Dodaj do ulubionych

polećcie wybielacz

31.07.17, 10:00

coś co dodam do proszku piorąc białe rzeczy, ale żeby nie były zbyt żrące bo z białymi piorę jasnoszare i inne jasne
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 10:25
      A musisz jasne z białymi prać? Biel zostanie biała, jeśli nie wrzucamy tam kolorów- chyba, że z musu - wykończenie białych t-shirtów, albo białe pranie w jasne kropki/kwiatki/inne wzorki. Ja rozumiem, możesz mieć mało białych rzeczy, ale i tak warto nie mieszać.
      Do białego(samodzielnego) jeśli brudne, najlepiej się sprawdza vanish w proszku gold, do mieszanki białych i jasnych kolorów dodałabym vanish gold w płynie (biała butelka), albo sil w płynie.
    • arwena_11 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 10:30
      Są chusteczki wybielające ( podobnie jak i wyłapujące kolory ). Podobno świetnie wybiela aspiryna - ale pewnie działą na wszystko co jest w pralce a nie tylko białe rzeczy.
      • b-b1 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 10:38
        Aspiryna może coś tam i wybiela, ale nie daje rady zabrudzeniom-do tego chcąc nie chcąc trzeba mocniej podejść.
        • memphis90 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 17:39
          Nie wierzę w aspirynę- ile tabletek trzebaby wrzucić, żeby to miało jakieś tam sensowne stężenie?
          • b-b1 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 18:02
            Raz testowałam-wrzuciłam cały listek-nie wiem ile ich było w listku 8, albo 10 tabletek. Chciałam czegoś do mocnych zabrudzeń na białych ubraniach, które trzeba prać w niskich temperaturach, ale nic z tego.
    • ola_dom Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 10:40
      Soda oczyszczona, nie żałować smile
      I szmatki wyłapujące kolor - na wszelki wypadek.
      • alfa36 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 12:51
        A jak toto stosować (sodę znaczy się)?
        • ola_dom Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 12:53
          alfa36 napisała:

> A jak toto stosować (sodę znaczy się)?

Wsypuję razem z proszkiem do prania.
          Jeśli kupisz małe opakowanie, tzw. "spożywcze", jakie są w każdym sklepie - to całą torebkę na pranie bym dała.
          • wiem-1 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 13:41
            Biedronkowy OXY, rewelacyjnie wybiela i odplamia praktycznie z każdego rodzaju domowych plam w namaczaniu. W praniu, w połączeniu z proszkiem nie stosowałam.
    • martishia7 Re: polećcie wybielacz 31.07.17, 16:22
      Biedronkowe oxy (oxi?). taki pseudo Vanish, w takim opakowaniu. I do białego i do kolorów - działa jak marzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka