bella_roza 31.07.17, 10:00 coś co dodam do proszku piorąc białe rzeczy, ale żeby nie były zbyt żrące bo z białymi piorę jasnoszare i inne jasne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-b1 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 10:25 A musisz jasne z białymi prać? Biel zostanie biała, jeśli nie wrzucamy tam kolorów- chyba, że z musu - wykończenie białych t-shirtów, albo białe pranie w jasne kropki/kwiatki/inne wzorki. Ja rozumiem, możesz mieć mało białych rzeczy, ale i tak warto nie mieszać. Do białego(samodzielnego) jeśli brudne, najlepiej się sprawdza vanish w proszku gold, do mieszanki białych i jasnych kolorów dodałabym vanish gold w płynie (biała butelka), albo sil w płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 10:30 Są chusteczki wybielające ( podobnie jak i wyłapujące kolory ). Podobno świetnie wybiela aspiryna - ale pewnie działą na wszystko co jest w pralce a nie tylko białe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 10:38 Aspiryna może coś tam i wybiela, ale nie daje rady zabrudzeniom-do tego chcąc nie chcąc trzeba mocniej podejść. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 17:39 Nie wierzę w aspirynę- ile tabletek trzebaby wrzucić, żeby to miało jakieś tam sensowne stężenie? Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 18:02 Raz testowałam-wrzuciłam cały listek-nie wiem ile ich było w listku 8, albo 10 tabletek. Chciałam czegoś do mocnych zabrudzeń na białych ubraniach, które trzeba prać w niskich temperaturach, ale nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 10:40 Soda oczyszczona, nie żałować I szmatki wyłapujące kolor - na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 12:51 A jak toto stosować (sodę znaczy się)? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 12:53 alfa36 napisała: > A jak toto stosować (sodę znaczy się)? Wsypuję razem z proszkiem do prania. Jeśli kupisz małe opakowanie, tzw. "spożywcze", jakie są w każdym sklepie - to całą torebkę na pranie bym dała. Odpowiedz Link Zgłoś
wiem-1 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 13:41 Biedronkowy OXY, rewelacyjnie wybiela i odplamia praktycznie z każdego rodzaju domowych plam w namaczaniu. W praniu, w połączeniu z proszkiem nie stosowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 16:22 Biedronkowe oxy (oxi?). taki pseudo Vanish, w takim opakowaniu. I do białego i do kolorów - działa jak marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś