Dodaj do ulubionych

Dziwna sprawa

10.04.17, 21:37
Ostatnio przeczytałam gdzieś, ze zmarła Teresa Seda, znana projektantka i chciałam dowiedzieć się co się wydarzyło a tu...zero informacji w sieci. Wyszukiwarka internetowa informuje, że wyniki zapytania zostały wyczyszczone...Zastanowiło mnie co było w tym takiego tajemniczego, ze ktoś ingerowal w historię informacji o osobie. Czyżby popełniła samobójstwo? Trochę jak ze śmiercią tego prezentera TVP, który zmarł bodaj na AIDS a rodzina robiła z tego wielką tajemnicę i zapadła zmowa milczenia wokół jego osoby. Wiecie, co przydarzyło się Sedzie i dlaczego bliscy to ukrywają?
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 00:58
      Nikt niczego nie wie? Dziwne.
    • riki_i Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 01:25
      Chodzi ci o Sławka Siejkę? Strasznie dawne czasy...
      • dziennik-niecodziennik Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 07:44
        Ale on nie umarl jakos nagle, niespodziewanie? Bo na AIDS to sie tak znienacka nie umiera. A on zdaje sie pracowal prawie do smierci. Daloby sie zauważyć ze cos jest nie tak...
        • echtom Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:00
          Jako przyczynę podano wtedy zapalenie opon mózgowych.
          • best_bej Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:02
            Czyli Aids
            • sumire Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:05
              A jakie to ma znaczenie?
              • best_bej Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:11
                Dla mnie? Żadne. Nie sypialam z nim.
                Ale znam osobę która oplakiwala na pogrzebie śmierć kochanka, który wg rodziny zmarł na zawał. A potem przyszedł wynik z plusem.
                • mdro Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:33
                  Ale to chyba dawno musiało być (albo faktycznie zmarł na zawał), na AIDS w Europie się tak szybko nie umiera, z leczonym HIV można żyć latami.
                  • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:40
                    To było dawno, oczywiście teraz HIV to choroba przewlekła. To nie było z chęci szukania sensacji tylko chciałam sprawdzić kiedy to się stało bo to jeszcze młoda kobieta była i piękna. Poza tym byla osobą publiczna choć bardzo prywatną z natury. Po prostu szkoda mi się jej zrobiło ale gdy zobaczyłam takie czystki, ze nawet nie można sprawdzić kiedy zmarła to było troche dziwne. Jakby ktoś ja z pamieci ludzkiej wymazał. Jakby nie było nikogo takiego.
                    • mdro Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:43
                      Jak to nie można sprawdzić? Przecież w necie jest choćby nekrolog z GW:
                      nekrologi.wyborcza.pl/0,11,,376629,Teresa-Seda-Akamine-nekrolog.html

(A mój komentarz dotyczył wpisu best_bej o jej znajomej).
                  • best_bej Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:49
                    mdro napisała:

> Ale to chyba dawno musiało być (albo faktycznie zmarł na zawał), na AIDS w Euro
                    > pie się tak szybko nie umiera, z leczonym HIV można żyć latami.
                    >
                    Oczywiście, że można.ale są tacy agenci co odmawiają leczenia i to byl właśnie ten przypadek.
                    • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:55
                      Nie jestem pewna czy juz byly dostępne leki najnowszej generacji, którymi leczy się obecnie, pewnie nie bo to już dawno było. Simon Mol też się nie leczył i tak to się skończyło.
                  • blablanie Re: Dziwna sprawa 12.04.17, 16:59
                    mdro napisała:

