adriana.la.cerva 01.05.17, 19:59 Dziewczyny, gdzie sie wybieracje na urlop w tym roku ? Jakie plany ? Z ciekawosci pytam, moze mnie cos zainspiruje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
little_fish Re: Wakacje 2017 01.05.17, 20:25 Bałtyk , w tym roku chyba na trochę dłużej niż zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Wakacje 2017 01.05.17, 20:27 marza mi sie malediwy albo karaiby, no ale to dopiero w pazdzierniku Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Wakacje 2017 01.05.17, 20:31 u mnie tradycyjnie czarny ląd, jeszcze tylko 93 dni do urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Wakacje 2017 02.05.17, 00:23 czarny ląd, czarny ląd, a gdzie konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Wakacje 2017 02.05.17, 16:12 Co roku tam jeździsz niczym emeryt do Ciechocinka. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wakacje 2017 01.05.17, 20:37 Dacza w koncu! Zaszyje sie w lesie, nad jeziorem i bedzie tak pięknie. Bez jeżdżenia, zwiedzania, uzerania sie z fochami dzieci.... pieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje 2017 01.05.17, 20:54 Najpierw w lipcu Austria -okolice Salzburga. Potem w sierpniu Macedonia- jezioro Ochrydzkie i Grecja- Meteory. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Wakacje 2017 01.05.17, 21:12 Też mam w planach Meteory choć już byłam. Kiedy będziecie Odpowiedz Link Zgłoś
julnick Re: Wakacje 2017 02.05.17, 11:04 Meteory już za tydzień! 7 dni z bazą wypadową w Thessalonikach. W życiu tak długiego urlopu bez dzieci nie miałam. W wakacje to ja bym chciała włoskie Pompeje, a zimą Sri Lankę. Może się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
julnick Re: Wakacje 2017 02.05.17, 19:07 Heco moja kochana, bardzo Ci dziękuję i Tobie też życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: Wakacje 2017 01.05.17, 21:01 najpierw jade z dziecmi swoimi i z przyjaciolką z dziecmi do Hiszpanii (korzystam z tego ze mlodszemu odstawili jeden lek i moze latać) po powrocie na kilka dni przyjezdza do nas moja chrzesnica z rodzenstwem wiec poszwendamy sie po warszawie,zoo,aquapark,jakies centrum kopernik itp, potem urlop bierze maz i jedziemy w drugiej polowie lipca na objazdowke Litwa i Łotwa z dluzszym wypoczynkiem na Mierzei Kuronskiej-podobno piekne plaze w sierpniu oddaje dzieci do babci a w drugiej polowie jade z druga babcią i dziecmi w gory,mieszkac bedziemy w Bialce,mysle ze bedzie mniej ludzi i troche pochodzimy bo dzieci juz starsze. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Wakacje 2017 01.05.17, 21:06 adriana.la.cerva napisał(a): > Dziewczyny, gdzie sie wybieracje na urlop w tym roku ? Jakie plany ? > > Z ciekawosci pytam, moze mnie cos zainspiruje. Norwegia. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Wakacje 2017 01.05.17, 21:16 Zostawiamy wszytko na ostatnią chwilę, jak coś to podróżować będziemy autem nie samolotem. Mamy maleństwo na stanie i nie chcemy mieć sztywnego grafiku, całkiem możliwe że to będą idealne wakacje pełne niespodzianek. Trochę tu trochę tam Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Wakacje 2017 01.05.17, 21:17 wawa, kondratowicza 8. rezerwacje poczynilismy w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje 2017 01.05.17, 22:09 Czyżbyś rodziła na Kondratowicza? Trzy razy tam byłam. Najlepsza jazda jak ostatnim razem leżałam w izolatce. I na całym piętrze byłam nocą...sama. SAMA. Dziecko na wyższym piętrze w inkubatorze A ja od razu przypomniałam sobie każdy możliwy horror dziejący się w szpitalu Jak szłam na stołówkę na swoim piętrze to czekał tam na mnie JEDEN talerz i żywej duszy. Potem pielęgniarki dały mi kod do drzwi i mogłam iść do sklepiku znajdującego się w innym budynku podziemiami- takim dłuuugim korytarzem. Też z lekka upiorne miejsce. W każdym razie dzieci zdrowe i całe. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Wakacje 2017 01.05.17, 22:37 rodzilam tam w 2010 przed remontem. osob nawet sporo bylo. teraz ponoc ladniej ale nie wiem czy sale poporodowe i lazienki tez zalapaly sie na remont. te podziemia z neurologii i poloznictwa to faktycznie straszne. w kazdym razie maja specjalistow od wszystkiego, juz wtedy sami z siebie zaproponowali mi znieczulenie za darmo i sale porodowe sa pojedyncze. przy porodzie mialam 2 polozne, lekarzy i nawet salowa Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje 2017 01.05.17, 23:03 Zgadza się. Sale porodowe są pojedyncze Ja tam jestem zadowolona z pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Wakacje 2017 01.05.17, 21:22 Jezioro nasze kochane czeka juz na nas Tydzien w Warszawie, co mnie srednio kreci, ale coz. We wrzesniu moze Barcelona? Zobaczymy. I bardzo zajete letnie weekendy Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Wakacje 2017 01.05.17, 21:46 zaplanowalam rejs zaglowka po chorwacji, taki skladany (tzn. my stanowimy tylko czastke zalogi, inni sie do rejsu dopisuja). potem 10 dni pobytu stalego. tylko kurde jakos chetnych nie ma na dokoptowanie. i mam zgryz, bo ten pobyt staly juz zaklepany. jak sie rejs nie odbedzie, to mam dziure w grafiku. a w czerwcu jade w objazd, gdzies po drodze zahaczam o Slowacki Raj i zwiedzam nastepny kawalek Pragi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_duzych_dzieci Re: Wakacje 2017 02.05.17, 09:25 hej, a jak to jest zwiedzać następny kawałek Pragi? proszę napisz bo jestem żywo zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wakacje 2017 01.05.17, 22:25 Czerwiec - Korfu, lipiec - Bałkany czyli głównie góry w Albanii, Czarnogóra Durmitor, Zatoka Kotorska i parę dni w Mostarze, końcówka sierpnia - Dolomity. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wakacje 2017 01.05.17, 22:31 Zmęczyłam się samym czytaniem Fajny plan Odpowiedz Link Zgłoś
annabel_lee Re: Wakacje 2017 01.05.17, 22:48 My też będziemy na Korfu, tylko w sierpniu. A która część wyspy? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wakacje 2017 04.05.17, 12:31 Zazdraszczam Bałkanów - córka była parę miesięcy temu (Nowy Sad, Sarajewo, Mostar, Zagrzeb) i wróciła zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wakacje 2017 04.05.17, 12:59 Też się cieszę z Bałkanów, lubię bardziej dzikie tereny europy, w Mostarze już kiedyś byłam i to jedno z tych miast, które zauracza, do tego z pysznym jedzeniem, więc teraz jadę na parę dni do samego Mostaru i okolic i miska mi się śmieje na samą myśl Odpowiedz Link Zgłoś
annabel_lee Re: Wakacje 2017 01.05.17, 22:51 Czerwiec - 3 dni we Wrocławiu, tylko ja i córka, to jej prezent urodzinowy Sierpień - 2 tygodnie na Korfu całą piątką. Planuję też Walencję(kocham Hiszpanię), tylko z mężem w ramach prezentu na 10 rocznicę ślubu, ale nie wiem jeszcze kiedy, na razie poluję na tanie bilety Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Wakacje 2017 02.05.17, 00:44 annabel_lee napisała: > Planuję też Walencję(kocham Hiszpan > ię), tylko z mężem w ramach prezentu na 10 rocznicę ślubu, ale nie wiem jeszcze > kiedy, na razie poluję na tanie bilety Vueling miał kilka dni temu masę lotów po 19.99... Xsionnc Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Wakacje 2017 02.05.17, 06:37 W tym roku pierwszy raz nie jedziemy nad polskie morze. Jako gorąca zwolenniczka i orędowniczka Bałtyku nieco dziwnie się z tym czuję, nie pamietam wakacji bez takiego wyjazdu. Ale po ostatnim lecie powiedziałam: nigdy więcej. 12 dni kosztowało nas 9 tys zł, jak za to, co w zamian mieliśmy (hałas, ciągła muzyka, tłumy, "apartament" bez balkonu, odmrażane ryby) to bardzo dużo - a że w zeszłym roku podczas trzydniowego wypadu zakochałam się we Włoszech, to w tym roku właśnie tam jedziemy. Na dwa tygodnie do Pizy, tam mamy hotel i będziemy jeździć do innych miast i miasteczek w Toskanii, planuję Luccę, Florencję, Forte dei Marmi, Livorno i typową toskańską wioseczkę czyli Lajatico (tam mamy też mniej więcej w środku pobytu koncert Andrei Bocellego pod gołym niebem), a oprócz tego Piza i szwendanie się w celu wyszukiwania co lepszych knajp W czerwcu natomiast lecimy na Zakynthos z moimi rodzicami i rodziną siostry, żeby celebrować urodziny mojego taty. Bedzie to tydzień po I Komunii mojej córki, wiec odpocznę po organizacji całości Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Wakacje 2017 02.05.17, 23:08 Piza jest bardzo fajna i to znakomita baza wypadowa do zwiedzania Toskanii Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Wakacje 2017 03.05.17, 12:33 drinkit napisała: > Piza jest bardzo fajna i to znakomita baza wypadowa do zwiedzania Toskanii Pisa jest taka sobie a i baza wypadowa z niej średnia. Wolę już Sienne.... A tak w ogóle tym zwiedzanie Toskanii jest najlepsze gdy nie trzeba wracać codziennie w to samo miejsce, tylko się podróżuje z wioski do wioski.... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Wakacje 2017 04.05.17, 11:16 isa_bella1 napisała: > Nie boicie sie trzesien ziemi? Boimy się, boimy.... islamskich terrorystów, trzęsień ziemi, spadających fortepianów... Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Wakacje 2017 04.05.17, 12:09 Ale ja właśnie nie chciałam podróżować z wioski do wioski - mam dwoje dzieci i niezbyt elastycznego męża, nie bardzo wszyscy lubimy spontan w rodzaju: zobaczymy, jaki komfort noclegu będzie tym razem A co do jakości Pizy jako bazy wypadowej - myślę, że dla nas jest lepsza niż Siena, wystarczy spojrzeć na mapę połączeń kolejowych, pociągi są bardzo często, jeżdżą szybko i niedużo kosztują Nie chcę wypożyczać samochodu, ale jeździć pociągami, autobusami, przyglądać się ludziom, słuchać, jak rozmawiają i chłonąć klimat. A Pizę uwielbiam, byłam tam tylko trzy dni, ale od pierwszej chwili czułam się tam tak, jakbym dobrze to miasto znała. Z mapy skorzystałam tylko raz - w drodze z lotniska do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Wakacje 2017 04.05.17, 12:24 naturella napisała: > nie bardzo wszyscy lubimy spontan w rodzaju: zobaczy > my, jaki komfort noclegu będzie tym razem Wystarczy wybrać odpowiednio i zaskoczenie może być jedynie pozytywne > A co do jakości Pizy jako bazy wy > padowej - myślę, że dla nas jest lepsza niż Siena, wystarczy spojrzeć na mapę p > ołączeń kolejowych, pociągi są bardzo często, jeżdżą szybko i niedużo kosztują > Nie chcę wypożyczać samochodu, ale jeździć pociągami, autobusami, Powiem tak, lubię komunikację publiczną - objechałem Sycylię pociągami, zjeździłem Costiera amalfitana autobusami, ale Toskanii bez samochodu to sobie po prostu nie wyobrażam. A Pisa leży na zadoopiu Toskanii "właściwej". A Toskania "właściwa" dla mnie to tam gdzie Chianti, San Gimignano czy Monteriggioni... Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Wakacje 2017 04.05.17, 12:42 Wiesz, my nie mamy ambicji zwiedzić wszystkiego - tak naprawdę jedziemy tam na koncert, przy okazji zostajemy 12 dni i przy okazji zwiedzimy miejscowości, do których da się komfortowo pociągiem z Pizy dojechać. Taka to kolejność Poza tym z dwójką dzieci nie będę się porywała na objazdowe wakacje, bo syn jest wulkanem energii, który dostaje palmy po dwóch godzinach bezruchu, stad tez pomysł takiej pewnej swobody - typu: chce nam się gdzieś dzisiaj jechać, to jedziemy, a jak nie to idziemy do knajpy i potem pomyślimy, co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Wakacje 2017 04.05.17, 12:54 naturella napisała: > Wiesz, my nie mamy ambicji zwiedzić wszystkiego Toscania nie służy do zwiedzania... jeździ się od winnicy do winnicy i się degustuje przy okazji rzucając okiem na widoki... aby wieczorem dotrzeć do celu na zasłużony posiłek w promieniach zachodzącego słońca.... > tym z dwójką dzieci nie będę się porywała na objazdowe wakacje, bo syn jest wu > lkanem energii, który dostaje palmy po dwóch godzinach bezruchu, I zabierasz go na dwa tygodnie do mieściny gdzie nie ma żadnych atrakcji i dorosły jest znudzony drugiego dnia? Ma to sens.... Do jakiegoś niemieckiego parku rozrywki do zabierz! Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Wakacje 2017 04.05.17, 15:57 Jasne, ale tak jak pisałam - cel naszego wyjazdu jest nieco inny Wszyscy jesteśmy Bocellimaniakami, a to jego okolice, będziemy wiec odwiedzać właśnie te miejsca, które się w jakimś okresie jego życia zapisały, w których mieszkał, studiował i koncertował, w których urodzili się wielcy kompozytorzy jak np. Puccini itp. To mają być muzyczne wakacje Ten koncert, na który idziemy jest tylko raz w roku w takim miejscu, bilety są wściekłe drogie, jest ich tylko 10 tys, wiec odbudowujemy całą imprezę dodatkowym klimatem. Taki jest główny cel tej wyprawy, a degustacje win następnym razem (zreszta wina Bocelli mam w domu zawsze) Odpowiedz Link Zgłoś
onnomatopeja Re: Wakacje 2017 02.05.17, 07:10 W czerwcu jedziemy na objazdową wycieczkę po stolicach Europy, potem na Mazury. Planujemy też wypad do rodziny na Teneryfę, Kaszuby, Bieszczady. Może odwiedzę mój ukochany Budapeszt. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wakacje 2017 02.05.17, 07:33 bije sie z myslami miedzy wakacjami a remontem. tesknym okiem patrze na Gruzje Chiny i moze Koree? pewnie sie skonczy gdzies nad morzem... caly czas tez nie trace nadzieji ze uda mi sie w tym roku festiwal wikingow zobaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Wakacje 2017 02.05.17, 08:08 Majac 5 tygodni urlopu + dlugie weekendy to na urlop jezdzimy czesto, duzo czesciej niz raz w roku. Bardzo polecam Gruzje- bardzo interesujacy kraj, i morze i gory, zmienia sie od miasta do miasta (robilismy objazdowke). Tradycyjnie jezdze tez do Azji- najbardziej podobala mi sie Kambodza. Teraz chcialabym do Tajlandii, jeszcze nie bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Wakacje 2017 02.05.17, 08:13 W maju Warszawa, latem Sardynia i jeszcze Rzym na przelomie wrzesnia i pazdziernika. Na wiecej funduszy brak. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Wakacje 2017 02.05.17, 08:15 Przyjezdza do mnie przyjaciolka i bedziemy uprawiac mikroturystyke po okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_sour Re: Wakacje 2017 02.05.17, 08:37 W czerwcu tydzień nad morzem z dzieckiem i znajomymi, a potem 4 dni w Lizbonie bez dziecka. A we wrześniu może Grecja? A może Dolny Śląsk? Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Wakacje 2017 02.05.17, 08:54 włochy - w czerwcu - okolice wenecji an 4 dni a potem okolice florencji 8 dni we wrześniu Bałtyk - rezerwowany w kwietniu i juz co lepsze oferrty były niedostępne (!) ps. cena Bałtyku we wrześniu za 2 pokoje (4 oosby) wynosi nas tyle co domek koło wenecji (3 pomieszczeniowy - max 6 osób) Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Wakacje 2017 04.05.17, 12:11 No cos w tym jest - mnie hotel w Pizie na 4 osoby ze śniadaniem kosztuje 100 euro/dzień, a w Krynicy Morskiej płaciłam 340 zł bez śniadania; sniadanie w ośrodku jeśli byśmy chcieli to 15 zł/osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Wakacje 2017 02.05.17, 09:03 W czerwcu Czeska i Saska Szwajcaria na rowerach - polecam! Region blisko kraju z niesamowitymi krajobrazami oraz w lipcu - dłuższa objazdówka - bajkowa Karyntia w Austrii podzielona na dwie części, ciepłe turkusowe jeziora na południu oraz najwyższe szczyty Austrii na płn-zach regionu, czyli okolica Wysokich Taurów, trochę Słowenii i bawarskie Alpy, czyli region Garmisch -Partenkirchen. Odpowiedz Link Zgłoś
psiamama6 Re: Wakacje 2017 02.05.17, 09:12 No wiec tak- byłam już na Teneryfie w lutym (polecam), potem w Omanie (polecam jeszcze bardziej), teraz jestem na Majorce 4 dni (moja ukochana wyspa). W lipcu Korsyka (długo chciałam tam jechać tylko nie było tanich połączeń z Berlina). W międzyczasie będą Zielone Świątki i lecę do Tuluzy. We wrześniu Biarritz (tez jedno z tych miejsc, które bardzo bardzo chciałam zobaczyć). I jeszcze w październiku mam długi weekend nad jeziorem Como. Generalnie wszystko zależy od tanich lotów. Odkąd jest appka urlaubs piraten wyjeżdżam praktycznie non stop, chociażby w weedendy. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Wakacje 2017 02.05.17, 09:20 Bułgaria. Bo wyszło mi, że tam jest najtaniej z miejsc nad ciepłym morzem, w które jesteśmy w stanie dojechać. Poza tym nigdy nie byłam w tamtym rejonie, raz się można wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Wakacje 2017 03.05.17, 12:13 Byłam w zeszłym roku. Cudowna pogoda, ciepłe morze. Czego chcieć więcej? W jaki rejon jedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
martaesz Re: Wakacje 2017 02.05.17, 09:42 W lipcu do egiptowa z rodziną na 2 tyg , Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Wakacje 2017 03.05.17, 12:14 Przygotuj się na mordercze upały. Podziwiam wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Wakacje 2017 04.05.17, 10:32 oprócz upałow zadziwia mnie jedno po co ludzie jeżdżą do kraju w którym ponad 90% kobiet jest obrzezanych ? mnie to brzydzi i nie zamierzam jeździć w takie miejsca na wakacje nie przeszkadza "Wam" to? czy ogólnie jesteście oburzeni praktyka ale jadąc na wakacje udajecie, ze "tam" się to nie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś