Dodaj do ulubionych

Domowa wata cukrowa - help!

03.05.17, 21:23
Założyłam wątek na Zakupach, ale tam cisza, więc pozwalam sobie zapytać tutaj, bo temat pilny dla mnie baaaardzo.
Proszę nie kasować!
Potrzebuję kupić maszynę do waty cukrowej, prostą. Jest tego sporo na allegro, ale nigdzie nie jest napisane ile czasu trwa produkcja 1 waty i ile sztuk można zrobić ciągiem, bez studzenia maszyny. To bardzo isttne w przypadku urodzin i ok. 15 gości.
Bardzo proszę, pomóżcie, jeśli macie doświadczenie w temacie.
Miło by było gdybyście również poleciły konkretny model takiej maszynki.
Z góry serdecznie dziękuję!
---
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Domowa wata cukrowa - help! 03.05.17, 21:41
      Ogolnie to konstrukcja jest prosta pamietam ze bylo w programi diy jak to zrobic. Z tym ze tak - maszyna to jedno a umiejetnosc zrobienia waty to drugie - trzeba umiec tym patykiem dobrze operowac i nie mozna przegrzac. Praktyka czyni mistrza nie wiem czy to ci sie w ogole oplaci
      • emonik Re: Domowa wata cukrowa - help! 03.05.17, 22:12
        Niegdyś kręciłam wielkie i piękne waty cukrowe na profesjonalnej maszynie wink
        Będę (chyba) potrafiła to jeszcze zrobić.
        Obawiam się tylko czy jest sens kupić taką maszynkę na komunię córki, gdzie będzie 12-15 dzieciaków - czy da się w sposób płynny po kolei stworzyć watę dla każdego bąbla, czy będzie to trwało wiecznie?
        Taka maszyna byłaby wykorzystywana jedynie przy większych okazjch - urodziny, więc musi mieć odpowiednią wydajność.
        Wiem, że ematki cukru nie jedzą i dzieciom nie dają, stąd może taka mała ilość odpowiedzi w temacie...
        wink
        • berdebul Re: Domowa wata cukrowa - help! 04.05.17, 11:01
          Lepsza czekoladowa fontanna, stawiasz i masz z głowy. Żadnego stania z patyczkiem, waty wklejone we włosy itd wink
          • memphis90 Re: Domowa wata cukrowa - help! 04.05.17, 17:07
            Jest za to czekolada wtarta we włosy. I w dywan. I w ubranie. I w tapetę. I w kanapę wink
    • usmiech144 Re: Domowa wata cukrowa - help! 04.05.17, 08:03
      A może zamiast waty kupić fontannę do czekolady?? U mnie to hit na wszystkich imprezach. Robi się samo, nie musisz stać i marnować czasu, położysz owoce, patyczki i z głowy.
      • emonik Re: Domowa wata cukrowa - help! 04.05.17, 15:20
        Fontannę czekoladową mamy.
        Córka nie lubi czekolady, a to jej impreza, za to uwielbia watę cukrową, którą je bardzo rzadko.

Fontanna jest wg mnie dużo bardziej brudząca, wszędzie nachlapane, dzieci brudne po uszy wink
        • ichi51e Re: Domowa wata cukrowa - help! 04.05.17, 15:47
          To moze wynajem maszyny chyba ze naprawde lubicie wate i myslisz ze bedziecie sobie robic od czasu do czasu... www.digitaltrends.com/mobile/how-to-take-a-screenshot-iphone-2/
          • ichi51e Re: Domowa wata cukrowa - help! 04.05.17, 15:48
            O tu - tamto to co innego www.urodzinymarzen.pl/wata-cukrowa
        • kandyzowana3x Re: Domowa wata cukrowa - help! 04.05.17, 21:47
          Zdecydowanie polecam wynajem profesionalnej. Taka domowa to raczej mini maszynka do mini wat. Ukrecenie jednej malutkiej waty zajmowalo nam kilka minut.
          • emonik Re: Domowa wata cukrowa - help! 05.05.17, 10:09
            Myślałam, że mnie ktoś zachęci do zakupu maszynki...
            Chyba jednak po prostu wynajmę na komunię pana z profesjonalnym sprzętem,
            wink wink wink
            a córka jak zechce to sobie kupi za "komunijne" pieniądze...
            Myślę, że u nas byłaby czasem używana taka maszyna - na nocowanki i urodziny, choć dla mnie osobiście jedzenie czystego cukru, nawet bez barwników, jest bleeeeee. Zdecydowanie wolę czekoladę.
            • volta2 Re: Domowa wata cukrowa - help! 05.05.17, 13:20
              przeciez to sie srednio sprawdza na takie imprezy - zanim 4 osoba dostanie to 1 juz zjadla a gdzie ten 10 dzieciak?
              i to w profesjonalnym punkcie a co dopiero w domowym?

no chyba ze domowa wata ma miec objetosc szklanki? to moze warto?

ja lubie wate, ale ogrom tej kuli zawsze mnie przeraza, a taka domowa moze byc mniejsza?
            • kandyzowana3x Re: Domowa wata cukrowa - help! 05.05.17, 13:35
              Jesli nastawisz she, ze to raczej zabawa dla dzieciakow w robienie waty niz przyjemnosc z jedzenia waty to Sir sprawdzi. Wlasnie objetosc szklanki robilismy OK 2 min, ale to byl nasz pierwszy raz smile
              • emonik Re: Domowa wata cukrowa - help! 05.05.17, 21:04
                A jaką masz maszynę???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka