Dodaj do ulubionych

Dlaczego odchodzą

24.02.17, 10:32
z forum stałe forumki? Tak wiem, nie mają czasu i są bardzo zajęte wink A tak naprawdę? Pamiętam na przykład anete-skarpety albo taka guderianke, która dużo się udzielała a potem zniknęła nagle i nigdy więcej nic nie napisał. Czyżby jej dzieci miały coś przeciwko (pisała np. o problemach niepełnosprawnej córki ). Wątek nieco plotkarski. Znacie losy forumek, ktore odeszły z forum, dlaczego to zrobiły i czy chociaż je czytają?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 10:34
      Maja dosyc. Znajduja sobie inne hobby.
    • lady-z-gaga Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 10:41
      >Tak wiem, nie mają czasu i są bardzo zajęte wink A tak naprawdę?

Nie wierzysz, że ktoś może odejść tak po prostu, bo uzna, że odpowiedni czas nadszedł? brzmi groźnie... czeka nas tu dożywocie wink
      • bergamotka77 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 10:43
        Kto wie zgaga? big_grin Ja sobie robiłam przerwy, ale tak na dłużej nie da się , zzylam się smile
    • edelstein Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 10:44
      A dlaczego maja byc? W koncu forumowanie to nie obowiazek.
    • pitahaya1 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 11:12
      Wybierz sobie:
      - za dużo polityki,
      - za mało ciekawych rozmów,
      - za dużo pyskówek,
      - za dużo przypadkowych osób, chcących jedynie jadu upuścić lub potrollować sobie,
      - za mało czasu, znudzenie wiecznie tymi samymi tematami.
      • asia-loi Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 12:20
        pitahaya1 napisał:

> Wybierz sobie:
        > - za dużo polityki,
        > - za mało ciekawych rozmów,
        > - za dużo pyskówek,
        > - za dużo przypadkowych osób, chcących jedynie jadu upuścić lub potrollować sobie,

No, ale to można przecież nie zaglądać do wątków, które nas nie interesują. Wystarczy tylko przeczytać post startowy i jak temat dyskusji nie pasuje, to wyjść z niego i już. Nie trzeba też brać udziału w wątkach, gdzie jest "nawalanka" lub opuścić tą gałązkę drzewka (jeżeli tematycznie dyskusja nas interesuje).

> - za mało czasu, znudzenie wiecznie tymi samymi tematami.

Mało czasu, to może być i jest powód. Sama tak mam. Ale nie zgadzam się, że tematów tu mało lub cały czas to samo. Tu każdy znajdzie jakiś temat dla siebie.
        I myślę, że po prostu wielu forumowiczów zmieniło nicki, i dalej tu bywa.
        • pitahaya1 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:33
          Ale zauważ, że każdy jest inni i każdy czego innego potrzebuje, żeby zmarnować to część swojego życia siedząc na forum i przegrzebując kolejny wątek wink
          Odchodziłam z różnych grup i z różnych powodów. Z reguły z powodu nudy lub przegięcia grupy w jedynie słuszną stronę.
          Widzisz, jak nie mam 20 lat i gdy po raz kolejny wchodzę w jakiś wątek o dzieciach to wiem, że będzie to o dzieciach małych lub w wieku szkolnym. I może z perspektywy wieku i doświadczenia taki wątek mnie nudzi. Nie każdy, ale większość. Dla mnie mało ciekawe są kolejne wątki "Jasiu zabrał Kasi piórnik. Czy mam zgłosić to do kuratorium?". Wątki, które niby są zakładane, by o coś zapytać, a już na wstępie widać, że autor/autorka porad nie potrzebuje. Potrzebuje ulania emocji.
          Wątki o niedobrej szwagierce i jej głupich dzieciach. Wątki polityczne. Wątki o rozdrapywaniu majątku na żywej tkance.

Pamiętam to forum sprzed lat. Sieczka była, ale ceniłam sobie ciekawe wpisy wielu osób. Tych wpisów nie ma, więc i osób pewnie nie ma lub nie chcą się dopisywać.

Wierz mi, że forum to żywy organizm. Być może nie zauważasz zmian, ale one są. W momencie, gdy większość wątków zaczyna być nużąca, zadajesz sobie pytanie, czy jest sens tracić czas na poszukiwanie tego jednego ciekawego.
          • riki_i Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:51
            pitahaya1 napisał:

> Pamiętam to forum sprzed lat. Sieczka była, ale ceniłam sobie ciekawe wpisy wie
            > lu osób. Tych wpisów nie ma, więc i osób pewnie nie ma lub nie chcą się dopisywać.

Wiele sytuacji życiowych jest powtarzalnych. Jak ktoś się wyczerpująco wypowiedział x lat temu na jakiś temat ,to może nie mieć ochoty ponawiać tych samych treści w 1001 wątku o tym samym.

> Wierz mi, że forum to żywy organizm. Być może nie zauważasz zmian, ale one są.
            > W momencie, gdy większość wątków zaczyna być nużąca, zadajesz sobie pytanie, cz
            > y jest sens tracić czas na poszukiwanie tego jednego ciekawego.

Generalnie ludzie są coraz głupsi, widać to absolutnie wszędzie. Tutaj też, zazwyczaj tylko stare nicki (również te, których ideologicznie nie trawię), mają coś z sensem do powiedzenia.

• pitahaya1 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 14:12
              I druga rzeczy, czyli tworzenie profilu na potrzebę wątku wink
              Człowiek czyta i puszczą między palce, bo i tak prawdy w tym niewiele.
              Z drugiej strony śledzenie, czy to może Iksińska pod nowym nickiem, czy Igrekowa z innego forum.
              Po co to komu?
        • znowu.to.samo Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 22:02
          Ja uważam że pyskówek jest jakoś mniej niż przed laty. Jakoś spokojniej jest.
    • przystanek_tramwajowy Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 11:33
      Często nie odchodzą, tylko zmieniają nicka. Jak lokitty albo kocianna czyli obecna sayyida. Niektóre robią to tak sprytnie, że długo nikt ich nie rozpoznaje.
    • sayyida Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 11:35
      Ja wiem, jaki będzie mój koniec (jeśli mowa o końcu, a nie zmianie nicka).
      Będę miała zakaz od terapeuty uzależnień.
      Nie wolno nawet na portal gazeta.pl wejść. Nic a nic. Ani troszeczkę.

Raz do roku robię sobie odwyk, taki miesięczny. Że niby mogę bez ematki żyć. To już wskazuje, że mam problem...
      • afro.ninja Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 19:15
        O maj gad, tak pisałaś o tym swoim dziecku w formie bezosobowej, myślałam, że to rozwydrzony chłopiec. smile
    • lauren6 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 11:36
      Też nie rozumiem czemu. Tak tu miło, sympatycznie, mało trolli, nikt nikomu nie dosrywa tylko dlatego, że potrzebuje się wyżyć za niepowodzenia w RL.
      • lady-z-gaga Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 12:26
        mowa o stałych nickach - a jeśli dla kogoś forum jest zbyt brutalne, to nie zostaje stałym nickiem, chyba, że jest masochistą
        • lauren6 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:39
          Stałemu nickowi też może zacząć przeszkadzać formuła tego forum. Są konkurencyjne fora, grupy na fb itd. Każdych może mieć dość kiszenia się w tym samym towarzystwie, z tymi samymi trollami.
          • bergamotka77 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 14:25
            Ja zaglądam na inne fora ale widać ze wiele z nich nie żyje już prawie, dogorywa a tu wciąż gorące dyskusje, wątku poważne i o d*** Maryni jak to w życiu. Forum Kobieta jakieś beznadziejne jest przy ematce. Ja nigdy wcześniej przed ematka, a jestem tu 6 lat, nie wkrecilam się w żadne forum internetowe. Po zresztą tez nie. I jako, że pisze tylko prawdę to nie muszę pilnować się, bo nikt mi nie zarzuci niekonsekwencji czy sciemniania (poza trollami). Od dziecka nie umiem kłamać.
    • d.o.s.i.a Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 12:40
      Mnie to forum coraz bardziej nudzi i denerwuje poziomem intelektualnym. Tak jak mi sie znudzila Kobieta, tak zaczyna nudzic e-matka. Dostrzegam coraz wiecej wpisow od mlodszych ode mnie forumek i wydaja mi sie takie niedojrzale i czasem mi rece opadaja, ze dorosle kobiety moga miec takie glupie/niedojrzale poglady big_grin I coraz czesciej stwierdzam, ze to nie moja bajka. Starzeje sie... Chyba sobie musze znalezc forum dla kobiet po 40tce.
      • kaz_nodzieja Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:32
        Ale tu jest z każdym rokiem coraz więcej kobiet po 40-tce. Zostań.
        • danaide Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 17:26
          Ale i tak są głupie, mimo że po 40tce... wink
          • znowu.to.samo Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 22:04
            Oj oj, chyba trochę sodówka uderzyła. Ładnie to tak sie wywyższać?
    • jola-kotka Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 12:49
      Naprawde mozna nie miec czasu,czasami tez czlowiek nie ma weny bo jest w dolku.Tak mialam ostatnio jak moj maz byl chory.Czasu mi brakowalo ale tez wolalam byc sama ze soba.
      Teraz zaczynam miec dosc bo tutaj coraz wiekszy rynsztok sie robi,czlowiekowi puszczaja nerwy.Zaczynam sie zastanawiac czy warto dalej sie denerwowac i tu byc.
    • slonko1335 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 12:54
      Cóż raczej osoby które znają te losy i forumki nie napiszą dlaczego, ja osobiście nie czuję się upoważniona, skoro sama zainteresowana nie chce ale mogę Ci zdradzić, że ten z dziećmi to akurat zły kierunekwink.
      • zlababa35 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:00
        Ja mam nieodparte wrażenie, że guderianka wycofała się po swoim gigantycznym zaangażowaniu w dyskusję, w której udowadniała, że pani biegająca wieczorem po lesie prosiła się o gwałt tongue_out. Coś, jak nabakier kiedyś, która po paru jatkach (m.in. dotyczącej zatrudnienia pedofila) przeniosła się na inne forum.
        Ale zapewne to tylko moja interpretacja wink. Zapamiętałam to akurat, bo nie podejrzewałabym guderianki o taki punkt widzenia i bardzo wtedy się rozczarowałam. A niedługo potem już jej nie było.
        • riki_i Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:29
          zlababa35 napisał(a):

> Coś, jak nabakier kiedyś, która po paru jatkach (m.in. dotyczącej zatrudnienia pedofila)
          > przeniosła się na inne forum.

Ona była po prostu za głupia na to forum, wiele Pań z miejsca rozjeżdżało ją merytorycznie walcem drogowym. Próbowała zmieniać nicki (vilez), ale była na tyle charakterystyczna, że od razu ją demaskowano. No to się w końcu obraziła i sobie poszła.
    • zlababa35 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 12:57
      Choroby własne lub bliskich, inne istotne życiowe problemy, zaabsorbowanie świeżo urodzonymi dziećmi itp.
      Człowiek, który dźwiga prawdziwy ciężar, nie ma czasu na rozkminki na forum.
      I wreszcie - najwięcej wspólnych tematów mają tu osoby w miarę młode, bądź w wieku dojrzałym, ale nie stare - czyli wciąż mogą dyskutować np. o dorastających dzieciach, o szkole, o szefie psychopacie itp. itd. Niektóre nicki najwidoczniej już wyrosły pokoleniowo z forum i pewne stałe tematy nie są dla nich istotne.
      • sayyida Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:10
        Dla mnie to wszystko to powody do PISANIA, a nie znikania z forum. Nie ma mnie na forum, kiedy w moim życiu jednorożce ten, wypróżniają się tęczą.
        Ale przecież ludzie są bardzo różni, i zmieniają się z wiekiem, czego niektóre forumki nie są w stanie zauważyć.
        • zlababa35 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:13
          Tyle, że między jednorożcami, a tragedią życiową, bo np. - odpukać!!! - ktoś bardzo bliski Ci ma nowotwór z baaaardzo złymi rokowaniami, jest jeszcze środek. I zazwyczaj ten środek pisze, o codziennych problemikach.
      • bergamotka77 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:18
        Nie no bez przesady sa tu dojrzałe forumki i się chyba jakoś odnajdują. Mnie tez już nie dotyczą tematy odnoszące się do niemowlaków, ciąży, porodów, przedszkolaków ale sobie je czytam, bo "też tam byłam" i to przeżyłam. Dla forumek emigrantek sporo tematów moze być mało ciekawych bo dotyczą polskiej rzeczywistości, z która nie obcuja na co dzień.
    • obrus_w_paski Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:13
      Ejze, nigdy wam się takie "odejście" nie zdarzyło? Nie tylko z ematki, ale z jakiejkolwiek innej dziedziny życia, dla mnie to naturalna kolej rzeczy.

Internetowo- Byłam kiedyś stała użytkowniczka innych forów (nie na gazecie), co chwile zerkałam, udzielałam się, znałam dziewczyny stamtąd nawet w realu i ot z dnia na dzien przestałam tam zaglądać, wolałam te łącznie 1h dziennie poświecić "realowi"- w metrze popatrzeć na ludzi, poczytać książkę, pogapić się w sina dal zamiast w telefon. Ani razu tam więcej nie weszłam, nie tęskniłam, nie cierpiałam katuszy myśląc "otworzyć te stronę, czy nie", ot odechciało mi się.

W życiu tez tak mam, np. przez 3 lata byłam wielka fanka zajęć body pump, chodziłam 3x 2 tygodniu, na jakieś weekendowe zjazdy i ot, z dnia na dzień mi się odechciało i zaczęłam chodzić na zupełnie inne zajęciawink.
      Kiedyś uwielbiałam białe wino, teraz nie mogę na nie patrzeć, słuchałam innej muzyki..No nie wiem, ludzie się zmieniaja, a forum to jednak forum, żadnego osobistego stosunku do niego nie mam zeby jakoś się przywiązywać
    • riki_i Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 13:15
      1. Strasznie dużo kobiet musi sobie podnosić samoocenę, dowartościowywać się, ciągle sobie i innym coś udowadniać.

2. Przypadki z pkt. 1 często kreują na forum inną osobowość, styl życia, status majątkowy niż mają w rzeczywistości. Takie gierki jednak szybko się nudzą, albo zostają skutecznie zdemaskowane. No to i nie ma dotychczasowego nicka.

3. Nawet jeśli opis reala danej forumki jest prawdziwy, a wypływa z motywów określonych w pkt. 1, to w przypadku zmiany (zwykle pogorszenia) jej życiowej sytuacji , zazwyczaj znika stąd jak sen złoty. Najczęściej dzieje się to w ten sposób, że jakieś męskie zamożne gacie mnie wymieniły i nagle "przestałam być wielkom paniom".

4. Osobną kategorię stanowią Panie, które zjawiają się tu wyłącznie po to, aby wyrzygać swoje emocje, albo wręcz robią sobie darmową psychoterapię na forum i płodzą kilometrowe wątasy będące odbiciem ich swobodnego strumienia świadomości. Ta grupa osób byłaby nawet ciekawa, niestety najczęściej owe panie są wsłuchane wyłącznie w siebie i nie zamierzają zastosować się do JAKICHKOLWIEK porad. Przykład metra z Sevres to Kocianna. Takie osoby też w końcu znikają, powody mogą być różne - zwykle jest to polepszenie lub pogorszenie stanu zdrowia psychicznego.

Nie wspominam o zmianach nicków i różnych trolololo , bo to chyba dla wszystkich oczywiste.
    • vaikiria Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 14:45
      )Ja podejrzewam, ze przestanę forumować po urdozeniu dziecka, bo czasu nie będzie smile Zresztą 1 marca zaczynam nowe duże zadanie zawodowe, więc też pewnei zniknę.
      • bergamotka77 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 15:05
        Vaikiria przy malutkim dziecku,.które ciagle spi lub je jest spoto czasu. Gorzej jak juz zaczyna chodzić i trzeba miec oczy dookoła glowy ; ) vaikiria a Ty kim byłaś w poprzednim wcieleniu?
        • kaz_nodzieja Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 15:10
          A do kiedy dziecko ma funkcję "dużo śpi"???
          • lauren6 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 15:11
            Przez pierwszy miesiąc życia.
            • kaz_nodzieja Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 15:12
              Tylko? sad
              • asia-loi Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 18:08
                kaz_nodzieja napisała:

> Tylko? sad

To już nie chcesz być w ciąży? big_grin
              • bergamotka77 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 19:24
                Oczywiście ze nie. Pierwszy rok życia - najpierw spi duzo, potem ma co najmniej dwie drzemki smile
                • kaz_nodzieja Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 20:03
                  To skąd mit o biednych, niewyspanych matkach, podpierających się rzęsami i nie mających przy jednym niemowlęciu (załóżmy dla ułatwienia, że zdrowym) czasu by pójść pod prysznic? Kto kłamie i dlaczego?
                  • lauren6 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 20:19
                    Nikt nie kłamie, po prostu dzieci są różne i mają różne potrzeby.
                  • kkalipso Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 20:31
                    Gazeta nie słuchaj, moja Słoninka za tydzień kończy 3 miesiąc a ja w życiu się tak nie nudziłamtongue_out
                    Zależy od dziecka, ile więcej obowiązków masz na głowie, i nie oszukujmy się; jak pomocnego męża/rodzinę.
                    Głowa do góry wspomożemy Cię psychicznie jak przyjdzie czasuncertain
                    • kaz_nodzieja Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 20:35
                      Jak Ci zazdroszczę córeczki sad Są takie słodkie. Oglądam się prawie za każdą mamą z dziewczynką.
          • przystanek_tramwajowy Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 15:21
            Czasami wcale ej nie ma.
            • bergamotka77 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 19:26
              Nie żartuj przystanek jak nie w dzień to spi wieczorem od 19 jak u niektorych forumek . Nie ma maluchów którzy śpią jak moj 15-latek tylko 6-7h na dobę big_grin
              • lauren6 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 20:20
                Spróbuj się wyspać gdy dzieć śpi seriami i budzi (siebie i ciebie) co 2,5h.
          • lady-z-gaga Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 18:10
            Niektore dzieci nigdy jej nie mają.
      • yaguarete Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 21:38
        Ja nie mam czasu na forum od momentu, gdy corka zaczela raczkowac.
        Ale w sumie gdybym chciala, to moglabym czesciej pisac. Dziecko czasem jednak spi w dzien (co prawda malo - zwykle dwie krotkie drzemki albo jedna dluga), no i maz tez sie nia zajmuje jak jest w domu. Jakos nie czuje potrzeby pisania w tej chwili, nie wciagaja mnie te dyskusje, zmeczenie materialu jakies. Jedyne co, to usmialam sie, jak sie troll zdekonspirowal - ten z watku o pasierbicy w ciazy.
        • kkalipso Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 22:20
          O co tam się właściwie stało/wydało? Bo ja też nie "obserwowałam" dyskusji? Prawda to czy wymysł?
          • yaguarete Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 22:58
            kkalipso napisała:

> O co tam się właściwie stało/wydało? Bo ja też nie "obserwowałam" dyskusji? Pra
            > wda to czy wymysł?

Wszystko lipa. Wytwor bujnej wyobrazni jednej forumki.
    • anika772 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 15:07
      Wiele z nich nie znika, tylko zmienia nick.
    • echtom Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 17:13
      Ja znikam okresowo, kiedy mam nawał pracy albo się angażuję w dyskusje w jakiejś grupie tematycznej na FB, ale zawsze wracam. Zżyłam się z forum przez prawie 10 lat i trochę się martwię, że mój obecny powrót jest mniej udany od poprzednich. Kiedy wchodzę na ematkę i przeglądam 50 wątków na stronie, rzadko znajduję taki, który miałabym ochotę otworzyć. Nie wiem, czy forum się zmieniło czy ja, ale ostatnio czuję się na nim mniej "u siebie" niż wcześniej.
      • kai_30 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 17:20
        Ja z kolei nadal otwieram sporo wątkow, ale coraz rzadziej chce mi się komentować.
        • grave_digger Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 18:25
          Mam to samo.
          Zaglądam codziennie.
          Guder pewnie też często. I pewnie teraz czyta kolejny wątek o tym jak zniknęła wink
        • bergamotka77 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 19:28
          To milo kai ze mój skomentowałas smile
          • kai_30 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 20:26
            Akurat mi się chciało wink
    • tol8 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 18:15
      Zmiana nicków?
    • kozica111 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 18:23
      Marzeki dawno nie ma, Koltera....powody pewnie rożne...
      • afro.ninja Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 19:21
        Chipsi żal, bo była bardzo fajna i miała cudacznego szwagra.
      • kaz_nodzieja Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 20:01
        Marzekę przepędziły babska, które ciągle jej wypominały, że głosowała na PiS. Absolutnie jej się nie dziwię. Szkoda tylko, że moderacja nie reagowała.
        • lauren6 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 22:05
          > Szkoda tylko, że moderacja nie reagowała

Zgadza się. A powinni byli.
    • znowu.to.samo Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 19:35
      A może wreszcie wzięły sie za robote zamiast wisieć na forum big_grin ja zakładam że spora część pozmieniała nicki
    • kkalipso Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 20:08
      Bardzo je lubiłam i co do Anety to pamiętam że kiedyś wspomniała że się "forumowo wypaliła" ale czyta.
      A Guderianka nie wiem, ktoś od niej przekazywał pozdrowienia. Czyli ma się dobrze.
      • edelstein Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 20:25
        Przekazano pozdrowienia,bo jakis troll zalozyl watek,ze umarla
        • nolus Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 21:53
          Mi akurat strasznie szkoda, że nie pisze już tutaj lokitty. Na początku wydawało mi się, że zniknęła na chwilę i wróci w nowej odsłonie pod kolejnym nickiem, a wygląda na to, że nie. Gdzieś przeczytałam, że pożegnała się z forum w wyniku jakiejś forumowej "kłótni",ale nie wiem czy to prawda. Jeśli prawda, to fajnie by było, gdyby ktoś przybliżył sprawę.

Lubiłam tez czytać katię. seitz i croyance - szkoda, że już nie piszą. Croyance potrafiła być irytująca ze swoimi nowatorskimi teoriami, a z drugiej strony zawsze fajnie było, że rzucała jakieś inne spojrzenie na różne sprawy.

Kocianny też brakuje - mimo tego, że można było się łapać za głowę czytając o jej sytuacji rodzinno - małżeńskiej, to jednak szkoda, że jej nie ma.
          • lauren6 Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 22:03
            lokitty już się ujawniła jako zlababa.
          • lady-z-gaga Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 22:07
            pisze, pisze smile
          • przystanek_tramwajowy Re: Dlaczego odchodzą 25.02.17, 09:04
            Lokitty to złababa a kocianna to sayyida. Nie musisz już za nimi tęsknić. smile
          • zlababa35 Re: Dlaczego odchodzą 25.02.17, 09:40
            Jestem jestem big_grin big_grin big_grin (lokitty)
            Nawet nie wiesz, jak miło się poczułam, że komuś zależy na moim pisaniu tutaj big_grin.
            Tak, dałam sobie oddech od forum, a że lokitty skasowałam na amen w przypływie wścieku, musiałam wymyślić sobie coś innego.
    • yenna_m Re: Dlaczego odchodzą 24.02.17, 23:33
      Mam kontakt z sadosią. Nie czyta ematki. Zabiegana jest smile
      Sama też mniej piszę. Wolę poczytać, udzielam się od dluższego czasu jedynie w wątkach kocich.
      Chyba nie mam ochoty już pisać. Ani o sobie, ani zabierać głosu w dyskusjach dotyczacych problemow innych forumek. Nie chce mi się szarpać o pierdoły na forum.
      Nick ten sam od zawsze.
      • gulcia77 Re: Dlaczego odchodzą 25.02.17, 08:21
        To masz podobnie do mnie. Czasem wchodzę, czasem coś napiszę. Ale tak w ogóle, to chyba mi się znudziło.
    • hemp_plant Re: Dlaczego odchodzą 25.02.17, 09:26
      dla higieny psychicznej- forum bardzo uzależnia, staje sie substytutem prawdziwego życia. serioserioserio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka