lea_223 17.08.17, 09:09 Dla dziecka z dalszej ale lubianej rodziny. Dziecko "wszystko mające". Chciałabym zabawkę . Nie wiem co dziecko umie w tym wieku.co kupić, podpowiedzcie. Co u was sprawdziło się najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Prezent na roczek 17.08.17, 09:18 najlepiej duza. Dziecko bedzie zachwycone kartonem po niej Odpowiedz Link Zgłoś
lea_223 Re: Prezent na roczek 17.08.17, 09:21 To może od razu kupię zestaw pudełek. Bez zabawki Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: Prezent na roczek 17.08.17, 11:42 Zestaw pudelek do wkladania i ukladania to jest swietny pomysl. Np.francuskiej marki Djeco: m.ceneo.pl/15677001 Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Prezent na roczek 17.08.17, 10:09 Szczególnie jeśli rodzina mieszka w mieszkaniu bardzo uciesza sie z wielkich pudeł. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Prezent na roczek 17.08.17, 12:42 Roczne dziecko. Może można dać mu jeszcze odrobinę oddechu, zanim marketingowcy wytłumaczą mu, czym ma się bawić, interesować i zajmować w życiu z uwagi na płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
lula.1311 Re: Prezent na roczek 17.08.17, 10:11 U nas sprawdziło się wszystko co grało( z doświadczenia rodzica błagam kup taka zeby sie dało wyłączyć) ewentualnie cos co da sie układać przekładać wkładać. Jakies sortery gdzie sie wklada np klocki fajna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Prezent na roczek 17.08.17, 11:21 moja lubiła takie zabawki edukacyjne nodik.pl/drewniany-sorter-wieza-fisher-price-p-2729.html www.google.pl/search?q=drewniany+sorter+wie%C5%BCa+fisher+price&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiXkqyE-N3VAhWEE5oKHXzLDyoQsAQIaA&biw=1366&bih=659#imgdii=IQnrOLZqMqZP_M:&imgrc=UzszTlCrOJcJSM: tego typu, synkowi też z czasem zamierzam coś podobnego kupić, hałaśliwych córka nie lubiła za bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Prezent na roczek 17.08.17, 11:26 Moi roczni uwielbiali rysować- możesz kupić kredki w odpowiednim kształcie dla małych rączek. Sorter, piramidki, tory dla kul, proste pojazdy budowlane, figurki zwierząt, lalki. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Prezent na roczek 17.08.17, 11:44 Ja tam z frakcji która uwielbia dostawać ciuchy, mówiłam tylko jakiego bohateta syn lubi i zawsze dziecie było zadowolone ... aktualnie militaria przerabiamy Z zabawek raczej nie byłam zadowolona bo można kupić dużo badziewia, uznawalam "za młodu" tylko klocki duplo a teraz lego czy cobi ale i tak mam szafy pełne tandetnych misiaczkow, ciuchci, bzyczacych samochodw ... ehhhh. Odpowiedz Link Zgłoś
sacea Re: Prezent na roczek 17.08.17, 12:56 nasze na roczek dostało coś takiego, lampa cały czas hitem www.pabobo.pl/product-pol-483-lampka-projektor-Zolw-na-baterie-Szary.html Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Prezent na roczek 17.08.17, 13:04 Jeśli miejsce mają w mieszkaniu to można też rozważyć namiocik/domek/wigwam czy tunel, np z ikei, ale są i w zwykłych marketach. Huśtawka do powieszenia w domu albo coś do ogródka, jeśli posiadają, jakiś bujak, piaskownica, duże samochody do piachu, fotelik dla malucha, czy inny 'hamaczek'. Moje lubiło też wkładać/wyjmować/wysypywać, układać i burzyć więc coś w tym stylu Albo coś dla początkowego piechura, zabawki na sznurku do ciągania, czy na patyku do pchania, są jakieś drewniane kłapiące Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Prezent na roczek 17.08.17, 15:03 Jak dziecię wszystko ma, to może rzeczy "zużywalne"- farby do malowania rękami lub kredki do wanny. Proszek zmieniający wodę w żel. Odpowiedz Link Zgłoś
mancipi Re: Prezent na roczek 17.08.17, 15:03 Jezeli wszysytko ma to pewnie ma tez rozne sortery lub jezdziki/pchacze. Sugerowalabym cos do wody np www.nebule.pl/yookidoo/ lub inne takie. Moze pierwsza kolejke drewniana - dzieci lubia pociagi. Ewentualnie polecany wczesniej zestaw wieza z kartonowych pudelek z roznymi obrazkami. Moze tez jakie drewniane klockino klasycznych ksztaltach. Moje dzieci w tym wielu uwielbialy rozwalac konstrukcje z klockow do jengi 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Prezent na roczek 17.08.17, 16:23 Książkę - np. Pucio, Rok w lesie (to u nas hity). Odpowiedz Link Zgłoś
stonkamarnotrawna Re: Prezent na roczek 17.08.17, 16:33 Pchacz do nauki chodzenia z atrakcjami np. pianinkiem lub sorterem na przednim panelu. Świetna zabawa i fajne przy nauce chodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Prezent na roczek 17.08.17, 16:57 Niektórzy rehabilitanci odradzają pchacze, wiec to nie jest bezpieczny prezent jeśli już to warto skonsultować z rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś