Dodaj do ulubionych

Dżenifer, syn Pauliny ;)

30.06.17, 21:17
https://img3.dmty.pl//uploads/201706/1498674833_q8wnxc_600.jpg

Wiem, że to demot, ale jak ja rodziłam, to faktycznie dziennikarze z lokalnej gazety robili zdjęcia i wstawiali w danym dniu w gazecie, kto tam się urodził. A wracając do tematu i dziwnych imion, ci rodzice, to IMO skrajna patolnia, już brat Brajan nie będzie miał lekkiego życia, ale wyobrażacie sobie jak przerąbane będzie miał chłopak o imieniu Jennifer? Jednak te poprzednie obostrzenia i zależność od decyzji urzędnika były potrzebne.
Współczuję temu dziecku.
Obserwuj wątek
    • miss_fahrenheit Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:19
      Zwykła pomyłka w druku.
      • kota_marcowa Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:22
        Myślisz, że walnęli byka i powinna być dziewczynka? Nawet jeśli, to rodzice pewnie patolnia ze slumsów, bo tam ma wzięcie Brajan, Dżesika, czy Dzenifer tongue_out
        Dla dziecka takie imię ( w Polsce oczywiście) to stygmat.
        • 3-mamuska Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:51
          kota_marcowa napisała:

> Myślisz, że walnęli byka i powinna być dziewczynka? Nawet jeśli, to rodzice pew
          > nie patolnia ze slumsów, bo tam ma wzięcie Brajan, Dżesika, czy Dzenifer tongue_out
          > Dla dziecka takie imię ( w Polsce oczywiście) to stygmat.

Wiesz jest tak tylko dlatego ze "ciemna masa" powtarza ten stereotyp.
          Tak samo jak jaski stawki franki to dzieci matek eko sreko.
          • rysiowa85 Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 23:14
            dokładnie. Dziś na placu zabaw był Jaś i Barbara (bo przecież na pewno po babci i dziadku). A tak naprawdę w danych kręgach jest tendencja do nadawania imion tradycyjnych.
            p.s. Ja akurat nie ekologiczna ale właśnie bidulce dałam na imię tak że bez pudła można ją przyporządkować do rodziców z danej grupy lub aspirujących do danej grupy. Tylko co ja na to poradzę, że mnie się takie imię podobało
            • lodomeria Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 12:13
              rysiowa85 napisał(a):

> p.s. Ja akurat nie ekologiczna

I ortografii też się nie kłaniasz...
              • rysiowa85 Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 18:44
                za to ty zauważasz błędy ortograficzne. I co z tego?
                To ma jakiś związek z tematem? Masz jakąś misję wyłapywania błędów? Jak tak, to przejrzyj sobie moje wypowiedzi, na pewno jest w nich mase błędów.
                W wypowiedziach wielu innych forumek też.
                To może przeczytaj resztę wypowiedzi i też systematycznie innym powypisuj. To dziwne że akurat mnie tak wyróżniasz. Bądz konsekwentna. Skoro aż tak mierżą cię błędy ortograficzne to chyba nie tylko moje.

Przyznam, że trzeba być bardzo małostkowym żeby komentować błąd ortograficzny przypadkowej osoby, na dodatek nawet bez zainteresowania trescią samej wypowiedzi.
            • wielki_uscisk Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 02.07.17, 02:34
              rysiowa85 napisał(a):

> p.s. Ja akurat nie ekologiczna ale właśnie bidulce dałam na imię tak że bez
              > pudła można ją przyporządkować do rodziców z danej grupy lub aspirujących
              > do danej grupy. Tylko co ja na to poradzę, że mnie się takie imię podobało

Jak bez pudła, to może Amadeusz?

Bo jak z pudłem to albo Antonio (Vivaldi albo Banderas) - albo Fryderyk czy Ludwig smile

Tylko żeby nie wpisali Ludwik - bo może w temacie zmywaka być prześladowany.
    • mid.week Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:20
      Jeśli Brian albo Jennifer bedąa mieli pzechlapane tylko przez to jak mają na imie to nienajlepiej to świadczy o całej reszcie.
    • edelstein Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:22
      W ciekawym srodowisku sie obracasz skoro tepi sie tam za imiona.To dopiero skrajna patolnia.
      • kota_marcowa Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:24
        Od dawna nie mieszkasz w Polsce zdaję się, tutaj imiona typu Brajan, Dżejms, Dżenifer, czy Dżeskia, świadczą o przynależności do środowiska alko-patoli.
        • edelstein Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:40
          Znam Dzesiki z normalnych rodzin.
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 23:31
            edelstein napisała:

> Znam Dzesiki z normalnych rodzin.

W normalnych rodzinach nie ma Dzesik....

Xsioonc

• edelstein Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 15:21
              Sa.
              • sanrio Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 22:09
                w Polsce?
        • chyba.ze Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 22:51
          kota_marcowa napisała:

> Od dawna nie mieszkasz w Polsce zdaję się,

W PL Brajan to obciach, w Niemczech obciachem jest Helmut w przeciwieństwie do Abdula i Ahmeda wink
          • nathasha Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 22:57
            boze, jakie to jest zalosne. ale wyobrazam sobie ze w twoim towarzystwie wzbudza wybuchy smiechu. przypomnial mi sie watek o meczacym pretensjonalnym nastolatku.
          • edelstein Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 15:22
            Obciachem ta sa twoje wypowiedzi
        • milamala Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 23:01
          kota_marcowa napisała:

> Od dawna nie mieszkasz w Polsce zdaję się, tutaj imiona typu Brajan, Dżejms, Dż
          > enifer, czy Dżeskia, świadczą o przynależności do środowiska alko-patoli.

A ludzie ktorzy tak wlasnie uwazaja to do jakiego srodowiska patologicznego naleza?
          • rosapulchra-0 Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 23:11
            100/100!
            • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 23:34
              rosapulchra-0 napisała:

> 100/100!

https://i1.memy.pl/obrazki/75b5448178_brajan_to_nie_imie.jpg
              • obrus_w_paski Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 02.07.17, 01:13
                Zupełnie nieśmieszny obrazek
        • asia_i_p Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 12:21
          Miałam wśród uczniów Kewina i dwóch Brajanów, do domu im nie zaglądałam, ale na lekcjach zdecydowanie nie robili wrażenia dzieci z rodzin patologicznych.
    • muchy_w_nosie Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:28
      Koleżanka jak rodziła syna i właśnie z gazety przyszli cykać fotki to ładnie podała imię a jej sąsiadka z pokoju podała imię synka Dżastin a faktyczmie byl Franiem wink Także ludzie jaja sobie robią czasami.
      • muchy_w_nosie Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:31
        Już nie wspominając, że ja leżałam z dziewczyną która przez dwa dni mówiła do syna Maciek a na trzeci dzień został Tomkiem wink
      • lady_mary Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 22:46
        W wyborczej widziałam kiedyś Kermita. Mam nadzieję, że to też był żart.
        • nathasha Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 22:50
          smile szkoda ze nie blizniaki - mogliby podac ze sie nazywaja Kermit i MissPiggy wink
        • malwa51 Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 12:56
          Niekoniecznie, Kermit to imie nie tylko zaby wink Moze ojciec jest obcokrajowcem.
    • cauliflowerpl Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:35
      Eee, fejk w fotoszopie zrobiony pewnie..
    • 3-mamuska Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 21:47
      Mam nadzieje ze pani w urzędzie uświadomi rodziców ze to imie żeńskie.
      • chyba.ze Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 22:54
        Chcesz powiedzieć, że chłopak nie może się nazywać Dżenifer?
        A niby dlaczego?
        Właściwie bardziej pasowałoby Dżender big_grin
        • taki-sobie-nick Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 23:00
          chyba.ze napisała:

> Chcesz powiedzieć, że chłopak nie może się nazywać Dżenifer?
          > A niby dlaczego?

Bo to imię żeńskie.
    • milamala Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 22:59
      Jaki obostrzenia sie pojawily? Ja slyszalam , ze wrecz przeciwnie, kiedys nie mozna bylo nadawac cudzoziemskich imion (jedynie jak rodzic byl cudzoziemcem) a teraz mozna w oryginalnych formach, zatem nie jak raczylas pretensjonalnie napisac Dzenifer (chodzi o twoja pretensjonalnosc a nie imienia) tylko Jennifer, nie tylko nie ma obostrzen a wrecz przeciwnie.

Poza tym uwazam, ze panowie w gazecie po prostu sie pomylili, i maly Jennifer jest po prostu dziewczynka, bo w urzedzie nie zarejestrowano by takiego imienia dla chlopca.
    • hermenegilda_zenia Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 30.06.17, 23:15
      Kota marcowa - kolejny pelikan, który bezmyślnie łyknie każde g... z internetu
    • ur-tica Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 09:08
      //www.youtube.com/watch?v=WOHPuY88Ry4
      • leokadia35 Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 11:55
        Może oni wypowiadają przez J
        U mnie na osiedlu jedna dała na imię Jordan ,ale nie wiem jak mówią na niego , przez J co jeszcze jakoś brzmi, czy przez DŻ już bardziej obciachowo
        • obrus_w_paski Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 02.07.17, 01:17
          Najlepszy jest i tak jakiś latynoski super piłkarz, który nazywa się James, ale z racji tego ze jest z kraju hiszpanojezycznego jej umie wypowiada się: HAMES zamiast właśnie "dżejms". Bycie "patologia" nie przeszkadza mu zarabiać milionów
    • paloma_blauwinder Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 15:36
      No to wiesz, że to demot czy jednak wspułczójesz tym dziecią?
    • black.sally Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 01.07.17, 23:32
      kota_marcowa napisała:

. A
      > wracając do tematu i dziwnych imion, ci rodzice, to IMO skrajna patolnia, już
      > brat Brajan nie będzie miał lekkiego życia, ale wyobrażacie sobie jak przerąban
      > e będzie miał chłopak o imieniu Jennifer?

Jednak te poprzednie obostrzenia i za
      > leżność od decyzji urzędnika były potrzebne.
      > Współczuję temu dziecku.

powiem tak: Imiona beznadziejne, ale ... nazywanie kogos patolami tylko dlatego, że nadali takie imiona to żenada. Takie jak ty to patologia tyle ,że umysłowa.
      Tyle w temaciie z mojej strony.

Może twojemu dziecku tez nalezy współczuć takiej matki?Nigdy nie wiesz.
    • stacie_o Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 02.07.17, 00:00
      A to nie fake? Albo może dziennikarz się przesłyszał.
      Mój syn ma na imię Julian, zawsze i wszędzie przez rówieśników nazywany jest Królem (zgadnijmy dlaczego). Do lokalnej gazety robiony był reportaż o jego drużynie i pani spytała jak ma na imię ten, o to tam, dzieciaki odpowiedziały:aaa a to Król, nazwisko pani spisała z koszulki, dajmy na to Nowakowski. I w gazecie pojawiła się wzmianka o tym, że filarem zespołu był Król Nowakowski. Kto czytał pewnie rwał boki ze śmiechu, albo myślał, co to rodzicom strzeliło do głowy syna Królem nazwać...niespełnieni monarchiści czy co.
      • kota_marcowa Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 02.07.17, 00:01
        Wygrałaś big_grin
      • obrus_w_paski Re: Dżenifer, syn Pauliny ;) 02.07.17, 01:18
        big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka