Dodaj do ulubionych

Plany Sylwestrowe

26.12.16, 07:49
Co robicie w tym roku w Sylwestra? Domówka? Bal? Kino? Teatr? Stok narciarski? Czy może domowe zacisze?
Ja osobiście chciałabym tańce połączone ze spektaklem teatralnym ale takiej oferty nigdzie nie spotkałam 😊
Obserwuj wątek
    • butch_cassidy Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 07:55
      My jak zazwyczaj domowo. W tym roku filmy - zamówiłam pasujące dla całej trójki DVD, maszynkę do popcornu, dla córki książkę o kinie... Jak ktoś by miał pomysł, co jeszcze by się nadało, to chętnie skorzystam z podpowiedzi smile

Miały być Gwiezdne wojny i gadżety pasujące, ale mąż uznał, że córka za mała jeszcze. Może za rok.
    • mamma_2012 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 08:06
      Jako pierwsza w tym wątku wyrażam ubolewanie co do losu matek, ojców, studentów, żon i mężów, ktorzy ten "magiczny" wieczór muszą spędzać w pracysuspicious
      Może woleliby spędzić w niej jedną z wielu nudnych niedziel w roku albo nawet Wigilię, a tej nocy zabalować?
      My w tym roku chyba na domówce, chociaż decyzje jeszcze nie podjęte.

• drinkit Re: Plany Sylwestrowe 27.12.16, 19:18
        Jako stara imprezowiczka stwierdzam, ze kazda data jest lepsza do imprezowania, sylwester jest nadety jak purchawa "musi byc wesolo". Dlatego jako matka karmicielka z zabkujacym niemowlakiem zostaje bez zalu w domu. No i ta wyzszosc moralna nad ludzmi na kacu 1.01. Ech, jak dobrze ze czlowiek ciezko i uczciwie balowal smile
    • rosapulchra-0 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:01
      Jedziemy na domówkę smile Już się cieszę. Jeszcze tylko przebranie dla męża musimy znalezć.
    • liliawodna222 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:06
      Domowe zacisze w kapciach i kubkiem ziółek wink
      Serio, nie lubię sylwestra, więc nigdzie się nie wybieramy.
    • fornitta69 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:08
      Idziemy na sylwestra na równie krupowa w Zakopanem. To Sylwester rezimowki ale po cichu liczę na to,ze któryś z artystów im zrobi jakas niespodzianke tongue_out Moze Rodowicz? Poskaczemy na powietrzu a po 12 do domu. I zero alkoholu bo ja w ciąży,mój facet prowadzi,mąż kolezanki bierze leki a koleżanka nigdy nie pije. Pewnie będziemy grzeczni i nudni wink
      • karme-lowa Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 13:23
        Fornitta, w którym miejscu będzie Sylwester?
        • fornitta69 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 14:23
          Dolna Rownia Krupowa.
          • karme-lowa Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 16:04
            fornitta69 napisała:

> Dolna Rownia Krupowa.
            Ok, dzieki.
      • drinkit Re: Plany Sylwestrowe 27.12.16, 19:19
        Dajcie sie przynajmniej napic kierowcy, co nie w ciazy i nie na lekach. Wyreczcie go w prowadzeniu
        • fornitta69 Re: Plany Sylwestrowe 27.12.16, 19:37
          On nie lubi pic jako jedyny w towarzystwie. Chyba,ze kogoś poznamy w trakcie zabawy kto będzie drinkowal to może się wtedy napije,nie musi koniecznie prowadzić.
    • zawsze-w-drodze Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:09
      Plaża, palmy, ciepłe morze, noworoczny toast w kostiumie kąpielowym. Dziś wylatuje po południu.
      • swiezynka77 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:38
        w jakim kraju?
        • zawsze-w-drodze Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 11:01
          Mauritius
    • nenia1 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:13
      My jak co roku wyjeżdżamy ze znajomymi na tydzień. Od lat jeździliśmy w okolice Tatr, w zeszłym roku odmiana, padło na Kudowę Zdrój i tak nam się spodobało, że w tym roku jedziemy w okolice, tyle że do Polanicy. We wrześniu zarezerwowaliśmy cały dom, każdy ma dla siebie dwa pokoje z łazienką i aneksem kuchennym, dom na uboczu, z bardzo dużym ogrodem, można robić ogniska, do tego każdy bierze co ma czyli na pewno będzie wędzarnia, grill i węgierski kociołek, no więc noc sylwestrowa zapowiada się na powietrzu, przy ognisku i jedzeniu własnej roboty, wprawę mamy taką, że palce lizać, żeby tylko śniegu więcej nasypało i będzie super.
      • niu13 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:28
        Ale super! Uwielbiam Kudowę i okolice ale mam tam najdalej ze wszystkich polskich gór😐
    • jusytka Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:14
      Mój mąż w pracy, więc wynajęłam apartament w tym samym budynku, zaprosiłam naszych przyjaciół i już przebieram nogami wink Będą tańce, fajerwerki i fura dobrego domowego jedzonka. Zadbam też o właściwy wystrój!
    • best_bej Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:17
      W domu. Mamy psa, który panicznie boi się fajerwerków, wiec co roku o północy jedno z nas siedzi z nim w łazience i uspokaja.
    • yamilca197 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:21
      Wlasnie mielismy swiateczne party, goscie przyjechali o 17 wyszli o 1 rano. Musze posprzatac, maz wlozyl naczynia do zmywarki wczoraj ale kieliszki jeszcze zostaly, puste butelki po winie itp. Nie chce mi na razie, wiec jestem w lozku i na razie nie wstaje,zreszta pies,dzieci i maz tez jeszcze spia. Party bylo bardzo udane. Sylwestra mam ochote spedzic na sofie popijajac wino, rozmawiajac z bliskimi znajomymi z roznych czesci swiata, ogladajac tv. Pewnie zasne przed polnoca ale mi to nie przeszkadza.
    • redheadfreaq Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:27
      Zaprosiła mnie znajoma. Ja z brzuchem, a mąż w Nowy Rok na dyżur, więc zapowiada się spokojnie i mało intensywnie.
      • niu13 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:31
        Co roku Sylwester budzi we mnie stres. Ten przymus urządzania zabawy w ten konkretny wieczór choćby się padało na twarz. W tym roku akurat idziemy na domówkę a mnie się tym bardziej nie chce, bo ciąża mnie usypia ok północy.
        • yamilca197 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:36
          Dlaczego przymus?czemu ludzie czuja sie wciaz przymuszeni do czegos, a to przymus wigili i tradycyjnych potraw, a to przymus odwiedzania rodziny nawet jesli sie nie lubi,a to przymus zabawy w sylwestra itd?
          Rob to co lubisz.
          • niu13 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 14:31
            siedzieć w domu gdy wszyscy wkoło szaleją też nie lubię. Dla mnie nie ma dobrego rozwiązania na sylwestra. Ze świętami tego nie mam, spokojnie mogłabym zostać sama. Może dlatego, że na palcach 1 ręki mogę policzyć sylwestry na których dobrze się bawiłam.
            • jusytka Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 15:35
              No i tu jest problem Moim zdaniem ważniejsze jest z kim się Sylwestra spędza niż gdzie
            • yamilca197 Re: Plany Sylwestrowe 27.12.16, 12:18
              niu13 napisał(a):

> siedzieć w domu gdy wszyscy wkoło szaleją też nie lubię.

Wszyscy? Wiesz ile ludzi nie szaleje w sylwestra? To ze niektorzy sasiedzi maja party nie oznacza ze ty musisz? Ludzie spedzaja czas roznie, wazne zeby sie okreslic i to zrealizowac.

Może dlatego, że na palcach 1 ręki mogę policzyć sylwestry na których do brze się bawiłam.

To tym bardziej trzeba to zmienic,ale to ty musisz okreslic czego chcesz. Ja spedzalam roznie sylwestra, na zabawach, w klubach, imprezach domowych, w domu przed tv ale zawsze wiedzialam na co mam ochote,nie czulam sie przymuszana do czekogolwiek. W tym roku chce byc w domu przed tv, zadnych gosci, aromatyczna kapiel, sofa, koc, wino i filmy. Zaczne o 5 a zasne pewnie ok 22,mi to nie przeszkadza. ☺
        • jusytka Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 15:33
          A kto cię zmusza? Statystycznie co drugi Polak spędza Sylwester przed TV
    • moni_kaw Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:39
      Idę do sąsiadów jak co rokusmile
    • przeciwcialo Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 10:43
      Grzane wino i dom.
    • tontonik Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 11:04
      Sylwestra spędzam w domu - z mężem i dziećmi.
    • lidek0 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 11:10
      teatr-sabat.pl/repertuar/ proszę bardzo - oferta wedle życzenia
      • kondolyza Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 15:18
        my w Olsztynie w Przystani najblizsze 2 tygodnie smile
        • ente2211 Re: Plany Sylwestrowe 29.12.16, 20:24
          nad jeziorem smile pięknie tam teraz musi być smile
          • kondolyza Re: Plany Sylwestrowe 30.12.16, 00:42
            jest!
      • lea_223 Re: Plany Sylwestrowe 27.12.16, 12:07
        Myślałam o trochę innym rodzaju sztuki teatralnej niż proponowana przez Teatr Sabat. Komedia.Kwadrat. Och Teatr. Ale tak w ogóle dziękuję za przypomnienie tego teatru myślałam, że już nie istnieje.
    • ap.so Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 17:29
      do 15 pracuję, ale z domu i dbam o to, żeby nic nie siadło smile bo innym będzie przykro. A potem zamknę komputery, zrobię koreczki, wystroimy się z córą w błyszczące kiecki. Może też weźmiemy ojca na pokazy fajerwerków o północy na miejski rynek. Chociaż nie wiem czy będzie mu się chciało smile
    • julita165 Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 19:39
      Ja w tym roku baluje 30.12. W knajpach wstęp wolny i mniejszy szyk więc jesteśmy umówieni na clubbing na luzie. Tak jak lubię. W samego Sylwestra mogłabym jechać do znajomych ale to drugi koniec miasta. Zamówienie taxi np o 2 w nocy graniczy z cudem a ja chyba nie mam pary siedzieć i balowac np. Do 8 kiedy już spokojnie można zamówić taryfę. Waham sie. Może więc w domu .
      • yamilca197 Re: Plany Sylwestrowe 27.12.16, 12:20
        Nie mozesz zamowic wczesniej np dzis na konkretny dzien i godzine?
        • julita165 Re: Plany Sylwestrowe 28.12.16, 10:29
          Juz kiedyś tak zrobiłam. Zmówiłam na 5 i potem do 8 nie mogłam się doczekać. Taksiarze w takie dni często nie dotrzymują umów
    • zuleyka.z.talgaru Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 19:46
      W domu. Mam nadzieję, że nikt do nas nie wpadnie, bo nie planuję wystawnej kolacji. Co prawda jest plan, żeby skoczyć do moich rodziców - ale szczeniak jeszcze nie sika na dworze jak należy.
    • nathasha Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 20:40
      Meksyk, w dniu sylwestra nie na plazy ale za to kulturalnie chlonac bedziemy
      • jan.kran Re: Plany Sylwestrowe 26.12.16, 20:58
        Pracuję w Sylwestra na dzień i w Nowy Rok po południu.Lubię pracować w dni świąteczne bo jest fajna atmosfera w pracy i do tego mam 133% dodatku.Od wielu lat spędzałam Sylwestra z dziećmi , zaraz północy szli na spacer i spotkać się ze znajomymi a ja zostawałam sama i zadowolona.W tym roku córka nie może przyjechać , będę z synem , jakiś drobny toast i smaczne jedzenie , wystarczy.
        Moim marzeniem jest spędzić Sylwestra we Wrocławiu , może mi się wreszcie w przyszłym roku spełni.
    • obrus_w_paski Re: Plany Sylwestrowe 27.12.16, 11:57
      Kolacja w knajpie, a o 23 koncert soulowo jazzowy
    • kosheen4 Re: Plany Sylwestrowe 27.12.16, 12:16
      chyba w domu, odpalimy jakiś film i przygotujemy dobre jedzenie.

tak w ogóle to myślę że tych wieczorów sylwestrowych jest za mało. bo jeden bym chętnie przespała, drugi spędziła w głośnym londyńskim klubie na jakimś melanżu ostatecznym, trzeci przywitała oglądając pokaz fajerwerków, czwarty na domówce ze znajomymi, piąty gdzieś nad morzem na plaży... a to zaledwie pomysły na Anglię.
    • takisobieludz Re: Plany Sylwestrowe 27.12.16, 15:19
      Do 20.15 w pracy, potem wpadnie koleżanka z synem w wieku mojego. Upieczemy pizze, najemy sie nachosow z sosem serowym, napijemy piccolo, pogramy na konsoli wink bedzie milo
    • ira_08 Re: Plany Sylwestrowe 27.12.16, 20:22
      Planszówki albo filmy, u nas, jeszcze nie wiem z kim wink Lubię w Nowy Rok wstać w miarę rano i być wyspana, nienawidzę zarywać nocy (pójście spać o 2-3 to dla mnie już zarwana noc).
    • stephanie.plum Re: Plany Sylwestrowe 28.12.16, 19:12
      marzę o tanecznej imprezie z prawdziwego zdarzenia.
      a będzie wieczór z synkiem w domu. na pewno miły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka