gdzy sumienie mu nie pozwala.
                • bergamotka77 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:53
                  Czy ktos gloryfikuje Niemcy Hitlera? Pinochet byl prezydentem do niedawna, bodaj do 1990 roku wiec to nie jest odlegla historia. Błagam nie porównuj krajów europejskich z poludniowoamerykanskimi bo to dwa różne światy.
                  • aankaa Re: To tak na serio??? 08.12.16, 00:08
                    ale to ty wyciągnęłaś Pinocheta
                    my, jedynie, podpowiedziałyśmy inne państwa
                    • bergamotka77 Re: To tak na serio??? 08.12.16, 00:36
                      Aanka nie zabieraj głosu bo obnazasz swoją ignorancję tylko. Tak, nowoczesny kraj i dyktatura - to jakoś mi się kłóci z ideą swobód obywatelskich ale pewnie mysiulek wie jak zawsze lepiej.
                      • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 08.12.16, 00:49
                        Tylko bez tej dykatury (nie zebym byla propinoczetowa, mnie to zwisa) nie byloby nowoczesnego kraju, skonczyloby sie Kuba czy inna Wenezula, ale Ty przeciez wiesz lepiej.

Tak, obywatele Chile maja na te chwile wiecej praw niz Polacy.

I to nie ja sciskalam dlon Pinocheta tylko JPII.

I tak oto, zwykle pytanie o rejestracje prepaid skonczylo udowadnianiem w jakim to okropnie zlym kraju zyje. Dzieki Bergamotko za oswiecenie. Juz sie pakuje i wracam do tej cudownej, wspanialej, bogatej i absolutnie wolnej Ojczyzny.

• kolpik124 Re: To tak na serio??? 08.12.16, 08:22

www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Chile&country2=Poland

mysiulek08 napisała:

> Tylko bez tej dykatury (nie zebym byla propinoczetowa, mnie to zwisa) nie bylob
                          > y nowoczesnego kraju, skonczyloby sie Kuba czy inna Wenezula, ale Ty przeciez w
                          > iesz lepiej.
                          >
                          > Tak, obywatele Chile maja na te chwile wiecej praw niz Polacy.
                          >
                          > I to nie ja sciskalam dlon Pinocheta tylko JPII.
                          >
                          > I tak oto, zwykle pytanie o rejestracje prepaid skonczylo udowadnianiem w jakim
                          > to okropnie zlym kraju zyje. Dzieki Bergamotko za oswiecenie. Juz sie pakuje i
                          > wracam do tej cudownej, wspanialej, bogatej i absolutnie wolnej Ojczyzny.
                          >
                          • bergamotka77 Re: To tak na serio??? 08.12.16, 17:00
                            Haha kolpik mysiulek myslala ze trafila na ignorantów i kazda bzdura jaka napisze przejdzie bo och ach mieszka za granicą w "nowoczesnym kraju"big_grin Problem jest taki, że ze źle trafiła bo tu są ludzie, którzy mają jakąś wiedzę o świecie i troche podróżowali po nim. Ja rzeczywiście mieszkałam za granicą w naprawdę bogatych krajach jak USA, UK czy Holandia. A ty rosa mieszkasz też na jakimś angielskim zadupiu więc najezdzasz na Warszawę. Nie twierdzę, że jest centrum wszechświata ale nie jest zadupiem. Mało tego, jest coraz bardziej europejska i generalnie jest w niej wszystko to, co znajdziemy w innych europejskich stolicach. Ale na emigracji trzeba sobie jakoś samopoczucie poprawić wink
                            • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 09.12.16, 18:39
                              Tak, tylko musisz o wize do USA prosic na kolanach, ja nie.

Ty naprawde masz cos do mnie, ale wiesz, mam to gdzies smile Miejsca do zycia na szczescie wybierac mi nie bedziesz a wole mieszkac spokojnie na, wg Ciebie, zadupiu w trzecim swiecie niz inwiligowanej europie czu stanach, moj wybor, moje zycie i nic Ci do tego.

Kolpik, zycie jest drogie, drozsze niz Polsce, jak i wielu innych krajach.

I raz jeszcze, przyjedzcie, pozyjcie, zobaczcie, zapraszam.

• bergamotka77 Re: To tak na serio??? 09.12.16, 18:58
                                Hahaha może ty musisz błagać ja nie muszę zawsze dostawalam wizę do USA bez problemu nawet na 10 lat, wielokrotnego wjazdu. Teraz też niedługo nowa wyrabiam i to będzie formalność. Mieszkaj sobie gdzie chcesz mnie to wali, ale nie wciskaj ciemnoty światłym ludziom. A usprawiedliwianie beztroskie zbrodni Pinocheta swiadczy o twoim ograniczeniu i braku wyobraźni. Oprócz kotów jeszcze sa ludzie i oni też wiesz mają uczucia np. boją się i cierpią. W życiu większej cyniczki nie spotkałam.
                                • kropkacom Re: To tak na serio??? 09.12.16, 19:00
                                  Zawsze sobie znajdziesz topic do nawalanki, co bergamotka?
                                  • kaz_nodzieja Re: To tak na serio??? 10.12.16, 11:08
                                    My jesteśmy już zmęczeni emigrantkami, które zatrzymały się na latach maksymalnie 90-tych ubiegłego wieku, gdzie jeszcze ktoś kto mieszkał za granicą "był kimś". Teraz Polsce zazdroszczą.
                                • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 09.12.16, 19:56
                                  Chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem wiec z ta Twoja swiatloscia chyba nie za bardzo to i tlumaczyc nie ma po co.

Dzieki za komplement smile cyniczka jak cyniczka, ale egoistka to ze mnie jest niezgorsza i dobrze mi sie z tym zyje. Uczucia ludzi,szczegolnie takich jak Ty mnie nie interesuja, Twoja osoba rowniez.

I laskawie odczep sie ode mnie, ok.

• mysiulek08 Re: To tak na serio??? 10.12.16, 00:24
                                  A widzisz, a ja moge bez wizy.
                                • aankaa Re: To tak na serio??? 10.12.16, 00:37
                                  bergamotka77 napisała:

> Hahaha może ty musisz błagać ja nie muszę zawsze dostawalam wizę do USA bez pr
                                  > oblemu nawet na 10 lat, wielokrotnego wjazdu

to raczej standard
                                  najwyżej, jak coś na miejscu przeskrobiesz, na lotnisku cię (następnym razem) cofną
                                  • bergamotka77 Re: To tak na serio??? 10.12.16, 01:44
                                    Bzdura, pojęcia nie masz, bywa i tak ze dostajesz wizę z prawem jednorazowego wjazdu. Byłaś kiedyś w USA ze tak bredzisz? Ja właśnie mówię o miejscach poza Europą, uwielbiam na przykład Afrykę, Azję też, choć tej odległej jeszcze nie zwiedzilam. Moim marzeniem jest Australia i Nowa Zelandia, również Ameryka Południowa ale mieszkać to bym tam raczej nie chciała... Teraz zamierzam podróżować, bo dzieci odchowane i mogę wrocic do dalszych destynacji co zapowiadałam asmarabis. A nadal jestem młoda wink
                                    • kaz_nodzieja Re: To tak na serio??? 10.12.16, 11:07
                                      Ameryka Południowa to dzikie kraje niestety. Okropne skupiska biedy. Nawet łódzkie, zaplute kamienice to apartamenty w porównaniu do tamtejszej biedy (zapewne starannie skrywanej przed turystami).
                        • nickbezznaczenia Re: To tak na serio??? 08.12.16, 21:06

mysiulek08:Tego akurat nie wiesz.

Tylko bez tej dykatury (nie zebym byla propinoczetowa, mnie to zwisa) nie byloby nowoczesnego kraju, skonczyloby sie Kuba czy inna Wenezula,
                        • pitxurri Re: To tak na serio??? 09.12.16, 18:49
                          mysiulek08 napisała:

> Tylko bez tej dykatury (nie zebym byla propinoczetowa, mnie to zwisa) nie bylob
                          > y nowoczesnego kraju, skonczyloby sie Kuba czy inna Wenezula, ale Ty przeciez w
                          > iesz lepiej.
                          >

I to jest usprawiedliwienie dla masowych mordow? Rozumiem ze tekst bergamotki Cie zirytowal bo bez sensu byl, ale usprawiedliwoc mordy Pinocheta w ten sposob to przegiecie. I zeby nie bylo, ja do Chile bym pojechala nawet jutro gdybym mogla, bo to piekny kraj. I zazdroszcze podrozy po Peru itp.
                          • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 09.12.16, 20:02
                            Nie, nie jest, tylko ja osobiscie za te zbrodnie Pinocheta czy innych nie odpowiadam, a powyzsza opinie ma o swoim kraju wielu, wielu chilijczykow, czesto nawet tych, ktorych dyktatura dotknela, trudno to wyjasnic nie mieszkajac tutaj, nie znajac tych ludzi i tego nawet bergamotka nie zmieni.
                            • pitxurri Re: To tak na serio??? 09.12.16, 20:24
                              Wiem, ze ja maja i to wielu niestety... Ja jej bardzo nie lubie, bo brzmi jak usprawiedlienie zbrodni i mnie razi. Niemniej faktem jest, ze to bardzo zlozone kwestie.
                              A co do bergamotki - plecie zeby plesc, zupelnie bez sensu. Poza Europa tez jest kawal fajnego swiata do zobaczenia. Eh, z mila checia bym do Chile poleciala!
                              • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 10.12.16, 00:24
                                Nikt tutaj tych zbrodni nie usprawiedliwia, tylko narod ma chyba mniejsze ciagoty do martylologii niz Polacy stad takie opinie, widzac jak radza (a raczej nie radza) sobie kraje oscienne, nie majace az tak obciazajacej sumien historii.

Stadion Narodowy bedacy miejscem kazni, bylby w Polsce mauzoleum nietykalnym i swietym, jest tu stadionem chwilami miejscem chwaly Chile. Ale jest i muzeum i miejsce pamieci ofiar, podobnie jak i inne miejsca.

Smierc Pinocheta czesc fetowala szampanem, czesc rozpaczala. Jak wybory wygral prawicowy Pinera czesc widziala w nim nastepca Pinocheta, nie mordercy, a tego ktory poprawi to co 'socjaliscy zepsuli.'

Inny narod, inna mentalnosc, inne spojrzenia. A kraj wart zycia w nim w bez poczucia winy.
              • maadzik3 Re: To tak na serio??? 09.12.16, 19:17
                no to weź Dzierżyńskiego, założyciela CzeKa (ma dziesiątki tysięcy na sumieniu) - już może być?
          • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:12
            Przyjedz, pozyj, a dopiero potem oceniaj, ok. Opieke medyczna mam lepsza niz w ojczyznie, nie musze czekac miesiacami na specjaliste, podatki nizsze, urzednicy przyjazni, przepisy przejrzyste, spokoj, cisza. Czasami tylko potrzesie. A jakie widoki smile A Pinochet juz nie zyje.
            • bergamotka77 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:27
              Śmieszy mnie gloryfikacja kraju, który pomagał się ukrywać niemieckim zbrodniarzom wojennym. Pouczasz kraj będący w UE w zakresie prawa jakie ma stosować? Błagam....Terroryzmu to może nie ma na twoim koncu swiata, a w Europie jak najbardziej jest. Widać że żyjesz w oderwaniu od europejskich realiów i to co tu jest normą dla calej UE dla Ciebie jest wielka niedogodnościa
              • aankaa Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:31
                a oni, w dużej części, to nie przez Watykan spie...li ?
                • szarsz Re: To tak na serio??? 08.12.16, 04:34
                  Oczywiście, że przez Watykan. Morze pieniędzy tam wtedy przeplynelo razem z tysiącami nazistów.
              • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:44
                Niemcy jako kraj nie sa wychwalane pod niebiosa ? a to tam ci zbrodniarze sie urodzili, wychowali i dzialali.

Nie jest do dla mnie niedogodnosc, ot wyrazilam zdziwienie, ze nawet voip trzeba rejestrowac.
              • berdebul Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:47
                Śmieszy mnie wiara w to, że rejestracja karty coś zmieni w temacie terroryzmu. big_grin Nadaje się za to doskonale do inwigilacji obywateli co mnie nieziemsko irytuje, a biorąc pod uwagę nieudolność ochrony wszelkich systemów zawierających dane to mnie nawet wqrwia.
                • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 08.12.16, 00:51
                  O tym wlasnie mowie.
              • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:52
                W ktorym miejscu pouczam?

jak na razie, to Ty mnie pouczasz w jakim to zlym miejscu zyje, a zyje i mam sie doskonale
            • kolpik124 Re: To tak na serio??? 08.12.16, 07:52
              możliwe, to typowe dla krajów latynoskich - enklawy zamożniejszych otoczone morzem biedy smile

https://www.telesurtv.net/__export/1437494205806/sites/telesur/img/news/2015/07/21/chile_poverty.jpg_1718483346.jpg

mysiulek08 napisała:

> Przyjedz, pozyj, a dopiero potem oceniaj, ok. Opieke medyczna mam lepsza niz w
              > ojczyznie, nie musze czekac miesiacami na specjaliste, podatki nizsze, urzedni
              > cy przyjazni, przepisy przejrzyste, spokoj, cisza. Czasami tylko potrzesie. A j
              > akie widoki smile A Pinochet juz nie zyje.
              • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 09.12.16, 18:28
                Jedziesz stereotypami, w Warszawie biedy nie ma?
              • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 09.12.16, 18:57
                ciekawostkigeograficzne.pl/skandaliczne-slumsy-w-miejscach-nieoczekiwanych/

wiadomosci.onet.pl/na-tropie/slums-w-najbogatszym-stanie-usa/mcdgy

portretymiast.blog.polityka.pl/2016/04/25/slamsy-przyszlosc-miast/

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/6-zl-na-zywnosc-dziennie-oto-polska-bieda,211,0,1824467.html
              • kaz_nodzieja Re: To tak na serio??? 09.12.16, 19:33
                Urocze osiedle domków jednorodzinnych.
          • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:19
            Hmm, za chwile, tez mozecie miec wlasnego Pinocheta, jak dobrze pojdzie tongue_out
            • aankaa Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:28
              już mamy
              • kaz_nodzieja Re: To tak na serio??? 09.12.16, 19:34
                Nie histeryzuj. Dolewają Wam coś do wody czy jak?
        • taki-sobie-nick No i co z tego, że TY nie wierzysz? 08.12.16, 20:47
          Ty nie wierzysz, a ich obowiązuje ustawa.

Tak, na serio i masz potwierdzić dane.

• baltycki Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:14
        > Żeby to od dziś... Są kraje, gdzie od lat już nie można było mieć karty pre-paid.
        Zarejestrowana karta przestaje byc pre-paid?
        • beata.magda Re: To tak na serio??? 10.12.16, 23:22
          Boże co za głupota, rzeczywiście w Polsce panuje.
          Zarejestrowana karta nadal jest pre-paid.
      • beata.magda Re: To tak na serio??? 10.12.16, 23:17
        Nieprawda,cały czas można mieć prepaid tylko teraz trzeba zarejestrować. Ale pre-paid y nie zniknęły ze sprzedaży więc nie pisz bzdur
    • zuleyka.z.talgaru Re: To tak na serio??? 07.12.16, 21:49
      No. Tak. Naprawdę.
    • aankaa Re: To tak na serio??? 07.12.16, 21:53
      i to nie od dziś a od kilku miesięcy (no, przynajmniej polskie reklamy przypominają o tym na każdym kroku)

u ciebie funkcjonują (jeszcze) pre-paidy ?
      • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 21:57
        Oczywiscie i maja sie calkiem dobrze, wieksza czesc sprzedawnych telefonow jest prepaid.
        • aankaa Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:26
          to polega na zarejestrowaniu karty a nie na przejście na abonament
          • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:17
            Rozumiem, ale nie mam fizycznie ani karty ani telefonu, zasilam konto, gdyz nie ma innej opcji.
      • zuleyka.z.talgaru Re: To tak na serio??? 07.12.16, 22:27
        Przecież telefony na kartę (pre-paid) mają się świetnie. Po zarejestrowaniu karty nadal jest ona pre-paid.
      • beata.magda Re: To tak na serio??? 10.12.16, 23:18
        W Polsce nadal funkcjonują tylko trzeba się zarejestrować. Nie pisz bzdur
    • lauren6 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:13
      Przecież to chamski phishing. Nic nie wypełniaj! Jeśli checie komuś wysyłać dane to zwróćcie uwagę choćby na to czy strona otwiera się po https.
      • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 07.12.16, 23:18
        Wg maila mam jeszcze czas, to przygladne sie temu dokladnie, zanim cokolwiek wysle.
        • rosapulchra-0 Re: To tak na serio??? 08.12.16, 04:59
          Dostałaś to zawiadomienie mailem, czy smsem?
          • aankaa Re: To tak na serio??? 08.12.16, 11:02
            czytałaś starter ? "oto dzisiaj dostalam takowego maila"
    • emigrantkaaa Re: To tak na serio??? 08.12.16, 21:03
      Permanentna inwigilacja, takie czasy...

PS. Dorobiłaś się psychofanki, gratuluję wink
      • mysiulek08 Re: To tak na serio??? 09.12.16, 18:26
        PS. Dorobiłaś się psychofanki, gratuluję wink

zeby to jednej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka