Dodaj do ulubionych

Świat się kończy

05.08.17, 21:02
Dopiero co zastanawiałam się dlaczego Polki, w dobie sensownych wyprzedaży i pięknych fasonów kostiumów, w sieci i stacjonarnie, noszą zwykle tak nieciekawe fasony bikini na plażach i basenach, gdy zauważyłam to! Boże tak wyglądają ofiary poparzeń i ciężkich wypadków... Jak ktoś normalny, zdrowy na ciele i umyśle założy coś tak strasznego?

www.youtube.com/watch?v=owOLdWmHq5g
Obserwuj wątek
    • olena.s Re: Świat się kończy 05.08.17, 21:12
      Czerniak i zmarszczki.
    • joa66 Re: Świat się kończy 05.08.17, 21:16
      Biorąc pod uwagę, że Australia jest chyba w czołowce zachorowań na "odsłonecznego" raka skóry (który często lokuje się na twarzy) to średnio mnie to dziwi. Patrz Hugh Jackman
    • mikams75 Re: Świat się kończy 05.08.17, 21:59
      jakos mnie to nie szokuje, ludzie zrobia wszystko zeby sie uchronic badz zachowac blada twarz, bo taka jest moda.
      A ze strasznie wyglada? Wiele rzeczy wyglada strasznie dopoki sie nie opatrzy.
      • bergamotka77 Re: Świat się kończy 05.08.17, 22:21
        Moda? Raczej zdrowie. Dla mnie blada twarz, o ile nie jest taka uroda kobiety (np. w stylu rudowlosa z piegami) wyglada zawsze na bardziej smutna i zmeczona. Ja sama wygladam lepiej gdy jestem musnieta sloncem, dlatego kocham lato i swoj zmieniony odcien skory wtedy, ale ja nie mam typowo polskiej karnacji.
        • mikams75 Re: Świat się kończy 05.08.17, 22:32
          moda - szczegolnie w krajach azjatyckich, blada twarz swiadczy o lepszym statusie, podobnie jak i w Polsce za czasow naszych babc i wczesniej, kiedy to o szkodliwosci promieniowania wiedzy nie bylo a kobiety chronily sie jak mogly przed sloncem, bo opalona twarz swiadczyla o chlopskim pochodzeniu.
          Nasze pokolenie jest jeszcze przyzwyczajone do opalenizny i dlatego nam sie blada twarz wydaje mniej atrakcyjna.
          • bergamotka77 Re: Świat się kończy 05.08.17, 22:38
            Ale Azjatki maja inny typ urody i standardy. "Prostuja" oczy itd. i dla mnie nie sa wyrocznia stylu i urody tongue_out Wole kobiety w stylu latynoskim, dla mnie sa po prostu piekne. Uwazam, ze nie jest modna mocna opalenizna, ale naturalna i lekka jak najbardziej, podobnie wlosy "musniete" sloncem.
            • semihora Re: Świat się kończy 05.08.17, 22:57
              >>dla mnie nie sa wyrocznia stylu i urody

A dasz wiarę, że dla reszty świata bergamotka nie jest wyrocznią stylu i urody?
              • bergamotka77 Re: Świat się kończy 05.08.17, 23:02
                semihora napisała:

> >>dla mnie nie sa wyrocznia stylu i urody
                >
                > A dasz wiarę, że dla reszty świata bergamotka nie jest wyrocznią stylu i urody?
                >
                wcale tak nie uwazam ale chyba moge wyrazic swoja opinie? Czy musze wyrazic to czego oczekiwalaby semihora? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka