Dodaj do ulubionych

wlosy krecone po jednej stronie glowy

30.12.16, 15:26
dwa lata temu zaczely mi sie wlosy "falowac"
cale zycie mialam proste, ciezkie, geste, dlugie wlosy, od mniej wiecej 10 lat rozjasniam

no i raptem zaczely mi sie skrecac.... ale tylko po lewej stronie, prawa jest zdecydowanie prostsza sad
bardzo ladne sa te fale, jesli np. do tego bawie sie wlosami skrecajac je chocby na palcu, pozostaje "sprezynka"
robie to z wlosami po drugiej stronie - nie dzieje sie nic, mam tez wrazenie ze po tej stronie sa z wierzchu bardzo proste a faluja sie tylko pod spodem uncertain

jaka moze byc przyczyna naglego krecenia sie prostych wlosow?
co zrobic zeby obie strony wygladaly podobnie?
Obserwuj wątek
    • klamkas Re: wlosy krecone po jednej stronie glowy 30.12.16, 15:29
      O mam to samo, tylko moich nie da się dodatkowo skręcić, po prostu falują (ale tak idiotycznie, nie miękkie ładne fale, tylko takie zagniecenia jak po warkoczu). Z tyłu bardzo mocno, z przodu wcale wink. U mnie się zaczęło po olejowaniu i tak im już zostało.
      • feiticeira Re: wlosy krecone po jednej stronie glowy 30.12.16, 15:33
        A nie jest to sprawa hormonów? U mnie moje proste jak druty włosy zaczęły się lekko i nierównomiernie falowac jak zaczęłam leczyć tarczyce.
        • kruche_ciacho Re: wlosy krecone po jednej stronie glowy 30.12.16, 15:49
          u mnie hormony bez zmian
          nie leczylam sie tez na nic ostatnimi laty µ

moze, jak zasugerowala klamkas, od lepszego nawilzania im sie tak porobilo ? ale czemu tylko jedna strona?
        • konsta-is-me Re: wlosy krecone po jednej stronie glowy 30.12.16, 16:27
          To ciekawe, ja mam niedoczynność(leczona) i też po prawej stronie głowy miałam bardziej krecone włosy.
          Teraz z kolei po lewejbig_grin
          Aczkolwiek mocno krecone były zawsze.
          A od wielu lat po prawej stronie ciała szybciej mi rosną włosy, rzęsy są dluzsze, brwi (lewa brew kilka włosków, a prawa to gąszcz) po depilacji.
          To samo z nogami.
          I paznokcie rosną na prawej ręce u nodze dużo szybciej.
    • eulalia_bardzo_przecietna Re: wlosy krecone po jednej stronie glowy 30.12.16, 16:06
      Mam to samo. Do ok 24roku życia miałam proste, gładkie włosy, jak po keratynowym prostowaniu.
      Nagle zaczęły się "skręcać" ale tylko na dole, z tylu głowy. Teraz mam skrecony cały tyl, mniej więcej obszar jakim głową dotyka się do poduszki leżąc na wznak. Pozostałe włosy są nadal proste.
      Jak ktoś wyżej napisał- Nie są to regularne fale, raczej coś na kształt rozplecionego warkocza. Chorób hormonalnych brak, w ciąży nie byłam, nie brałam żadnej chemii. Chętnie się dowiem jeśli ktoś coś wie o takiej przypadłości.
    • gat45 Re: wlosy krecone po jednej stronie glowy 30.12.16, 20:09
      Nic nie wniosę, oprócz dodatkowego aspektu problemu : mam zupełnie proste i bardzo niepodatne na wszelkie zabiegi włosy. Długie lata przed każdym szczególnym wyjściem usiłowałam coś z nimi zrobić. Mogłam cały dzień chodzić w lokówkach, żeby na wieczór mieć fryzurę. Ba, potrafiłam nawet katować się spaniem z całym tym nabojem wałków na głowie. I co ? Na imprezę wchodziłam z głową-cud, a po mniej więcej godzinie cała lewa strona była już prosta jak drut, podczas gdy z prawego profilu wciąż miałam pięknie ułożone włosy sad Po prawej stronie loki prostowały się kilka godzin później, ale to były właśnie TE godziny sad
      Już od dawna nawet nie próbuję zrobić na głowie czegoś innego niż dobre strzyżenie prostych włosów. No ale przynajmniej same z siebie się nie kręcą i nie zaskakują mnie znienacka jak Wasze
    • liisa.valo Re: wlosy krecone po jednej stronie glowy 30.12.16, 20:38
      Nie wyjaśnię poza tym, że z prawej strony układają mi się ładniej. Ale ja mam wrazliwsza prawą stronę ciała : bardziej mnie wosk boli, zastrzyki itp. Nie pamiętam czy mam tak od zawsze.
    • mikams75 Re: wlosy krecone po jednej stronie glowy 30.12.16, 20:51
      u mnie skret wlosow jest zmienny w zaleznosci od stanu zdrowotnego i hormonalnego przy czym okreslone rejony zawsze zostaja proste a te ze skretem kreca sie raz mocniej raz slabiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka