Dodaj do ulubionych

Tusk wybrany

09.03.17, 16:50
ufff
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:51
      Cudowna wiadomość 😀
    • gaga-sie Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:51
      smile
      • karme-lowa Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:53
        Superwink
    • annabel_lee Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:53
      Yes! Tes! Yes! Że tak polecę klasykiem big_grin
      • mikk25 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:54
        To było pewne. Nawet Orban był za.
      • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:54
        no i udowodnili ze sa dyplomatolkami jak to okreslil klasyk
        • owczarkini Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:16
          Dyplomatołkami to oni może byli parę lat temu, to dość sympatyczne słowo jednak. Teraz to jest katastrofa. Nie mogę się nadziwić bo ani ich jawna głupota, ani partactwo, ani nienawiść nie wystarczają żeby zrozumieć, jak można zrobić coś tak strasznie, bezsensownie szkodliwego.
          Rzeczywiście, polityczne samobójstwo.
          A jak widzę tych wykutych na blachę tępaków i słucham co mówią, to zwykłe rzucanie q^*)&$ zdecydowanie mi nie wystarcza sad Pani Mazurek się teraz produkuje, borze szumiący.
          • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:56
            co mowila? podziel sie cisnieniem - razem bedzie latwiej niesc ten ciezar rzadu idiotow
            • owczarkini Re: Tusk wybrany 09.03.17, 21:37
              A pierdy jakieś, że szkodził Polsce, że dla Polski to bardzo źle, no wiesz, wykuła przekaz dnia big_grin
    • tt-tka Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:54
      Wygralam zaklad ! smile
      Cokolwiek mysle o Tusku, a mysle nienajlepiej i mam na to swiadkow, tym razem mu kibicowalam.
      • lauren6 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:00
        Trzeba mieć na prawdę coś nie tak w głowie żeby nie kibicować rodakowi który się sprawdził na tym stanowisku
    • saszanasza Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:56
      Ale fajnie!
    • owczarkini Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:57
      Dla nas dobrze, cokolwiek by trolęta nie wklejały. Ale wstyd straszny pozostanie sad
    • asia-loi Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:59
      smile
    • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 16:59
      Wielkie uff, brawa dla Tuska, brawa dla Unii, przepraszamy za Polske
      • nisar Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:02
        Nie za Polskę, tylko za polski rząd!
        • aka10 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:05
          nisar napisała:

> Nie za Polskę, tylko za polski rząd!
          >
          >
          > Wlasnie!
          Dzis dostalam to: secure.avaaz.org/campaign/en/eu_toxic_mep_loc/?rc=fb&pv=205
        • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:08
          Tak, poprawka, za polski rzad!
      • 1elka26 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:07
        Brawa dla Unii? wątpliwa satysfakacja. Raczej dla brukselskiej biurokracji która odetchnęła z ulgą. Dalej będzie na czele Unii posłuszny wykonawca woli brukselskich decydentów.
        Konia z rzędem dla osoby która wskaże jakiekolwiek pozytywy związane z tym wyborem dla Polski. No i podziwiam brak samodzielnego myslenia u lemingów. Jednak dwadziescia kilka lat wciskania papki ideologicznej przez media gazetopodobne przynosza oplakane rezultaty.
        • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:09
          Get lost. Sprawdz sobie w slowniku
        • gat45 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:12
          1elka26 napisał(a):

> Brawa dla Unii? wątpliwa satysfakacja. Raczej dla brukselskiej biurokracji któr
          > a odetchnęła z ulgą. Dalej będzie na czele Unii posłuszny wykonawca woli brukse
          > lskich decydentów.
          > Konia z rzędem dla osoby która wskaże jakiekolwiek pozytywy związane z tym wybo
          > rem dla Polski. No i podziwiam brak samodzielnego myslenia u lemingów. Jednak d
          > wadziescia kilka lat wciskania papki ideologicznej przez media gazetopodobne pr
          > zynosza oplakane rezultaty.

Pozytywy ? A choćby taki, że w tym rozedrganym okresie mamy kawałek stabilności. Że to pozytyw dla całej Unii, nie tylko dla Polski ? To ci przeszkadza ? Ta funkcja jest ogólnounijna. Tylko żeby to zrozumieć trzeba wyjrzeć poza teren swojej parafii.
          • pade Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:14
            Ale PIS nie chciał stabilności, PIS chciał dobrejzmiany dla unii. A ta niedobra unia nie daje się zreformować.
            • gat45 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:56
              pade napisała:

> Ale PIS nie chciał stabilności, PIS chciał dobrejzmiany dla unii. A ta niedobra
              > unia nie daje się zreformować.
              >
              Przez "stabilność" rozumiałam stan, pozwalający na spokojne zastanowienie się, jakie zmiany ewentualnie trzeba w UE wprowadzić i jak. Bo że trzeba, to widać, szczególnie po Brexicie. A że niedobra Unia nie zamierza się poddać zwyczajowym manipulacjom partii, rządzącej w Polsce, to tylko dobrze o niej świadczy smile
              • ente2211 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:26
                no co Ty... a to nie jest tak, że cała Unia dała sobie ,,wciskać papkę ideologiczną przez media gazetopodobne"? smile

Swoją drogą u zwolenników partii-rządzącej-jedynej-słusznej-wybranej-z-woli-suwerena zawsze mnie zastanawia ta dziwaczna skłonność do szukania spisków i ględzenia o tym, że inni to przeszli pranie mózgu, tylko oni się ostali jako jedyni myślący. Może to wynika z tego, że większość z nich nie potrafi niczym błysnąć w realnym życiu to przynajmniej pisząc takie głupoty mogą się poczuć przez chwilę lepsi. Bo cały świat jest zmanipulowany, a oni nie. A co!
        • maadzik3 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:15
          spadaj, oczywiście Słowacy, Węgrzy, Słoweńcy czy Chorwaci którzy go poparli to "brukselscy decydenci" tylko Polska (jedyna która Polaka nie poparła) taka przez nich wykorzystywana, ach joj.
        • gulcia77 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:20
          Tak Elka, wiellkie brawa dla Unii. Za to, że 27 państw przypomniało sobie, z jakiego powodu przed laty się dogadali. A dogadali się, żeby żaden lokalny hitlerek nie pogrążył kontynentu w oceanie krwi, celem realizacji własnych obsesji. A do pokonania mieli dużo większe trudności niż PiS. I dużo większe zaszłości.
          A tak na marginesie - oglądałam ostatnio dokument o Papie Docu, dyktatorze Haiti. Przez swoje własne obsesje udało mu się stworzyć najbiedniejszy kraj zachodniej półkuli. Tego chcesz? Najbiedniejszego kraju Europy?
          • maadzik3 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:30
            obawiam się że do tego dążymy sad
            i dokładnie - w 1953 r. gdy Unia zaczęła powstawać nie minęło 10 lat od strasznej wojny w której jej założyciele byli po różnych stronach (delikatnie mówiąc), Niemcy jako państwo istniały 4 lata. Zacietrzewieni, owładnięci nienawiścią, po polskokatolicku (*uwaga, mam na myśli postawę i politykę obecnej hierarchii polskiego kk i wycierających sobie nim gęby polityków) nienawidzący bliźniego PIS-owcy mówili po pobiciu niemieckiego profesora w Warszawie że "cud że po tym co Niemcy w Warszawie 70 lat temu robili dopiero teraz ktoś oberwał" a Francja, Holandia, Luksemburg i Belgia wtedy - rękami ludzi którzy to przeżyli - tworzyli Unię. PIS marzy o byciu w opozycji i opluwaniu i nienawidzeniu wszystkich, bo rządzić, brać odpowiedzialność za decyzje, budować to poza jego zasięgiem, potrafi tylko i wyłącznie niszczyć i krzyczeć że to straszne że jeszcze nie spaliliśmy wszystkiego. Pod tym względem są jak prezydent Iranu Ahmadinadżed publicznie na sesji ONZ wyrażający tęsknotę do wojny światowej bo koniec świata to królestwo allacha. I tak powinni być traktowani!
        • emmagreen Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:20
          Nie wiem co Ty bierzesz, ale lepiej juz przestań, widać ze Ci szkodzi smile
        • zofijkamyjka Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:41
          1elka26 napisał(a):

> Dalej będzie na czele Unii posłuszny wykonawca woli brukse
          > lskich decydentów.

a powinni wybrać tupiącego nogą? żeby rozwalił unię?
    • maadzik3 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:01
      smile gratulacje!!!!!!!
    • heca7 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:02
      To jest piękny dzień smile
      • saszanasza Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:03
        heca7 napisała:

> To jest piękny dzień smile
        >

Jeden z niewielu, niestety
    • iskierka3 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:04
      Bardzo sie cieszesmile
    • chocolate_cake Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:04
      smile
    • labianka Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:05
      świetna wiadomość
      tak sobie pomyślałam, że jak utrącą Tuska, wyjeżdżam z Pl na zawsze
      zostaję!!!!! idę się upić smile
    • barbibarbi Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:05
      Super!
    • gat45 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:09
      Jak się teraz Polska zacznie mścić, to dopiero będzie się czego wstydzić sad
      • lusitania2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:14
        nie Polska, tylko kaczyści.
    • tol8 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:10
      Yes!!!!!!!!!
    • pade Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:10
      podobają mi się komentarze w stylu "spektakularna klęska dyplomatyczna rządu"smile delektuję się nimi
      • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:36
        smile nawet san escobar poparl Tuska wink
        • joa66 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 21:58
          big_grin
    • kolibeer2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:10
      cieszycie się z wyboru niemieckiego kandydata? nieładnie smile)
      niezalezna.pl/95105-niemiecki-kandydat-zostal-ponownie-przewodniczacym-rady-europejskiej
      co ci ludzie z pisu i okolic biorą ?
      • maadzik3 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:13
        nie wiem ale powinni zmienić dealera. na razie na 28 krajów tylko jeden nie poparł Polaka - Polska. I jak tu nie wierzyć w dowcipy o złotej rybce z puentą "oby sąsiadowi zdechła krowa"?
        • asia-loi Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:36
          maadzik3 napisała:

> nie wiem ale powinni zmienić dealera. na razie na 28 krajów tylko jeden nie poparł Polaka - Polska. I jak tu nie wierzyć w dowcipy o złotej rybce z puentą "oby sąsiadowi zdechła krowa"?

Coś mi się wydaje, że my dożyjemy (i zobaczymy na własne oczy), kolejnych rozbiorów Polski. sad
          PiS wszystko robi, żeby tak się stało. suspicious
          • maadzik3 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:38
            tak, to możliwe, gdyż jesteśmy gdzieś na etapie sejmu niemego z taką władzą sad
            • asia-loi Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:46
              maadzik3 napisała:

> tak, to możliwe, gdyż jesteśmy gdzieś na etapie sejmu niemego z taką władzą sad
              >

W poprzednich rozbiorach, moje miasto było pod zaborem rosyjskim. sad
              Gdyby jeszcze była nadzieja, że w teraz będzie np. w niemieckim, to jeszcze byłoby nie najgorzej, ale niestety wszystko wskazuje na to, że gdyby znowu miało dojść do rozbiorów Polski, to moje miasto znowu będzie "pod" Rosją.
              • gulcia77 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:52
                Moje miasto nie doświadczyło rozbiorów, gdyż, mniej więcej, od 300 lat nie było polskie. Cóż, przekonamy się, jak będzie. Aczkolwiek, biorąc pod uwagę sianie nienawiści do Ślązaków, które praktykuje się obecnie, wolę być "ukrytą opcją niemiecką", choć prywatnie jestem Polko-Ukrainko-Francusko-Węgierką big_grin
                • maadzik3 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:56
                  ja jestem Ślązaczką, ale obawiam się że tym razem zabór będzie jeden - rosyjski
                  • gulcia77 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:03
                    Co prawda nie jestem Ślązaczką, tylko zwykłym kundlem - pokłosiem II Rzeczypospolitej, ale popieram Ślązaków całym serduchem, siostro. I naprawdę mam nadzieję, że nie będzie tak źle, choć rozum podpowiada mi dokładnie to samo, co Tobie
                    • maadzik3 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:10
                      dzięki za ciepłe słowa smile zdaje się że myślimy to samo
                      • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:14
                        mnie to blizej do Kaszubow, ale Slazacy to czesc mojego narodu, wazna czesc i tak zostanie, chocby nie wiem co kaczka mowila a nie daj Boze zrobila
                  • wielki_uscisk Re: Tusk wybrany 09.03.17, 22:46
                    maadzik3 napisała:

> ja jestem Ślązaczką

Gryfno dziołcha jestyś, zawsze to wiedziołżech smile
              • jowita771 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 21:08
                > W poprzednich rozbiorach, moje miasto było pod zaborem rosyjskim.

Nie wiem, czy dobrze kojarzę, że jesteśmy z tego samego miasta, ale jeśli tak, to najpierw było w zaborze pruskim, potem niestety faktycznie trafiło pod zabór rosyjski. Jakby co, to ja też pod Niemca się piszę chętniej.
                • asia-loi Re: Tusk wybrany 09.03.17, 21:32
                  jowita771 napisał:

> > W poprzednich rozbiorach, moje miasto było pod zaborem rosyjskim.
                  >
                  > Nie wiem, czy dobrze kojarzę, że jesteśmy z tego samego miasta, ale jeśli tak, to najpierw było w zaborze pruskim, potem niestety faktycznie trafiło pod zabór rosyjski. Jakby co, to ja też pod Niemca się piszę chętniej.

Nie wiedziałam, że też jesteś z Częstochowy.
                  "Częstochowa po II rozbiorze Polski w 1793 roku znalazła się w zaborze pruskim.
                  Pozostawała w nim do 1807 r., kiedy to - po klęsce Prus w wojnie z Napoleonem -
                  na terenach II i III zaboru pruskiego powstało Księstwo Warszawskie (po 1809 r.
                  powiększone także o tereny III zaboru austriackiego). Częstochowa należała do
                  Księstwa Warszawskiego, aż do końca jego istnienia, czyli 1815 r. (formalnie,
                  bo faktycznie już dwa lata wcześniej została zajęta przez wojska rosyjskie),
                  kiedy to na Kongresie Wiedeńskim zdecydowano o włączeniu tych terenów do
                  Cesarstwo Rosyjskiego. Zwierzchność rosyjska nad Częstochową zakończyła się po
                  wybuchu I wojny światowej w sierpniu 1914 r., kiedy do miasta wkroczyli Niemcy."

"Po rozbiorach miasto i wieś (Częstochowa) znalazły się w zaborze ROSYJSKIM, a
                  po 1815 roku będąc w Królestwie Kongresowym, włączono je do powiatu
                  wieluńskiego w województwie kaliskim. Dekretem namiestnika carskiego w 1826
                  roku połączono Starą i Nową Częstochowę w nowe miasto - drogą, nazywaną później
                  Alejami Najświętszej Marii Panny."

-------------------
                  Gdy jedna osoba cierpi na urojenia, nazywamy to szaleństwem.
                  Gdy wielu ludzi cierpi na urojenia, nazywamy to religią.
          • lusitania2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:32
            asia-loi napisała:

> Coś mi się wydaje, że my dożyjemy (i zobaczymy na własne oczy), kolejnych rozbi
            > orów Polski. sad
            > PiS wszystko robi, żeby tak się stało. suspicious
            >

nie jestem pewnasmile, czy miałaby coś przeciw, zwłaszcza biorąc pod uwagę miejsce zamieszkania, ale kto miałby nas rozebrać?
            Że inkorporacja całości przez Rosję, to mi się w głowie mieści, ale rozbiór (czyli Rosja& altera) przez Niemcy, które miliardy wpompowane w NRD wciąż ciężko trawią oraz Czechy/Słowację (no, niech będzie - polski Cieszyn zgłosi dobrowolną akcesję do Czech) - a na co im to?
            No chyba, że Rosja + San Escobarsmile) - San Escobar jest całkowicie nieobliczalnewink.

>
      • gaga-sie Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:24
        Poczekaj na przekaz od Jaro..dopiero klakiery zaczną się produkować. Właśnie pokazywali jego grobową minę. Chciał upokorzyć Tuska, a sam się upokorzył. Musi sobie ulać.
        • 1elka26 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:55
          Ach ta jakże pełna gracji i na poziomie europejskim wypowiedź - "musi sobie ulać". Nic nie musi ulewać i nikt nie musial Tuska upokarzać. Sam to potrafi doskonale robić, teraz już nikt nie będzie mógł powiedzieć, że jest to przedstawiciel Polski. Musze przyznać, że współczuję "słońcu Peru" - być skazanym na poklepywanie przez różnych kolejnych Schulzów i Timmermansów i nie miec oparcia w swoim kraju - przykre.
          • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:58
            elka, tylko ciebie wyslali na front? slabizna.
            • 1elka26 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:05
              No i błąd Nikt mnie nie musi wysyłać, ale rozumiem , rozumiem - każdy sądzi po sobie.

Rozumiem także radość. Po raz kolejny wygrywa unijna zasada kolesiostwa, a nie chęć reformy.

Dobry komentarz:
              "Przecież to jest mafijna banda kolesiów. smile Naprawdę jakiś romantyk liczył, że to towarzystwo nagle siądzie przy stole i zacznie zastanawiać się co jest najlepsze dla Europy...? To tak jakby w latach 90-tych umówić się na spotkanie z zarządem Pruszkowa i zaproponować, żeby porzucili działalność przestępczą i otworzyli kawiarnię.

Ludzie, przecież oni Europę mają w dupie równie głęboko, jak Kijowski demokrację. Jedyne nad czym zastanawiają się włodarze Europy, to: co będzie najlepsze DLA NICH.

A lepszego stworzonka do aportowania niż Tusk nie znajdą choćby ze świecą szukali."
              www.facebook.com/razproza/
              • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:11
                wszystkie panstwa? naprawde wszyscy w unii sa kolesiami? nawet dobry orban? seriously?
                • kolpik124 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:17
                  po co ci ten angielski bełkot w co drugim wpisie?
                  • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:30
                    Zeby zaznaczyc ze ciagle Polska jest czlonkiem Unii, capisci?
                    • kolpik124 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 21:11
                      a co to ma wspólnego?

zacznij bełotać po maltańsku, wyjechana big_grin
                      • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 23:50
                        zaczne jak ty zaczniesz pisac rozumnie po polsku, how long would it take?
              • mikk25 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:13
                1elka26 napisał(a):

> A lepszego stworzonka do aportowania niż Tusk nie znajdą choćby ze świecą szuka
                > li."
                > www.facebook.com/razproza/
                A chociażby Duda czy Szydło pierwsi z brzegu.
                • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:15
                  ciekawe czy szydlo teraz poleci - w koncu ktos beknac musi i co na to powiedza trolliki
              • zofijkamyjka Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:45
                1elka26 napisał(a):

> Rozumiem także radość. Po raz kolejny wygrywa unijna zasada kolesiostwa

ale my sami chcieliśmy być w tym kolesiostwie. Nikt nas tam nie ciągnął.
              • wolveryana Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:14
                1elka26 napisał(a):

> Ludzie, przecież oni Europę mają w dupie równie głęboko, jak Kijowski demokracj
                > ę. Jedyne nad czym zastanawiają się włodarze Europy, to: co będzie najlepsze DL
                > A NICH.
                >

A za gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz też Unia odpowiada?
              • pade Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:23
                "Ludzie, przecież oni Europę mają w dupie równie głęboko, jak Kijowski demokrację. Jedyne nad czym zastanawiają się włodarze Europy, to: co będzie najlepsze DLA NICH."
                To zupełnie jak PIS.
          • gulcia77 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:05
            Jakkolwiek byś nie protestowała - Polacy lubią UE i Tusk ma poparcie Polski. A, że nie ma poparcia obecnego rządu - myślę, że to przeżyje.
          • maslova Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:06
            > i nie mieć oparcia w swoim kraju - przykre

Nie "w swoim kraju" tylko "rządu w swoim kraju". I tak, to rzeczywiście przykre.
          • ente2211 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:30
            Elka, pisz PRAWDĘ - nie miał poparcia RZĄDU, a nie KRAJU. Dla ciebie może to nie jest różnica, ale dla wielu osób już tak.
            Swoją drogą brak poparcia tego rządu to akurat komplement i wielki atut.
          • chicarica Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:37
            Ależ on ma poparcie Polaków. Co najwyżej nie ma poparcia rasy panów.
          • mamma_2012 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 21:12
            Zawsze to przyjemniej być poklepywanym po plecach niż kopanym przez nich w dudę jak nasz rząd, więc mu nie współczuj. Przy wstawaniu z kolan poślizgnęli się i teraz bezradnie leżą.
          • wielki_uscisk Re: Tusk wybrany 09.03.17, 22:50
            1elka26 napisał(a):

> Ach ta jakże pełna gracji i na poziomie europejskim wypowiedź - "musi sobie
            > ulać". Nic nie musi ulewać i nikt nie musial Tuska upokarzać.

Ale siedź grzecznie na dupci i czekaj, bo będzie na pewno - więc przed szereg nie wyskakuj i nie mów za Prezia, że nic nie powie jak powie - ustami wielu smile

> Musze przyznać, że współczuję "słońcu Peru" - być skazanym na poklepywanie
            > przez różnych kolejnych Schulzów i Timmermansów i nie miec oparcia w swoim
            > kraju - przykre.

A tutaj popiedralasz tzw. 'słodkimi cytrynami' - czyli swoją klęskę tłumaczysz jako klęskę swojego przeciwnika, osładzając sobie kwasotę porażki.
        • lusitania2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:35
          gaga-sie napisała:

> Właśnie pokazywali jego grobową minę.
          >Chciał upokorzyć Tuska, a sam się upokorzył.

ależ kusisz, żeby obejrzećwink
      • maslova Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:45
        Jeden z komentujących rozwalił system:
        jemio | 09.03.2017 [17:22]

Trzeba otrzeć łzy i jasnym wzrokiem patrzeć w przyszłość.To nie ostatnia walka Polski z liberalno-lewicką Unią,gdzie partie chadeckie,nie mają nic wspólnego,ze swoją nazwą.
        Intensywnie szukajmy sojuszników przed podjęciem batalii o własne interesy,nie tylko w łonie UE,lecz na świecie,wtedy będziemy poważnym uczestnikiem debat.
        Podejmujmy rozmowy o przyszłym kształcie europy,z dzisiejszą opozycję prawicową,przed wyborami w tych krajach,byśmy potem nie zostali posądzeni o koniunkturalizm.
        Budujmy kompromisowe sojusze z krajami wschodniej,srodkowej i południowej Europy.
        Bez siania,nie będzie żniw,choćby żniwiarz miał ostry sierp.

Zostaje nam chyba tylko Białoruś... big_grin

• nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:06
          z tym sianiem i zniwami sie zgodze i na to licze - sieja wiatr wiec zbiora burze
    • anika772 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:11
      Ciekawe jak będzie przekaz ze strony partii rządzącej? Jest już coś?
      • pade Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:15
        "to bardzo niedobry wybór dla unii"
      • mikk25 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:15
        No tak. Wybrano niemieckiego kandydatasmile
        • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:00
          no ale wszyscy? taki wielki sojusznik kaczki jak Orban tez? juz nie mamy zadnego sojusznika? to lepiej trzymac z Niemcami skoro maja takie wplywy wink
          • lusitania2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:38
            nathasha napisała:

> no ale wszyscy? taki wielki sojusznik kaczki jak Orban tez? juz nie mamy zadneg
            > o sojusznika? to lepiej trzymac z Niemcami skoro maja takie wplywy wink

(nie)stety logika&rozum a pis innymi ścieżkami chadzają...

• nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:46
              no po wpisach elki tak wlasnie wyglada. BTW, jaki ten Tusk ladny nawet bez porownania do kaczora
          • owczarkini Re: Tusk wybrany 09.03.17, 21:44
            Biedny Victor musiał ulec strasznej niemieckiej presji wink
            Natomiast co do słów Kaczyńskiego o polskiej fladze, którą Tusk nie może się już posługiwać to jest absolutny skandal. Warto by rozkręcić jakąś akcję chociażby w necie. Liliputin będzie nam może wszystkim teraz mówił, kto zasługuje na polską flagę, a kto nie ??!!
            Proponuję hasło #zasługuję albo coś podobnego. No żesz %$) mać, a my wszyscy to jacyś Marsjanie ?!
      • lusitania2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:23
        od początku, to samo - że Donald Tusk to opcja niemiecka. Teraz jeszcze pewnie mocniej dojdzie, że UE nas nie lubi i trzeba się zastanowićwink, czy w ogóle warto w niej być.
        (Nie)stety dla pisiąt& <a href=" wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Jaroslaw-Kaczynski-ma-nowy-tytul-Herod-2016,wid,18656477,wiadomosc.html?ticaid=118c2a">Heroda2016</a> osobiście antyniemieckość i antyunijność u Polaków słabo stoją.
      • martishia7 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:23
        Zdrada, hańba, nóż w plecy, cała Unia przeciwko nam, oblężona twierdza, ostatni sprawiedliwi wśród narodów Europy. Tak to widzę.
      • beataj1 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:25
        Czekają na tłumaczenie słowa Targowica na węgierski....
    • chloe30 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:14
      Hurra!!!!
    • kropkacom Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:14
      Dziewczyny proszę, napiszcie mi wieczorem jak to w reżimowych wiadomościach ogłosili. <prosi> big_grin
      • migona Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:32
        oglądałam tvp info i było: Niemcy wybrali sobie kandydata, zły dzień dla UE, urururu hururu epickie zwycięstwo Beaty Szydło i Witka W. (nie pytaj o sens), Polska nadal wstaje z kolan i długa droga z tym wstawaniem przed nami, a pełzanie przed upadkiem nie chroni (jakiś baton z Wsieci coś w ten deseń ględził)...
        • kropkacom Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:36
          W sumie to jestem przerażona, bo wiem do ilu domów tylko ten przekaz dotrze w temacie sad
          • kropkacom Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:37
            I dzięki, że dałaś sobie czas aby to napisać smile
            • migona Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:48
              ale nie wiem za co mi dziękujesz. Obejrzałam tvp info z ciekawości jak oni tam ekhm widzą sytuację, a potem było tak "szybko -szybko - wyrzuć to z siebie, bo się wchłonie do krwiobiegu" big_grin Dobrze, że napisałaś z prośbą, to nie musiałam tworzyć podwątku o rozpaczliwym tytule "muszę, bo się uduszę, a chłop wraca późno" wink
          • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:41
            no ale tak logicznie rzecz biorac to jednak ludzie sie chyba zastanowia ze tylko Polska nie poparla Tuska - wszyscy wiedza ze Jarek go nienawidzi i moim zdaniem spora czesc uzna to jednak za wtope.
            • kropkacom Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:44
              Jeszcze jakiś czas temu przyznałabym ci rację, ale nie teraz. Już oni wytłumaczą co i jak aby ludzie dla których tvp jest jedynym medium zrozumieli co trzeba. Zrobią kolorowe plansze na temat tongue_out
              • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:46
                a holecka zatanczy na stole jak bedzie trzeba wink no nie wiem, dla mnie fakt ze jednak 27 panstw poparla Tuska jest argumentem dosc silnym zeby ludzie choc pomysleli ze ten Jarek jest jednak pie...ie-ty
                • lusitania2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:17
                  nathasha napisała:

> dla mnie fakt ze jednak 27 panstw poparla Tuska jest argumentem dosc silnym zeby ludzie choc pomysleli ze ten Jarek jest jednak pie...ie-ty

niech zgadnęwink - bo ty nie jesteś, w przeciwieństwie do gros* oglądających tvp_pis bezmyślne pisiątko?smile

*)oprócz owego "gros" wiadomości tvp_pis ogląda pomijalna statystycznie grupka masochistów&poświęcających się dla dobra nauki.
                  • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:23
                    ok,ale popatrzymy na to tak - ogladalnosc wiadomosci spadla ale nadal jest na poziomie tych 3 milionow - troche wiecej mialy wiadomosci za czasow innej nieprzychylnej pis wladzy, chba nie nastapila taka wymiana widzow bo raczej tv trwam nie mialo takiej publiki, wiec to sa w wiekszej czesci ci sami ludzie, to co, za czasow poprzedniej wladzy to oni byli grupka masochistow? zakladam ze wiekszosc jednak ma jakies resztki mozgu i czasem jednak samodzielnie mysla. ok, ale przyznam ze to bardziej nadzieja jest.
                    • lusitania2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:49
                      nieeee, te 3 miliony to jest dokładnie twardy elektorat pis, który, tak jak poseł kaczyński wychował się na dzienniku telewizyjny, tak mu zostało - święcie w to wierzy i zgodnie z przekazem głosuje, nie zauważając nawet, że (ponoć*) opcja się zmieniła + mieszcząca się w wielkości błędu statystycznego mniejszość masochistów oraz tych 'ku chwale nauki'.

*)wide Stanisław Piotrowicz, Krzysztof Czabański et altera).
              • beata985 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:55
                No..powiedzą ci ze miliony much nie mogą się mylić...ja już tak usłyszałam...😕
              • owczarkini Re: Tusk wybrany 09.03.17, 21:52
                >Jeszcze jakiś czas temu przyznałabym ci rację, ale nie teraz. Już oni wytłumaczą co i jak aby ludzie dla których tvp jest >jedynym medium zrozumieli co trzeba. Zrobią kolorowe plansze na temat tongue_out
                Ha, kochana, obawiałam się tego samego, ale mam bliski kontakt z osobą, która z racji pracy bezpośrednio kontaktuje się z najzagorzalszym suwerenem na zapadłej wsi. Pińcset to jedno, ale ciocia Unia sypiąca kasę to jednak co innego. Ludzie albo korzystają bezpośrednio z dopłat, albo mają pół rodziny za granicą i nie łykną tych bzdetów bez popitki jednak.
            • thank_you Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:50
              Ja już słyszałam - Tusk donosił na Polskę do UE, więc kto by popierał donosiciela? big_grinDD
              • pade Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:32
                Donosicielka Szydłosmile
      • nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:36
        ja tez prosze!
    • kkalipso Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:15
      ufff
    • chloe30 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:15
      Ale mogli jutro wybierać - w miesięcznice smile
      • gat45 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:05
        chloe30 napisała:

> Ale mogli jutro wybierać - w miesięcznice smile

No coś ty ! W miesięcznicę by się nie ośmielili tak zranić Polaków !
    • mamma_2012 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:15
      27 prztycztkow w kaczy dziób musiało zaboleć. Świetna wiadomoscwink
      • pade Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:22
        No musiało, bo na pytanie dziennikarki nie odpowiedział. Może musi się zagoićbig_grin
        • chocolate_cake Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:30
          Oglądam właśnie tvn24. Z jaką zaciętą miną wsiadał Kaczor do samochodu. O biedak wink
          • bleuet Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:42
            Nieznaszsięsmile Nie z zaciętą, Szeregowy Poseł i Genialny Strateg w jednym już myśli jak tu unieważnić wybór Tuskasmile
            • chocolate_cake Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:48
              wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka