Dodaj do ulubionych

Kręconowłose pytanie

01.09.17, 18:38
Czy wyszłyście zadowolone od fryzjera? Cholera odrosty mam zrobione fajnie, siwe ładnie pokryte ale...... Kręconych nie suszy się strumieniem gorącego powietrza!! Choćby nie wiem jaki środek do loków, strumień powierza je rozdmycha.. Wniosek, znaleźć jednego fryzjera od farbowania, drugiego od cieniowania, trzeciego od czesania.
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 18:54
      A nie wystarczy powiedziec tej fryzjerce co fajnie farbuje i tnie, w jaki sposob chcesz miec wysuszone wlosy?...
      • kobalt_e Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 21:46
        Moim zdaniem tu jeszcze wchodzi w grę fakt, że każde włosy inaczej się zachowują w różnych okolicznościach. Ja sie na przykład zastanawiam, jak kręcone włosy mogą dobrze wyglądać po wysuszeniu suszarką z dyfuzorem. U mnie efekt fatalny, włosy rozdmuchane, nie ma loków. Natomiast ciepłe powietrze im nie szkodzi, potrzebują tylko suszenia słabym strumieniem powietrza i najlepiej ugniatania. Ale pewnie nie każdej fryzurze to wystarczy. Ja się już przyzwyczaiłam, że trochę inaczej układam włosy po wizycie. Ważne dla mnie, że piękny kolor i dobre cięcie - z resztą radzę sobie sama smile
        • milka_milka Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 22:29
          Moje kręcone po dyfuzorze wyglądają świetnie, pod warunkiem suszenia letnim lub zimnym powietrzem.
    • nanuk24 Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 21:55
      ja nie pozwalam fryzjerce układać moich włosów, proszę, by zostawiły mokre, bo i tak ja sama suszę na wolnym powietrzu. Nie, nie znalazłam takiej, która potrafi ułożyć kręcone włosy, a także takiej, która potrafi ładnie je ściąć.
    • odnawialna Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 21:56
      a ja szukam dobrej szczotki dla grubych, gęstych, kręconych włosów. Dla córy, która jęczy przy rozczesywaniu. Może któraś, coś?
      • nanuk24 Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 22:13
        Nie rozczesuje się loków, tylko układa palcami. Rozczesuje się mokre, po myciu i nałożeniu kremu/sprayu do rozczesywania lub odżywki.
        • odnawialna Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 22:27
          Moja córa ma dość luźny skręt, loki mają kilkucentymetrową średnicę i jednak nieciekawie wyglądają nieuczesane. Miałam problem ze znalezieniem zdjęcia, ale coś stylu poniżej ale 2x więcej włosów.
          To ośmiolatka, w wakacje często odpuszczałam, jednak do szkoły musimy je wiązać i czesanie jest nieodzowne.

https://naszefryzury.pl/pics/706.jpg
          • loira Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 22:40
            Zarowno moje sprezynki jak i fale corki kochaja ta szczotke
            www.curlflip.com/2016/07/evolve-knot-free-detangler.html
            Ale nie wiem, czy jest dostepna w PL
        • konsta-is-me Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 01:24
          I codziennie sie myje krecone wlosy?
          Czy tez chodzi sie z dredem ?
          • loira Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 05:55
            Ja myje co drugi czasem trzeci dzien. I jakos dredow nie uswiadczylam.
            A rozczesana na sucho bylam ostatnio na halloween jak robilam za wiedzme big_grin
            • konsta-is-me Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 09:51
              A ja myje co 5-7 dni , bez rozczesania na drugi dzien ,na seriously mam dreda z tylu, lub po bokach, jesli zwiaze w kucyk.
              Rozczesywanie palcami przypomi a rozczesywanie zywoplotu-efekt mierny, za to polamanych wlosow mnostwo.
              • konsta-is-me Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 10:26
                Serio, Nie seriously .
            • loola_kr Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 10:03
              ja myję co 3 dni, czeszę tylko po umyciu. Jak rozczesze suche włosy to juz nie ma loków. Nie mam dredów, nigdy nie miałam kołtuna.
              • konsta-is-me Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 10:32
                To zalezy jakie loki.
                Mam grube, sztywne I mocno krecone od nasady.
                Takich lokow Nie Da sie rozczesac palcami.
                I tez mam afro po rozczesaniu szczotka.
                Wole jednk to niz koltun.
                • loola_kr Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 10:54
                  no właśnie, zapomniałam dopisać, że zależy od włosów. Moja koleżanka ma przepiękne, grube sprężynki do połowy ramion, zupełnie inne niż moje. Ja mam lekkie i nie bardzo gęste.
    • loola_kr Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 22:06
      W domu susza sie same, nie używam suszarki a u fryzjera susze pod jakimiś lampami - są takie same jak suszone ba powietrzu.
    • noemi29 Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 22:11
      Moje kręcone włosy muszą być suszone suszarką z dyfuzorem, z głową skierowaną w dół. Ciepłe powietrze im nie szkodzi, natomiast suszarka bez dyfuzora powoduje rozwalenie loków w puch.
    • loira Re: Kręconowłose pytanie 01.09.17, 22:42
      Moim gorace powietrzenie szkodzi, o ile nie dosusze ich do konca. No i dyfuzor z glowa w dol obowiazkowo. Wychodzi na to, ze kazde loki potrzebuja innego traktowania. smile
      • claudel6 Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 02:23
        dlaczego z głową w dół?
        • loira Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 05:52
          Bo w ten sposob sa ladnie podniesione przy glowie. Przynajmniej moje tak maja smile
          • loola_kr Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 09:31
            moje też. Ugniatam je głową w dół big_grin
      • nanuk24 Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 21:21
        Mine się skręcają w spirale, więc dyfuzor do moich włosów nie jest dobry.
    • bei Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 00:57
      Wystarczy dyfuzon i wysychają skręcone
      • bei Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 00:57
        Rrrr
        • naturella Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 02:04
          To samo dzisiaj pomyślałam, że jak dotąd, przez wszystkie lata byłam tylko raz u fryzjera, który potrafił obchodzić się z kręconymi włosami. W Krynicy Morskiej, podczas wakacji smile ta pani obcinała włosy nie pod linijkę, jak wszyscy, ale ciachała pojedyncze pasemka, obserwujac, jak się całość fryzury układa. Nie tylko na mokro, ale również na sucho, po zaobserwowaniu, jak się naturalnie układają. Cała reszta tnie włosy, jakby były proste, nie rozumie, że trzeba mi je trochę ścieniowac w ten sposób, żeby wydawało się mniej i żeby nie tworzyły trójkąta wokół twarzy. Rozwala mnie pytanie o modelowanie i suszenie od góry mocnym strumieniem (oraz jednoczesne ugniatanie - nie ma to w ogóle sensu, bo taki mocny strumień od góry prostuje włosy).
          • nuta15 Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 10:18
            Jakich kosmetyków używacie do kręconych włosów, jakie preparaty utrwalają skręt i nie sklejają włosów?
            • loola_kr Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 10:30
              obecnie używam olejku L'Oreal Mythic Oli i kremu Dual Stylers też L'Oreala w żótlej tubie.
              • nuta15 Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 10:58
                Dzięki, znalazłam bardzo dobre opinie o kremie, kupujęsmile
          • yuka12 Re: Kręconowłose pytanie 03.09.17, 00:05
            Prawda. Dlatego przed pojsciem do wiekszosci salonow fryzjerskich drze, bo wiem, ze w wyjde z nich wygladajac na pania po 70. z lekko rozprostowana trwala na glowie sad.
    • jolie Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 14:22
      Mam włosy w stylu Kukulskiej, ale grubsze. NIGDY po wizycie u fryzjera/fryzjerów nie miały tak dobrego skrętu jak w momencie, gdy siadałam na fotel. Teraz mam krótką fryzurę i nie muszę się już tym martwić.
    • malinadzika Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 15:09
      ja zawsze u fryzjera swoje prostuję.
    • mikams75 Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 20:05
      wiele osob z kreconymi wlosami prosi fryzjera o prostowanie, znajoma fryzjerka zawsze sie mnie pyta czy chce prostowac czy krecic i wie jak sie uzywa dyfuzora. Czasem chce miec proste dla odmiany, czasem krecone.
      Znam tez zaklad fryzjerski, gdzie maja stanowiska do samodzielnego ukadania fryzury i mozna wybrac usluge - mycie + strzyzenie + samodzielne czesanie i bardzo sobie to cenie smile
    • yuka12 Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 23:57
      Od dwoch fryzjerow w zyciu- tak. Pan i pani, oboje w Polsce (niestety), pani mi wlasnie niedawno obciela wlosy i jak zwykle zrobila to perfekcyjnie. Inni tna mnie, bo nie farbuje (jeszcze), lepiej lub gorzej, najczesciej jednak duzo gorzej, wtedy wychodze od nich niezbyt zadowolona.
      • yuka12 Re: Kręconowłose pytanie 02.09.17, 23:58
        Jezeli wlosy sa dobrze obciete, jakiekolwiek suszenie i ukladanie im nie szkodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka