Dodaj do ulubionych

Musimy wesprzeć telewizję

19.01.17, 12:11
Tyle potrzebował pan Kurski, aby TVP zbliżyła się do ściany.
Nie oglądam TVP odkąd stała się telewizją propagandową, czyli to co się dzieje nie obchodzi mnie tak właściwie. Mogą tam być programy przedstawiające życiorysy miłościwie nam panujących, może to oglądać 10 osób, albo 1000, nic mi do tego.
O ile rzecz nie dotyczy mnie osobiście, a dotyczyć zacznie, gdyż pan Kurski stwierdził , że jeśli nie dostanie znacznego dofinansowania w ciągu najbliższych tygodni to TVP upadnie.
Chcecie więc czy nie, ale dopomożecie panu Kurskiemu w jego misji.
- "Jeżeli telewizja publiczna ma przetrwać to wsparcie finansowe z prawdziwego zdarzenia musi nastąpić w ciągu najbliższych kilku tygodni.
Ma pan obietnicę, że tak się stanie?
Mam sygnały, że suweren dojrzał do tej decyzji."
Obserwuj wątek
    • nenia1 Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 12:54
      To jest dla mnie totalne s...o. Niech sobie ją zakodują i niech miłośnicy płacą abonament. Ja mam Canal+. Już i tak muszę wspierać jedyną słuszną religię, to niby co jeszcze, TVP-is?
    • maadzik3 Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 13:10
      Nie mam telewizji, ale za chwilę okaże się że i tak muszę za tę propagandę rządową płacić sad I wspierać faceta który wszystkimi gardzi, dobrze zarabia a ludzi traktuje jak bydło sad
      • nathasha Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 13:22
        Abonament sie placi za mozliwosc odbierania tv. Pytanie jak beda sprawdzac czy masz tv albo radio albo taka mozliwosc podlaczenia w domu.
        • thea19 Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 13:56
          przeciez nalot listonoszy organizuja
          • baltycki Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:07
            "Kazimierz Smoliński, sekretarz stanu w Ministerstwie Infrastruktury i Budownictwa potwierdził wątpliwości RPO o braku podstaw prawnych do kontrolowania naszych mieszkań.

Wiceminister napisał, że taka kontrola jest możliwa TYLKO pod warunkiem, że zgodzi się na to właściciel mieszkania. W takiej sytuacji – czyli jeśli kontrola odbywa się za zgodą obywatela – można wydać decyzję o konieczności zarejestrowania odbiornika i zapłaceniu za jego używanie.

Jeśli zatem nie wyrazimy zgody na kontrolę, to ona nie ma podstaw prawnych.

Do tego – przypomina wiceminister Smoliński – do sprawdzania, czy mamy w domu odbiornik RTV w ogóle nie są upoważnieni listonosze, tylko upoważnieni pracownicy Centrum Obsługi Finansowej Poczty Polskiej."

www.rpo.gov.pl/pl/content/listonosz-nie-moze-kontrolowac-czy-mamy-sprzet-rtv-minister-potwierdza-stanowisko-rzecznika
            • thea19 Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:10
              alez ja to wiem smile
        • zona_glusia Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:35
          Mieli pomysł, może do niego powrócą, żeby abonament był pobierany razem z rachunkiem za prąd.
          • maadzik3 Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 15:58
            od tych co nie mają telewizora też? przynajmniej przyznają że to jest podatek nie żaden abonament (jedyny plus to to przyznanie) i nie ma nic wspólnego nie tylko z tym czy oglądamy dany kanał (to już wiemy) ale i z tym czy mamy w ogóle telewizor. Mieszkasz w Polsce płacisz na telewizję.
          • anika772 Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 16:01
            Gdyby to było możliwe, to dawno by to zrobili. Jedna nocka, podpis Dudy i załatwione.
            Zapewne problem leży w niemożliwości uzyskania bazy danych osobowych od firm energetycznych.
    • dyzurny_troll_forum Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 13:27
      ra-sowa napisała:

> Kurski stw
      > ierdził , że jeśli nie dostanie znacznego dofinansowania w ciągu najbliższych t
      > ygodni to TVP upadnie.

Ojeje...jaka szkoda... niech pada!!!
    • mdro Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 13:28
      Nie rozumiem. Przecież TVPiS ma taką wspaniałą oglądalność, więc reklamodawcy powinni walić drzwiami i oknami, stąd zatem takie problemy finansowe?
      • mozambique Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 13:34
        walą, spólki Sakrbu państwa ale to chyab za mąło
      • joa66 Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 13:48
        big_grin
      • nathasha Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 13:51
        Produkcja filmu pucz okazala sie drozsza niz zakladano
        • mdro Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:13
          No ale nawet te kilkadziesiąt tysięcy odszkodowań za kradzież filmów nie powinno TVPiS zrujnować chyba...
          • nathasha Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 15:05
            A Ty pytalas powaznie? Ogromne koszty zatrudnienia (myslisz ze ewa bugala zarabia 5, 7 tysiecy? Raczej wiecej) - gaze dla tych wszystkich ktoryz musza sobie odbic posuche za poprzednich rzadow, zatrudnianie nowych osob, przeniesienie produkcji do tvp, to sa ogromne koszty, transmisja rzeczy ktore generuja koszty a zyski mierne etc etc etc
            • mdro Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 16:02
              > A Ty pytalas powaznie?

Nie wink.

A z rana był jakiś wywiad z Braunem, mówił, że przychodząc do TV Kurski miał w kasie 100 mln, teraz jest 200 mln, ale na minusie. I że sam Sylwester w Zakopanem, ten co to się tak oglądalnością zachłystywali, kosztował dwa razy więcej niż w ubiegłym roku.
      • mama303 Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 19:43
        mdro napisała:

> Nie rozumiem. Przecież TVPiS ma taką wspaniałą oglądalność, więc reklamodawcy p
        > owinni walić drzwiami i oknami, stąd zatem takie problemy finansowe?

Pan prezes zrobił sobie ogromna podwyżkę, wydał kupe pieniędzy na Sylwestra z disco-Polo, na mecze Euro. Szasta kasą, szasta a oglądalność marna.
    • ra-sowa Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 13:55
      no dobrze, ja chciałabym wiedzieć, czy suweren dojrzał, czy nie dojrzał.
      Czy jakiś mógłby się wypowiedzieć?
      Ile byłoby oglądających gdyby oplata była tylko dla nich? Zakodować sygnał i kto chce niech wykupi dostęp.
      • solejrolia Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:09
        no właśnie, tak, jestem ZA,
        niech zakodują a za dostęp zbierają opłaty-
        wówczas będą mogli sobie nadawać 7 razy dziennie dzieła pt pucz,

JA oczywiście nie wykupię abonamentu,
        bo nie będę wydawać swoich pieniedzy na coś, co mnie nie informuje rzetelnie o tym co się dzieje w kraju, ba, co mnie opluwa, ośmiesza (kto nie z nimi, ten przeciw) co powoduje jedynie wkurw
        Naprawdę zyczyłabym sobie, żeby zakodowali, wówczas szybko byłoby wiadomo, że zostali sami ze swoim twardym i tępym elektoratem
        • nenia1 Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:22
          solejrolia napisała:

> no właśnie, tak, jestem ZA,
          > niech zakodują a za dostęp zbierają opłaty-
          > wówczas będą mogli sobie nadawać 7 razy dziennie dzieła pt pucz,

Sami tego nie zrobią, z tego samego powodu, z jakiego KK broni się rękami i nogami przed podatkiem kościelnym, tak mogą zgrywać chojraka i bujać się za naszą kasę.
          • solejrolia Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:51
            tez tak myślę, że byłby to strzał w stopę,
            ale jesli ma upaść, to niech upadnie wcześniej niż później ta rządowa szczekaczka.
          • mai-ra3 Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 20:04
            Dokładnie tak smile Dlatego myślę, że tak sobie pogadają, że trzeba sprywatyzować, a dowalą wszystkim obowiązkowy abonament i jeszcze go podwyższą. Dobrze się zyje za cudze pieniądze...
    • solejrolia Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:04
      a mi to lotto.
      niech upadnie.
      • ra-sowa Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:08
        a jak będziesz musiała za to płacić?
        • solejrolia Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:10
          nie zapłacę
          • mozambique Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:16
            w UCHU PREZESA mówili ze to dlatego , ze ta prowadząca jest za gruba
            • stonkamarnotrawna Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 15:02
              Miała schudnąć. ...
              • dyzurny_troll_forum Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 15:15
                stonkamarnotrawna napisał(a):

> Miała schudnąć. ...

Taka | miała być!
          • joanna_poz Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:18
            jak to wsadzą w rachunek za prąd, jak planowali, to niestety każdy zapłaci.

też mnie szlag trafia..
    • inguszetia_2006 Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:25
      Witam
      Eeee.. tam. Wszystkie telewizje są zadłużone, taki los. Gra się toczy już od lat o reklamy podczas filmów. Nie chcą się na to zgodzić rządzący. Teraz Kurski jojczy i może coś wyjojczy, ale śmiem, że wątpię. Poprzednicy tej jojczyli i nic z tego nie wyszło, sprzedawali budynki, zwalniali ludzi, takie tam.
      Pzdr.
      Ing
    • lauren6 Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 14:55
      Żeby chociaż za te pieniądze wykupili 2 sezon Kosem. Skąd. Będą pewnie kręcić jakiś propagandowy shit. Niech giną, nie będę płakać.
      • nathasha Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 15:07
        Nie zgina no co Ty, raczej sciagalnosc abonamentu poprawia.
      • dziennik-niecodziennik Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 20:10
        A to jest nastepny sezon??
    • issa-a Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 15:33
      a jestes przkonana, że to nie taki właśnie cel przyświęcał pozostawieniu kurskiego na fotelu?
      Zakusy żeby sprywatyzować tv publiczną były już od lat 90-tych. teraz mozna to zrobić bez problemu bo za tv reżimowa nikt się ujmie a suweren ma tv trwam, republike i co tam jeszcze.
      Sprywatyzują, sprzedadzą co sie da i będzie spokój na zawsze. I jeszcze na tym zarobią. Co poniektórzy, rzecz jasna.
      Przy czym należałoby pamiętać, że tam w środku jest majątek nas wszystkich, kupiony za wspólne pieniądze. Wyposażone studia, wozy transmisyjne, montażownie itd, no i łakomy teren.
      • mai-ra3 Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 20:02
        No i dobrze, niech sprywatyzują. Niech stracę wink
    • fornitta69 Re: Musimy wesprzeć telewizję 19.01.17, 19:09
      BUAHAHA!!! (jak to mawia gogolog) Kurski to juz jest rekordowo bezczelny ostatnio. Niech sie chlopak bawi,poki moze- to chyba nie potrwa wiecznie???
    • zona_glusia Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 10:37
      ra-sowa napisała:
      > gdyż pan Kurski stwierdził , że jeśli nie dostanie znacznego dofinansowania w ciągu najbliższych tygodni to TVP upadnie.
      Kurski sam jest odpowiedzialny za trudną sytuację finansową TVP. Szastał pieniędzmi na prawo i lewo. I jeszcze dostał za doprowadzenie na skraj bankructwa telewizji podwyżkę - kilkadziesiąt tysięcy.
    • anika772 Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 15:54
      Nadal nie potrafią napisać ustawy, dzięki której poprawiłaby się ściągalność abonamentu? Ojejciu.
      Niechże sobie zakodują te wartościowe kanały z misją i rozliczają potem nc+ czy inne Polsaty.
      Lepszy sort na pewno chętnie dorzuci parę złotówek aby móc oglądać te wspaniałe programy.
    • przeciwcialo Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 19:51
      Jak to było? Telewizja nie jest po to zeby ludzie ja oglądali ale żeby płacili abonament wink
    • mai-ra3 Re: Musimy wesprzeć telewizję 20.01.17, 20:00
      Jestem za wygaszeniem TVPiS. Po co nam to utrzymywac na siłę. Niech upadnie smile
    • livia.kalina trochę liczb 30.01.17, 23:20
      https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16299051_1676643789016055_8440995146622552852_n.jpg?oh=94574744e1816e9b8ea074a39e073066&oe=5914514E
      • thea19 Re: trochę liczb 30.01.17, 23:46
        tak z ciekawosci: na co on przej#@*#al 265mln zl w rok???
        • hermenegilda_zenia Re: trochę liczb 31.01.17, 01:59
          Co sie głupio pytasz, to przecież podstawowa umiejetność pisdzielcow - nierząd ze śpiewem na ustach 70 mld deficytu wykręcił, to te marne 300 milionów gnidy telewizyjnej to pikus przy tym.
    • kfugktru23 Re: Musimy wesprzeć telewizję 31.01.17, 07:40
      potrzebuje na alimenty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka