kfugktru23 15.06.17, 17:56 Kwota abonamentu węglowego może być wyższa niż tego na TVP. Jedyne, co może powstrzymać rząd PiS przed jego wprowadzeniem, to Komisja Europejska 300 złotych miesięcznie to mało kto płaci dziś za prąd... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia-loi Re: Podatek węglowy 300 PLN? 15.06.17, 18:05 No przecież muszą skądś być, pieniądze na 500+ i inne obietnice wyborcze PiS-u. Te 300 zł, to na rok czy na miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Podatek węglowy 300 PLN? 15.06.17, 18:27 kfugktru23 napisał: > Miesiąc To nie przejdzie, bo wyborców PiS-u, by szlag trafił, jakby mieli co miesiąc płacić 300 zł podatku węglowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Podatek węglowy 300 PLN? 15.06.17, 18:49 Znaczna część wyborców PiS ma być zwolniona z abonamentu RTV Może i tu zrobią wyjątek dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Podatek węglowy 300 PLN? 15.06.17, 18:56 pitahaya1 napisał: > Znaczna część wyborców PiS ma być zwolniona z abonamentu RTV Nie wiedziałam o tym. Ja nie płacę abonamentu, i PiS- u nie popieram, to mi nie dość, że każą płacić, to pewnie jeszcze karę przywalą, bo czytałam, że ma nie być abolicji. A jak będą sprawdzać, czy ktoś jest ich wyborcą czy nie? > Może i tu zrobią wyjątek dla nich. Wcale bym się nie zdziwiła, tylko jak sprawdzą kto jest ich, a kto nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Podatek węglowy 300 PLN? 15.06.17, 18:40 Ale o co się rozchodzi bo wyborcza zamknięta na kłódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Podatek węglowy 300 PLN? 15.06.17, 18:42 Będziemy mieli narodową zrzutkę na budowę nowych mocy elektorowi węglowych i gazowych. Opłata stała (abonament) doliczana do rachunku za prąd tylko nie wiadomo jeszcze ile. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Podatek węglowy 300 PLN? 15.06.17, 20:36 kfugktru23 napisał: > Kwota abonamentu węglowego może być wyższa niż tego na TVP > . Jedyne, co może powstrzymać rząd PiS przed jego wprowadzeniem, to Komisja Eur > opejska 300 złotych miesięcznie to mało kto płaci dziś za prąd... Już od każdego licznika diliczaja opłatę za OZE a w rzeczywistości dokładamy do biomasy węglowej więc jakie to OZE A ponieważ górnictwo żąda ci raz więcej to będzie tych dopłat z naszego portfela co raz więcej. Opłata GJ w elektrociepłowni wzrosła w tym roku średnio o 5 zł. Ogrzewanie mieszkania będzie co raz droższe bo węgiel nasz jest drogi. A jest drogi bo górnicy nie chcą zrezygnować ze swoich przywilejów,wręcz przeciwnie chcą co raz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Podatek węglowy 300 PLN? 15.06.17, 20:47 Ato nie koniec wszystkich kosztów. Uzależniając nasza gospodarkę od węgla dalej będziemy zanieczyszczać środowisko, powietrze będzie pełne szkodliwych substancji. A ponieważ mamy świadomych sąsiadów będziemy płacić kary za zanieczyszczanie ziemi, wody i powietrza na terenach przy granicznych. Dodatkowo UE nałoży na nas kary,że nie przestrzegamy norm europejskich w zakresie eliminacji gazów cieplarnianych i zanieczyszczeń. No ale kto za to zapłaci, Ty,my, ja, wy, ...rząd nie. Rząd stanie się co raz bardziej opresyjny i będzie co raz bardziej sięga do naszych portfeli. Odpowiedz Link Zgłoś