rosapulchra-0 18.12.16, 19:28 Tylko wobec kogo i po co? www.facebook.com/pudzianowski.official/videos/1327328743984406/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozaly Re: Manipulacja? 18.12.16, 19:35 A co tam w UK słychać? córki wyjechały i nie masz się czym zająć? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Manipulacja? 18.12.16, 21:39 No, ale to nie jest odpowiedz a moje pytanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Manipulacja? 18.12.16, 21:43 Rosa, ta cala awantura to manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Manipulacja? 19.12.16, 10:01 O, purchawka pisze o manipulacji. Już wiesz, że brałaś/eś czynnie uczestniczyłaś w szczuciu, które zniszczyło człowieka? Masz choć minimum przyzwoitości, by chociaż tutaj, symbolicznie, przeprosić? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Manipulacja? 18.12.16, 21:48 A Ciebie w ogóle jakaś odpowiedź interesuje? Z wszystkiego co się wczoraj wydarzyło, akurat jakiś facet kładący się na ziemię Ciebie zainteresował na tyle, by założyć wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 18.12.16, 21:51 Masz na głównej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21139783,wiadomosci-zrobily-z-niego-prowokatora-ktory-udawal-rannego.html Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Manipulacja? 18.12.16, 23:57 Dla mnie batdziej naciagana jest interpretacja tvpis Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 19.12.16, 07:34 Dokładnie. Na filmie wyraźnie widać, że facet kładzie się na ziemi, ludzie podchodzą, rozmawiają z nim i odchodzą. Jak więc niby 'udawał rannego'? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Manipulacja? 19.12.16, 07:02 Trochę trudno mi uwierzyć w to tłumacznie, jak było "naprawdę".. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 19.12.16, 07:33 rosapulchra-0 napisała: > Trochę trudno mi uwierzyć w to tłumacznie, jak było "naprawdę".. A to już tylko problem z Twoja głową Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Manipulacja? 19.12.16, 07:44 i to jedno ujęcie przekreśla CAŁOŚĆ innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:14 Naprawdę nie widziałaś innych ujęć, które transmitowane były na żywo przez wiele stacji ? I naprawdę nie słyszalaś, że zwiększono siły policji w Warszawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:05 A ty zauważyłaś, że pytam, a nie stwierdzam? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:21 Uwielbiam tekst "ja tylko pytam". No to ja się tylko pytam czy rosa jest głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:27 Rosa, ja oglądałam na żywo w tv, na różnych programach, nie wiem i nie szukam tych samych relacji w internecie. I ryczec mi się chce, tak normalnie po ludzku, nie po to moje pokolenie walczyło z komuną, nie po to ja jeździłam na demonstracje w latach 80-ych do Gdańska, żeby moje dziecko musiało przechodzić przez to samo, po 27 latach. My walczyliśmy o demokrację i bezpieczeństwo i zaufanie do władzy i mundurowych, udało się. A pis w kilkanaście miesięcy wszystko obrócił w popiół. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:35 Już tak nie dramatyzuj. Jednak żyjecie w tym kraju i to całkiem niezle, więc proszę użycie takich wielkich słów jak: "A pis w kilkanaście miesięcy wszystko obrócił w popiół." jest zdecydowanie na wyrost. Nie widziałam relacji na żywo, zobaczyłam, to o co spytałam. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:59 Są tacy (a nie jest ich mało), którzy twierdzą, że za komuny żyło im się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:59 Nie,nie zyje nam sie niezle. To co sie dzieje w tym kraju to naprawde jest dramat. Wiec daruj sobie to lekcewazenie bo chyba nie wiesz o czym piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:00 Moja opinia, a nie lekceważenie wynika m.in. z informacji podawanych na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:29 Jak ktos poucza "nie dramatyzuj" to dla mnie taka opinia brzmi protekcjonalnie. I to,ze nie ma u nas wojny czy glodu to nie znaczy,ze zyje nam sie dobrze. Sejm zamienil sie wvprywatny folwark pana K. Maja za nic prawo i przepisy i nawet sie juz z tym nie kryja. Przeglosowanie budzetu bylo nielegalne. I wiesz,zwykly czlowiek sie juz naprawde boi zyc w tym kraju. Poczytaj ostatnie watki na temet polityki to moze zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Manipulacja? 19.12.16, 16:58 Po pierwsze nikogo nie pouczam, ani tym bardziej nie używam protekcjonalnego tonu, ale rozumiem, że mogłaś tak odczytać mój post, bo to tylko słowo pisane. Po drugie ja wyraziłam tylko swoją opinię, w końcu od tego jest forum, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:45 iwles napisała: > żeby moje dziecko musiało przechodzić przez to samo, po 27 latach. My walczyliś > my o demokrację i bezpieczeństwo i zaufanie do władzy i mundurowych, udało się. Nie. Jednym z pierwszych, co "wywalczyliście" było całkowite zarwanie zaufania do mundurowych właśnie, z którego policja nie może się wygrzebać do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:58 Znaczy się że ono kiedyś było? Kiedy, za czasów ZOMO? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:10 nenia1 napisała: > Znaczy się że ono kiedyś było? Kiedy, za czasów ZOMO? Oczywiście że było. To, że obecnie sporo młodych ludzi wierzy, że na widok milicjanta Polacy chowali się w bramach, a tylko członkowie PZPR butnie kroczyli chodnikiem, tupiąc radzieckimi oficerkami, to nie są autentyczne wspomnienia, tylko skutki propagandy z lat 80 i 90. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Manipulacja? 19.12.16, 19:19 Nie opowiadaj wyssanych z palca bredni. Nikt milicji nie kochał, bo przyczepić się mogli do wszystkiego i nikt im nic nie mógł zrobić. I właśnie w latach 90. ciężko pracowano nad tym, by policjant był postrzegany jako ktoś godny zaufania (a ja osobiście sama ciężko nad sobą pracowałam, by się pozbyć pewnych odruchów). Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 20.12.16, 09:21 mdro napisała: > Nie opowiadaj wyssanych z palca bredni. Nikt milicji nie kochał, bo przyczepić > się mogli do wszystkiego i nikt im nic nie mógł zrobić. I właśnie w latach 90. Milicja (i policja) nie są od kochania, tylko od skuteczności i przekonania społeczeństwa, że są skuteczni, więc w razie czego można się do nich zgłosić po pomoc. I to było. No chyba że ktoś się chował w jakiejś patologii, albo był zaciekłym styropianem i w byle patrolu na ulicy (rzecz teraz niespotykana) widział oprawców. Ale to był jego prywatny wybór. > ciężko pracowano nad tym, by policjant był postrzegany jako ktoś godny zaufania > (a ja osobiście sama ciężko nad sobą pracowałam, by się pozbyć pewnych odruchó > w). Tak, tak. Pamiętam tę "ciężką pracę". Weryfikacje, publiczne teksty o "polskojęzycznych formacjach" (to akurat było o wojsku, ale i milicji się dostawało), odcinanie się od wszystkiego z przeszłości. I się udało - policjant przestał budzić szacunek. Styropiany się zemściły. A że kosztem bezpieczeństwa całego społeczeństwa? Oj tam, oj tam. Emanacją tych czasów są przecież "Psy". Które właśnie dlatego odniosły tak potężny sukces, że ludzie w dużej części byli po stronie tych gnojonych milicjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Manipulacja? 19.12.16, 08:09 Ależ masz rację, rosa, to zwykli manipulanci i warchoły, działający na zlecenie wiadomych sił. Let's go zbierać stonkę . Odpowiedz Link Zgłoś
kvitebjorn Re: Manipulacja? 19.12.16, 09:52 Kuriozalne to tłumaczenie, chciał "pokojowo demonstrować" zaostrzając konflikt i podburzając tłum? Puszcza w świat przekaz, że policja bije ludzi, w imię demokracji i wolności? Naprawdę pokrętna logika. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 19.12.16, 12:41 kvitebjorn napisała: > podburzając tłum? W jaki sposób kładąc się na ziemi 'podburza się tłum'? > Puszcza w świat przekaz, że policja bije ludzi, W jaki sposób 'puszcza się w świat' przekaz o pobiciu, kiedy ludziom pytającym się czy coś się stało mówi się, że nic? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:07 araceli napisała: > kvitebjorn napisała: > > > podburzając tłum? > > W jaki sposób kładąc się na ziemi 'podburza się tłum'? Bardzo prosto. W świat, a przy użyciu Internetu to są zaledwie minuty, idzie informacja "policja użyła siły, są ranni" ze zdjęciem rannego, nad którym pochylają się ratujący. Araceli rzuca się do klawiatury, aby wyrazić swoje oburzenie, maszynka się nakręca, nikt nie jest w stanie ustalić, co się stało, do demonstracji dołączają dalsi uczestnicy aby zaprotestować przeciwko brutalności policji. Jak dobrze pójdzie, ktoś rzuci brukowcem i dalej to z górki. Tadam! > > Puszcza w świat przekaz, że policja bije ludzi, > > W jaki sposób 'puszcza się w świat' przekaz o pobiciu, kiedy ludziom pytającym > się czy coś się stało mówi się, że nic? Ludziom z odległości metra trudno wciskać kit o pobiciu, jak gołym okiem widać rumiane jagody i brzoskwiniową cerę. Ale te kilkanaście sekund leżenia wystarczy, żeby się załapać na kilka zdjęć z daleka, które pójdą w Internet i wtedy patrz wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:16 45rtg napisała: > Bardzo prosto. W świat, a przy użyciu Internetu to są zaledwie minuty, idzie in > formacja "policja użyła siły, są ranni" ze zdjęciem rannego, Ale to już kwestia nierzetelnego dziennikarza a nie tego człowieka. O jego udziale można by mówić, gdyby leżał na ziemi krzycząc 'policja mnie bije'. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:23 araceli napisała: > 45rtg napisała: > > Bardzo prosto. W świat, a przy użyciu Internetu to są zaledwie minuty, id > zie in > > formacja "policja użyła siły, są ranni" ze zdjęciem rannego, > > Ale to już kwestia nierzetelnego dziennikarza a nie tego człowieka. O jego udzi > ale można by mówić, gdyby leżał na ziemi krzycząc 'policja mnie bije'. Istotnie, może to po prostu gamoń, który lata po ulicy i kładzie się w bezsensownych miejscach. Co nie zmienia opisanej zasady działania. Na zdjęciu nadal publiczka widzi skatowaną ofiarę, a nie położonego gamonia. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:30 45rtg napisała: > Istotnie, może to po prostu gamoń, który lata po ulicy i kładzie się w bezsenso > wnych miejscach. Można przyjąć takie karkołomne wytłumaczenie albo to najbardziej przystające do faktów, że położył się na ziemi w geście protestu. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:44 araceli napisała: > 45rtg napisała: > > Istotnie, może to po prostu gamoń, który lata po ulicy i kładzie się w be > zsenso > > wnych miejscach. > > Można przyjąć takie karkołomne wytłumaczenie albo to najbardziej przystające do > faktów, że położył się na ziemi w geście protestu. Ja wiem, że to jest niby forum emama, ale ten koleś nie ma pięciu lat, żeby próbować coś wymusić na Kaczorze za pomocą rzucania się na ziemię. Pomysł, że położył się byle gdzie, bo to taki protest jest mocno karkołomny. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:54 45rtg napisała: > Ja wiem, że to jest niby forum emama, ale ten koleś nie ma pięciu lat, żeby pró > bować coś wymusić na Kaczorze za pomocą rzucania się na ziemię. Pomysł, że poło > żył się byle gdzie, bo to taki protest jest mocno karkołomny. Jak 'byle gdzie'? Tarasował przejazd bodajże... więc tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:58 araceli napisała: > 45rtg napisała: > > Ja wiem, że to jest niby forum emama, ale ten koleś nie ma pięciu lat, że > by pró > > bować coś wymusić na Kaczorze za pomocą rzucania się na ziemię. Pomysł, ż > e poło > > żył się byle gdzie, bo to taki protest jest mocno karkołomny. > > > Jak 'byle gdzie'? Tarasował przejazd bodajże... więc tym bardziej. Tarasować przejazd to trzeba mieć komu. A ten sobie po prostu leżał na pustej jezdni. Niestety, ale cały czas: albo facet jest niepełnosprytny i protestuje jak dziesięciolatek, albo kombinuje teraz rozpaczliwie, jak się wyłgać z wpadki. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:30 No ale jak on niby miał udawać nieżywego będąc żywym? No chyba, ze zakładasz, że po wszystkim planował sie zabić, żeby było ciało do sekcji zwłok. To oczywiste, że nie próbował nikogo w ten sposób oszukać bo niby jak miał to ciągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:41 livia.kalina napisał(a): > No ale jak on niby miał udawać nieżywego będąc żywym? No chyba, ze zakładasz, ż > e po wszystkim planował sie zabić, żeby było ciało do sekcji zwłok. To oczywist > e, że nie próbował nikogo w ten sposób oszukać bo niby jak miał to ciągnąć? Mówi ci coś nazwisko Konstanty Julian Ordon? No więc właśnie tak by to się ciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 16:26 No błagam cię- przecież to są zupełnie inne czasy- inny obieg informacji, inne możliwości rejestrowania rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 16:33 livia.kalina napisał(a): > No błagam cię- przecież to są zupełnie inne czasy- inny obieg informacji, inne > możliwości rejestrowania rzeczywistości. Tak, teraz jest jeszcze gorzej. Vide przypadki w rodzaju "chłopiec choruje na białaczkę i chciałby dostać jak najwięcej pocztówek". I tak już dostaje - od bodaj 15 czy 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:14 : www.imgrum.net/media/1408037136683036520_3622341366 Odpowiedz Link Zgłoś
kvitebjorn Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:15 araceli napisała: > kvitebjorn napisała: > > > podburzając tłum? > > W jaki sposób kładąc się na ziemi 'podburza się tłum'? > > > Puszcza w świat przekaz, że policja bije ludzi, > To się nazywa "mowa ciała" albo "body language". Pewne gesty są uniwersalne i jasne w odbiorze. > W jaki sposób 'puszcza się w świat' przekaz o pobiciu, kiedy ludziom pytającym > się czy coś się stało mówi się, że nic? > A ile osób usłyszało osobiście, że nic się nie stało? Czy aby nie troszkę mniej niż zobaczyło "ciężko poszkodowanego" w mediach? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:21 kvitebjorn napisała: > To się nazywa "mowa ciała" albo "body language". > Pewne gesty są uniwersalne i jasne w odbiorze. No wybacz ale dla mnie jeżeli człowiek leży na ziemi a ludzie podchodzą do niego, wymieniają zdania i odchodzą to zdecydowanie "body language" mówi, że nic mu nie jest. Jeżeli człowiek kładzie się na ziemi a nie pada to jego "body language" mówi, że protestuje a nie został pobity. Nie mówiąc już o tym, że w życiu nie założyłabym, że jak człowiek leży to koniecznie musiała go pobić policja - mógł np. zasłabnąć, dostać ataku serca itd. > A ile osób usłyszało osobiście, że nic się nie stało? Czy aby nie troszkę mnie > j niż zobaczyło "ciężko poszkodowanego" w mediach? Ja nie słyszałam ale widziałam na filmie, że ludzie podchodzili, rozmawiali z nim i odchodzili więc widać dało się Odpowiedz Link Zgłoś
kvitebjorn Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:25 No widzisz, a ja jak widzę, że ktoś leży na ulicy to zakładam, że jest w naprawdę ciężkim stanie, potrzebuje natychmiastowej pomocy, został przez kogoś skrzywdzony etc. Gdyby nie był to wymowny gest to opozycja nie użyłaby go dla swoich celów. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:28 kvitebjorn napisała: > No widzisz, a ja jak widzę, że ktoś leży na ulicy to zakładam, że jest w napraw > dę ciężkim stanie, potrzebuje natychmiastowej pomocy, został przez kogoś skrzyw > dzony etc. I przy każdym leżącym zakładasz, że pobiła go policja? > Gdyby nie był to wymowny gest to opozycja nie użyłaby go dla swoich celów. TV PiS to opozycja? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:42 araceli napisała: > kvitebjorn napisała: > > No widzisz, a ja jak widzę, że ktoś leży na ulicy to zakładam, że jest w > napraw > > dę ciężkim stanie, potrzebuje natychmiastowej pomocy, został przez kogoś > skrzyw > > dzony etc. > > I przy każdym leżącym zakładasz, że pobiła go policja? No, przy każdym cywilu leżącym w czasie zadymy jest to dość oczywiste założenie. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:45 >No, przy każdym cywilu leżącym w czasie zadymy jest to dość oczywiste założenie. Mnie się kojarzy bierny opór. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:00 livia.kalina napisał(a): > >No, przy każdym cywilu leżącym w czasie zadymy jest to dość oczywiste zało > żenie. > Mnie się kojarzy bierny opór. Zaklinasz rzeczywistość. Jeden koleś, na pustej jezdni, między świecami dymnymi, akurat po przejściu policjantów to nie wygląda jak żaden bierny opór, bo nie ma w okolicy niczego, przeciwko czemu by się opierał. Za to zupełnie to wygląda jak ranny albo zabity przez reżimowych siepaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:04 Zabity i zostawiony jako dowód przeciwko najjaśniej nam panującej władzy? Chyba sobie ze mnie żarty robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:08 Poza tym jak można "udawać nieżywego lub rannego" jak się jest żywym i zdrowym? Co on miał położony na sobie fałszywy akt zgonu albo fałszywą obdukcję lekarską? naprawdę polecam mniej reżimowej TVPIS bo zatracacie resztki zdrowego rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:13 livia.kalina napisał(a): > Poza tym jak można "udawać nieżywego lub rannego" jak się jest żywym i zdrowym? Dobrze, to tej pani już podziękujemy. Do rozmowy trzeba mieć partnera na jakimkolwiek poziomie intelektualnym, a nie Marcelego Szpaka, który się dziwi światu że to, co widać z bliska może nie być widoczne z większej odległości, a zwłaszcza na zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:20 Widzisz - nie chcesz rozmawiać, brak ci argumentów wiec bierzesz się za obrażanie. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:09 livia.kalina napisał(a): > Zabity i zostawiony jako dowód przeciwko najjaśniej nam panującej władzy? > Chyba sobie ze mnie żarty robisz. Kobieto, co ty p*eprzysz? Że niby jakby był naprawdę zabity, to by go błyskawicznie uprzątnęli i ukryli ciało? W czasie zamieszek? Boszszsz... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:18 Naprawdę polecam przestać wierzyć przekazom sterowanym przez pana, który sam o swojej działalności propagandowej mówił: CIEMNY LUD TO KUPI" Lepiej wierzyć po prostu człowiekowi. Przecież to co piszesz kupy się nie trzyma. Przede wszystkim jakich "zamieszek". To było pokojowe demonstracje z CO NAJWYŻEJ biernym oporem i siadaniem lub kładzeniem się na ziemię. Nikt do nikogo nie strzelał, nie bił, nie szarpał. Tu masz zdjęcie z "zamieszek" Jakby reżim kogoś zabił to z pewnością by to ukrywał a nie zostawiał po sobie dowody. Ewentualnie ukuł by bajeczkę o morderstwie popełnionym przez sbeków, którzy przyszli bronić swoich wysokich emerytur. Napisz mi dokładnie, który moment wytłumaczenia Wojciecha Diduszko jest dla ciebie niewiarygodny i niespójny? "Wracając do przebiegu wydarzeń podczas nocnej demonstracji pod Sejmem (16/17.12.2016): w piątek wieczorem dowiedzieliśmy się z żoną z mediów społecznościowych o zaostrzeniu sytuacji w Sejmie. Jak wiele innych osób uznałem, że naszym obowiązkiem obywatelskim jest wsparcie sejmowej opozycji, dlatego około 22 przyszliśmy pod Sejm. Część protestujących uznała, że warto zablokować boczne wyjścia z Sejmu, żeby spróbować skłonić posłów do pozostania na miejscu i do przekonania PiS-u do odstąpienia od ograniczania obecności dziennikarzy w Sejmie. Znaleźliśmy się w sporej grupie osób, która stanęła przy wyjeździe z Sejmu od ulicy Górnośląskiej. Tam spędziliśmy następne kilka godzin – rozmawialiśmy z posłami, którzy próbowali tamtędy opuszczać Sejm, przekonywaliśmy ich do pozostania i niektórzy tak zrobili (inni wyszli). Około trzeciej nad ranem poszedłem zobaczyć jak wygląda protest przy głównym wejściu de Sejmu. Samochody z posłami PiS wyjeżdżały właśnie z Sejmu głównym wyjściem, a policja spychała ludzi na boki, żeby im oczyścić drogę. Wraz z innymi osobami próbowałem zablokować wyjazd samochodów, uznaliśmy, że posłowie PiS nie powinni opuszczać Sejmu przed osiągnięciem rozwiązania konfliktu. Policji udało się skutecznie utorować drogę dla posła Kaczyńskiego i innych, którzy odjechali. Wtedy ponownie wyszedłem na drogę i położyłem się na trasie przejazdu samochodów, żeby zablokować ewentualne kolejne auta. Ponieważ następne auta nie wyjechały, po chwili wstałem. Gdy leżałem na ziemi, podbiegło do mnie kilka osób, pytając się, czy trzeba mi udzielić pomocy na co zgodnie z prawdą odpowiedziałem, że absolutnie nic mi nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:37 livia.kalina napisał(a): > Naprawdę polecam przestać wierzyć przekazom sterowanym przez pana, który sam o > swojej działalności propagandowej mówił: CIEMNY LUD TO KUPI" > Lepiej wierzyć po prostu człowiekowi. Jakiemu człowiekowi? Takiemu, który opowiada kocopoły o kładzeniu się solo na pustej ulicy, żeby Pawłowicz nie mogła wyjść z sejmu? > Przecież to co piszesz kupy się nie trzyma. > Przede wszystkim jakich "zamieszek". To było pokojowe demonstracje z CO NAJWYŻE > J biernym oporem i siadaniem lub kładzeniem się na ziemię. Nikt do nikogo nie s > trzelał, nie bił, nie szarpał. > Tu masz zdjęcie z "zamieszek" Tak, tak. Pan Wojtek, czy jak mu tam, położył się poleżeć sobie właśnie przy takiej sympatycznej, piknikującej rodzince. Zupełnie wcale nie leżał sobie w dymie, w słabym oświetleniu o kolorze sugerującym gdzieś poza kadrem płomienie, w mrocznej scenerii chaotycznie kręcącego się tłumu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:40 45rtg napisała: > Zupełnie wcale nie leżał sobie w dymi, w słabym oświetleniu o kolorze sugerującym Pewnie - najpierw sam sobie oświetlenie w odpowiednim kolorze rozstawił Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:43 araceli napisała: > 45rtg napisała: > > Zupełnie wcale nie leżał sobie w dymi, w słabym oświetleniu o kolorze sug > erującym > > Pewnie - najpierw sam sobie oświetlenie w odpowiednim kolorze rozstawił Jakby to miało jakieś znaczenie. Zdjęcie wygląda jak z ostrych zamieszek, z paleniem samochodów i tak dalej. I to on sam przydreptał sobie w takie miejsce, żeby poleżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kvitebjorn Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:37 Przecież opozycja marzy, żeby się w końcu krew polała, to by tak pięknie uwiarygodniło histerie o totalitaryzmie. No żeby chociaż rękę komuś wykręcili.... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:39 kvitebjorn napisała: > Przecież opozycja marzy, żeby się w końcu krew polała, to by tak pięknie uwiary > godniło histerie o totalitaryzmie. No żeby chociaż rękę komuś wykręcili.... Tak oczywiście TY to wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 16:23 >Przecież opozycja marzy, żeby się w końcu krew polała, Strasznie jestem ciekawa skąd ty bierzesz takie opinie. Bardzo mi zależy na twojej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kvitebjorn Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:43 Lol, dziewczyny... Może Wy po prostu nie widziałyście spotu platformy pariodiojującego zeszłoroczny klip świąteczny (wykorzystującego tego pokojowego demonstranta) i rozmowa jest o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:05 Ja nie widziałam spotu bo ja w ogóle telewizji nie oglądam i mojej opinii o świcie spoty partyjne nie kształtują. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Manipulacja? 19.12.16, 12:54 Ja zrozumiałam, że on się położył w takim celu o jakim pisze. Z kolei dziennikarze widząc leżącego człowieka pstrykali zdjęcia i poszedł przekaz. W takim zamieszaniu nie trudno o mylne interpretacje. Skoro inni ludzie do niego podchodzili sądząc, że coś się stało, osoba robiąca zdjęcie też mogła pomyśleć, że człowiek został przewrócony przez policję. Dlaczego od razu zakładać złą wolę, przecież widać, że nagrywały różne strony i chyba nikt nie byłby tak głupi, żeby robić to celowo. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:04 Sam bohater może nie zrobił tego celowo, ale media zmanipulowały całą sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:09 Pisowe media, zapomniałaś dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:15 Eee..tam męczył się biedaczek bo tyle się wy stał avwy ze manipulant. Na TYM forum to tylko zmęczony starzec Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:19 Wg waszej "narracji" to ani chybi była prowokacja policji . Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Manipulacja? 19.12.16, 13:18 No właśnie. Pokazywali to w transmisji na żywo Polsat News albo TVN24, jakoś nikt nie zareagował, bo było widać, że nic się nie stało. Marny z niego prowokator, mógł się teatralnie rzucić na ziemię i nie reagować, gdy do niego podchodzili, zamiast się położyć i zaraz potem wstać - choć IMO tłumaczenie trochę mętne. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:15 Ale co jest mętnego w tym tłumaczeniu? No przecież widać, że facet zwyczajnie się kładzie, gdyby chciał oszukiwać chyba jednak zrobiłby to w bardziej teatralny sposób. Nie róbcie z niego idioty. Właśnie kompletne nieudolność takiego udawania wskazuje na to, że facet wcale nie chciał udawać. Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:31 To BYŁ idiota.W zamieszaniu nikt nie patrzy ,czy ktoś sie kładzie czy przewraca.Poza tym nigdzie nie widać ,że ktoś z nim rozmawia(a on odpowiada-jka ktoś sugerował).Widać że ludzie podchodzą,nachylaja się . Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:33 >Widać że ludzie podchodzą,nachylaja się . I odchodzą czy rozpoczynają reanimację? Jak odchodzą to jak myślisz, co od niego usłyszeli? Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:35 Dobre---na ilośc osób leżących na ulicy - ile widziałąś przeprowadzonych reanimacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:48 Jeszcze w zyciu nie widzialam, zeby ludzie ranna lub martwa osobe na ulicy po prostu mijali. Jak podchodzili i sie orientowali, ze cos jest nie tak zawsze rozpoczynali reanimacje, albo ukladali chociaz w pozycji ustalonej bocznej, podkladali cos pod glowe, kucali/kleczeli przy niej i wzywali przez telefon pogotowie, jednoczesnie nawolujac innych przechodniow o pomoc. W zyciu nie widzialam, zeby to wyglądało inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: Manipulacja? 20.12.16, 08:34 Ale tam nie ma przekazu ,że ludzie odchodzą.Zapis trwa 0,22s.Kończy sie na tym jak ludzie sie nad nim pochylaja.Nie dopowiadaj sobie konca. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Manipulacja? 20.12.16, 08:43 zapis kończy się tym, jak po kilku sekundach chłopak wstaje, a ci co do niego podeszli - odchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 20.12.16, 09:23 iwles napisała: > > zapis kończy się tym, jak po kilku sekundach chłopak wstaje, a ci co do niego p > odeszli - odchodzą. Zapis można skrócić. A ponieważ opisana przez Ciebie końcówka psuje efekt dramatyczny - jak widać w wielu wersjach nie występowała. Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: Manipulacja? 20.12.16, 19:59 I o to chodzi-wszystko mozna zrobić/skrócic.Dlatego ten człowiek wiedział co mozna tym osiągnac Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:16 "Telewizja kłamie" takie napisy były na murach już w latach 80-tych. To chyba nie jest zaskoczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:32 Dlatego w innym wątku spytałam, które media są obiektywne? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Manipulacja? 19.12.16, 14:38 Można czytać rożne i wyciągać wnioski samemu. Ja aktualnie czytam Rzeczpospolitą, Wyborczą, Tygodnik Powszechny i Politykę. Telewizji nie ogladam żadnej bo mi sie popsuła od kilku dni (więc nie będę polecać). Na FB oglądam transmisje na żywo z Sejmu wrzucane przez różnych polityków. To, co na pewno warto omijać szerokim łukiem to reżimowa TVPIS. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:35 Nie ma niezależnych mediów, dlatego należy oglądać relacje z jednej i drugiej strony, a potem samodzielnie wyciągać wnioski. Wszystkie pisowskie trolle, które mają w sygnaturkach " TVN - nie oglądam. GW - nie czytam" tego nie robią, dlatego mają sprane mózgi. Odpowiedz Link Zgłoś
kvitebjorn Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:01 Ale jak media manipulują? do tego chyba już każdy się przyzwyczaił i mało kim to wstrząsa. To chodzi o klip wyemitowany na profilu Platformy - czyli największej partii opozycyjnej. Tu link www.youtube.com/watch?v=xte9RVmPtzE. Życzenia a rzeczywistość w państwie PiS . Kimkolwiek był ten człowiek, to nie jest interesujące, zrobił co zrobił - a opozycja dorobiła do tego piękną historię. Czyjemu interesowi wiec służył? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:04 chcialaś udowodnić, że pozostałe akcje, to też manipulacja ? chyba ci nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
kvitebjorn Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:07 Rozmowa jest o konkretnym wydarzeniu, konkretnym "pokojowym demonstrancie" a nie o "pozostałych akcjach". Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:13 To ty twierdzisz, że opozycja do tego jednego wydarzenia dorobiła całą ideologię. No więc pytam, czy TY nie widzisz innych wydarzeń ? nawet w tym klipie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kvitebjorn Re: Manipulacja? 19.12.16, 16:00 Ręce opadają. Nie rozmawiamy o innych tylko tym jednym. Napisalaś, że Fakt coś tam coś tam... no to Ci odpowiadam, że Fakt to byłoby glupstwo, ale to opozycja manipuluje i na siłę chce udowodnić, że mamy totalitaryzm w kraju. Czy naprawdę są choć trochę jeszcze wiarygodni? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Manipulacja? 19.12.16, 15:09 oglądałam obraz z kamery na żywo- z ujęcia w którym poprawiał sie, leżał i podchodzili ludzie po czym odeszli Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Manipulacja? 19.12.16, 16:57 chłopak miał pecha, że został nagrany i jego numer poszedł w świat. teraz sie usiłuje głupio tłumaczyć, ale nie niewiele sie to zda. jakim to trzeba być imbecylem, żeby w ogóle wpaśc na taki pomysł, gdzie niemal wszyscy posiadają komórki i wszystko mozna nimi nagrać Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Manipulacja? 19.12.16, 17:30 A widzialas protesty ekologow kladacych sie na uroczystosciach mysliwskich? Taka ciekawostka:oni wcale nie udawali rannych zeby zmanipulowac opinie publiczna...Tak,wiem,ze nie rozumiesz/nie chcesz rozumiec,ze to jest forma protestu. Upieraj sie dalej,to w co wierzysz swiadczy o twojej inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Manipulacja? 19.12.16, 18:48 mnie nie interesują ekolodzy. to jest ktoś, kto reprezentuje KOD a co za tym idzie, opozycję. ta z kolei chce obalić obrecny rząd i dorwać sie do władzy. o moja inteligencję się nie powinnas martwić. martw sie raczej o swoją Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Manipulacja? 19.12.16, 18:58 ktoś, kto reprezentuje KOD a co za tym idzie, opozycję To zdanie mówi wiele o Twoje wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Manipulacja? 19.12.16, 19:01 O moja wiedze sie nie martw. Jak bylo, wszyscy to widzieli. Nawet lezenie mu nie wyszlo. Obciach nad obciachy. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Manipulacja? 19.12.16, 19:04 Co nie zmienia faktu, że nie masz pojęcia czy ten pan miał cokolwiek wspólnego z KOD-em, a co KOD z opozycją. Jesteś na tyle głupia, że nawet nie wiesz kto jest opozycją, wybrałaś sobie tylko KOD jako symbol. Czytasz tylko to co dużymi literami. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Manipulacja? 19.12.16, 19:09 Ojojoj, jaka 'madra" sie odezwała Idz sie poklocic z kims innym albo zasuwaj pod sejm. Szkoda energii na kogoś, kto potrafi nawet glupie lezenie spierniczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Manipulacja? 19.12.16, 19:10 Kto broni goscia, który potrafi głupie lezenir spierniczyc, mialo być. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Manipulacja? 19.12.16, 19:13 nawet nie zrozumiałaś, co mnie nie dziwi, bo do zrozumienia jest potrzebna chociaż elementarna wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Manipulacja? 19.12.16, 19:18 Nie dziwota, ze bronisz imbecyla. Nie jestes od niego madrzejsza, skoro go usprawiedliwiasz. Mozecie sobie raczki podać Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Manipulacja? 20.12.16, 08:36 jagienka75 napisała: > Nie dziwota, ze bronisz imbecyla. Nikt Cię tutaj nie broni Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Manipulacja? 19.12.16, 19:12 a kolejna "mądra" wkleja facebooka Pudziana, wcześniej z zachwytem wklejała mądrości Kukiza i Kolonko i udaje "obiektywną", która tylko się pyta. Rosa, od lat zachwycasz się panami powyżej, przestań zadawać głupie pytania o obiektywne media, bo sobie już taką wybrałaś. Twoje poglądy są jasne dla wszystkich udawać nie musisz. Tylko błagam, nie lituj się nad "imigrantami", bo promujesz wszystko co tych imigrantów nienawidzi. Nie wierzę w Twoją tolerancję, jest na pokaz, Twoje poglądy i idole są widoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 20.12.16, 09:27 fornitta69 napisała: > A widzialas protesty ekologow kladacych sie na uroczystosciach mysliwskich? Tak > a ciekawostka:oni wcale nie udawali rannych zeby zmanipulowac opinie publiczna. Głupota ekologistów nie wiedzących, przeciwko czemu tym akurat leżeniem protestowali to zupełnie osobna głupota. Ale i tak, owszem, ekologista kładący się w środku pokotu oczywiście nie wygląda na postrzelonego. Za to ekologista sfotografowany leżący w środku lasu, z facetem z dubeltówką w tle - to pewnie byłaby blokada przejazdu samochodu z myśliwymi, co? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Manipulacja? 20.12.16, 23:09 fornitta69 napisała: > Coz to znowu za nowomowa? Koleżanka zaliczyła maturę "na Giertycha", skoro a) nie wie, co to jest nowomowa i 2) ma problemy ze zrozumieniem krótkiego tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Manipulacja? 20.12.16, 23:33 Nie jestem dla ciebie "kolezanka" zuczku Odpowiedz Link Zgłoś