Dodaj do ulubionych

Do wspierających WOŚP

15.01.17, 13:12
W jaki sposób przekazujecie datki? Wrzucacie do puszek, wysyłacie sms-y, robicie przelewy, a może bierzecie udział w licytacji?
Ja dawnymi czasy wrzucałam pieniądze do puszek, od kilku lat po prostu wysyłam przelew na konto WOŚP. Może jednak któraś z emam mnie zainspiruje i w tym roku wybiorę inny sposób?
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:16
      Przez wiele lat wrzucałam do puszek. W tamtym roku zrobiłam przelew przez net, ze swojego konta, ponieważ nie spotkałam akurat ludzi zbierających do puszek. W tym roku zrobię też przelew, bo się dzisiaj z domu nigdzie nie wybieram.
    • starczy_tego Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:20
      zrobiłam przelew, bo nie planuje dzis dlugich spacerow. jesli jednak spotkam gdzies dzieci z puszkami, to na pewno wrzucę też smile
    • krejzimama Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:25
      Specjalnie wychodzę by jakiemuś dzieciakowi sprawić radość wkładając kasę do puszki.
      Do tego PayU. Poza tym moja firma świadczy co roku usługę o wartości około 2000 pln netto
      W tym roku jeszcze można łatwo pomóc odpowiednio tagując wpisy na Twiterze.
    • heca7 Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:33
      Niedługo wychodzę i zamierzam wrzucić do pierwszej napotkanej puszki wink Obejrzałam już teledysk na stronie Play. I wrzuciłam kilka dni temu do puszki w Lidlu.
      • fifiriffi Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:44
        ja tak samo
        zaraz wychodze na obiad, specjalnie na stare miasto, żeby mi sie przewinęło jak najwięcej osób z puszkami smile
        Mąż wrzucił w lidlu i biedronce a ja teledysk obejrzałam smile
    • anika772 Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:38
      Zawsze do puszek, dziś też. Wolontariusze się cieszą.
    • redheadfreaq Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:50
      Wrzuciłam do puszki. Na Allegro są też aukcje z których dochód idzie na konto WOŚP, można sobie wybrać coś fajnego.
    • fornitta69 Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:52
      Mnie sie ostatnimi laty nie chce tylka ruszac z domu, wiec przez Internet wplacam I smsy wysylam. No I teledysk play codziennie sobie puszczam,durnowata ta piosenka,ale dobrze sie do niej tanczy wink Raz na aukcje plytke z autografami muzykow z Enej wystawilam,a raz koszulki z recznie robionymi napisami. Ale brak mi wrzucania do puszek I obklejania sie serduszkami z czasow mlodosci wink
      • paszewa Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:59
        no ja właśnie coś chciałam wystawić na WOSP ale nie wiem czy tak po prostu można czy trzeba sie jakoś zarejestrowac i zuyskać zgodę?
        rzecz duża gabarytowo, więc nie wiem jak byłoby z ewentualną wysyłką do osoby ktora by np wylicytowała
        • fornitta69 Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:25
          Jak masz konto na allegro to sie nie musisz na gdzie rejestrowac,tylko zaznaczyc,ze to wospowa zbiorka,to proste. Oni nie robia zadnej weryfikacji kogo dopuszczaja a kogo nie. Na stronie wosp znajdziesz instrukcje co I jak smile
          • paszewa Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:26
            a skąd WOSP bedzie wiedział ze jestem uczciwa i ze kasa rzeczywiscie trafi do nich?
            • grazbed Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:32
              Ze względu na urodzinowych gości córki co roku robiłam przelew. W tym roku zaraz idę wrzucić do puszki.
            • myszomle Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:34
              Kasa od osoby, która wylicytuje trafia na konto WOŚP, a nie na twoje.
              • paszewa Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:58
                aaaa ok, dzieki za info. a kojarzysz co z kosztami przesyłki?
                • myszomle Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 15:22
                  Nie wnikałam w to jakoś specjalnie, bo mój "przedmiot" jest niewielki i mogę spokojnie pokryć koszty wysyłki. Może, jeśli masz coś dużego, to wybierz "odbiór osobisty"?
            • miss.scarlett Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 16:54
              Jak kupujący zapłaci to pieniądze idą przez PayU bezpośrednio na WOŚP, ty dostajesz tylko na przesyłkę.
    • solejrolia Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:53
      Przelew.
      Ale zastanawiam sie, czy nie wylicytować jeszcze jakiejś smyczy albo Tshirtów z logo, tak, żeby mieć na pamiątkęwink
    • czar_bajry Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:54
      Wrzucamy do puszki i przekazaliśmy pobyt u nas na aukcję.
    • mai-ra3 Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:54
      Wrzuciłam w Lidlu, obejrzałam teledysk, córka wrzuciła w szkole, zrobiłam przelew i dalej czuję niedosyt. Chyba pójdę do sklepu, może ktoś bedzie stał z puszką smile
    • paszewa Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 13:57
      ja zrobiłam rano przelew.
    • liliawodna222 Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:07
      Wrzucam do puszek.
    • myszomle Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:31
      Wystawiłam na aukcji swoją książkę. Może któraś z ematek wylicytuje w szlachetnym celu? smile

aukcje.wosp.org.pl/ksiazka-slomiana-wdowa-czyli-i4128933
    • sueellen Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:36
      Chciałam wpłacić na WOSP i nie wiem jak. Nie maja paypala, maja payU ale wymagają numeru pesel a ja swojego nie pamiętam (dowód gdzieś w czeuściach archiwum dawno przeterminowany). Jak wpłacacie zza granicy?
      • zla.m Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 22:26
        www.wosp.org.pl/final/wesprzyj
        O ile się nie pomyliłam, to jest tam 33 sposoby na wsparcie. Na pewno któryś działa w kraju odwrotnego ruchu wink
    • mid.week Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:37
      Ja wychodzę zawsze ze słojem drobniaków i wrzucam najmłodszym zbieraczom.
    • la_mujer75 Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:40
      Przelewy- od kilku lat, bo zawsze mamy w dniu WOŚP imprezę, u któreś z matek - więc nie szwendamy się po mieście.
    • eve-lynn Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:45
      Przelew. Czy tam płatność kartą. Lubilam wrzucać, i w sumie mogłabym bo graja tez w Oslo. Ale jak w PL wystarczyło wyjść za dzrzwi, tAI teraz musiałabym "do miasta" jechać i trochę poszukać a u nas -8 i mi się nie chce
    • aaa-aaa-pl Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:46
      Wrzucam- bo dzieciaki mają z tego radość smile
    • hermenegilda_zenia Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 14:59
      Puszka w Lidlu i przelew
    • beataj1 Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 15:08
      Zwykle puszki. Zresztą córka miała nielichą radochę z wrzucania kasy do puszek. W tym roku mam na stanie noworodka zatem pewnie to będzie przelew. Choć nie wykluczam że luby zabierze córkę na jakiś finał (pewnie do okolicznej podstawówki) i tam dziecko będzie mieć szansę wrzucić pieniążek plus będzie mieć lekcję że pomaganie jest fajne i ważne...
      • karme-lowa Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 15:21
        beataj1 napisała:

> Zwykle puszki. Zresztą córka miała nielichą radochę z wrzucania kasy do puszek.
        > W tym roku mam na stanie noworodka zatem pewnie to będzie przelew. Choć nie wy
        > kluczam że luby zabierze córkę na jakiś finał (pewnie do okolicznej podstawówki
        > ) i tam dziecko będzie mieć szansę wrzucić pieniążek plus będzie mieć lekcję że
        > pomaganie jest fajne i ważne...
        OT.
        Beataj, urodzilas? Czemu się niechwalisz???
        • beataj1 Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 16:08
          Miałam już comming out smile
          Nawet zdążyłam zebrać opierdziel że zamiast zajmować się dzieckiem siedzę nad telefonem i posty piszę co będzie mieć wpływ na więź (czy co tam jeszcze).

Urodziłam: chłopaka, bardzo fajnego. 10 palców na górze, 10 na dole + penis sztuk jeden.
          • karme-lowa Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 16:12
            beataj1 napisała:

> Miałam już comming out smile
            > Nawet zdążyłam zebrać opierdziel że zamiast zajmować się dzieckiem siedzę nad t
            > elefonem i posty piszę co będzie mieć wpływ na więź (czy co tam jeszcze).
            >
            > Urodziłam: chłopaka, bardzo fajnego. 10 palców na górze, 10 na dole + penis szt
            > uk jeden.
            >
            Oj, to przepraszam, niezauważyłam.
            Gratuluję synkasmile
            • beataj1 Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 16:15
              A dziękuje bardzo smile
    • tryggia Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 15:18
      U mnie cześć rodziny jest antyWOŚP, więc zawsze wrzucam, żeby się oserduszkować bezczelnie.
    • kaz_nodzieja Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 16:02
      Puszka, ale się dziś nachodziłam by znaleźć wolontariuszy, ledwo żyję.
    • pade Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 16:05
      Szukam najmłodszego wolontariusza i wrzucam mu do puszki.
    • butch_cassidy Re: Do wspierających WOŚP 15.01.17, 16:09
      SMS-y, bo nie lubię spędów, a wejście na konto sobie zablokowałam 3 razy myląc się w haśle i niedobrze mi się robi na myśl o "rozmowie" z automatem z infolinii, nie lubię...Dodatkowo nr tel krótszy niż konta,a wklepać trzeba tylko przy pierwszym sms-ie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka