Dodaj do ulubionych

Może nie będę nudna z tym fb - problem

09.07.17, 19:49
Może mnie też nie zjedziecie. Spróbuje bo mam problem jeszcze jeden.
Pomogłyście mi ostatnio więc liczę na powtórkę bo rzadko korzystam i chyba nie jestem dobra w te klocki.

Otóż wczoraj wieczorem udostępniłam coś jednej osobie ( dla reszty ukryte) na swoim profilu na fb z youtube.
Mimo iż byłam zalogowana poproszono mnie po kliknięciu udostępnij o ponowne zalogowanie na fb poprzez stronę która się pojawiła. FB z łapkami w górze...Nigdy mi się to nie zdarzyło ale sobie myślę - a, co się stanie.
Zdarzyło się to na telefonie. Nowym, którego nie ogarniam jeszcze.
W międzyczasie zrobiłam czyszczenie telefonu ( nie wiem co się wyczyściło a co nie)

No i ok.

Rano na kompie dostaję info, że logowano się z innego urządzenia na mój profil. Weszłam sprawdziłam. TO ja.

Wchodzę na fb na telefonie i jest problem.
Mam taką jak zawsze stronę białą z niebieskim paskiem z moim imieniem i nazwiskiem.
Klikam. Pojawia miejsce na hasło.
Wpisuję i pojawia się komunikat : wykonaj czynność przez fb lub chrome i zawsze, tylko raz.
Kliknęłam zawsze i pojawiła się dziwna strona. Gdy cofałam pojawiał się błąd i gdy przyciskałam aktualności fb wracała stara strona. i tak cały czas.

Rozkminiłam to tak, że udostępniając coś z youtube - zalogowałam się na stronę fb ale inną niż mam. Tą z FB z grafiką: łapki u góry.
Zalogowałam się jeszcze raz i gdy pojawiła się dziwna strona - dokładnie ta:
pl.ccm.net/download/pobierz-464-facebook-android
wylogowałam się z niej.

Wszystko wróciło na swoje miejsce w telefonie, nawet z kompa zniknęło powiadomienie o logowaniu.

No ale przecież nie będzie tak pięknie.
Tam gdzie sprawdzam miejsca logowania zamknęłam aktywność messengera. No to znów loguje się przez fb bo jak inaczej. Messenger jest inny z wyglądu: chyba stara jakaś wersja o ta:
facebook-messenger.pl.malavida.com/d11662-sciaganie-gratis-android
Ja miałam z Twój dzień. No ale trudno zwisa mi to.

Ale jak ja się teraz loguje do FB to:
klikam Jadwiga Jadziowska np - wpisuje hasło - zaloguj i przekierowuje mnie na f z łapkami z moim adresem email i chce jeszcze raz hasło...gdy klikam cofnij wraca, klikam znów zaloguj, pojawia sie stara wersja z komunikatem: przepraszamy cos poszło nie tak, spróbuj zamknąć i ponownie otworzyć przeglądarkę. Klikam aktualności i wraca strona stara. Działa normalnie..Zamykam przeglądarkę, otwieram wpisuje fb - otwiera się w normalnej wersji.

Ma ktoś pomysł o co chodzi i jak się pozbyć tego przekierowania na stronę F z łapkami:

Nie mogę znaleźć tego obrazka.

Ja i technika - zawsze coś namieszam big_grin

Miałam któraś podobnie. Może któraś siedzi na fb dłużej i częściej bo ja zielona jestem..hmm
Nawet nie wiem czy jasno się wyraziłam

Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:03
      😱

jezu nic nie rozumiem
      jaki kurna facebook z łapkami????
    • peonka Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:14
      Nic nie rozumiem....
      Wyczyść historie przeglądarki i ciasteczka i zaloguj się do normalnego Facebooka. Włącz antywirusa i firewalla. I może na razie ogranicz swoją aktywność społecznościowa, aż opanujesz podstawy wink
      • zlamaneserce8888 Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:27
        No do normalnego nie mogę się normalnie zalogować bo mnie przekierowuje na te stronę z youtube z łapkami z ikoną FB..i fb wygląda potem tak:
        pl.ccm.net/download/pobierz-464-facebook-android

Przed chwilą się zorientowałam, że byłam zalogowana na youtube przez fb ale wylogowanie nic nie dało.
        Teraz czytam o tym że youtube i fb sa na wojennej ścieżce - nie wiedziałam.

Do normalnego fb mogę się zalogować ale to droga przez mękę i upierdliwa.

Może się ktoś spotkał z czymś takim bo często ludzie coś z youtube udostępniają i miał podobnie i podpowie jak to cofnąć.
    • zlamaneserce8888 Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:21
      Wiedziałam, że ciężko to będzie wytłumaczyć, jeśli nie mam zdjęcia ale skoro nie wiesz, to pewnie nigdy tego nie widziałaś. Ja też nie, do wczoraj.

Generalnie jak wejdziesz z telefonu na youtube i klikniesz udostępnij jakiś filmik - i klikniesz że chcesz przez fb to powinna ci się pojawić TA dziwna strona..i ja się zalogowałam.

Zalogowałam się chyba na youtube z fb...masakra - co rusz coś zmieniają, a ja nie ogarniam.

Wylogowałam się już z youtube..teraz ( hmm) ale przy logowaniu do fb nadal przekierowuje mnie na tę stronę i mam problem z wejściem na fb bo muszę cofać...Wciskać zaloguj ponownie i pojawia się błąd ale strona jest widoczna - klikam więc aktualności i strona wyświetla sie normalnie. Mogę tez zamknąć i otworzyć jeszcze raz i jest ok - do następnego logowania - nie wiem jak to odkręcić.

Może kto się z tym spotkał - może zsynchronizowałam konto na youtube z fb i to dlatego?
      Tylko jak to odkręcić?
      • peonka Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:26
        Wyczysc historie i ciasteczka na początek. Zrobiłaś to?
        • peonka Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:28
          Weszłam na yt i udostępnilam coś na FB, bez żadnej dziwnej strony.
          Następnym razem skopiuj linka yt i wklej na FB, będzie bezpieczniej.
          • zlamaneserce8888 Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:35
            a weszłaś z telefonu?
            • peonka Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:36
              Tak, z telefonu z androidem.
        • zlamaneserce8888 Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:32
          teraz tym dowaliłam nie wyloguję się w ogóle.
          • peonka Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:36
            Posłuchaj, jeśli wyczyscisz historie, zapamiętane hasła, ciasteczka itd to nie na bata, żeby cię FB sam nie wylogowal. Chyba że zalogowałas się na jakąś lewą stronę i złapałas wirusa. Ale generalnie chyba nikt nie wie, o czym piszesz, więc ciężko będzie pomoc.
            • peonka Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:38
              Albo zaloguj się na FB i zmień hasło. Jak nie, to już nie mam pomysłu.
            • zlamaneserce8888 Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 21:26
              Wyczyściłam najpierw historię.
              Weszłam na stronę fb z neta.
              Wpisałam mail i hasło i po kliknięciu zaloguj weszło i przekierowało mnie na tę stronę - po cofnięciu - weszło na moje konto. WYLOGOWAŁAM

Znów się loguje. Przekierowuje mnie na tę stronę i cofam i jestem na swoim koncie mimo iż się wylogowałam.

Masakra. Zalogowałam na dziwnego fb - cały niebieski z hasłem mailem i wygląda jak tak strona: pl.ccm.net/download/pobierz-464-facebook-android

Najnowsza wersja????

Raz mi bez hasła logowało się na starą stronę, a raz z hasłem na nową.

Wkurzyłam się usunęłam fb z urządzenia. I na razie działa ok.

Ale ki to diabeł?

Niby dostępna jest już do wyboru nowa aktualizacja.

No ale dlaczego klikając na youtube - udostepnij przez fb przekierowuje mnie na tę stronę...nie wiem. Mojemu bratu normalnie robi tak jak mi kiedyś: udostępnij przez fb - napisz co chcesz i masz na fb...
              dodawałam już tak i było ok...

Tak czy inaczej dalej nie wiem ki diabeł to był. Ale mam już wszystko normalnie. Masakra.

NA tę dziwną stronę nie wpisuje hasła ona go chce.

Widziałam gdzieś tę dzi
      • sanrio Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:38
        nie wiem o czym piszesz. Jestem zalogowana na YT w telefonie permanentnie, równolegle z FB i nic mi się nie wiesza, nie ma żadnego FB z łapkami (z jakimi łapkami?? zrób screena i pokaż) i można od zawsze normalnie udostępniać. Nic mi nie wiadomo o żadnej wojennej ścieżce, nie uważasz, że to jakaś bzdura? Przywróć telefon do ustawień fabrycznych, masz zapewne jakiś wirus, ot co. Potem zainstaluj FB przez Sklep Play jako aplikację na androida, tak samo zrób z YT i będzie git.
        • kondolyza Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 20:58
          obstawiam ze laska tutaj linkuje wirusa... olejcie trolówę
          • zlamaneserce8888 Re: Może nie będę nudna z tym fb - problem 09.07.17, 21:35
            Że co? wystarczy wpisać najnowsza wersja fb i wyświetli się to co mi. Ta strona, którą lajkuje, która mi się wyświetlała na tej dziwnej stronie fb.
            Jak inaczej miałam to pokazać. To nie są kopie stron z mojego telefonu, tylko znalezione na necie strony z wyszukiwarki pokazujące co jak wygada.

Nie wiem dlaczego tak się działo i dzieje bo niedawno normalnie dodawałam w ten sposób i nie było problemu. Normalnie udostępnij...itp
            Może aplikacja mi się zaaktualizowała? Teraz nie mam aplikacji, korzystam z netowego fb. W sumie od zawsze tak robiłam na telefonie.

Niby wszystko wróciło ale może faktycznie mam wirusa. Muszę poszukać bo trochę się najadłam stresu. Wy nie macie obsesji z tymi trollami? Uważaj bo cię zje ten wirus smile

Sanrio - nie jestem dobra w te klocki, nawet nie wiem co screen.

Żałuję że nie mogę nigdzie obrazka z tą stroną znaleźć bo mi się gdzieś o oczy obiło ale nie wiem gdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka