Dodaj do ulubionych

Ciary mnie przeszły

18.01.17, 23:31
Ematki, pomóżcie racjonalną myślą, bo nie wiem, co się stało...
Wchodzę do łazienki. I widzę nożyk.
A właściwie to obudowę nożyka, takiego do papieru. Leży na mydelniczce.
To nie mój nożyk.
W domu nie ma nikogo poza mną, nikt nie przychodził dzisiaj, drzwi zamknięte. Jak poprzednio byłam w łazience, kilka godzin temu, to przysięgam, że tego nie było.
W pewnym momencie, owszem, słyszałam, jak coś stuknęło, więc może spadł, ale... jak, kurde, skąd? Za lustrem był schowany? Wentylację mam całkiem w innym miejscu, niemożliwe, żeby stamtąd, szafki też niemożliwe... W jakim celu i kto miałby chować nożyk do papieru za lustrem?!

A co ważniejsze - nie ma w nim ostrza.
Gdzie jest ostrze...?

Wiecie co, naprawdę mam ochotę dzwonić po braci Winchester albo po Pogromców Duchów albo od razu po egzorcystę, powiedzcie mi coś, bo ja nie umiem tego racjonalnie wyjaśnić... Nie usnę dzisiaj uncertain
Obserwuj wątek
    • stephanie.plum Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:33
      masz w domu pasa albo kota?
      • stephanie.plum Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:33
        psa! miało być
      • nenia1 Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:34
        Albo rybiki?
        • marusia_ogoniok_102 Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:40
          Mole kuchenne i pająki.
          • stephanie.plum Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:46
            dobre i to...
        • stephanie.plum Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:42
          rybiki są słodkie, ale nie aż tak interaktywne.

kiedyś (to były piękne czasy!) mieszkałam sama w domu pod lasem, i byłam pewna, że szleje tam poltergeist.
          zamiast zwariować ze strachu zrelaksowana położyłam się spać, bo widziałam na własne oczy, że moje dwa psy są idealnie spokojne, a wszak upiora powinny pierwsze wyczuć!

poltergeist (wywracające się kubki w kuchni, dziwne szurgoty, nagle spadająca kaskada ułożonych kominkowych drewienek) - to były, jak się okazało, szalejące bezczelne myszy!!!

odpowiedzi na pytanie, skąd nożyk, nie mam, ale jeśli domowe zwierzęta są spokojne, Marusia też może być.
          • default Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 14:37
            Ja mam poltergeista w artdekowskiej biblioteczce, nabytej parę lat temu na allegro. Co jakiś czas biblioteczka wydaje z siebie serię trzasków czy chrupnięć, czasem przewracają się w niej książki albo przesuwają stojące na jednej z półek porcelanowe figurki. Nie ma w niej myszy, bo u mnie w ogóle nie ma myszy w domu (bo są koty).
            Więc chyba poltergeist smile
            A - i on wytwarza też jakieś "pole" wokół, bo już druga lampa, postawiona obok, zepsuła się - w jednej trzeba było wymienić całą obudowę żarówki, bo robiły się zwarcia, druga po prostu przestała świecić, nie wiadomo dlaczego (żarówki sprawne).
            • alpepe Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 14:41
              oho, portal do świata równoległego. Ginie coś w tej biblioteczce?
              • nathasha Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 14:43
                Albo przybywa?
                • default Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 15:00
                  Nic nie przybywa, raz zginęła jedna książka, w dodatku nie moja, tylko pożyczona, ale się potem znalazła - dziwnie wciśnięta w szparę pomiędzy półka a plecami biblioteczki, taka zawiśnięta w połowie. Czyli : wciągało ją, ale nie wciągło smile
                  • alpepe Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 15:28
                    Myślę, że ma to związek z różnicą wilgotności w mieszkaniu.
            • tt-tka Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 14:45
              default napisała:

> Ja mam poltergeista w artdekowskiej biblioteczce, nabytej parę lat temu na alle
              > gro. Co jakiś czas biblioteczka wydaje z siebie serię trzasków czy chrupnięć, c
              > zasem przewracają się w niej książki albo przesuwają stojące na jednej z półek
              > porcelanowe figurki.

Masz szczescie, jesli to poltergeist. Bo moga byc korniki sad
              • default Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 15:02
                Korniki na pewno nie, wiem jak chrupią korniki. Tu jest takie "buch!" albo "buch! buch! łup!" - a potem cisza.
                • tt-tka Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 15:27
                  default napisała:

> Korniki na pewno nie, wiem jak chrupią korniki. Tu jest takie "buch!" albo "buc
                  > h! buch! łup!" - a potem cisza.

Korniki-mutanty ? Albo zapadly w sen zimowy i mniej jedza. Znaczy rzadziej, za to glosniej.
                • aamarzena Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 20:43
                  W moim pokoju z czasów dziecieco-młodzieńczych takie rzeczy wyprawiła PRL-owska meblościanka. Duchow ani innych poltergeistow nie stwierdziłam.
                • stephanie.plum Re: Ciary mnie przeszły 20.01.17, 22:09
                  buch, buch łup! - weź przejrzyj książki, bo chyba któraś właśnie wychodzi z mody.

...z trzaskiem...
              • oqoq74 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 19:52
                Korniki są w drzewie żywym, w meblach, podłogach mogą był kołatki domowe.
            • nanuk24 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 15:22
              Nie chcę Cię martwić, ale ja mam myszy, pomimo posiadania kota big_grin
              • default Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 17:44
                U mnie mysz sie nie uchowa, nawet jesli by nie zostala zlapana, to na pwno wykryta i zasygnalizowana. Mam dwa lowne koty i trzy suki, ktore swietnie lapia myszy na polu/ lace, wiec i w domu by probowaly gdyby jakas sie trafila.
            • claudel6 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:56
              to Demogorgon.
          • quelquechose Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 15:05
            rybiki są ohydne... blee
            • hallbera.jarlakappi Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 17:59
              śliczne sa, srebrniutkie
              • nenia1 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 20:09
                Masz rację, są śliczne i zwinne, ale najładniejszy jest złotook, choć nie podejrzewałabym go o podrzucanie obudowy od nożyka, bo zimą śpi.

plfoto.com/zdjecie,przyroda,zlotook,1362850.html

• cauliflowerpl Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 15:18
          Boziu. Co w jakis watek wejde dzis na ematce to placze ze smiechu big_grin
    • tt-tka Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:35
      Pozyczalscy w domu grasuja. Widac tylko ostrze bylo im potrzebne, to obudowe zostawili, po co targac rzecz zbedna ?
    • konsta-is-me Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:37
      Mieszkasz w domu czy mieszkaniu?
      Raczej żywych bym się bała.
      • peonka Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:38
        Otóż to. U mojej mamy takie rzeczy się dzieją po śmierci taty. Nie boimy się, wręcz przeciwnie....
      • marusia_ogoniok_102 Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:39
        W mieszkaniu, zamkniętym na klucz z całą pewnością uncertain
        • konsta-is-me Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:54
          U mnie się włączał radiobudzik, bez baterii, odłączony od prądu...
          Do tej pory sobie tłumacze, że na pewno MUSIAL być włączony, a może jakaś resztka prądu, a może coś...
          • andaba Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 19:16
            Mi raz w środku nocy maszyna zaczęła szyć.
            • anika772 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 19:57
              I co uszyła ? wink

Marusia, to Pożyczalscy, na pewno. Udawaj że nie zauważyłaś, bo będą musieli się wyprowadzić, a teraz takie mrozy!
            • viridiana73 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:09
              Cieszcie się, że nie telewizor! Bo jakby tak Samara ze studni wyskoczyła, to dzięki!
              • marusia_ogoniok_102 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:19
                W razie gdyby ktoś nie wiedział - Samara już niedługo znowu będzie straszyć, do kin wchodzi nowy film smile Będzie pewnie zły, ale da mi mnóstwo radości.
            • stephanie.plum Re: Ciary mnie przeszły 20.01.17, 22:11
              :~D
    • alpepe Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:37
      Wszystko dobrze, tylko nie wiem, jak wygląda obudowa nożyka do papieru.
      Mógł spaść ze świata równoległego, duchów ani demonów nie ma. Są światy równoległe, mnie nieraz giną różne rzeczy, które właśnie gdzieś były i to giną bezpowrotnie, więc muszę mieć w pobliżu siebie jakieś portale, albo sama jestem takim portalem do światów równoległych.
      Nic się nie martw.
      • peonka Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:39
        Dobrze napisane smile
      • leann32 Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:42
        To mi sie podoba. Jak nastepnym razem znow przetrwonie pol pensji na zakupach w sieci powiem chlopy ze kasa sie stracila bo wpadla do swiata równoleglego! smile
      • claudel6 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:59
        nam zginąl talerzyk, taki specjalny, ze zwierzątkami, mojej córki. był i nie ma. zawsze był odstawiany w to samo miejsce, nikt go nie używał do innych celów, oprócz posiłków dla dziecka i pewnego dnia po prosu zniknął. przeszukalismy cała kuchnię i nawet pokój dziecięcy i nie ma.
        • aankaa Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 23:03
          przywiąż diabłu ogon i dopiero zacznij szukać
    • leann32 Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:39
      Chwila. Bylas w domu i nie wychodzilas z niego i nozyka nie bylo. Weszlas ponownie do lazienki i nozyk byl.
      I centralnie na mydelniczce? Jakie jest prawdopodobienstwo ze cos akurat do mydelniczki spadnie?
      W miedzyczasie nikt nie mogl wejsc do domu (nawet hipptetycznie, niezauwazony? )
      • marusia_ogoniok_102 Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:42
        No kurde nikt! Cały czas byłam w domu! On się po prostu objawił, tak, centralnie na mydelniczce!
        • leann32 Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:46
          To musial tam lezec. Jaka jest konstrukcja tego lustra? Moze robotnik zostawil po montazu, rybik lazł i zsunal? Dziwne to wszystko...
          • niennte Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 00:02
            Może nie tyle rybik, ile coś tam poobsychało, dmuchnęło z wentylacji, się poluzowało i spadł. Mógł komuś tam utknąć, zostać zapomniany, schowany, żeby był pod ręką... W wynajmowanym mieszkaniu nie zna się historii jego remontów, poprzednich właścicieli. Rozejrzyj się za ostrzem, żebyś się nie skaleczyła, gdyby gdzieś leżało.
    • hallbera.jarlakappi Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:41
      > W jakim celu i kto miałby chować nożyk do papieru za lustrem?!
      żeby się nie gibalo ?
      sprawdz czy bez nozyka się gibie
      • hallbera.jarlakappi Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:43
        zdejmij lustro i sprawdz jak wygląda z tylu
      • stephanie.plum Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:44
        o. trop godny Sherlocka!
    • bei Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:43
      Marusiu, czy Ty wynajmujesz mieszkanie?
      Jesli tak, to wlasciciel byl.
      Moze sie wypierac, ale to jest dowod!smile
    • mae224 Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:43
      kiedy montowano lustro? kto? jest nad mydelniczką? mógł zostawić jakiś majster? kiedy były ostatnie remonty? z wentylacji mógł wypaść i o coś się odbić? o półkę?
      • marusia_ogoniok_102 Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:44
        Nie wiem, kiedy, ale wisi odkąd tu mieszkam. Wisi nad mydelniczką... pewnie mógł, ale po co? Remontów nie było, odkąd mieszkam, wentylacja wykluczona.
        • hallbera.jarlakappi Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:49
          mieszkanie jest na wynajem prawda ?
          czyli przed toba mieszkala pewnie inna dziolcha
          może być tak ze laska obejrzała horrora i na wypadek ataku seryjnego mordercy schowala sobie nożyk za lustro

przyjzyj się dokładnie na podłodze i w zakamarkach czy nie ma ostrzy
          przetrzep ubrania jak jakies leza luzem, reczniki itp.

tylko się nie potnij
    • jola-kotka Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:45
      Straszne.
    • hallbera.jarlakappi Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:45
      taki nożyk ?

www.marusia.eu/akcesoria-krawieckie/2286-nozyk-do-tapet-do-papieru-ostrze-lamane-15cm.html

może to znak big_grin
    • mae224 Re: Ciary mnie przeszły 18.01.17, 23:52
      Nie jest dobrze czytać ten wątek po wątku o włamaniach uncertain
      • jola-kotka Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 00:09
        Ech u niej zawsze cos nieznane sily juz tyle figli jej wywinelo ze juz to nudne jest.
    • nanuk24 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 00:30
      Marusiu, ja myślę, że ty za dużo o bzdetach myślisz przez co się trochę odrealniasz, tu trzeba zejść na ziemię wink
      Mine też tak w mieszkaniu podkładane rzeczy bywały, doszłam do wniosku, że wlaścicielka mieszkania sobie zaglądała, dostała zyebkę i przedmioty przestały nawiedzać.
    • minor.revisions Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 01:27
      Nie rozumiem jak można mieć wątpliwości, kamerę montowali i zapomnieli nożyk. Wyluzuj. m.youtube.com/watch?v=n60ZAP8E_JA
    • emka_uk Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 14:11
      Nożyk jak nożyk, a mnie do portfela ktoś włożył 2 dychy po piątce. Męża pytałam to się zaczął śmiać i popatrzył na mnie jak bym go wkręcała.
      • eve-lynn Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 14:16
        ja tez chcę!
      • angry_mommy Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 14:44
        Mi dziś 2 dychy z portfela zginęły, ale w banknocie były, więc to nie moje... ;/
        • kalina_lin Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:30
          Ja dziś znalazłam 10 zł w kieszeni własnej kurtki. Nigdy nie chowam pieniędzy do kieszeni, zawsze do portfela. W wielkim pośpiechu mogłabym wrzucić luzem do torby. Do kieszeni nie. Nie wiem skąd się tam wzięły te pieniędze.
      • black-cat Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 17:57
        Taki portal też bym chcialasmile
    • vaikiria Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 14:53
      Jakiś czas temu znalazłam na podłodze samo ostrze, zabrałam psu spod pyska, bo durny jest i potrafi sobie jęzor pokaleczyć o takie rzeczy. Więc pewnie ostrze spadło u mnie, a obudowa trafiła do Ciebie smile
    • panirogalik Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 15:47
      Ktoś, włożył to za lustro bo mu krzywo wisiało. albo masz szczury w domu.
      • szalona-matematyczka Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 18:01
        1) Wlasciciel mieszkania zainstalowal kamerki w twojej lazience (nozyk potrzebowal do obciecia kabli); teraz dorabia sobie wrzucajac do internetu filmy z toba naga pod prysznicemsmile
        2) Niezle sie spilas / zacpalas / spilas i zaspalas rownoczesnie i przyszlas do domu z jakims menelem, ktory cie wydup-cz-yl, a potem wyszedl zapominajac o nozyku. P.S. Zrob test ciazowy. Wez pigulke po. uncertain
        3) Tak naprawde to twoj nozyk, ale o tym zapomnialas - poczatki Alzheimera.
        4) Poczatki schizofrenii - tego nozyka nie ma w rzeczywistosci, wydaje ci sie ze go widzisz.
        5) Twoj maz / partner byl tu krotko z kochanka, uprawiali seks sado-maso (dlatego ten nozyk) w lazience, kochanka ukryla ten nozyk za lustrem (na zasadzie, jeszcze tu przyjde, wiec nozyk sie przyda), lustro takie rzeczy widzialo, ze sie wzdrygnelo i nozyk wypadl.
        6) Sasiedzi chca cie doprowadzic do choroby psychicznej i podkladaja ci rozne rzeczy.
        7) Uaktywnil sie nowy model ducha z notem.
        P.S. Ale czy ktos w ogole widzial ducha z nozem ????????????????????????????????????????????????
        8) Jestes trollem - sa ferie zimowe i twoich rodzicow nie stac na kolonie, wiec trollujesz. Rada: Zapytaj rodzicow czy nie staxc ich chociaz na oplacenie polkolonii, wzglednie wez sie za jakas robote, by wspomoc finansowo rodzicow.
        • mae224 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 18:50
          jazda bez trzymanki....
        • aankaa Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 23:04
          pkt. 8 - nie znasz Marusi ???
    • pulower8 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 18:34
      A masz w domu czujnik czadu?
    • aquella Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 19:02
      a ja mam zagadkę bo kolega wysłał mi fotki swoje na tle ściany w kuchni gdzie jest zegar zdjęcie jedno po drugim wiecie jak się robi głupie miny typu zez, język na wierzchu itd. 5 pod rząd w jednej minucie a na każdym zdjęciu na zegarze inna godzina i to różnica kilku do 10 godzin. Myślałam, że mnie wrabia, że specjalnie taki zaiwaniający zegarek powiesił do zdjęć, napisałam mu czy tego nie widzi, sprawdził oddzownił i mówi, że niezłe jaja sam zdziwiony na poważnie- mieszkanie nowo wynajęte zegar normalnie chodzący
      • szalona-matematyczka Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 19:43
        No musi Ci duch przestawia wskazowki zegara. 😱
        • aquella Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 19:53
          nie mi na szczęście
      • sanrio Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 21:39
        staszneee. Ale bym miała schizy na jego miejscu uncertain
      • owczarkini Re: Ciary mnie przeszły 20.01.17, 07:42
        >5 pod rząd w jednej minucie a na każdym zdjęciu na zegarze inna godzina i to różnica kilku do 10 >godzin
        Mocne. To się nadaje na początek fabuły książki albo filmu.
        • aquella Re: Ciary mnie przeszły 20.01.17, 11:05
          ja to widziałam w grze dla dzieci "haunt the house" nie sądziłam że w realu zobaczę =-O
    • bazia8 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 21:12
      Marusia, ale tobie coś już ginęło prawda? Ja często mam zajętą głowę czymś innym i ciągle szukam drobnych sprzętów domowych/ okularów/ majtek etc. Zdarza mi się znaleźć okulary w szafie (mam tam taką podręczną półkę)
      Może miałaś gdzieś odłożyć nożyk, zagadałaś się i wydaje ci się, że go nie było?

Z ciekawych znalezisk: dawno, dawno temu kupiliśmy niewielkie mieszkanko zamieszkane wcześniej przez wieloosobową rodzinę z psem i rybkami, wszystko wciśnięte tam było na styk, dzieciaki na łóżkach piętrowych itede. Ale mieszkanie było dość wysokie, bo prawie 3 m - w łazience sufit podwieszany ze świecącymi "oczkami", kiedy się przepaliły po raz enty, mój niemałż wszedł na drabinkę, żeby zajrzeć co z kabelkami się stało i wybuchnął takim śmiechem, że omal nie spadł z drabiny - na suficie - tzn. na stelażu sufitu stała wielka, kartonowa szopka, która pewnie w żadnym innym miejscu się nie zmieściła, a tam mogła sobie spokojnie czekać do następnych świąt.
    • lady-z-gaga Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 21:21
      Pewnie masz to samo, co Shellerka:
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,163214819,163214819,A_gdybyscie_mialy_tak_ze_mowicie_ze_ch_chcialy.html
      Po prostu chciałas ten nożyk i on się pojawił.
      • klamkas Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 21:29
        W tym kontekście interesujące jest, po co Marusia miałaby chcieć plastik z nożyka, bez nożyka? (w sensie bez ostrza) big_grin
        • mid.week Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:02
          Oj może chciała go niewystarczające mocno i energii na ostrze zabrakło?
    • mid.week Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 21:43
      U mnie zazwyczaj na odwrót. Jest nożyk a potem znika. I śladu po nim nie ma. I masa innych rzeczy, jak ten nozyk, przepada nie wiadomo gdzie. Także ten... Jest dobrze. Idź do sypialni, może tam książę leży, którego wcześniej nie było, oby tylko, w przeciwieństwie do nozyka, miał ostrze miejscu big_grind
      • beverlyja90210 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:00
        no i co wyjaśniło sie?
        • marusia_ogoniok_102 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:17
          Wyjaśniło, wyjaśnienie jest tak banalne, że jestem sama sobą zażenowana, więc nie opowiem. W każdym razie - nie było żadnego ducha, ani żadnego włamywacza.
          • lady-z-gaga Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:20
            No tego nam nie zrobisz! big_grin gadaj zaraz!
          • beverlyja90210 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:24
            błagam Cie nie badz wisnia napisz, ja dzisiaj w ciagu dnia o Tobie i tym nozyku myslałam nie rób nam tego plisss,
          • mid.week Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:25
            Marusia!!! Nie możesz nam tego zrobić...!
          • hallbera.jarlakappi Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:26
            no powiedz pliiiiiiis
          • andaba Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:28
            No nawet się nie wygłupiaj
            Nie będziemy się śmiały, obiecujemy!
            • beverlyja90210 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:38
              ja też obiecuje, zreszta dzisiaj nie jest mi do smiechu tylko ciekawość mnie zżera
            • aankaa Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:47
              pewnie szukając koszuli nocnej i przewracając chałupę do góry nogami w ręce wpadła obudowa od nożyka. A że nie była akurat potrzebna to odłożyła ja na mydelniczkę, która była najbliżej wink
          • niennte Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 22:42
            marusia_ogoniok_102 napisała:

. W każdym razie - nie było żadnego ducha, ani żadnego włamywacza.
            >

Tego byłam pewna big_grin

Więc... ?
          • inguszetia_2006 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 23:06
            Witam
            Opowiadaj. Bo bana dostaniesz;-P
            Pzdr.
            Ing
          • peonka Re: Ciary mnie przeszły 20.01.17, 09:34
            Marusia, pamiętaj, że kiedyś jeszcze coś takiego Ci zdarzy i wtedy przyjdziesz na forum, a my Ci wtedy przypomnimy, że nie powiedziałaś nam, jak się skończyła sprawa z nożykiem! Nie ryzykuj big_grin
            • hallbera.jarlakappi Re: Ciary mnie przeszły 20.01.17, 09:36
              o wlasnie!!!!
    • fornitta69 Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 23:49
      Marusiu mialam dzis identyczna sytuacje- napisz prosze rozwiazanie zagadki-moze u mnie bylo tak samo???Proszeèeeeeeee!
      • lady-z-gaga Re: Ciary mnie przeszły 19.01.17, 23:53
        pewnie juz spi bidula smile poprzednia noc była bezsenna ze strachu przed duchami, a dzisiaj taka ulga smile
    • marminia Re: Ciary mnie przeszły 20.01.17, 17:22
      Marusia, żyjesz? puk puk smile
    • kondolyza Re: Ciary mnie przeszły 20.01.17, 17:36
      to ze go nie widzialas to nie znaczy ze go nie bylo.

w zyciu nie ma duchow ani czarow. wszytsko ma swoje wytlumaczenie.
      • aquella Re: Ciary mnie przeszły 20.01.17, 21:05
        >> w zyciu nie ma duchów

dokładnie, są po życiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka