bei Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:09 Przez dlugie lata od niemowlaka do czterdziestki nasycilam sie obecnoscia psow, w porywach rodzice trzymali cztery duze psy lub mniejsze, zawsze byl jeden duzy lub dwa. Chcialabym miec kota w domu, lub ptaszki- niestety, wszyscy jestesmy alergikami i nie mozemy trzymac ich w domu. Namiastke kotow mamy w postaci kotow tranzytowych ( wlasciwie to staly sie kotami ogrodowymi) Spiewem ptakow nasycony jest ogrod. Wracajac do doga- moj tata nauczyl Bonda by chodzil do sklepu po male zakupy. Bral koszyk, do koszyka wrzucalismy portfel z karta z lista zakupow i Bond biegal rano po chleb, bulki i wedline. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:09 Przez dlugie lata od niemowlaka do czterdziestki nasycilam sie obecnoscia psow, w porywach rodzice trzymali cztery duze psy lub mniejsze, zawsze byl jeden duzy lub dwa. Chcialabym miec kota w domu, lub ptaszki- niestety, wszyscy jestesmy alergikami i nie mozemy trzymac ich w domu. Namiastke kotow mamy w postaci kotow tranzytowych ( wlasciwie to staly sie kotami ogrodowymi) Spiewem ptakow nasycony jest ogrod. Wracajac do doga- moj tata nauczyl Bonda by chodzil do sklepu po male zakupy. Bral koszyk, do koszyka wrzucalismy portfel z karta z lista zakupow i Bond biegal rano po chleb, bulki i wedline. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:10 Ja mam spełnione, a następnie zabite Zawsze chciałam mieć dużo kotów, i w pewnym momencie miałam ich pięć. Byłam z tym bardzo, bardzo, bardzo szczęśliwa. Mimo że szczały na dywaniki i do chlebaka, brudziły okrutnie, jeden srał pod ścianą, bo tak lubił... ech, dużo by opowiadać. A potem mi rozjechali samochodami w bardzo krótkich odstępach czasu koty trzy. TRZY. W tym takiego jednego, co był człowiekiem. No i teraz nie mogę już mieć więcej kotów w tym miejscu, w którym mieszkam. Mam te, które się przypętały same i nie mam co z nimi zrobić, są stare i/lub dzikie, nikt ich nie weźmie, więc już muszą ze mną być. Ale to są niespecjalnie fajne koty i wcale ich nie lubię. I już nigdy się nie przywiążę tak naprawdę do zwierzęcia, odkąd tamte zginęły. Wprawdzie zamierzam się wyprowadzić w ciągu roku, ale za granicę, gdzie i tak mi będzie ciężko i nowe zwierzęta, jeśli się pojawią, to nieprędko. Tak czy owak, moje zwierzęce marzenia jakieś ch...e rozjechały samochodami. W zbliżonym czasie zresztą rozjechane zostały też inne koty z sąsiedztwa. Coś się dzieje z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:11 Witam Sowę chciałabym mieć i jako psa - lisa Ale nie można ani jednego ani drugiego. Jeszcze marzę o fretce, ale fretki kradną różne przedmioty i je roznoszą po domu. Lubią klucze ukraść na przykład, buty, marchewkę, ziemniaka, parówkę. Dlatego nie mogę mieć fretki, bo jak ukradnie coś, to mi poszukiwanie zajmie pół dnia. Piwnica, parter, dwa piętra, trzy łazienki Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:13 Shiba inu - obejrzyj (w rudej wersji). Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:33 zuleyka.z.talgaru napisała: Shiba inu - obejrzyj Witam Myślałam o Shibie, na całkiem poważnie i o Akicie. Tyle, że te psy mają jednego pana i nie lubią obcych, a córka zaprasza do domu dzieciaki... I one głupio rechoczą, jak to nastolatki;-P Moje owczarki niemieckie jak przychodzili goście to pilnowali mnie i dziecka, a co to by było z Shibą lub Akitą... Strach się bać Siedzieliby wszyscy na baczność Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:18 A Lokiego znasz? Ma własny kanał na youtube. Fretki mają ostre zęby Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:27 magic.marker napisała: A Lokiego znasz? Witam Jasne, że znam Tylko że on też ma klatkę, czyli nie da się, no nie da się bez zamykania. Dzik jest dziki i tyle. Mnie się marzy zwierz bezklatkowy. Nie ma takich lisów i fretek I sów też nie ma... Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:27 Taak! Wczoraj w książce czytanej w tokfm było o kapibarach. One fajne. Było też o tapirach. Wolę kapibarę. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:35 czadowe są i chciałabym jeszcze papuge żeby ja nauczyć klnąc Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:44 A ja wombata. Niestety na mojej szerokości geograficznej trudno o przygarnięcie jakiegoś ale uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 22:04 Wombata mam. Pluszowego ale prosto z Australii 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 23:03 Kota. Maine Coona. Przepiękne są, ale na kota to ja za wysoko mieszkam, a nie mogę osiatkować całego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Tak bym chciala miec 04.04.17, 01:57 milka_milka napisała: > Kota. Maine Coona. Przepiękne są, ale na kota to ja za wysoko mieszkam, a nie m > ogę osiatkować całego mieszkania. > W tam jedna kobitka ma 5 w mieszkaniu i to nie wiem czy dobrze pamietam ale na 5 pietrze? Balkon i po jednym oknie w każdym pokoju innych nie otwieramy, mozna uchylić z góry z domu dorosły nie przeciśnie sie. Ja znowu uważam ze takiego kota tylko do mieszkania, bo po pierwsze sierść powrot mokrego z ogrodu koszmar, do tego ktoś moze ukraść takie cudo. Wiec piękny oryginalny tylko do bloku. W domu z ogrodem nierealne zeby nie wylazł. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 02:06 od dziecka uwielbialam koty i chcialabym miec w domu kota, ale mam silna alergie, ktora pojawila sie, gdy juz bylam dorosla. wystarczy, ze przyjdzie mnie odwiedzic kolezanka, ktora ma koty, a ja sie dusze, wiec raczej nigdy kota nie bede miala. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantkaaa Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 03:16 Odkąd obejrzałam "Nieznośną lekkość bytu", marzy mi się prosię (ktoś kojarzy Mefista w krawacie?). Choruję też na wiewiórkę. I na Nevę Masquarade seal tabby point. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 09:20 Macie jakies niespelnione marzenia dotyczace zwierzakow? Już nie mam-spełniłam wszystkie, jak się tylko do domku przeprowadziłam. Chciałam dogue de bordeaux -miałam dwa, bulwy też podwójne, i koty-nadal mam cztery, zamarzył mi się mastif angielski-mam dziewczynkę. I pomagać chciałam zwierzakom bez domu-i pomagałam-zbierałam-stado moje liczyło jeszcze jakiś czas temu 5 sztuk różnych. I konie-też mam. I po ponad dwudziestu latach obcowania, kochania i sprzątania naokragło - już nie mam zwierzakowych marzeń. Wypaliłam się ... Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 11:14 Właśnie spełniłam ostatnie i do kota brytyjskiego dokupiłam bulgożka francuskiego Odpowiedz Link Zgłoś
starobrno Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 16:49 doga tylko z hodowli zwiazku kynologicznego. jesli nie chcecie jezdzic na wystawy bierzcie tzw peta, czyli takiego ktory ma np biala latke a nie powinien miec. te z pseldohodowli bywaja koszmarnie zaniedbane, niedozywione i pozniejsze leczenie idzie w grube tysiace. od 15 lat mieszkaja ze mna dogi. Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 18:53 W zasadzie marzenia spelnilam. Trzy psy, z czego chciane od poczatku dobermany. Wychowywalam sie z ta rasa i kocham je bardzo. Potem doszedl maly husky/wilk/klee-kai Ralf Szybko sie dogadaly, ze moje lozko jest najwygodniejsze.. Gaby uwielbia spac pod okryciem Potem zaczelam uczyc sie jezdzic konno. I zapragnelam wlasnego konia. Tak znalazlam Babe, klacz rasy Walking Horse, po przejsciach. Pod moim dzieckiem. Wiem, ze bez helmu. Jako ze konie potrzebuja towarzystwa, poszukalismy konia. Tak doszedl Jerry, uratowany z transportu na rzez do Meksyku. Kon o charakterze labradora, wszedzie za chlowiekiem chodzi, wacha go i lize. Oraz wyjmuje narzedzia z kieszeni. Ma ochwat, z ktorym go kupilismy i ktory leczymy. Porusza sie tylko stepem, wiec pozwalam corce siedziec na nim, kiedy je karmie. Shy znalzla sie z ogloszenia w Craig's list. Wlasciciele nie byli dluzej w stanie utrzymac jej, oraz zapewnic jakiejsc stajni lub schronienia. Kupilam ja dla siebie, jako zapasowego konia, gdyby Babe nie nadawala sie do jazdy. To bylo zdjecie z ogloszenia: Mam ja pol roku. W miedzyczasie okazalo sie ze kupilam dwupak, bo brzuch zaczal jej podejrzanie rosnac i ma mleko..Podejrzewam ze nawet wlasciciele nie wiedzieli. W miedzyczasie trafily do nas dwa koty. Dwa kociaki z kocim katarem. Po ponad miesiacu podawania lekow Whiskers wyzdrowial, ale pozostal slepy na jedno oko. Mial cztery tygodnie, jak go znalazlam Jego siostra skorzystala z okazji i uciekla z powrotem do stada bezdomnych kotow, karmionych przez sasiadow. Jak dobry wujek, zaopiekowal sie malenka Oreo. Oreo zostala znaleziona na drzewie. Prawdopodobnie wpadla pod samochod, ma zlamana szczeke i teraz dolny kiel jej wystaje z jednej strony. Teraz jej pelno wszedzie A to moje marzenia: Racking horse; www.youtube.com/watch?v=89NkEdM56Gg I hybryda owczarka niemieckiego z wilkiem Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 19:57 Prawdziwa hamerykanka,benzyny,spozywki i zwierzat zawsze duzo Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 22:41 A bedzie jeszcze wiecej! Nie chcialabys zrebaczka? Bedzie iwelkosci doga na poczatku ) Tak myslimy, ze tatusiem dziecka Shy moze byc kuc, z ktorym stala.. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 22:43 Mieszkam w srodku miasta,gdzie mialabym zrebaczka trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 23:04 W dom www.sfora.pl/swiat/Ta-Niemka-mieszka-w-domu-z-koniem-On-ma-swoj-pokoj-g64576-177389 Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Tak bym chciala miec 02.04.17, 09:54 edelstein napisała: > Mieszkam w srodku miasta,gdzie mialabym zrebaczka trzymac > Nie wykręcaj się-bierz Mało kto trzyma konie u siebie w domu, od tego są stajnie/pensjonaty. Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Tak bym chciala miec 03.04.17, 15:15 Taaa.... Nic sie nie da zrobic bez kota. Naprawic konskiej derki.. Obejrzec TV Posprzatac lub cos zjesc... Nawet byc samemu w lazience.. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Tak bym chciala miec 04.04.17, 16:13 I dlatego stałam się fanką. Lubię koty, których wszędzie pełno Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Tak bym chciala miec 04.04.17, 02:03 O Matko BABE Nie bedzie miec zrebaka oko ta druga? ALE niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Tak bym chciala miec 04.04.17, 14:34 Dokladnie tak. Babe okazala sie miec cyste na jajniku, ktora dawala objawy ciazy. A brzuchol Shy rosnie z dnia na dzien. Ze nie wspomne, ze moge ja doic, bo ma mleko Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Tak bym chciala miec 04.04.17, 14:48 Maz twierdzi, ze jest gruba. Ale wtedy mialaby otluszczony kark, a nie wielki brzuch na czterech patykach! No i nie mialaby mleka. Tak wiec czekamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Tak bym chciala miec 06.04.17, 09:12 kot. a jeszcze lepiej koty. mam super warunki, kochamy z dziećmi koty miłością wielką - ale mąż się przy kotach zaczyna dusić, więc klapa. psa mam jakiego chciałam, duża jest bestia, ale bardziej ogólnoużytkowa niż dog czy inne rasy olbrzymie. przydałby się drugi do kompletu, ale nie podołam finansowo i czasowo. to samo dotyczy kucyka, który mi się marzy dla dzieciaków - warunki lokalowe by były, ale musiałabym albo nie pracować, żeby żywinę ogarniać, albo zarabiać trzy razy tyle, żeby ogarniał za mnie kto inny. mam jeszcze króliki, nie moje marzenie, ale młodsza chciała, więc są. ja bym chętnie przyjęła szczury, starszy myszkę a młodsza jorczusia. w sumie york to terier, może by nie był taki zły. ale nie wiem, co na to króliki. Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: Tak bym chciala miec 06.04.17, 09:41 Ja też chciałam/chcę mieć psa (doga, owczarka niemieckiego, kundelka) i jest to moje niespełnione marzenie z dzieciństwa. Spełniłam już marzenia o: kocie, papugach, króliku miniaturowym. Teraz przemyśliwuję kwestie raków niebieskich. Pies to chyba na emeryturze. Dom z ogrodem jest ale co z tego, kiedy nas w nim nie ma ok. 10 h na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś