iza232 01.07.17, 17:52 Pochwalcie się co wisi u was na ścianach w salonie. Obrazy, obrazki, plakaty w ramach, antyramach itp. Coś jeszcze innego oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stara-a-naiwna Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 17:56 mam duży plakat madame titanik - R. kaji (z resztą podpatrzony od kogoś z forum gazety) i mam mniejszych Malczewskich - z tryptyku: prawo, ojczyzna i... coś tam - jednego z trzech nie mam (mam 2) ładnie oprawionych w formacie A4 powiedzmy Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 17:58 W łazience nie może być? Bo ja mam w łazience, w przedpokoju, w kuchni, w sypialni i w salonie Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 18:00 Szkice, grafiki, jakieś tam złote myśli, okladki amerykańskich(vintage) magazynów, mój portret namalowany przez znajomego,który wykorzystał moje zdjęcie z facebooka (prezent niespodzianka na moje urodziny). Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 21:54 > mój portret namalowany przez znajomego,który wykorzystał moje zdjęcie z facebooka (prezent niespodzianka na moje urodziny). Wieszanie zdjęć czy portretów ze sobą w roli głównej wydaje mi się, no nie wiem, dziwne. Choć z drugiej strony, rozumiem dzieła nieoczywiste, w stylu: ja wiem, że to ja, ale ktoś z zewnątrz niekoniecznie. Takie mogą być ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 22:32 Tak, znajomy mnie namalował tak, że nikt nie rozpoznaje (prawdziwy artysta) - przeważnie mylą mnie z pawianem. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 18:07 U mnie nie tylko wiszą, ale i stoją oparte o ścianę, bo zaczyna brakować miejsca a na ścianie trzymam jeszcze spot dla afrykańskiej rytualnej maski Ale generalnie dominuje motyw kobiecy w różnych konfiguracjach, a najnowsze nabytki to Suzanne Nicole the black dress i the red dress Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 18:20 W salonie : 2 obrazy : sloneczniki (bo lubie ) jakies dziwadlo z : 'life is too short.. to drink cheap wine' 2 obrazy olejne i 3 mniejsze W kuchni : 4 obrazy - wszystkie z humorem, typu 'storm in a tea cup' czy 'how not to open a bottle of wine' W drodze na pietro : tez 4 Caly moj dom jest obwieszony i dobrze mi z tym. W lazienkach : oczywiscie sa! (smiejcie sie : nad toaleta jeden ) I kilka czekajacych na swoja kolej, z uwagi na kompletny brak miejsca na scianach.. Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Obrazy na ścianach 02.07.17, 01:02 pseudo.. mialo byc : pseudo obrazy. (lub badziewia, jak kto woli) Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 18:30 Mam trzy obrazy na porcelanie Rosenthal - Tamara Łempicka- www.sklep.rosenthal.pl/media/products/2e5f4210b64ef3aa030939c5167f3662/images/thumbnail/small_67-070-14-1.jpg?lm=1496050681 Tylko inna oprawa i oczywiście dwa pozostałe są inne Ćipke ze Słowenii i ikonę z Serbii z Niszu oraz drugi obraz z Niszu. Konika polnego z widelców z Burego Misia z Białki, akwarelę z Kazimierza Dolnego, zdjęcia dzieci, zdjęcie ślubne, akawarelę z Korculi, przedwojenny dokument z mojego osiedla, zdjęcia mojego osiedla sprzed wojny, ozdobny kafel z Gdańska i ikonę z Thassos. 3 obrazy córki. Aż się dziwię, że tyle. A no i oprawiony mój haft krzyżykowy- jedyny jaki zrobiłam. Taras kawiarni nocą więc temat oklepany Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 20:44 W łazience mam grafikę z gry "Zęby smoka", konkretnie woja z oznaczonego nr1- grafika podpisana przez autora. Uwielbiam ją, jest cudna W części kuchennej mam różne tabliczki metalowe. Jeden retro plakat z reklamą winiarni od wujka z Francji. I kilka tanich pocztówek czarno- białych ze zdjęciami polskiego morza. Obrazy mam upatrzone, ale na razie mnie na nie nie stać... Ale może kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 20:56 Plakaty Ryszarda Kai, np taki: Albo plakat Picasso: Dużo współczesnych plakatów. Z oryginalnych: mnóstwo własnoręcznych obrazów i cudów w ramkach - dajemy sobie tylko własnoręcznie robione prezenty, więc przez lata się tego nazbierało Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 22:06 Kaja ma bardzo fajne plakaty 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Obrazy na ścianach 02.07.17, 00:57 Jaki piekny ten Picasso, napatrzeć sie nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 21:10 W sypialni zdjecie posagowego Aijtto jedno z najbardziej znanych zdjec Roberta Mapplethorpa, fotografa, ktorego wielbie i wielbic bede do moich ostatnich moich dni. Estetyka i piekno jego zdjec rzuca mnie na kolana. Niestety nie numerowany oryginal, ale autoryzowana reprodukcja z jednej z wystaw w Paryzu. W salonie dwa oryginaly, ale dosyc charakterystyczne , wiec nie powiem, bo moglabym byc namiezona i zidentyfikowana Zdjecie angielskiego fotografa w stylistyce hopperowskiej i hiszpanski rzezbiarz. A w planach kilka innych jak wygram w totolotka. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 21:36 Zapomnialam dodac, ze wiele zdjec Mapplethorpa jest bardzo kontrowersyjnych i nie nadajacych sie dla nieletniej publiki. Z nowojorskich bardzo wyzwolonych srodowisk gejowskich lat 80 z przed epoki AIDS. Zeby nie bylo ja mam bardzo grzeczny akt by nie gorszyc gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 23:18 Selfportraity sa bardzo fajne. I Warhol swietny wyszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 23:40 A tak autoportrety sa swietne. To moj ulubiony ...images/1Ht5uz I jeszcze ten zrobiony niedlugo przed smiercia z laska z czaszka. Takie memento mori. Przejmujacy do szpiku kosci. A jeden z moich ulubionych portretow to portret Igiego Poppa. Kurcze jaka strata, ze zmarl w tak mlodym wieku. Jeszcze moglby tyle pieknych fotografii zrobic. P.S. A tak swoja droga to ciesze sie Nathasha, ze pomimo roznych pogladow politycznych, zgadzamy sie w gustach artystycznych Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 23:42 ...images/1Ht5uz moze teraz sie wklei Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 23:47 Ciagle nie moze ten z wyciagnietym ramieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Obrazy na ścianach 02.07.17, 00:03 Tak wlasnie ten. Skad wiedzialas? A z innej fotograficznej beczki Nan Goldin co sadzisz? Ja tez b. lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Obrazy na ścianach 02.07.17, 00:24 Nan nie znalam - ale jest swietna. uwielbiam jak zdjecie zyje i mozesz myslec tysiac roznych rzeczy ktore do ciebie mowi, bede musiala sie jej przyjrzec. a Leo rubinfien znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Obrazy na ścianach 02.07.17, 00:40 Nie znalam. Fajne odkrycie. Lubie ten styl. Ujecie chwili, zwyczajnego, codziennego zycia, ale z poetyckimi okruchami. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Obrazy na ścianach 02.07.17, 00:45 A moje ulubione Goldin to Joana's back in the doorway. Niestety nie moge znalezc dobrej reprodukcji, chcialabym powiesic w sypialni obok Aijto Mapplethorpa. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Obrazy na ścianach 02.07.17, 01:02 Joana's back - piekna. ale dla mnie za malo meskiego pierwiastka do sypialni jakos nie moge sie do tego przekonac - ale tez trudno mi wyrazic co mi przeszkadza w takich zdjeciach w sypialni. Pewnie to ze ja bym wolala odwazniejszego Mapplethorpa a juz z kolei facet by pewnie wolal Joane - wiec trzeba byloby wyposrodkowac. Taki klimat mi pasuje: Moriyama Provoke no 2 Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 23:57 Iggy Pop swietny. Taki bez falszu. Ale jest jakas mrocznosc w tych zdjeciach, nawet czysto seksualnych - jakby przemoc i niepokoj, Hitchkock (nomen omen skads przeziera. Ps. Chcialabym na pewno na zywo zobaczyc. A scierac to sie jeszcze na pewno zetrzemy, fajnie jednak wiedziec ze przy Maplethorpie bysmy sobie zgodnie posiedzialy. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 21:59 W salonie jeden oryginalny obraz pana znanego raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 22:03 My mamy po dziadkach. Coś tam z powstania ocalało. Jak poprzedniczka ładnie ujęła - panów znanych raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 22:26 Witam Nie wiem, na co liczysz? Chyba na to, że cię policja odpyta wkrótce. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
anagat1 Re: Obrazy na ścianach 01.07.17, 23:21 Nie lubie obrazow. Mam za to wiele zdjec. Naszych rodzinnych. W pokoju dzieci procz fot wydrukowanych na kanwie jest 'nasza sztuka'.. Czyli sami dlonie i stopy sobie poodbijalismy na plotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Obrazy na ścianach 02.07.17, 00:13 Ex i córka malują, więc to zalatwia sprawę. W łazience reprodukcja Muchy. Odpowiedz Link Zgłoś
glowa_do_wycierania Re: Obrazy na ścianach 02.07.17, 00:25 Dużo! U mnie pełen eklektyzm: Maciejowski, Kruk, Łysiak, plakaty Muchy, grafiki i zdjęcia mojego miasta. Wszystko w ramach, organicznie nie cierpię antyram. Odpowiedz Link Zgłoś
zefirkowapola Re: Obrazy na ścianach 03.07.17, 13:04 Plakaty w antyramach. Stare dobre kino, to w salonie. W sypialni też plakaty ale z DC. Odpowiedz Link Zgłoś