> Ale to chyba dawno musiało być (albo faktycznie zmarł na zawał), na AIDS w Euro
                    > pie się tak szybko nie umiera, z leczonym HIV można żyć latami.
                    >
                  • memphis90 Re: Dziwna sprawa 12.04.17, 19:12
                    Pod warunkiem, że wiesz i się leczysz. Z ostatnich lat znam bezpośrednio 2 historie osób, u których rozpoznanie AIDS postawiono po śmierci, jeden to był mój kolega ze studiów.
            • dziennik-niecodziennik Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 11:02
              ale czemu?
              nie mozna miec zapalenia opon mózgowych bez AIDS? - jak najbardziej mozna, to jest draństwo cholernie zaraźliwe na dokładkę.
              nie dałoby się przeoczyc gdyby ten pan chorował na AIDS. był na wizji praktycznie do śmierci. dałoby sie zauwazyc zę zdrowy nie jest.
              • echtom Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 11:36
                Moja koleżanka zmarła na zapalenie opon mózgowych w wieku 25 lat, kilka miesięcy po urodzeniu dziecka. Nie sądzę, że miała AIDS.
                • nathasha Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:02
                  teraz berge bedzie dreczylo na co mogla umrzec Twoja kolezanka skoro nie na zapalenie opon ktore wiadomo rowna sie AIDS
                  • best_bej Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:45
                    No tak, uprościlam i teraz już się będzie ciągnęło. Dla ematki każdy palacz to patologia, a śmierć w wyniku zapalenia opon mózgowych oznacza Aids.
                    Nawet człowiek raz nie może pojechać sobie schematem bo zaraz to wylapią.
          • liisa.valo Re: Dziwna sprawa 13.04.17, 16:11
            Podano zapalenie opon mózgowych, skrzętnie niedomówiono o AIDS i homoseksualizmie prezentera.
    • nangaparbat3 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 08:02
      Skoro rodzina wyraźnie nie chce o tym rozmawiać, po co drążysz?
    • sumire Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 08:48
      Że tak spytam - chciałabyś, żeby szczegóły dotyczące śmierci twojej albo twoich bliskich były dostępne w sieci, żeby każdy wścibski mógł zaspokoić niezdrową ciekawość?...
      • tol8 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 08:50
        A zdajesz sobie sprawę że nie masz takich wpływów by w swoim przypadku to wyczyścić?
        • sumire Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 08:55
          ?
          Absolutnie każdy może poprosić o usunięcie informacji. Inna sprawa, że w przypadku ogromnej większości ludzi szczegóły dotyczące ich zejścia nie trafiają do internetu wcale.
          • nathasha Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:33
            nie dosc ze moze poprosic to jeszcze moze zatrudnic firme ktora za kilkaset dolarow to bardzo ladnie zalatwi.
      • issa-a Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:24
        mnie to akurat wisi, i ta pani i inne osoby ale, umowmy się, była ona jakos tam osoba publiczną a one funkcjonuja na trochę innych zasadach. Że przypomnę śmierci wielu slawnych ludzi, ktorych okolicznosci są rozstrząsywane do dziś. Chocby taki Michael Jackson a Presleyem to ludzie do dzis sie ekscytują, że niby żyje.
        • sumire Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:39
          Osoby publiczne mają takie samo prawo do prywatności jak wszyscy inni. Nie mają obowiązku spowiadania się gawiedzi ze swojego życia, ani że szczegółów śmierci. To, że często w takich sytuacjach nie szanuje się woli rodziny, to inna sprawa.
          • mozambique Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 14:12
            jaka osoba publiczna ? od 40 lat ani razu nie slyszałam tego nazwiska
      • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:46
        Dlaczego ciekawosc musi byc niezdrowa? Chciałam sprawdzić kiedy to się stało bo nie wiedzialam ale jak zobaczyłam, ze jest zmowa milczenia to nasunelo się skojarzenie tragicznych okoliczności.
        • ichi51e Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 10:52
          https://pbs.twimg.com/profile_images/810160710206398464/U4VoPhl8.jpg
        • kk345 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 11:29
          Do tego wystarczy nekrolog, jest dostępny...
          • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 11:36
            Tak to już wiemy, że jest nekrolog. Dziwne ze zero jakichkolwiek info. Nawet o jej wieku. Coś musiało się stać niefajnego. Akurat nie ma problemu żeby to ustalić bo na FB mam osoby, które ja znały osobiscie ale ciekawa byłam czy ematki coś wiedzą. A Siejka był gejem i owszem, miał AIDS.
            • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 11:36
              Ciekawe czy link do tego wątku tez wyczyszcza...
            • sumire Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 11:43
              Ale na ch...olerę ci to ustalać?
              • nathasha Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 11:44
                bo ja ciekawosc dreczy i meczy - pewnie caly fakt z dzis przeczytany, pudelek przejrzany, no co ma kobieta robic.
              • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 11:52
                sumire napisała:

> Ale na ch...olerę ci to ustalać?

Bo jestem ciekawa skąd ta zmowa milczenia tongue_out
                • sumire Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:01
                  A nie pomyślałaś, żeby to nie twoja sprawa? Gdyby mnie kto na FB wypytał o choroby/zgony moich znajomych, to by już raczej nie miał szans zapytać o cokolwiek ponownie. Uznałabym to za megatupet i wysłała na drzewo.
            • stacie_o Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:28
              Ple, ple, ple.
              Nie wiem, za prześcieradło robiłaś? Raport koronera czytałaś?
              Mówi się berga, ciszej nad tą trumną...
            • kk345 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:41
              >A Siejka był gejem i owszem, miał AIDS.
              Rozumiem, ze znałaś go osobiście i miałaś w ręku jego historię choroby?
              Ten wątek robi się obrzydliwy, zapoczątkowałaś prostacki magiel, jak przekupa.
              • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:53
                Przekupa to Ty jesteś ze to drazysz. To akurat nie plota znam ludzi z jego środowiska i tych którzy co znali i z nim pracowali. Nie widzę w tym powodów do wstydu. Miał pecha, zakazil się, jak Mercury i wielu innych. Gdzie tu widzisz sensacje? Przez ludzi myślących jak Ty ze to wstyd, ludzie z HIV się w Polsce ukrywają. A naprawdę to może przydarzyć się każdemu.
                • kk345 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 13:13
                  Wywlekanie intymnych szczegółów śmierci jakiegoś nieszczęśnika sprzed lat, tylko po to, żeby się pochwalić koneksjami i znajomością tematu jest obrzydliwe, niezależnie od tego, co sobie będziesz tu pisać. Szukasz taniej sensacji i jeszcze odwracasz kota ogonem, bredząc coś bez sensu o wstydzie czy jego braku.
                  Zajmij się może przyczynami śmierci Barbary Radziwiłłówny, na pewno ci się spodobają, a i źródła są bogate...już wtedy plotkarze tacy jak ty mieli używanie.
    • lady-z-gaga Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 11:13
      >Ostatnio przeczytałam gdzieś, ze zmarła Teresa Seda, znana projektantka i chciałam dowiedzieć się co się wydarzyło

Wydarzyło się to, że juz nie żyje. Nie była dość znana, aby jej śmierć odbiła się głośnym echem w mediach, ja na przykład jej nie kojarzę. I nie uważam, że osoba całkowicie musi znać przyczyny i okoliczności śmierci.
      Pewnie, że jesteśmy przyzwyczajeni do poznawania cudzych tajemnic, media nas tym karmią, a zwykła ludzka ciekawość nie jest czyms tak nagannym, jak to niektóre forumki sugerują, ale żeby zaraz wątek śledczy zakładać o kims, kto umarł?
      • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:01
        Znana była lady. Kiedyś jedna z najlepszych polskich projektantek np. Jopek się tylko u niej ubierala i wiele innych. Nie musimy znać ale jeśli ktoś czyści info to wzbudza ciekawość dlaczego. Ludzka rzecz. Mój tata mówi w takich sytuacjach "zmarła na śmierć" albo jak ktoś jest starszy, "ze starości ". Zauwazcie, ze za granicą by to nie przeszło, bo tam nie ma tabu
        • sumire Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:09
          Niedawno nagle zmarł Tim Pigott-Smith, dość znany brytyjski aktor. Nie padło ani słowo na temat przyczyn jego śmierci ani choroby. Tyle w temacie "za granicą nie ma tabu". Wyraźnie zresztą mylisz tabu z chęcią ochronienia bardzo prywatnych sfer życia, a to każdemu należy się jednakowo.
        • lady-z-gaga Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:13
          >jeśli ktoś czyści info to wzbudza ciekawość dlaczego

Tak, to może wzbudzic chwilową ciekawość - ulotne wrażenie, ktore powinno minąć szybko minąć. Jest wiele takich rzeczy na świecie, o ktorych się nie dowiemy i z tą niewiedzą da się doskonale żyć wink
          • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:23
            O tak będzie tym razem bo nie zamierzam drążyć ale pierwszy raz się z czymś takim spotkałam więc naturalnym jest, ze mnie to zaintrygowało. Założę się że was też, im bardziej, tym bardziej mnie atakujecie. A pewnie co druga z Was wyguglala niedawno nazwisko Sedy. Niech odpoczywa w pokoju. Amen
        • milka_milka Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:18
          Bergamotko, jak jest zagranicą, wiesz najwyraźniej niewiele. Dziwię się, że nie wstydziłaś się przyznać, że nic nie wiesz o sytuacji ludzi na wschodzie Europy. A brak tabu ze zwykłą przyzwoitością, szacunkiem i niewłażeniem z buciorami tam, gdzie Cię nie proszą, nie ma nic wspólnego.
          Tak naprawdę, co Cię obchodzi, czemu zmarła ta pani? Życie jej wrócisz w ten sposób? Nie. Zaspokoisz tylko swoją dziką nietaktowną ciekawość i dasz upust wścibstwu.
          • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:20
            Ja nie wiem o sytuacji ludzi na wschodzie Europy? Mam duzo kontaktów z Ukraincami. Po prostu tam nie byłam bo unikam tych rejonów z wyboru.
            • milka_milka Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:24
              To nie Ty pisałaś w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,567,159734094,159734094,Jestem_w_szoku.html#p159744646 ?

Jeśli nie, to przepraszam, ktoś się pod Ciebie podszył najwyraźniej.
              • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:37
                Ja i nadal jestem w szoku big_grin Nie zmienia to faktu, że znam Ukraińców i ich sytuacje polityczno-gospodarczą ale realiow nie, bo tam nie mieszkałam ani nie byłam nigdy. Ty też byś się zdziwiła, ze pewnych rzeczy nie wiesz o Kanadzie, bo nigdy tam nie byłaś. A wiedzę o Kanadzie możesz posiadać.
                • milka_milka Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:41
                  Moim zdaniem z tamtego wątku wynikało co innego, no ale to moje zdanie.
                • kk345 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 13:16
                  >A wiedzę o Kanadzie możesz posiadać.
                  Taaaaaaak, wszyscy już doczytali, ze byłaś w Kanadziebig_grin
                  • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 13:24
                    kk345 napisała:

> >A wiedzę o Kanadzie możesz posiadać.
                    > Taaaaaaak, wszyscy już doczytali, ze byłaś w Kanadziebig_grin

Tak bardzo Cię to boli? Cóż bywa, zawiść główna cecha Polaków, również tych na obczyźnie.
                    • taki-sobie-nick Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 21:52
                      Tak bardzo Cię to boli?

Nie zauważyłam, żeby ją bolało. Pisałaś o tej Kanadzie tyle razy, żeby poinformować JAK NAJWIĘCEJ forumek. Jesteś stara lansiara, niezależnie od cech kk345. tongue_out
    • baba_za_kolkiem Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 11:58
      Przypominasz mi moją mamę, która na wieść, że zmarła sąsiadka, ani razu nie wspomniała "ojej, szkoda, mogła kobieta pożyć", za to przez miesiąc każdą napotkaną sąsiadkę pytała takim głośnym niby-szeptem do ucha, żądnym tajemnicy i sensacji w jednym "a słyszała pani, że ... nie żyje!! ale NA CO ona zmarła? Co jej takiego było? Raka miała?" I tak każdego dopytywała, bo najważniejsza była sensacja "ale na co ona zmarła??!!?" a nie, że nie ma człowieka.
      Aż jej kiedyś powiedziałam, żeby wyszukała w książce telefonicznej numer telefonu do dzieci, zadzwoniła tam i zapytała córkę nieboszczki, na co zmarła jej mama, skoro ją to tak ciekawi. Bo sąsiadów z osiedla wypytywała jak detektyw. A tu jest przecież proste wyjście - zapytać u najbliższego źródła.

O właśnie Bergamotko, może zagadaj na FB któregoś z najbliższych krewnych, z pewnością udzielą ci wiarygodnej informacji, NA CO zmarła p. Seda. Po co pytać na forum, skoro można u najbliższego źródła?
      • nathasha Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:01
        a poniewaz krewny nie bedzie ograniczony netykieta to moze berga w koncu uslyszy kilka dosadnych slow prawdy o swojej ciekawosci.
    • nenia1 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:46
      Przypomniało mi się zdarzenie na pogrzebie dziecka mojej znajomej, podeszła do mnie starsza pani i konspiracyjnym szeptem, rozglądając się na boki zapytała: "a nie wiem pani czy bardzo był zmiażdżony?". Chłopiec wpadł pod TIR-a jadąc na rowerze.
      • nathasha Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 12:55
        O Jezusie, i co odpowiedzialas??
      • mozambique Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 14:10
        o żesz .....
    • zlotarybka_1 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 13:07
      bergamotka, a ile osob musi ci jeszcze napisac, ze jestes wredna? Ja tez tak uwazam, i co - mam isc na plaze, leczyc sie czy tez przytulic sie do jakiegos Ahmeda albo zajac dzieckiem? Wszyscy wokol sa chorzy z nienawisci?
      Prowokowac tez trzeba umiec, wypisywanie chamskich tekstow jest po prostu slabe.
      • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 13:23
        Chamska to ty jesteś i nie obchodzi mnie twoja opinia ns jakikolwiek temat.
        • dorek3 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 13:35
          Przeczytaj swoje wpisy w tym wątku, skup się na 30 sekund i odpowiedź to jest najbardziej chamski i zjadliwy z tu piszących?
          .
          • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 13:49
            Ty? big_grin
            • dorek3 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 13:55
              Klawiatura opada....
    • ginger.ale Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 13:38
      Bergamotka ostatnio w roznych wątkach dużo osób pisało, że Twoje wypowiedzi osiągnęły już poziom dna, a tu proszę, zdobyłaś się jeszcze pukanie od spodu.
      • muchy_w_nosie Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 16:19
        Sięgneliśmy dna i zaczynamy kopać ... ;P
    • sumire Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 14:04
      Ty naprawdę nie widzisz nic niestosownego w swoich dociekaniach? To faktycznie popytaj tych swoich znajomych. I koniecznie donieś, jak zareagowali.
      • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 14:13
        Napisałam przecież, że nie dociekam, ale pierwszy raz spotkałam się z czyszczeniem info w wyszukiwarkach.
        • kk345 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 15:21
          Jak na dorosłą, "światową" i niby wykształconą osobę masz całkiem sporo tematów, z którymi spotykasz się pierwszy raz...
    • manon.lescaut4 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 15:39
      Bez złośliwości, ale może faktycznie nikt nie czyścil info, tylko ich po prostu nie było? Pani Seda raczej nie była celebrytka z pierwszych stron gazet wiec i niusow nie było, nie wiem.
      Do tych zarzucajacych ciekawskosc: jest pewna niepisana cześć bycia osoba publiczna: o śmierci i jej przyczynie zazwyczaj informuje się opinie publiczna. Przykład: w ostatnim roku zmarło sporo kultowych wręcz osób, niestety. I gdy przeczytalyscie, że zmarł Bowie/ Prince/ Lenny/ George Michael itd (niestety) to nie interesowała was przyczyna śmierci? Wylaczylyscie radio bądź komputer?
      • kk345 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 15:54
        Z reguły komunikat brzmi jakoś tak:"po długiej i ciężkiej chorobie"- chcesz mi powiedzieć, ze całkowicie naturalne jest pracowite wyszukiwanie dalszych informacji, jaka to konkretnie była choroba?
        • manon.lescaut4 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 16:08
          Szczerze- zależy. Jeśli zmarła była dla kogoś ( z braku lepszego określenia) idolem, kimś może niepoznanym osobiście, ale ważnym, to raczej szuka się info o przyczynie śmierci. Czy to szlachetne i chwalebne? Nie. Czy ludzkie? Tak sądzę.
          • kk345 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 16:12
            > Czy to szlachetne i chwalebne? Nie. Czy ludzkie? Tak sądzę.
            Po prostu nigdy nie przyszło mi do głowy, by szukać takiej szczegółowej informacji, jeśli jej nie podano w komunikacie o śmierci- nawet w przypadku tych osób, których śmierć uznałam za stratę dla siebie czy świata...
        • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 16:26
          Podobnie ty kk. I nie bylo zadnych info ze po chorobie, w wypadku czy cokolwiek tylko ze nagle. Manon nie jest hipokrytka bo owszem jak umiera wasz idol albo ktoś znany nagle to siedzicie z nosami w wyszukiwarkach.
          • bazia8 Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 21:13
            fuj.
            swoją drogą dla takich wścibskich bab są wpisy w nekrologach "po długiej i ciężkiej chorobie" lub " odeszła nagle"
            MUSI ci to wystarczyć biedaczko!
            no chyba, że w Kanadzie jest inaczej. Przestawiłaś zegarek po powrocie?
          • kk345 Re: Dziwna sprawa 12.04.17, 16:24
            Ni cholery nie wiem, co niby "podobnie ja" ale nie mam najmniejszych wątpliwości, ze wiesz lepiej, niż ja, co niby jasmile
      • milka_milka Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 16:05
        Jeśli usłyszałam przypadkiem, trudno. Ale nigdy nie wyszukiwałam takich informacji. Po co?
      • taki-sobie-nick Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 21:55
        manon.lescaut4 napisał(a):

> Bez złośliwości, ale może faktycznie nikt nie czyścil info, tylko ich po prostu
        > nie było? Pani Seda raczej nie była celebrytka z pierwszych stron gazet

Ale nie ma chyba nawet informacji, że zmarła.
        • baltycki Re: Dziwna sprawa 12.04.17, 21:21
          > Ale nie ma chyba nawet informacji, że zmarła.
          nekrologi.wyborcza.pl/0,11,,376629,Teresa-Seda-Akamine-nekrolog.html
          • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 12.04.17, 21:43
            No jest oficjalny nekrolog. Ale zero informacji w mediach, nawet zdawkowych "w wieku takim i takim zmarła taka i taka osoba w Warszawie czy Pcimiu, projektantka i tu lista dokonań" a to jednak osoba publiczna była, pokroju Joanny Klimas. Ktoś wyczyścil (pewnie rodzina ) wszystkie info z mediów na ten temat. Dlatego mnie to zaintrygowało - dlaczego nie chcieli by ktokolwiek przeczytał o jej śmierci.
            • antyideal Re: Dziwna sprawa 12.04.17, 22:05
              Może nie ma w tym mrocznej tajemnicy, tylko np.poprosiła rodzinę by w razie śmierci- może chorowała- wystąpili o wyczyszczenie informacji o niej ze śmietnika jakim jest internet, bo nie lubiła tego medium, bo miała taką filozofię i pomysł na odejście.Taki przyklad. Bo faktycznie nawet notek biograficznych o niej nie ma, choćby w wikipedii, a to była jednak znana w branży postać, z sukcesami.
              • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 13.04.17, 16:06
                antyideal napisała:

> Może nie ma w tym mrocznej tajemnicy, tylko np.poprosiła rodzinę by w razie śmi
                > erci- może chorowała- wystąpili o wyczyszczenie informacji o niej ze śmietnika
                > jakim jest internet, bo nie lubiła tego medium, bo miała taką filozofię i pomys
                > ł na odejście.Taki przyklad. Bo faktycznie nawet notek biograficznych o niej ni
                > e ma, choćby w wikipedii, a to była jednak znana w branży postać, z sukcesami.

No wlasnie o to chodzi antyideal. To jest dość zagadkowe. Owszem, ja też podejrzewam, że wydała takie dyspozycje przed śmiercią i taka była jej wola. Ale dziwne uczucie bo troche to tak jakby zniknęła i pamięć o niej, o tym kim była.
            • sasanka4321 Re: Dziwna sprawa 12.04.17, 22:13
              >No jest oficjalny nekrolog. Ale zero informacji w mediach, nawet zdawkowych "w wieku takim i takim zmarła taka i taka osoba w Warszawie czy Pcimiu, projektantka i tu lista dokonań" <

Moze na nagrobku wypisza jej "liste dokonan". Czy moze mi sie to z CV myli...?
              • bergamotka77 Re: Dziwna sprawa 13.04.17, 16:07
                sasanka4321 napisała:

> >No jest oficjalny nekrolog. Ale zero informacji w mediach, nawet zdawkowyc
                > h "w wieku takim i takim zmarła taka i taka osoba w Warszawie czy Pcimiu, proje
                > ktantka i tu lista dokonań" <
                >
                > Moze na nagrobku wypisza jej "liste dokonan". Czy moze mi sie to z CV myli...?

Niestety na twoj brak inteligencji sasanka to nic juz nie pomoże. Jesteś przykładem tych dowalajacych się bez ładu i składu o których piszę w innym wątku.
    • asia_i_p Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 16:48
      Myślę, że w stronę Ziemi zmierza wielka asteroida i bogaci i wpływowi już się ukrywają w stosownych schronach, pozorując śmierć. Mogę negocjować tę teorię i zgodzić się na wymianę bogatych i wpływowych na Reptalian.
      • wielki_uscisk Re: Dziwna sprawa 11.04.17, 22:06
        asia_i_p napisała:

> Mogę negocjować tę teorię i zgodzić się na wymianę bogatych
        > i wpływowych na Reptalian.

Tzn. tych z martwymi oczyma, od których nas odrzuca, i nie chcemy ich bliżej poznać? suspicious
      • tak_to_nowy_nick Re: Dziwna sprawa 13.04.17, 02:05
        > Mogę negocjować tę teorię i zgodzić się na wymianę bogatych i wpływowych na Reptalian.

E, po co się ograniczać - przecież to oczywiste, że ci najbardziej bogaci i wpływowi to właśnie Reptilianie big_grin
        Jedyną nadzieją maluczkich pozostaje fakt, że Ziemia jest płaska, więc może ta asteroida tak o z boku nas minie? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka