Dodaj do ulubionych

pokoj dziewczynki

10.09.17, 23:09
W natloku spraw zabieram sie do urzadzania pokoju dla corki, 15 miesiecy. Waham sie jak sciany udekorowac- pomalowac plus jakies fajne naklejki? Macie moze cos takiego? W necie na zdjeciach wyglada fajnie, jest mnostwo wzorow do wyboru, tylko czy na zywo nie wyglada tandetnie? Znajoma projektantka zaproponowala pomalowac na rozowo (tongue_out) i dodac szablony. A moze fajna tapeta na jedna sciane? Jak macie zaaranzowane sciany w pokojach malych dzieci?
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: pokoj dziewczynki 10.09.17, 23:25
      buglady napisała:
      > tylko czy na zywo nie wyglada tandetnie?

Wyglada wink.
      Proponuje prosto, tak, zeby nic sie nie rzucalo w oczy. Kolorowych zabawek i innych klamotow i tak bedzie przybywac z predkoscia swiatla, przy "ciekawym" designie dostaniecie oczoplasu wink.
      • buglady Re: pokoj dziewczynki 10.09.17, 23:33
        Prosto tzn.smile? Jak wybralam tapete jasnoszara w gwiazki to maz marudzi, ze bedzie smutno, a ma byc to wesoly pokojsmile.
        • majenkir Re: pokoj dziewczynki 10.09.17, 23:40
          https://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2016/03/Banner-scandinavian-room.jpg

Nie jestem ekspertem, ale ja zrobilabym cos takiego
          • buglady Re: pokoj dziewczynki 10.09.17, 23:41
            Ladniesmile, dzieki.
          • memphis90 Re: pokoj dziewczynki 13.04.22, 15:00
            Insta-pokoik... I wszystkie zabaweczki dobrane pod kolorek ścian... Niemowlęce miękkie klocuszki sąsiadują z wozem strazackim, stojącym obok ruskich babuszek. Tureckie kapcie r.37 rodem z hammamu obok liczydła... I plastikowy flaming do kompletu...

Tu się kryje odpowiedź na pytanie "dlaczego pokój mojego dziecka nigdy nie wygląda jak ten z internetu?"
        • berdebul Re: pokoj dziewczynki 10.09.17, 23:40
          Wybierz spokojne tło i zrób pokój dodatkami w aktualnie najpiękniejszym wink kolorze. Tak, żeby zmiana upodobań nie wiązała się z remontem.
          • iwoniaw Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 08:41
            Z powodu, który wymienia poprzedniczka, ja osobiście lubię białe pokoje, które "koloruje" się dodatkami - rolety, dywan, zasłony, narzuta na łóżko, obrazy na ścianach, przedmioty na meblach etc. można łatwo zmienić i nadać pomieszczeniu aktualnie ulubiony charakter.
    • mikams75 Re: pokoj dziewczynki 10.09.17, 23:48
      nie przeladowywac scian, bo i tak w pokoju dziecka wizualnie duzo sie dzieje i wszelkie naklejki, szablony, wzorki na scianie dokladaja sie do tego balaganu. U nas sciany sa biale, wiem, ze nie kazdy lubi, ale mnie sie tak podoba.
    • husmus Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 08:29
      Moja pięciolatka ma pokój biało-popielaty z fuksją w dodatkach (poduchy, ramki na zdjęcia, lampiony).
      Jedyną ozdobą na ścianach są jej biało-czarne zdjęcia.
      Z czasem przybywa zabawek, więc moim zdaniem baza musi być spokojna, inaczej zrobi się odpust.
      U nas kropką nad "i" stał się prezent: ogromny, pluszowy fotel Hello Kitty.......................
    • kkalipso Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 08:43
      Nie lubię naklejek na ścianach, jak dla mnie ma być praktycznie i o ile się da stonowanie i spokojnie. Ale się nie da, bo im większe dziecko tym mniej rodzic ma do gadania, a w końcu to dziecka pokójtongue_out
      Pokój dzieci mam w profilowym (różofiasty) a co mi tam oby im było dobrze. Za jakiś czas każda będzie miała swój to na pewno dużo się zmieni zwłaszcza u starszej, pewnie wyrośnie z wielu zabawek i łatwiej rynek będzie ogarnąćtongue_out
    • katriel Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:01
      > Jak macie zaaranzowane sciany w pokojach malych dzieci?

Tak jak w każdym innym pokoju: pomalowane na biało. A bo co?
    • zabka141 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:09
      Sciany moga byc biale. Ewentualnie na jednej scianie tapeta, ale lepiej blekit niz roz. Tapeta moze byc w gwiazdki i wtedy dodajesz posciel i pled w gwiazdki i poduszki dekoracyjne gwiazdki.

Do dekoracji na sciany seria obrazow w ramkach i te poleczki/ listwy na ksiazki - tak jak masz na zdjeciu od majenkir. Wtedy piekne okladki ksiazek sa jak obrazy.

Meble bialo drewniane. Potrzebne jest lozko, szafa, komoda i my mamy wiekszy pokoj to mamy jeszcze sofe. Stolik lub biurko dodajesz za rok lub 2. Do tego pudla na zabawki firmy 3 sprouts wygladaja fajnie. Podlogowa polka na ksiazki - fajne sa w vertbaudet.

Dywan w jasnym spokojnym odcieniu. Fajne firank sa w zara homei (jesli motyw przewodni to gwiazdlki to dodajesz w gwiazdki).
      • buglady Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:15
        Dzieki, super te pudelka! A warto inwestowac w lepsze meble? Myslalam o pinio ale tesciowa radzi by wziac ikea bo i tak beda porysowane kredkami itd.
        • mikams75 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:26
          to zalezy jakie masz zaciecie do zmian - czy wolisz czesciej, czy rzadziej. Ja nie lubie czestych zmian, wiec kupilam porzadniejsze meble. Wiem, ze na forum pisuja dziewczyny, ze jasne/biale sie nie nadaja do pokoju dzieciecego, ze sie brudza, ze dzieci niszcza itp. Ale u mnie tego nie bylo, meble jasne/biale. Na niszczenie mebli nie pozwalalam, dziecko jakos zaakceptowalo, ze po meblach nie wali sie mlotkiem ani nie bazgrze. Jedyne co faktycznie bylo poniszczone i pomazane to maly stolik - akurat z ikea, ale takie bylo przeznaczenie tego stolika - do prac plastycznych i tam wolno bylo sie wyzywac. I z tym juz sie musisz pogodzic - dziecku przy rysowaniu zawsze wyjedzie za kartke, klej sie wyleje i zaschnie itp.
          Reszna mebli natomiast przetrwala bez uszczerbku.
          • zabka141 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:36
            Dokladnie tak. W kuchni czy innych pokojach dziecko tez nie moze malowac pi meblach, stad latwiej wprowadzic ta regule dla calego domu. Na stolik czy biurko mozna zorganizowac podkladke.
        • zabka141 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:30
          Warto rozejrzec sie za czyms innym niz ikea bo ceny sa takie same a meble wygladaja lepiej. Corka nic nie porysowala ale naklejala naklejki ktore ha od razu sciagalam i skonczyla.

My z ikei muelismy lozeczko i po prostu odpadla jego czesc i corka z niego wypadla mimo ze wagowo bylo dopasowane. Stad nie polecam tego badziewia.

Polecam ci sliczna i niedroga serie flexa play: www.kidswoodlove.de/products/flexa-kinderbett-play-in-rosa?utm_medium=cpc&utm_source=googlepla&variant=31509153102&gclid=Cj0KCQjw6NjNBRDKARIsAFn3NMr8UosEo2MZe4d65_kw_FzDw5iJkPpuyofVBAYKzVxi6nS9p8P0OFQaAq62EALw_wcB

Vertbaudet ma fajne i tanie biurka.

Szafe kupiöismy zas w Tchibo.

• kurt.wallander Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 10:06
            zabka141 napisał(a):

> Polecam ci sliczna i niedroga serie flexa play:

Fajne łóżeczko, ale niemal 1000 zł to chyba jednak nie jest niedrogo? sklep.mebleflexa.pl/szukaj/lozko-flexa-play-koralowy-wymiary-90-200-cm.html?search=product&string=Play&search_top=Szukaj

• zabka141 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 10:19
              200 eur lub jak sie poszuka 180 to nie jest niecaly 1000. Mysle ze za dobry mebel 800 zl to jest ok cena.

Moim zdaniem niedrogie bo to nie jest dzieciacy rozmuar ale normalne lozko dla 1 osoby. Za lozko dla dzidziusia zaplacilam w ikei tez okolo 200 eur (stuva, www.kidswoodlove.de/products/flexa-kinderbett-play-in-rosa?utm_medium=cpc&utm_source=googlepla&variant=31509153102&gclid=Cj0KCQjw6NjNBRDKARIsAFn3NMr8UosEo2MZe4d65_kw_FzDw5iJkPpuyofVBAYKzVxi6nS9p8P0OFQaAq62EALw_wcB), a mi sie rozwalilo.

• kurt.wallander Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 10:48
                zabka141 napisał(a):

> 200 eur lub jak sie poszuka 180 to nie jest niecaly 1000. Mysle ze za dobry meb
                > el 800 zl to jest ok cena.

Zalinkowałam ci przeciez cenę tego łóżka w POLSCE.
                >
              • kurt.wallander Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 10:53
                zabka141 napisał(a):

Za lozko dla dzidziusia zaplacilam w ikei tez okolo 200 eur (stuva,

łóżeczko Stuva w Polsce kosztuje 599 zł, czyli 400 zł mniej niż Flexa.
                www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29177611/
                • zabka141 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 10:59
                  m.ikea.com/de/de/catalog/products/spr/59032438/
                  • kurt.wallander Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 12:12
                    zabka141 napisał(a):

> m.ikea.com/de/de/catalog/products/spr/59032438/

Nie twierdzę, ze kłamiesz w kwestii ceny Stuvy u ciebie. Podałam jednak cenę w Polsce.
      • bookends Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 10:55
        takie półki na książki to jak dziecko ma 10 książek chyba. Moja ma ich ze 100, więc raczej regał.
    • ichi51e Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:16
      Ja bym dala bialy plus kolor (nie rozowya- bezowy? Szary?) i plus szablony
    • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:31
      Corka ma pomalowane i na suficie ulozony wzor z naklejek, pasujacych do motywu przewodniego w pokoju i kolorystyki wystroju. Wyglada to bardzo ladnie. Z tym ze to jest typowo dzieciece i po prostu broni sie tym ze tworzy spojna calosc, a nie jest np pokojem dzieciecym stylizowanym w 'dorosly' sposob.
      • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:41
        A teraz obiecalam corce remont przed pojsciem do szkoly i juz sobie obmyslam. Cora ma dwa zyczenia - lozko pietrowe i róż oczywiscie. Wiec ogramy pokoj w kolorach bialy-róż-fiolet i bedzie git. Meble trzymaja sie dobrze, mozliwe ze tylko przemalujemy. No, lozko trzeba bedzie dokupic, i zyrandol inny bo ten nie bedzie pasowal smile
        • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 13:38
          ...images/ieqjdC

O, cos takiego mi sie nawet podoba...
    • lauren6 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:36
      Ja bym postawiła na minimalizm. Jak córka za kilka lat sama będzie chciała różowy pokój (a może nie będzie lubiła różowego? tongue_out) to jej pomalujecie.
    • kanga_roo Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:48
      ja bym raczej zastanowiła się nad rodzajem farby, a nie rodzajem zdobień smile
      użyłabym porządnej farby, którą można zmywać i szorować szczotką. np lateksowej.
      kolor wybrałabym neutralny i jednolity dla całości, łącznie z sufitem, biel, ecru, bardzo rozbielony szaroniebieski lub ostatecznie bladoróżowy. zdecydowałabym się na meble w jednym kolorze, a aranżowałabym pokój dodatkami, obrazkami, poduszkami, dywanikami i zasłonkami. które mają to do siebie, że łatwo i tanio można zmienić wystrój, kiedy się opatrzy. no chyba, że lubisz robić malowanie tongue_out
      tu sobie zobacz, szczególnie półki na książki
      lecibocian.pl/ksiazki-w-pokoju-dziecka-8-pomyslow-na-przechowywanie-ksiazek/
      • anagat1 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 15:55
        Najlepsza jest tania biala farba- dziecko sciany popisze, bierzesz walek i w 10 min pokoj jak nowy. Zadnych drogich kombinacji w pokoju dziecinnym. Tak robie od kilku lat moim chlopakom.. u znajomych popisane 'drogie farby' czekaja na remont, u mnie 20 min remont (bo jeszcze waleczek trza znalezc a potem umyc) co ok 2 miesiace i zawsze czyste scianysmile
        • aamarzena Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 16:21
          W 20 minut pomalujesz cały pokój? Taaa jasne.
          • mikams75 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 19:01
            ona chyba po kawalku maluje tylko tam gdzie zabrudzone jest...

wprawdzie samo malowanie to szybko idzie ale przygotowanie do malowania - tasmy, zakrywanie i sprzatanie to drugie tyle roboty co najmniej.
            • aamarzena Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 13:52
              Po kawałku to może i tyle wyjdzie, rzuci na podłogę gazetę, jakby się cos nachlapało i pociągnie wałkiem ćwierć metra kwadratowego ściany. Tyle, że przy takim malowaniu po kawałku widać, gdzie było malowane gdzie nie. Farby, w szczególności te najtańsze, szybko żółkną/szarzeją.
              Ja wolę zmywalne farby, jak dieć rozpędzi się na ścianę z kredką czy wyleje sok to biorę wilgotną szmatkę i za kilka sekund ściana jest czysta. Przy trudniejszych plamach płyn do mycia naczyń albo jakimś cifem przelatuję. Gorzej jak dzieć zrobi dziury czy rowki długopisem
    • agata_abbott Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 09:50
      Jak dziewczynka zacznie się w pokoju "urządzać", to pojawią się zabawki - i już od tego robi się pstrokato. Ja zostawiłabym jednolite kolory ściansmile
    • mamablue Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 10:14
      Może idź na forum wnętrza mieszkań, tam uzyskasz profesjonalną pomoc.
    • straszydlo_lesne Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 11:27
      Pokoje dziecięce zwykle są przeładowane zabawkami i innymi kolorowymi przedmiotami, dlatego odradzam naklejki oraz różowe ściany wink. Najlepiej pomalować ściany w jakichś stonowanych kolorach, a jeśli już na różowo, to dobrze jest przełamać to jedną czy dwiema ścianami na biało, do tego jasne meble (najlepiej białe).
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 13:07
      Ja mam zamiar zaszaleć smile Planuję zrobić pokój "pszczółkę" dla syna (zwłaszcza, że teraz w przedszkolu jest Pszczółką smile), a zapytany jaki kolor chciałby powiedział, że żołty i czarny są najpiękniejsze - chociaż to mu się zmienia co chwilę tongue_out, ale tak powstała idea. Będą żółte ściany (raczej jakiś delikatny, pastelowy żółty, żadna żarówa) i czarne pasy dookoła - nie na całej wysokości ściany oczywiście, tylko taki bordersmile A potem się zobaczy, może jeszcze jakieś naklejki gdzieniegdzie, albo szablony, albo nic po prostu. Pewnie i tak sam zrobi sobie dodatkowe "dekoracje"...
      • niennte Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 13:39
        Masakra sad
        • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 14:22
          Bo?...
          • niennte Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 15:00
            ... bo dowodzi kiepskiego gustu?
            • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 15:07
              Bo? Bo zolte? Kolory swiadcza o zlym guscie? ....
            • mebloscianka_dziadka_franka Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 15:42
              Na szczęście to nie ty będziesz musiała na to patrzeć, możesz odetchnąć z ulgą smile
              • niennte Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 16:07
                Ufff...
                • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 16:08
                  Ale tak serio - odpowiedz prosze na moje pytanie zadane powyzej.
                  • niennte Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 16:33
                    Kilka pierwszych wypowiedzi w tym wątku podsumowuje sprawę, czyli: wystrój pokoju dziecka powinien być jak najprostszy i nieprzeładowany, bo zabawki i wszystkie dziecięce gadżety przyrastają lawinowo i wprowadzają chaos. Najlepiej, żeby ściany, podłogi (dywan!), meble (bezpieczne i pojemne) stanowiły tło dla całości, którą będzie się zmieniać i modyfikować wraz ze zmianą (a te następują bardzo szybko) zainteresowań dziecka.
                    Robienie pokoi tematycznych ma sens, kiedy ktoś ma kasę na kaprysy wywalania wszystkiego i robienia od nowa co parę miesięcy/rok.
                    Zresztą, zawsze twierdzę, że pytanie o wystrój czegokolwiek bez pokazania wnętrza i zaprezentowania swoich pomysłów na FOTOforum jest równie niepoważny jak rozmawianie o muzyce z głuchym lub o malarstwie ze ślepym.
                    • mebloscianka_dziadka_franka Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 17:18
                      Ale ja o nic nie pytam smile A to do mnie się przyczepiłaś. Wystrój powinien być taki jaki się komu podoba. Może my lubimy chaos?
                      • niennte Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 17:21
                        Ogarnij drzewko i zobacz, komu odpowiadam.
                        • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 18:09
                          Pierwszy komentarz "Masakra" zamiescilas wlasnie pod postem Mebloscianki, uzupelniajac potem ze "swiadczy to o zlym guscie". Wiec uprzejmie pytam CO w opisie Mebloscianki swiadczy o tym zlym guscie, bo jako zywo - nie rozumiem.
      • zabka141 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 16:25
        Ale czy w takim pokoju dziecko da rade sie wyciszyc lub usnac?
        • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 18:07
          A czemu ma nie dac?...
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 20:10
          A dlaczego nie miałoby dać? Jak zasypia i śpi to jest ciemno i naprawdę nie ma znaczenia, jaki kolor jest na ścianie smile
          • zabka141 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 22:06
            Kurcze, ja bym miala w takiej psychodeli troche problem usnac. Przeciez przed zasypianiem sie jeszcze cos czyta czy cos, a tu te kolory.

No i co jak za rok lub dwa bedzie sie tej pszczolki wstydzil prezd kolegami?
            • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 22:21
              Lekki zolty kolor z czarnym pasem to jest psychodelia?...
              Moja corka ma jasnozolty pokoj. Dodatki utrzymane w kolorystyce jesiennej - zielone/brazowe/czerwone. Zabawki pochowane w koszach, jedyny dysonans kolorystyczny to ksiazki (ale to moge przezyc wink). Pokój jest wesoly, energetyczny, sloneczny. A dziecko sypia bezproblemowo.
              • mebloscianka_dziadka_franka Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 23:28
                > Kurcze, ja bym miala w takiej psychodeli troche problem usnac. Przeciez przed zasypianiem sie jeszcze cos czyta czy cos, a tu te kolory.

Nawet trudno mi to skomentować uncertain Jeśli to dla ciebie jest psychodelia, to ja nie wiem, jak ty funkcjonujesz w świecie, który daleki jest od monochromatyczności. Wszędzie te straszne psychodeliczne kolory...

W tej chwili zasypia w sypialni z fioletowymi ścianami i wzorzystymi tapetami. Jakoś sobie radzi.

> No i co jak za rok lub dwa bedzie sie tej pszczolki wstydzil prezd kolegami?

Ale nie mówimy o 12-latku... smile Nie martw się, na pewno do czasu, gdy koledzy zaczną go odwiedzać, pokój zdąży przejść kolejną transformację smile
                • nuta15 Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 09:03
                  Wiem, że jesteś przekonana do żółtych ścian i nie chciałaś radsmile A pomoże tak urządzić ten pokój: jedna ściana pomalowana na żółto , pozostałe na biało, na jednej "lamperia" z czarnej tablicówki do rysowania , meble i dodatki w "pszczółkowych" kolorach i wzorach : biały, żółty , czarny i biało-czarne paski .W ikei jest sporo takich gadżetów np ten "pszczółkowy" pojemnik na zabawkiwww.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80328824/, fajna żółta lampka balonik, poduszki żółte i w biało-czarne paski itd.smile

• mebloscianka_dziadka_franka Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 09:10
                    W sumię to fajny pomysł big_grin Jeszcze mamy trochę czasu, to się zastanowimy. To z tą tablicową farbą fajny pomysł, tylko że się boję syfu od kredy...
                    • nuta15 Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 09:18
                      Pisaki kredowe nie sypia się smile
                      • mebloscianka_dziadka_franka Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 09:26
                        O! Nie wiedziałam nawet, że coś takiego istnieje smile
                        • aamarzena Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 14:01
                          Tyle, że pisaki kredowe małe dzieci szybko niszczą (jak za mocno naciskają to się ta część pisząca rozwala), ale potwierdzam, są fajne, kreska jest wyrazista i nie ma syfu.
                          Kreda tradycyjna się łatwo sprząta - wilgotna ściereczka, przy wiekszej ilości syfu najpierw odkurzacz.
                          Jak pod tablicówkę dasz farbę magnetyczną to dzieciak będzie mógł przypinać do ścian rysunki.
                          I zrób ramkę wokoło - dzieci z kredą potrafia się rozpędzić, a ramka to taka wyraźna granica.
    • mamma_2012 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 13:18
      Jeżeli wystawisz zamykane szafki/szafy, kosze, to możesz urządzić dowolnie, bo cały kolorowy bałagan znika, a pokój zawsze wyglada jak z katalogu.
      Kupiłbym białe meble, ściany w ładnym pastelowym kolorze (ja nawet nie mam alergii na róż). Jako dodatki narzuta i poduszki w innym pastelowym odcieniu, nawet juz mogą być w jakieś paski czy gwiazdki). Ja lubię takie klimaty.
    • drosetka Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 13:23
      Polecam grupę na FB "dziecięce pokoje inspiracje" , ludzie pokazują pokoje swoich dzieci ,niektóre naprawdę super
    • thea19 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 15:55
      strasznie podobaja mi sie polki drzewa ale cena mnie odstrasza
      https://image.ceneo.pl/data/products/31628651/i-timoore-regal-woodshelf.jpg
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d7/e7/29/d7e729292e7f8946fde3c12d1839866d--branches.jpg
      https://img.shmbk.pl/rimgsph/225368_69e8361d-3b8a-4931-8f49-63f1032849fe_max_900_1200_polka-jak-drzewo-210x150x18cm-sypialnia-styl-skandynawski.jpg
      • 3-mamuska Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 17:43
        Dziecko ma spac w tym pokoju wiec należy brac pod uwagę ze dziekco bedzie musiało sie tam
        Wyciszyć.
        Powinno byc tak ze nawet zabawki powinny byc pochowane.
        • mikams75 Re: pokoj dziewczynki 11.09.17, 19:02
          po ciemku i z zamknietymi oczami to te zabawki jakos szczegolnie nie rozpraszaja wink
          • 3-mamuska Re: pokoj dziewczynki 13.09.17, 19:08
            mikams75 napisała:

> po ciemku i z zamknietymi oczami to te zabawki jakos szczegolnie nie rozpraszaj
            > a wink

I sie zdziwisz, bo nie masz w pokoju całkiem ciemno i dziecko nie wycisza sie do spania juz spiąc a wcześniej.
            • mikams75 Re: pokoj dziewczynki 13.09.17, 22:40
              akurat cale to wyciszanie to na moje dziecko nie dzialalo, bo podczas wyciszania odpoczywalo i jak mialo spac to energia rozpierala. Moje dziecko musialo sie wymeczyc tuz przed snem, zeby moc ulezec troche na spokojnie w lozku.
            • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 15.09.17, 17:06
              Nie kazde dziecko sie musi jakos specjalnie wyciszac przed snem. Moje po prostu zasypia. Ja tez sie nie musze wyciszac, ide, klade sie, po pieciu minutach spie.
      • fowskamo Re: pokoj dziewczynki 13.09.17, 16:37
        O matko! Niesamowity pomysł wink!

Co do tematu, my zdecydowaliśmy się pomalować dziecku pokój na biało pokrywając ściany taką sylikonową farbą www.bricoman.pl/farby-srodki-do-drewna/farby-do-scian-sufitow-fasad-grunty-pigmenty/farby-kolorowe-do-scian.
        Prawdą jest że ten typ farby stosuje się w kuchni, łazience czy innych wilgotnych pomieszczeniach ale zdecydowaliśmy że skoro nam zostało jedno wiaderko to użyjemy je w pokoju dziecinnym. Myślę że to najlepsze rozwiązanie do pomieszczenia gdzie dziecko bawi się praktycznie przez cały czas. Bez problemu można zmyć z niej flamastry czy tam plamę z soku
      • majenkir Re: pokoj dziewczynki 12.02.18, 16:02
        thea19 napisała:
        > strasznie podobaja mi sie polki drzewa ale cena mnie odstrasza

Ta na drugim zdjeciu bylaby fajna dla kota smile
    • claudel6 Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 00:32
      nie wiem, czy to będzie dobra inspiracja, ale to jest pokój mojej córki (zdjęcie ze stanu, jak miała 2 lata)
      bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/99/24/24/0196cab16f.jpg" border="0" alt="https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/99/24/24/0196cab16f.jpg">
      • claudel6 Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 00:33
        https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/99/24/24/0196cab16f.jpg
        • dziennik-niecodziennik Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 00:45
          Bardzo ladny!
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 07:21
          Nie za dużo tych kolorów? uncertain Żartuję smile Też mi się podoba. Ten dywan jest fajny, moja kumpela tkai miała,a el chyba nie była do końca zadowolona, bo te kulki się lubiy urywać.
          • claudel6 Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 13:53
            tak, dywan się nie sprawdził, wymieniliśmy go. kolorów dużo, bo tak wyszło - miało nie być żółtego, ale żal nam było wyrzucać praktycznie nową lampkę i krzesło z poprzedniego mieszkania. ale też dużo białego i jakoś się to równoważy.
        • niennte Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 09:28
          A gotując zupę, wkładasz jednocześnie do garnka buraki, kalafior, chrzan i tabliczkę czekolady....
          • bookends Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 11:36
            Popatrz, popatrz ty jesteś jednolita i spójna i słabo to wychodzi, bo chamstwo, obcesowość z samouwielbieniem i megalomanią są rodzajowo podobne a efekt całkiem niestrawny uncertain
        • magia Re: pokoj dziewczynki 15.09.17, 16:05
          Pokój ładny ale o przynajmniej jeden wzór za dużo - dywan albo ściana w kwiatki.
    • kasiap0585 Re: pokoj dziewczynki 12.09.17, 13:09
      Starsza córka - obecnie 5 lat, pokój był urządzany gdy miała 3 latka - ściany jagodowe (dość ciemne, ale nam się podoba) do tego meble białe, zasłony białe (dla rozjaśnienia pomieszczenia). Na ścianę zamiast gotowych naklejek wycięłam z papieru i przykleiłam motyle (też białe), motyw w 3D, coś takiego www.google.co.uk/search?client=tablet-android-sonymobile&biw=1280&bih=800&tbm=isch&sa=1&ei=Mr63WYDGCoeNgAbSia6QCg&q=naklejki+na+ścianę+3d+motyl&oq=naklejki+na+ścianę+3d+motyl&gs_l=mobile-gws-img.3..0.3145.4582.0.4992.7.7.0.0.0.0.864.2312.0j1j5-2j1.4.0....0...1.1j4.64.mobile-gws-img..4.3.1447.apaMyKdlhQY#imgrc=CtoR5zm3aaxKJM:
      Dla młodszej (roczek) podobnie, ściany - intensywny, słoneczny żółty, ciemnobrązowe meble (czekolada), naklejki na ścianę (2D) brązowe (motyw drzewa i ptaki).
      Ścianom różowym nie mówię nie, ale tylko bardzo bladoróżowy wchodzi w grę i białe meble do tego mi pasują.
      Powodzenia w urządzaniu!
    • larrisa Re: pokoj dziewczynki 15.09.17, 16:34
      Ja bym zrobiła jak forumki radzą, jednolite, gładkie ściany w jasnym kolorze. W dziecięcych pokojach jest mnóstwo innych kolorowych dodatków.
    • kwietniowka2011 Re: pokoj dziewczynki 12.02.18, 13:08
      u nas mały pokój, a córki dwie, więc ściany i wszystkie meble są białe, zielony dywanik, kosze, pudełka + kilka ciemnoróżowych akcentów
    • bei Re: pokoj dziewczynki 21.05.18, 13:31
      Od zawsze złamana biel na ścianach i meble również tego koloru. Książki, zabawki ożywiają przestrzeń.
    • piernicola Re: pokoj dziewczynki 21.05.18, 15:25
      Ja
      > k macie zaaranzowane sciany w pokojach malych dzieci?
      Trzylatka sobie sama aranżuje. Ostatnio kredkami świecowymiuncertain
    • agnieszka_kak Re: pokoj dziewczynki 21.05.18, 17:02
      Mam białe ściany a na jednej wielkiego pirata. Sąsiadka jak to zobaczyła przez okno to zaraz przyszła mówiąc, że dostanie zawału.
      • agnieszka_kak Re: pokoj dziewczynki 21.05.18, 17:05
        O taki https://s7.postimg.cc/p4c2kxbiv/FB_IMG_1503249908845.jpg
        • wanda_co_nie_chciala_niemca2 Re: pokoj dziewczynki 21.05.18, 17:20
          Przerażający!
      • kitka20061 Re: pokoj dziewczynki 21.07.18, 00:44
        agnieszka_kak napisała:

> Mam białe ściany a na jednej wielkiego pirata. Sąsiadka jak to zobaczyła przez
        > okno to zaraz przyszła mówiąc, że dostanie zawału.

Bardziej mi to kostuchę przypomina. Nie zaserwowałabym małemu dziecku takiej dekoracji.
        • lemonka5 Re: pokoj dziewczynki 14.04.22, 00:16
          Ja bym sobie nie zaserwowała, a co dopiero dziecku. Dokładnie, kostucha i to przerażająca. Brakuje jeszcze nad łóżeczkiem czarnego napisu: Memento mori. Może to jakiś żart? Bo jak nie, to już wolę drugi biegun estetyki, czyli motyle na różowych ścianach i sówki z jednorożcami na kwitnących gałązkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka