Dodaj do ulubionych

Czy ktoś ogląda

24.01.17, 01:47
"Klan"?

Bo często mam wrażenie, że to autoparodia, że scenarzyści od dawna robią sobie z widzów żarty.
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: Czy ktoś ogląda 24.01.17, 09:42
      Nie, ale czasem na Interii wyskakują wieści co słychać w "Klanie" więc czasem zerknę. Hitem jest to, że Maciuś z "Klanu" robi prawo jazdy.
    • joanekjoanek Re: Czy ktoś ogląda 24.01.17, 13:00
      Ja mam takie wrażenie przy serialu "Szkoła", i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. Jestem pewna, że scenariusz piszą jacyś najarani albo czym innym uradowani ludzie, i mają bekę, aż miło. Ja z dzieciorami obejrzałam parę odcinków i się turlaliśmy z uciechy, jak to Nauczyciele Zbawiają Świat i takie tam smile
      • taki-sobie-nick Re: Czy ktoś ogląda 24.01.17, 20:33
        Ja nie mam wrażenia, że są najarani, raczej, że bokiem im wychodzi ten serial i postanowili pożartować sobie z widzów.

Trzy osoby jedna po drugiej pracujące online pod kołdrą, z czego jedna w stroju służbowym (biała koszula+kamizelka), a inna w sukience (do której wkłada szpilki, a następnie zarzuca na nią szlafrok) to nie może być przypadek.
        • taki-sobie-nick Re: Czy ktoś ogląda 24.01.17, 20:34
          taki-sobie-nick napisała:

> Ja nie mam wrażenia, że są najarani, raczej, że bokiem im wychodzi ten serial i
          > postanowili pożartować sobie z widzów.
          >
          > Trzy osoby jedna po drugiej pracujące online pod kołdrą, z czego jedna w stroju
          > służbowym (biała koszula+kamizelka), a inna w sukience (do której wkłada szpil
          > ki, a następnie zarzuca na nią szlafrok) to nie może być przypadek.
    • feel_good_inc To jest serial dostosowany poziomem do widzów 24.01.17, 13:11
      Nie jakieś przeintelektualizowane "Twin Peaks".
      Serial ma przede wszystkim rolę edukacyjną, przybliżającą tłuszczy przedodbiornikowej ważne społecznie tematy jak np. choroby psychiczne, nowotwory czy życie ludzi z ZD. Aktorzy mówią powoli, niezbyt skomplikowanym językiem, żeby oglądający się nie pogubili.
      Jeżeli masz jakieś wątpliwości co do zapotrzebowania na takie seriale to wystarczy że przypomnisz sobie wyniki ostatnich wyborów.
      • taki-sobie-nick Re: To jest serial dostosowany poziomem do widzów 24.01.17, 20:35

> Jeżeli masz jakieś wątpliwości co do zapotrzebowania na takie seriale to wystar
        > czy że przypomnisz sobie wyniki ostatnich wyborów.

Bo oczywiście zrobiłeś badania i wiesz, co oglądają wyborcy PiS-u.

PS. A skąd wzięła się popularność serialu za PO?
        • feel_good_inc Re: To jest serial dostosowany poziomem do widzów 25.01.17, 07:52
          taki-sobie-nick napisała:
          > Bo oczywiście zrobiłeś badania i wiesz, co oglądają wyborcy PiS-u.
          >
          > PS. A skąd wzięła się popularność serialu za PO?

Od razu widać, że serial jest też skierowany do ciebie, bo nie potrafisz wyobrazić sobie sytuacji, w której ktoś nie popiera ani jednej ani drugiej strony big_grin
          • taki-sobie-nick Re: To jest serial dostosowany poziomem do widzów 25.01.17, 21:07

> Od razu widać (...)

Wykręcasz się i w dodatku jesteś chamski.

Owszem, potrafię sobie wyobrazić, sama taka jestem. To ty zasugerowałeś związki owego serialu z wyborczym zwycięstwem PiS.
        • ra-sowa Re: To jest serial dostosowany poziomem do widzów 25.01.17, 21:13
          popularnośc wzięła się stąd, że ci wielbiciele już wtedy byli na świecie. Myślałaś, że narodzili się dzień przed wyborami?
          • taki-sobie-nick Re: To jest serial dostosowany poziomem do widzów 25.01.17, 21:23
            ra-sowa napisała:

> popularnośc wzięła się stąd, że ci wielbiciele już wtedy byli na świecie.

Osiem lat wcześniej też byli, prawda?

Myśla
            > łaś, że narodzili się dzień przed wyborami?

Ha, ha, ale śmieszne.

Poza tym prawica nie ogląda "K.", tylko czyta "Resortowe dzieci".
    • andaba Re: Czy ktoś ogląda 24.01.17, 20:48
      Klan jeszcze idzie?
      Byłam pewna, że już wszystkich wybili.
      Ja nie oglądam od 15 lat 4 miesięcy i 13 dni.
      • taki-sobie-nick Re: Czy ktoś ogląda 24.01.17, 20:57
        andaba napisała:

> Klan jeszcze idzie?
        > Byłam pewna, że już wszystkich wybili.
        > Ja nie oglądam od 15 lat 4 miesięcy i 13 dni.

Skądże, dochodzą jeszcze dodatkowi.

Natomiast dziwi mnie trend "wszyscy robią to samo".

Dziś państwo lat 60+ postanowili sprzedać dom i wziąć kredyt, żeby a) córka mogła mieszkać bliżej rodziców (bo matka NIE MOŻE wozić ojca w wózku inwalidzkim, dlaczego?) oraz, uwaga, dlatego, iż rzeczony ojciec LUBI GRAĆ Z JERZYM W SZACHY I POKERA.

W ogóle ciągle nabywają jakieś nieruchomości, nie bardzo wiadomo za co, na zmianę zamieszkiwują to z rodzicami, to bez nich i tak w kółko.

Szczególnie zaś interesująca jest apteczyna w krzakach, z której osoba utrzymuję siebie, wielką chałupę i dowolne ilości gości.

A silna grupa biznesowa Mike-Brian-Darek to musi być zamierzona autoparodia.
    • taki-sobie-nick Re: Czy ktoś ogląda 24.01.17, 20:58
      swoją drogą niewiele wpisów

ciekawe, czy ludzie nie oglądają "K.", czy nie wiedzą, co to autoparodia tongue_out
    • default Re: Czy ktoś ogląda 25.01.17, 10:25
      Moja córka ogląda - od samego początku, czyli od 1997 roku, kiedy miała 13 lat. Wtedy zapewne brała go na poważnie, teraz traktuje tę produkcję jako serial komediowy - niemniej stara się być na bieżąco i rzadko odpuszcza sobie kolejny odcinek - jak twierdzi, po to by zobaczyć jaki kolejny absurd można wymyśleć i wcisnąć do fabuły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka