Dodaj do ulubionych

A propos fryzury

04.03.17, 23:23
Czy istnieją fryzury z włosów takiej długości

www.google.pl/search?q=bardzo+kr%C3%B3tkie+w%C5%82osy+damskie&biw=1366&bih=611&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjex4qp8b3SAhWIE5oKHa1EBJkQ_AUIBigB#imgrc=_
których nie trzeba układać?

Nie znoszę chemii na łbie.
Obserwuj wątek
    • lalkaika Re: A propos fryzury 05.03.17, 01:58
      prostych pewnie nie,krecone porazka.Sama mam,belive me.
    • mikams75 Re: A propos fryzury 05.03.17, 01:59
      Nie znam , pytalam kiesys fryzjerke z bardzo krotkimi wlosami i przyznala, ze czeka az jej odrosna i odradza kazdemu, kto jie lubi ukladac fryzury. Te krociotkie wlosy ocenila na bardzo czasochlonne a efekt - ok, ale nie wisac bylo, ze to tyle pracy. Jedyne co to moze wlosy krecone i geste sie obronia i bedzie artystyczny nielad.
      • konsta-is-me Re: A propos fryzury 05.03.17, 08:19
        "króciutkie kręcone i gęste się się obronią"big_grin

W sumie, jeśli ktoś chce rozczapierzone afro, czemu niewink
      • ladnyusmiech Re: A propos fryzury 05.03.17, 08:41
        Nie, nie obronią się. Mam kręcone. Chyba, że takie afro które widuje jedynie na zdjęciach.
        • mikams75 Re: A propos fryzury 05.03.17, 14:59
          ja tez mam krecone ale nie az takie krotkie, brakuje mi odwagi poza tym zrzedly i sie juz faktycznie nie obronia, ale jak mialam dlugie geste to najwazniejsze bylo ich nie czesac i loki sie trzymaly. Ale faktycznie to chyba radzej zalezy od jakosci wlosow a mniej od dlugosci, sama widze jak sie u mnie to zmienia przez lata.
    • dzika41 Re: A propos fryzury 05.03.17, 07:17
      Tak ale podstawa to dobre ścięcie dopasowane do włosa.
      Moje włosy naturalnie nie są ani proste ani falowane. Przy długich jeśli ich nie wyprostowałam albo nie ułożyłam na szczotce (plus chemia) to pozostawał kucyk bo inaczej koszmarnie wyglądałam (topielica z the ring 😜).
      Teraz mam ciut dłuższe włosy (grzywka) niż na wrzuconych fotkach.
      Rano wystarczy że zmoczę te włosy co się zmierzwią/odgniotą, uczeszę grzebieniem i podmucham suszarką. I tyle.
      Chemia idzie jak chcę uzyskać nieco inny efekt i mooocno utrwalić fryzurę.
    • tereska.z.bombaju Re: A propos fryzury 05.03.17, 07:40
      Mam teraz ciut dłuźsze niż na zdjęciu, bo mi odrosły. Kiedy miałam tak krótkie wystarczyło, że umyłam je wieczorem. Rano układały się tak jak chciałam. Ale ja wogóle mam takie włosy, że układam je ręką. Na specjalne okazje mam klej, pastę czy sprey batiste.
    • bakis1 Re: A propos fryzury 05.03.17, 08:33
      Ja mam podobna fryzurę, z tych dłuższych prezentowanych. I tak myje włosy codziennie rano, przy tej długości suszenie i układanie zajmuje mniej czasu. czesze szczotka w kierunku odwrotnym do układanie sie zeby odbily od skory, tył wystarczy zmierzwić dłonią przy suszeniu. Takie fryzury pasują mi do kształtu twarzy i bardzo lubię je nosić. Mam dużo cienkich włosów, wiec przy każdej dlugosci wyglądam rano jak by mnie piorun strzelił, a przy tej ogarnięcie zajmuje mało czasu.
    • gat45 Re: A propos fryzury 05.03.17, 09:15
      Tak, pod warunkiem, że znajdziesz fryzjera, który "zrozumie" twoje włosy : jak się układają samoistnie, jak reagują na wilgoć, z jaką łatwością się "przyklepują" podczas spania i tak dalej. I będzie umiał/a cięcie dostosować do natury włosów. I że w ostatecznym wyniku - bo nie łudźmy się, jest tylko jeden na człowieka - taka fryzura będzie pasowała do twojego stylu i twojej twarzy.
      Ja znalazłam po długich poszukiwaniach i od lat mogę po prostu o włosach nie myśleć : wychodzę spod prysznica, suszę ręcznikiem, otrząsam się jak pies i idę dalej w życie (bardzo dużo bardzo cienkich, prostych włosów, bez naturalnego przedziałka) . Feler - już się boję, co będzie, jak moja mistrzyni nożyczek pójdzie na emeryturę sad
      • akseinga75 Re: A propos fryzury 05.03.17, 10:14
        Ja mam b. Krotkie cos jak D. Stenka teraz i nic nie musze z nimi robic. Po umyciu jeszcze mokre czesze tak jak maja byc ulozone i tyle. Czasami jaj sie spiesze to dosuszam suszarka. Mam geste wlosy.
      • ania_irlandia Re: A propos fryzury 05.03.17, 15:59
        Powiedz jaka fryzurke masz w takim razie? Krotkie wlosy czy moze jakis bob? Na czym polega sekret ciecia fryzjerki (jakis tip) czy po prostu ma magiczna reke?
        • marminia Re: A propos fryzury 05.03.17, 17:22
          Miałam wcześniej taką fryzurę jak szósta w pierwszym rzędzie. Wystarczyło umyć i wysuszyć przeczesując podczas suszenia ręką. Żadnych pianek, lakierów czy innych ustrojstw. Podstawą jest zdecydowanie dobre cięcie dopasowane do rodzaju włosów, kierunku ich układania się etc. Teraz mam boba i podobnie robię, z tym, że jeszcze okrągłą szczotką "wyciągam" je trochę na czubku podczas suszenia. Fryzjerka ta sama.
        • gat45 Re: A propos fryzury 05.03.17, 17:54
          ania_irlandia napisała:

> Powiedz jaka fryzurke masz w takim razie? Krotkie wlosy czy moze jakis bob? Na
          > czym polega sekret ciecia fryzjerki (jakis tip) czy po prostu ma magiczna reke?

Ja ? Taką jak niżej, tylko że nic asymetrycznego, wszystko idzie od czubka głowy dookoła - zgodnie z tym, czego domaga się moje owłosienie. I zaprawdę, zaprawdę powiadam Ci, że znaleźć fryzjera, który potrafi się dostosować do naturalnego materiału, a nie wyczyniać sztuczności, które trwają jedną ulotną chwilę, to droga przez mękę. Moje włosy nie poddają się żadnemu modelowaniu. Nawet trwałej - albo nie złapie, albo spali mi włosy na miły dla oka kolor (i teksturę) parcianego sznurka.

https://img.styl.fm/newsy/galerie/2014/01/9129/147660-bardzo-krotkie-fryzury-damskie-czy-sie-odwazysz-2.jpg
    • regina-phalange Re: A propos fryzury 05.03.17, 17:34
      Nie sądzę.
      Jako posiadaczka grubych, sztywnych, prostych włosów, przy takiej fryzurze miałam więcej roboty, niż przy najmniej pracochłonnej jak dla mnie długości, czyli włosach do brody.
    • ap.so Re: A propos fryzury 05.03.17, 18:43
      Zależy też od kształtu głowy. Ja mam płaskawą z tyłu (kiedyś dzieci kładło się w betach na wznak i stąd płaskości) musiałam na czubku podnosič jednak suszarko-lokówką codziennie używając pianki i czasem lakieru. Inaczej fryzura nie miała dobrego kształtu. Reszta układała się ok, ale i tak szybko zrezygnowałam z takiej fryzury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka