Dodaj do ulubionych

Maly odkurzacz bez kabla - help

06.08.17, 10:15
Mam w salonie dużą narożną kanape. Ciemny brąz,pokryta materiałem cos jak welur. I widac na tym cholerstwie kazdy paproszek,wlos, ziarno piasku, wszystko. Nie pomaga rzadne strzepywanie; probowalam tez tych rolek klejacych do czyszczenia ubrań. Upierdliwe i pomaga na chwile. Najlepiej jednak kanape jest odkurzyc. Ale nie chce mi się co chwilę wyciagac odkurzacza,musialabym to robić minimum raz dziennie (a nie mam potrzeby codziennie odkurzac miwszkania). Pomyslalam ze kupię taki mały bez kabla, ladowany (?). Mam akurat miejsce w szafie obok tej kanapy smile Wtedy mogłabym w minutę wyczyscic cholerna kanape. Tylko nie wiem jaki model wybrac,na co zwrocic uwagę. Nigdy nie mialam takiego odkurzacza.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 10:41
      kup odkurzacz samochodowy, akumulatorowy. jesli tylko do kanapy, to nie musi byc jakis wypasny, z mocarnym akumulatorem. ja swego czasu kupilam w lidlu smile
      moj brat ma odkurzacz bezprzewodowy, domowy philipsa, ktory ma wbudowany maly, wyciagany odkurzacz.
      https://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/FC6405_01-A1P-global-001?$jpglarge$&hei=700
      • wilowka Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 11:15
        I jak się bratu sprawdza? Tak w ogóle? jestem nim żywo zainteresowana smile
        • thea19 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 13:05
          raczej bratowej smile
          ponoc fajny, ma funkcje mycia podlog. porownywalam w sklepie z innymi i wypadl korzystnie pod wzgledem wagi ale cenowo najdrozej.
          • memphis90 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 13:22
            O, już raz o to pytałam, ale wątek mi zniknął. Jak się tym myje podłogę w praktyce? Przecież depczesz sobie po świeżo mytym? Jak pojadę tym odkurzaczem do tyłu (jak przy zwykłym mopowaniu), to najpierw zmoczę brudy, a dopiero potem wciągnę odkurzaczem... Chciałam sobie taki kupić, ale mama zaszczepila mi w głowie problem zadeptywania umytego i się zastanawiam...
    • ola_dom Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 11:10
      Jak możesz sobie pozwolić, to Dyson... Moje marzenie smile
      • lauren6 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 11:23
        Odkąd mamy dysona bezprzewodowego przestałam używać zwykłego odkurzacza. Niesamowita wygoda + bardzo dobra jakość odkurzania. Polecam.
        • memphis90 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 13:23
          A daje się łatwo umyć pojemnik na brudy? Ja mam odkurzacz bezworkowy z przezroczystym pojemnikiem i on wiecznie taki zapaprany jest...
          • suchawloszkana3 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 15:17
            Daje sie daje. Latwo.
        • asia06 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 15:37
          czy on nie ciąży w ręce?
          • lauren6 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 18:13
            Nie. Konstrukcja jest z lekkiego plastiku.
    • koronka2012 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 14:59
      Kupiłam sobie taki na OLX, bardzo poręczny tongue_out akumulatorowy, z ładowarką z gniazdka.
    • asia06 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 15:36
      Używam odkurzacza electrolux ergorapido
      www.euro.com.pl/search.bhtml?keyword=ergorapido

Ważne jest napięcie akumulatora, musi być 18 V
      • ophelia78 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 15:42
        Ale to sa modele do podłóg. A na chce do kanapy. Tylko. Taki do podlog mam.
        • asia06 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 18:25
          To są dwa odkurzacze w jednym. Do kanapy też się nadaję. Używam od trzech lat, do kanap także.
      • memphis90 Re: Maly odkurzacz bez kabla - help 06.08.17, 18:27
        A na Twoim napięcie jest 14v. Co to za różnica w praktyce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka