Dodaj do ulubionych

Tak bym chciala miec

31.03.17, 18:01
doga niemieckiegosad odwiedzilam kolezanke,ktora posiada te cudo,najpierw biczowanie ogonem ze szczescia,potem usiadl mi na kolanachtongue_outby drapac go po pleckachbig_grin na koniec przytulanie,ze az sie polozylam.Ten dog chodzi za mna od kiedy przeczytalam Pana Samochodzika,a tu doopa,mieszkam w srodku miasta,mam schody,ktore sa "zabojcze" dla tej rasy i zbyt maly ogrod.Musze sie zadowolic szczurkiem przypodlogowym niespecjalnie ruchliwym.Chlip,chlip.
Macie jakies niespelnione marzenia dotyczace zwierzakow?
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:04
      He, he - pamiętam, że pan Samochodzik tymczasowo miał doga błękitnego (z tego co pamiętam opiekował się cudzym). Też chciałam bardzo mieć, ale teraz już nie (chyba żadnego zwierzecia nie chcę)
      • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:54
        "Pan samochodzik i tajemnica,tajemnic" Dog sie nazywal Protazy,w skrocie Prot i samochodzik go dostal,bo znajomy lekarz wyjechal z Polski.
        • joa66 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:02
          O, własnie, Prot!
          • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:15
            Moim zdaniem pasuje jak ulal do dogabig_grin
      • nickbezznaczenia Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:36
        Miałam znajomą dożycę błękitną.
        To była kochana psina.smile Tak pięknie prosiła o jedzenie i kochała nas pomimo,że byliśmy tylko jej znajomymi.

Niestety, dogi żyją krótko. sad
    • milamala Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:07
      Caly czas mam. Zawsze chcialam miec pieska. Teraz moglabym wykorzystac corke i podszyc sie pod nia, ze niby ona chce (choc ona woli kota), ale maz sie absolutnie nie zgadza. Znowu czuje sie bezsilna. Jestem dorosla i znowu nie moge miec pieska. Najlepiej Goldena Retrievera, ale kazdego innego bym tez pokochala, byle sam byl przyjazny.
    • milamala Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:09
      Ostatnio w sklepie widzialam u innej klientki takiego maluszka doga niemieckiego. Bosze, jakie to bylo kochane, caly sklep sie zlecial zeby poglaskac to cudo.
    • mid.week Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:11
      Ja bym chciała mieszkać na wsi i mieć koze, owcę, kilka psów, koty podwórkowe, gąski, kury... Mam baaardzo dużo niespełnionych marzeń odzwierzęcych.
    • jak_matrioszka Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:12
      Dog stoi wysoko na mojej liscie, ale wolalabym mastifa. I kury, koze, owce i krowe. A do tego NIE chce mieszkac na wsi, tylko w dosc duzym miescie (tak 300 000+ mieszkancow).
    • vaikiria Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:15
      Też dog, bo uwielbiam wielkie psy smile
    • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:17
      Kocie miałam. Spełnione zostało.
      Psie mam. Ale nie mam warunków na psa tzn. nie dam rady latać na spacery. Wilczarz <3
      Poza tym: seter irlandzki i bullterier. Rorzut mam wink
      Doga arlekina mieliśmy jak dziecięciem byłam.
      • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:49
        Ja mam liste.
        1.dog niemiecki
        2.wilk
        3.husky

Dla mnie psy zaczynaja sie od kolanwink moj partner nie rozumie dlaczego uwazam naszego psa za szczuratongue_out ten ma w dodatku jedna wade,nie znosi dlugich spacerow,najlepiej po 1km by szedl do domu.Z moim wczesniejszym psem robilam i po 20km ,brakuje mi tego.
        • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:57
          Edek, wilk w sensie że owczarek niemiecki czy prawdziwy wilk-wilk? suspicious

Ooo a charcika jakbyś zanabyła? Nieduży może być, a spacerować musi. Tylko ułożyć go trzeba.
          • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:58
            *Edel
            nie Edek
            pardon mła
          • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:05
            Wilk,nie wiem jsk sie ta rasa po polsku nazywa chyba wilczarz czechoslowacki
            • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:07
              Tschechoslowakischer Wolfhund?
              To wilczak czechosłowacki jest. Fajny piesio smile
              • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:13
                Tak ten.Sa tez hamerykanskie bardziej wilkowetongue_out
                • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:30
                  A te amerykańskie to się są po prostu krzyżówki psa i wilka? suspicious
                  • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:33
                    Te czechoslowackie sa mieszanka owczarka i wilka,te hamerykanskie malamuta/husky i wilka,sa bardziej puszyste.
                    • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:37
                      Ale te z USA to już jest uznana rasa czy na bieżąco krzyżują z wilkiem?
                      Oni lubią różne hybrydy wink
                      • konsta-is-me Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:40
                        W Stanach jest moda na wilki, hybrydy i lisy, co mnie przeraza.
                        • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 22:48
                          I jaguary. Co prędzej czy później kończy się tym, że kotek uszkadza opiekuna i zostaje odstrzelony uncertain
                          Dobrze, że o misie polarne trudno.
                          Ale naprawdę rozwalił mnie pan co warana sobie w domu trzymał. I oczywiście został ugryziony.
                • 3-mamuska Re: Tak bym chciala miec 04.04.17, 01:30
                  edelstein napisała:

> Tak ten.Sa tez hamerykanskie bardziej wilkowetongue_out
                  >

Jedna forumka ma pol wilka ,i chyba pol husky , piękny pies.

Ja z marzeń chciałbym mieć konia, najlepiej dwa. Dla siebie i corki, i moc wyjechac w teren , las morze.
                  Drugie marzenie to miec maine coona kot do 12 kg masy ciała mały domowy tygrys. To łatwoejsze do realizacji, ale musi poczekać aż dzieci wyjdą z domu, zostanę starą wariatką z kotemwink
            • heca7 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:30
              Szwagier miał taką sukę. Wyjeżdżał na urlop i zostawił ją w psim hotelu. Wraca po dwóch tygodniach , dzwoni, że po psa przyjedzie a oni mu na to , że 2 dni wcześniej przeskoczyła przez płot i zwiała. Taaa, a świstak siedzi i zawija te sreberka... sad Ukradli ją i tyle. Młoda była z papierami. Ale była chryja.
      • loola_kr Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:00
        Mieliśmy bulterierką. Cudna była.
        • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:51
          Biała? suspicious Biała z łatką na oku? suspicious
          Ostatnio biała była u weta jak byłam. Boszsz ależ słodziak.
          • loola_kr Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 11:01
            Biała. Ale łatkę miała na plecach, idealnie okrągłą jak od cyrkla. Ta łatka była rozczulająca smile
            Potem dowiedziałam się, że to wada, ale i tak nie chodziliśmy na wystawy.
    • klamkas Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:22
      o tak... jak przejdę na emeryturę, to będę mieć jamnika. Albo kilka jamników big_grin.
      • peonka Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 23:12
        Ja mam jamnika! Baaaardzo kochany piesek smile (on się za pieska nie uważa oczywiście, tylko za pełnoprawnego człowieka!)
    • dziennik-niecodziennik Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:43
      Chce miec kota. Dowolnego, ale najchetniej brytyjczyka albo rosyjskiego.
    • redheadfreaq Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:44
      Chciałabym mieć stado owiec. Cóż, muszę ograniczyć się do 3 kotów...
      • k1234561 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:49
        Chciałbym mieć kilka koni, rotweilera,mastifa,kota maine coona i ragdolla,owce i lamę,albo alpakę i mieszkać w ślicznie położonym domu niedaleko lasu i jeziora z dobrym i krótkim dojazdem do dużego miasta. smile
        • k1234561 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:51
          Chciałabym miało być.
      • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:54
        >>muszę ograniczyć się do 3 kotów...
        Red, ale co najmniej jeden z nich jest jak jagniątko smile
        • redheadfreaq Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 01:06
          Taaa, chyba jak koza tongue_out Pan Lampa wraca do zdrowia we wstrząsającym tempie - niby dostaje swoje żarcie na podrażnione flaczki, ale po tym, jak wciągnie zawartość swojej michy, zaraz leci do pozostałych i wciąga wszystkie okruszki...
          • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 01:28
            A to nie wiesz, że gastro to wyściela taką pierwszą warstwą ochronną i na niego można wciągnąć cokolwiek? wink tongue_out
            Ja się od swoich dowiedziałam, też nie miałam pojęcia.
            Dobrze, że się goi szybko.
      • aj_riszka Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 16:23
        redheadfreaq napisała:

> Chciałabym mieć stado owiec.
        >
        OMG...OMG...OMG smile
    • butch_cassidy Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:54
      O rany smile
      Tak, od zawsze marzyłam o dogu, koniecznie arlekinie. Mam labka smile Jest cudny smile Jednak mieszkaliśmy jeszcze w bloku, kiedy do nas dołączył. I co jakiś czas igram z myślą, że może jednak kiedyś dog. Warunki mamy wink
      • butch_cassidy Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 18:57
        I przez Ciebie tongue_out zaczęłam przeglądać net.
        U mnie to się zaczęło od ekranizacji "W pustyni i w puszczy". Co prawda tam inna maść, ale dzieła dopełnili sąsiedzi wink
        • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:02
          Dlaczego tylko ja mam byc "zachorowana" dzis tongue_out wzielabym dwa blekitnego i arlekina bo nie wiem ktory mi sie bardziej podoba
          • butch_cassidy Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:04
            Wszystkie są piękne smile
            Ja mogę całe stado smile
            O ile ktoś zarobiłby na dobre żarcie dla tych olbrzymów wink
      • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:00
        Przynajmniej masz psa a nie szczuratongue_out i to z przypadku,z wlasnej woli w zyciu bym niskopodlogowca nie przygarnela,pomijajac psia biede ktora trzeba by bylo ratowac
        • butch_cassidy Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:01
          smile

A tu takie cudo:
          www.olx.pl/oferta/dog-niemiecki-suczka-arlekin-CID103-IDkGgni.html#084a27beee;promoted
          • butch_cassidy Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:03
            Ale szczura też swego czasu bardzo chciałam mieć smile
            Obawiam się jednak, że naszym przeznaczeniem jest świnka morska - od ca. 2 lat słucham na ten temat od córki wink
            • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:12
              zapodaj.net/5b499e467386d.jpg.html

Moj szczur
              • solejrolia Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:20
                Piękny usmiech masmile))
              • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:25
                Jakie ma piękne zębiszcza smile
                • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:35
                  Namietnie zre kamienie,wiec sobie polerujetongue_out
              • butch_cassidy Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:33
                Niezły szczur big_grin big_grin big_grin
                Też piękny smile
                W ogóle zwierzaki są wspaniałe smile
                • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:36
                  Podobno to mieszanka czilaly z jamnikiem.Jakos sie tej czilalaly dopatrzec nie mogetongue_out
                  • klamkas Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:55
                    No co ty. Te oczy. Żaden szanujący się jamnik nie ma takiego wytrzeszczu ;p.
                    • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:18
                      Watpie w powiazania z czilala
                      • klamkas Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:35
                        A ja z jamnikiem (na podstawie tego konkretnego zdjęcia).

Oczu nie ma jamniczych i już. Toż to czysty szczurołap wink
                        • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:38
                          Jest dlugi jak jamniktongue_out
                          • klamkas Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:59
                            Na zdjęciu nie widać. Ale jeśli jest długi, to tylko się cieszyć - więcej centymetrów do kochania big_grin

(sorry, kocham jamniki)
              • karme-lowa Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:14
                edelstein napisała:

> zapodaj.net/5b499e467386d.jpg.html
                >
                > Moj szczur
                >
                Cudny!
              • heca7 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:27
                To najpiękniejszy szczur na świecie smile
                • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:39
                  Ee tam zaraz najpiekniejszy,brzydki nie jest,ale urody powalajacej nie ma.Taki tam szczurek,ale kocham i tak.
                  • asmarabis Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:44
                    Ja jestem w szoku ze ty taka zapatrzona w metki a masz tekiego niepozornego psa bez prezencji
              • gama2003 Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 16:36
                Prześliczny pies, jakie ma szczęście wypisane na pyszczku !
              • aj_riszka Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 16:38
                Przepiekny ten Twoj Szczur !
              • peonka Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 23:15
                Piękny jest smile
            • aj_riszka Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 16:26
              butch_cassidy napisała:

> Ale szczura też swego czasu bardzo chciałam mieć smile
              >
              Jako dzieci mialysmy wlasnie szczura... Gunar sie zwal smile
          • wiosennaburza1 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:36
            ładny kundelek
    • nenia1 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:02
      Kocie marzenie, czyli MCO mam spełnione.

Na psa niestety nie ma czasu, no i problem z podróżowaniem, marzę o czarnym owczarku belgijskim.
    • solejrolia Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:17
      Ja nie mam czegoś takiego, jak "niespełnione marzenia" smile ja swoje marzenia traktuję jak coś, co należy zrealizować prędzej czy później, ale jednakwink
      fakt moje marzenia są realne, i jak najbardziej do zrealizowania, nie wymyślam czegoś, do czego nie mam warunków etc.
      Marzyłam o spanielu- mamy, marzyłam o owczarku niemieckim- mam. I inne zwierzęta- mam.
      ostatnio zaczynam myśleć o psie rasy toller. (ale to jeszcze nie jest marzenie=plan do realizacji, jeszcze nic w temacie nie postanowiłam) . Poza tym podobaja mi się rottweilerry - kiedyś miałam, mam sentyment do tej rasy! są naprawdę cudowne.
      podobają mi się wilczarze- jednak to rasa raczej nie dla mnie. Akita. Cane corso.
      Ogólnie lubie psy z charakterem, a nie jakies tam (bez urazy!) psie popierdułki wink
      a tak naprawdę to nie chciałabym za nic być panią jamnika oraz yorka- nie, nie i jeszcze raz nie.
      • mamolka1 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:21
        Jesteś mną ? 😉 Akity są nie do podrobienia ale trudne podobno ... Ja jeszcze nie chciała bym pekińczyka no odrzuca mnie ( a koci odpowiednik czyli pers przygarnięty to był mój pupil )
        • solejrolia Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:03
          Bo właśnie trudne psy są interesujące, i jaka radość z pracowania z nimi.
          Ja osobiście lubie wyzwania.
          Nasz kot też przygarnięty, własciwie zgarnięty z ulicy. CZARNY. O ile psy są domowe, tak kot rządzi i ustawia wszystkich na podwórku wink
      • anamatopeja Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:28
        mam podobnie, jamnika nigdy w życiu
        kocham rotki i bernńczyki
        https://www.psy.elk.pl/zdjecia/dodane/17356_27_2424_bernenski-pies-pasterski.jpg
        • pruszynkaaa Re: Tak bym chciala miec 02.04.17, 01:11
          O. I to jest moje marzenie smile berneński pies pasterski... Niestety jak na razie to mam podobnie umaszczonego maine coona smile
    • zlababa35 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:18
      Zawsze chciałam mieć kota i nareszcie mam. Mam jeszcze jedno marzenie z tym związane, chciałabym prowadzić dom tymczasowy dla potrzebujących kotów, ale ani lokalowo, ani finansowo nie za bardzo mam na to warunki.
    • wiosennaburza1 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:24
      dog niemiecki, tak... koniecznie piaskowy. wilczarz irlandzki. wielbię z daleka, na wystawach przyklejam się do stanowisk wilczarzy i patrzę patrzę patrzę...
      chciałabym mieć: domek na wsi otoczony kilkoma hektarami mojego. kotów kilka sztuk, wilczarze - dwie suki. dog niemiecki - sztuk jeden - suka. papugę żeby mnie wpieniała. kanarki żeby mi śpiewały. bulteriera do głaskania. i co by jeszcze przypełzło to by zostało.
      a na razie mam mały ogródek, dwa koty, psa i rybkę. bidniutko. i jeszcze prawie mam kosa ( chyba) który siada na pobliskim drzewie i drażni się z psem, szczekając dokładnie jak on. psa to nie rusza, odkąd wychował małe kotki i śmiali się z niego psi koledzy - mało co go rusza. ptak się nie poddaje i zawzięcie przedrzeźnia.
    • loola_kr Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:28
      Mam dwa koty, moje marzenia zwierzęce zostały spełnione. Planowałam trzeciego ale już nie daje rady z włosami.
      • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:32
        No to golas. Nie kudli. Dostarcza innych wrażeń wink
      • klamkas Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:37
        E tam. Skoro znosisz tyle kudłów, to zniesiesz i trochę więcej. Tylko niech trzeci będzie krótkowłosy big_grin.
        • loola_kr Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:01
          Nie kuście 😄
          • klamkas Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:58
            A niby czemu? Trzy koty są fajniejsze niż dwa (piszę z doświadczenia, trzeci wniósł tyle, że nie umiem przestać myśleć o czwartym ;p)
            • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:05
              A cztery są jeszcze fajniejsze big_grin
              W sumie sześć też tongue_out
              Potem zaczynają się schody...
              • klamkas Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:20
                Odtenteguj się. Mam do wyboru czwartego kota, albo męża/ojca mego dziecięcia/kociego ojca trójki obecnych...

Nie zrobiłam im tego wink.
                • magic.marker Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:35
                  Może się nie doliczy? suspicious
          • gama2003 Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 16:41
            Dokładnie. I tak musisz sprzątać, jak masz warunki przestrzenne i żywieniowe wink to bier !
      • kaz_nodzieja Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:41
        A dają coś na koty?
    • kaz_nodzieja Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:41
      Nie polecam. Jako towarzysz jest podobny świetny, ale niestety psy tej rasy żyją króciutko i są bardzo podatne na nowotwory.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:42
      Ostatnio u weta skasztanił się na środku poczekalni chory dog niemiecki. Byłam pod ogromnym wrażeniem wielkości kloca smile wprostproporcjonalny do wielkości psa smile

Ja swoje psie marzenie spełniłam. I mam suczkę airedale terriera smile

s21.postimg.org/dssifw3p3/szzz1.jpg
      • afro.ninja Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:56
        Jest przeslodka. Przecudna mordka.
        Ja mieszkałam kolo pani, która miała trzy dogi niemieckie w kawalerce. smile
        • zuleyka.z.talgaru Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:57
          Z literatury fachowej mi wynika, że 95% to i tak jest kwestia ruchu. Wybiegany pies w domu glownie spi i wielkie salony mu nie są niezbędne.
      • 3-mamuska Re: Tak bym chciala miec 04.04.17, 01:42
        zuleyka.z.talgaru napisała:

> Ostatnio u weta skasztanił się na środku poczekalni chory dog niemiecki. Byłam
        > pod ogromnym wrażeniem wielkości kloca smile wprostproporcjonalny do wielkości psa
        > smile

O matko faktycznie nie pomyślał jak po czymś takim sprztac, po moim labku czasem cieżko na dwa worki trzba zebrać, a tymi chyba z łopata trza spacery uskuteczniać.
        > Ja swoje psie marzenie spełniłam. I mam suczkę airedale terriera smile
        >
        > s21.postimg.org/dssifw3p3/szzz1.jpg
    • slonko1335 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:47
      Tak też chciałam miec doga- błękitnego, dopóki nie doczytałam i ile żyje...
      • zuleyka.z.talgaru Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 19:50
        One cos kolo 8 lat chyba srednio zyja?
        • slonko1335 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:04
          niestety, to chyba najkrócej żyjąca rasa
          • capa_negra Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:06
            No niestety i chorowita. Miałam doga płaszczowego 4 lata...Na imię miała Zora
      • slonko1335 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:06
        Poza tym na mojej liście, owczarek staroniemiecki-im bardziej czarny tym lepiej i ostatnio wilczak czechosłowacki-cudne są.
    • default Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:18
      Właściwie to spełniłam swoje marzenia o zwierzakach. Zawsze chciałam mieć psy (koty mniej, ale też) - no i miałam i mam. Były momenty, że aż za dużo ich było. Co do konkretnych ras - marzyłam o whippecie i miałam whippety przez wiele lat. Obracając się w środowisku charciarzy, napatrzyłam się na inne charty i owszem, miałam marzenia o rosyjskim albo polskim. Jednak to były raczej takie zachwycenia, a nie silna, prawdziwa chęć posiadania.
      Teraz też zachwycam się czasem tą czy inną rasą, ale bez marzeń o sprawieniu sobie takiego psa. Jeśli jeszcze będę miała w życiu kolejne psy, to niech to będą takie, które trafią do mnie jak te obecne - przypadkiem, w potrzebie. Wygląd nieważny, każdy pies jest piękny, mądry i wspaniały, gdy jest nasz smile
      Marzeń o posiadaniu koni, krów, osiołków, owieczek, pawi, małpek, szopów, fretek czy jakichkolwiek innych zwierząt hodowlanych, egzotycznych, dziko żyjących nie miewam odkąd przestałam być dzieckiem/nastolatką smile
    • heca7 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:35
      Ja w domu nie mam szczura tylko połączenie warchlaka ze świnią i psem big_grin
      To spełnienie mojego marzenia- buldog francuski. Teraz kiedy to piszę leży obok mnie na kanapie. Pręgowana z białą łatką. Jest idealna, ukochana.
      • edelstein Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:41
        Buldogi francuskie uwazam za tak brzydkie,ze az ladne.Osobiscie za maly tongue_out
    • heca7 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:38
      O! ale sobie przypomniałam. Chciałabym mieć pasiekę! Albo chociaż jeden ul smile
      • zuleyka.z.talgaru Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:58
        Jesteś moją matką? smile
        • heca7 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:02
          big_grin Poczułam się staro.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 21:03
            wink ona mloda jest (wg tego forum) - 53lata ma wink
            Też marzy o ulu.
            • heca7 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 22:32
              Tylko niestety za blisko inne domy. Mogłabym na siłę postawić , nawet na Allegro sprzedają ale chyba....trzmiele wink I podobno tylko dwa lata wytrzymują a nie o to mi chodzi.
              Twoja mama to mogła by być moją starszą siostrą - mój brat ma dokładnie 53 lata wink
              • anamatopeja Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 22:53
                Trzmiele są słodkiesmile A może szerszenie sobie zafunduj tongue_out
                • heca7 Re: Tak bym chciala miec 01.04.17, 19:25
                  Eeee nie. Za szerszenie dziękuję i tak przylatuja pić z mojego oczka wodnego. Są ogromne.
                  • minerallna Re: Tak bym chciala miec 06.04.17, 06:09
                    To na serio?
                    Chyba bym kobrę wolała wink
                    Kiedyś dostałam strzał w stopę od szerszenia. Miło nie było a ból jak cholera.
                    Ale dzięki temu ocaliłam kilka samochodów od kradzieży smile
              • kanga_roo Re: Tak bym chciala miec 06.04.17, 09:04
                kup sobie pszczoły murarki i zbuduj im domek w stylu ula smile miodu z tego nie będzie, ale nie żądlą, zapylają i są fajne.
    • asmarabis Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:42
      najpierw biczowanie ogonem ze szczescia,potem usiadl mi na kolanachtongue_outby drapac go po plecka

A podobno psy wyczuwają wrednych ludzi, moze chory jest czy cos, ze sie zbliżał
    • tol8 Re: Tak bym chciala miec 31.03.17, 20:45
      Kot.
      Niestety mąż zaczyna się dusić przy kontakcie z nim.
      I szynszyl(a). Taki słodki gremlin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka