Dodaj do ulubionych

Robal w czekoladkach...

15.08.17, 16:21
...oczywiscie firmy Wawel. Mama kupiła na wagę mieszankę cukierków tejże znanej firmy. Z ugryzionego czekoladowego cukierka wyszedł sobie duży biały robal. Obrzydlistwo, nigdy już nie zjem żadnych czekoladowych cukuerków.
Pogrzebałam w necie i już w 2007 roku są pierwsze wzmianki o robakach w cukierkach Wawelu. W komentarzach ludzie sami przyznają że znaleźli słodycze z wkładką tejże firmy.
Tak znany producent, a nie potrafi sie uporać czymś takim jak sprzedaż artykułów spożywczych bez robactwa????
Fujjjj!!!!!! Jak macie słodycze Wawelu to im sie bacznie przyglądajcie!!!!
Obserwuj wątek
    • manala Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 16:46
      To się zdarza w każdej firmie niestety. Larwy moli spożywczych.
      • perspektywa13 Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 17:13
        Piszcie kochane więcej co odnalazłyście w słodyczach.Może dzięki temu uda mi się w końcu zapałać do nich szczerą nienawiścią😛
        • manala Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 17:52
          Ja tam cały czas szukam : )
          • fil.lo Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 20:51
            wink Ja też, w słodyczach wielu firm big_grin
        • beata985 Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 20:36
          no niestety, nie znalazłam nic...a zyję już hohoho...i trochę dłużej big_grin
          ale za to w czereśniach uuuu...ale juz do nich nie zaglądam big_grin
          • manala Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 20:42
            Ja też przesta,łam zaglądać. Kiedyś zeżarłam jakieś 1/2 kilo czereśni...Do ostatnich paru zajrzałam a nie trzeba było ; )))
        • taki-sobie-nick Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 20:56
          perspektywa13 napisała:

> Piszcie kochane więcej co odnalazłyście w słodyczach.Może dzięki temu uda mi si
          > ę w końcu zapałać do nich szczerą nienawiścią😛
          >
          Jak dotąd nic. Robale znajdowałam jedynie w malinach uczciwie rosnących na krzaku.
    • iza232 Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 17:41
      I dlatego słodycze szkodzą..... Unikać trzeba.
      • beata985 Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 20:37
        toż to samo białko, nieszkodliwe tongue_out
    • znowu.to.samo Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 18:51
      Aaaa przypomniało mi sie jeszcze że znalazłam kiedyś latającego mola w makaronie
    • la_vida_loca Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 20:08
      Myślałam, że będzie o tym
      Tekst linka
      • znowu.to.samo Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 21:59
        A fuj!!! Nigdy już nie tknę źadnej czekolady z orzechami 😝😝😝😝
        • wiosennaburza1 Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 22:07
          ha, a ja nie wlazłam w linka, właśnie żeby tknąć czekolady z orzechami. bo uwielbiam. taka jestem sprytna!
          a ponad trzydzieści lat temu idę sobie z licznym kuzynostwem. idziemy, jemy czekoladę. nagle jeden zaczyna pluć. reszta się gapi. po chwili - pluje druga. reszta się chichra. za chwilę plują wszyscy - w czekoladzie z bakaliami było białe, ruchliwe białko. jak już wypluliśmy, co było do wyplucia - wrócliśmy do sklepu z reklamacją, czekoladę kupiliśmy chwilę wcześniej. pani bez słowa zwróciła kasę.
          i tak sobie myślę: rzecz się działa dawno temu . pani sklepowa się nie wykłócała - czyli znała problem. czyli - tak było, jest i będziebig_grin
          • manala Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 22:14
            W życiu wszystkie przyjemności są związane z ryzykiem ; )
    • memphis90 Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 23:29
      Ja znalazłam w michaszkach, ale nie wiem, czy one są wawelu.
    • asia_i_p Re: Robal w czekoladkach... 15.08.17, 23:41
      Mnie kiedyś wylazły ze studenckiej, bo trzymałam za długo. Obwiniałabym sklep, a nie producenta.
      • znowu.to.samo Re: Robal w czekoladkach... 16.08.17, 18:31
        Złożyliśmy reklamacje tu i tu ale potym co prześledziłam w necie wynika że to nie takie rzadkie zjawisko: robal w czekoladkach Wawelu
        • perspektywa13 Re: Robal w czekoladkach... 16.08.17, 18:38
          Miód na moje serce i wagę😊dziś tylko przeszłam obok cukierków i próbowałam te robaki wyobrazić😜

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka