Dodaj do ulubionych

Irygator do jamy ustnej

07.09.17, 08:33
Potrzebne mi takie ustrojstwo, zwłaszcza że mam założony niedawno aparat ortodontyczny na dolny łuk.

Czy polecacie jakąś konkretną markę/ model? A może wręcz przeciwnie- czego nie polecacie?

Ortodonta przelotem wspomniał nazwę Waterpik, ale nie że namawiał mnie właśnie na ten konkretny, tylko wspomniał, że on używa.

Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • bib24 Re: Irygator do jamy ustnej 07.09.17, 08:47
      ja mam panasonic już kilka ładnych lat, numer nie pamiętam. używam do przestrzeni między zębowych. Komu raz utknęło mięsko miedzy 7 a 8 i nie mógł go wyjąć kilka dni, wie jaki to ból. irygator wyjmuje takie mięsko w kilka sekund.
      kocham go. biorę nawet na jednodniowe wyjazdy. z tego punktu widzenia mniejszy model będzie lepszy.
    • ykke Re: Irygator do jamy ustnej 07.09.17, 09:06
      Ja mam bezprzewodowy panasonic, fajny, mały, ale jednak wkurza mnie, że mały jest zbiorniczek i musze napełniać kilka razy podczas "sesji". Z kolei wygoda, że na akumulator, bo czyszczę zęby pod prysznicem. Irygator - cudowna rzecz.
    • ann.38 Re: Irygator do jamy ustnej 07.09.17, 21:13
      Mam Waterpik. Jest OK, tez kupiłam jak córka miała aparat. Załuję ze nie kupiłam bezprzewodowego, bo z tym ustrojstwem to się trzeba rozkładać, znaleźć odpowiednie miejsce, a jeszcze ja w UK mieszkam, to nie ma gniazdek do prądu w łazience.
    • niemawolnego Re: Irygator do jamy ustnej 17.09.17, 22:19
      Też potrzebuję tego ustrojstwa, bo mam problemy z dziąsłami i dentysta mi powiedział, że zapalenie dziąseł przestanie nawracać, jak zainwestuję w irygator. Mam szczoteczkę już kilka lat z Oral-B, więc sobie pomyślałam, że skoro się sprawdza, to kupię irygator z tej samej firmy, ale znalazłam jeszcze coś tańszego firmy dr Mayer i się nad tym zastanawiam. Może ktoś z Was to miał?
      szczoteczki24.pl/irygatory/77-irygator-wt3100-dr-mayer.html
      • asia06 Re: Irygator do jamy ustnej 17.09.17, 22:45
        Musisz tylko uważać, żeby za ostrym strumieniem nie traktować dziąseł. Ja właśnie w ten sposób zniszczyłam sobie jeszcze bardziej przyzębie. Kieszonki się pogłębiały. Natomiast gdy używam tego ustrojstwa na połowe mocy, to jest ok. Zapalenie dziąseł zatrzymałam skutecznie jakieś 10 lat temu, gdy miałam wykonane głębokie czyszczenie.
    • asia06 Re: Irygator do jamy ustnej 17.09.17, 22:42
      Mam właśnie Waterpik. Używam, jestem zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka