Dodaj do ulubionych

Karta dużej rodziny

20.09.17, 18:52
Pytanie do forumowych patolek (bo wiadomo, że tylko patologia ma 3 i więcej dzieci ) - gdzie najczęściej korzystacie z KDR? Wiem, że jest wyszukiwarka zniżek, ale interesują mnie praktyczne rady z punktu widzenia użytkowników
Obserwuj wątek
    • lusitania2 Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 18:59
      starsze dzieci korzystały z tego powodu z darmowej komunikacji miejskiej.
      Byłaby też przydatna do zniżki za żłobek/przedszkole, no ale dziecko się na samorządowe placówki nie załapało.
      I tyle.
      • kurt.wallander Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 21:16
        lusitania2 napisał:

> starsze dzieci korzystały z tego powodu z darmowej komunikacji miejskiej.
        > Byłaby też przydatna do zniżki za żłobek/przedszkole, no ale dziecko się na sam
        > orządowe placówki nie załapało.
        > I tyle.

Ale masz na mysli tę ogólnopolską kartę dużej rodziny, czy jakis lokalny program? Bo pierwsze słyszę, by dawała ona darmową komunikację.
        • lusitania2 Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 22:22
          lokalną.
          Ogólnopolska do niczego mi się nie przydaje.
    • paloma_blauwinder Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 19:36
      Moje dziecko jeździ konno raz w tygodniu ze zniżką (ja jeżdżę na korzystniejszy karnet, a zniżki nie łączą się), jak pamiętam to pokazuję w Lidlu, a w zeszłym miesiącu wchodziliśmy za darmo do parku narodowego.
      Ale raczej patrzę, gdzie jest naklejone logo, nie chce mi się zgłębiać tej gigantycznej tabeli w excelu i dowiadywać się, że mogę zamówić radiotaxi w Sokółce oraz skorzystać z sauny w Małkini.
    • mamolka1 Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 19:38
      Komunikacja miejska, PKP, kina i teatru, wejścia do parków, u mnie połowę tańsze obiekty sportowe/basen
      • mamolka1 Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 19:46
        Za szybko poszło...
        Niektóre sieciówki - Carrefour, c&a, sporo lokalnych sklepów przystępuje do programu.
        Parki rozrywki dla dzieci - w Chorzowie, Energylandii, Krasiejowie, Ochabach - tam byłam
        Księgarnie, rabaty w niepublicznych przychodniach
        Zniżki na paszport,
        Niektóre ow, centra sportowe. Sporo tego jest - to co lokalnie mam obcykane na bieżąco, jak wyjeżdżam to sprawdzam czy gdzieś mogę skorzystać
    • melancho_lia Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 19:41
      Siec sklepów Simply (odłam Auchan)- 10% zniżki na cale zakupy
      Duża znizka za paszporty
      Znizka za wstęp na basen
      Znizka za noclegi nad Bałtykiem
      Tyle mi się teraz przypomniało
    • jolie Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 20:01
      W Carrefourze biorę kupon rabatowy za zakupy powyżej 50 zł, ale ten sklep mi nie po drodze, zatem rzadko korzystam, kupuję tam tylko pieluchy/zapas wody. Kilka razy PKP, kilka wejść na basen. Z ogólnopolskiej KDR rzadko korzystam, Krakowską Kartę Miejską starsze dzieci wykorzystują w komunikacji miejskiej. Uważam, że szału nie ma.
    • andaba Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 20:05
      Carrefour, park narodowy, Świat książki, Bonito - tu 5% bez względu na inne rabaty.

Krakowska - darmowe przejazdy dla dzieci, Leroy, coś tam jeszcze, nie pamiętam.
      • jem.gluten.i.cukier Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 20:08
        dzieki, czesto kupujemy w bonito
      • mum2004 Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 20:13
        Ooo bonito - nawet nie wiedziałam. Ja korzystałam ostatnio prawie rok temu - wstęp do Tatrzańskiego Parku Narodowego bezpłatnie. Tak szczerze to wogóle o niej zapomniałam i nie korzystam. Generalnie totalna lipa.
    • kwietniowka2011 Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 20:43
      w Lidlu, w PKP, ostatnio kupiłam okulary z 15% zniżką, Orlen
      teraz przymierzam się do zmiany ubezpieczyciela samochodu, bo inny ma zniżkę
      są prywatne przychodnie które honorują
      • leokadia35 Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 21:12
        W Piotr i Paweł mają zniżkę 5 % i to by było na tyle ze sklepów ze spożywką w moim mieście. W master sport korzystam chyba najczęściej , w kinie Helios ale często nie chodzimy , w Lidlu była raz zniżka przed Wielkanocą na mąki bakalie , teraz nie honorują kart . Wstęp na wodospad w Szklarskiej mieliśmy za darmo . I w sumie to wszystko
        • memphis90 Re: Karta dużej rodziny 22.09.17, 07:23
          W Lidlu masz stały rabat na kartę dużej rodziny... U nas przy każdej kasie wiszą tablice i informujące o zniżce.
      • moadek Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 22:21
        No dajcie spokój z tym lidlem. Za zakupy za ok 300 zł odjelo mi 1.80. To więcej mi z koszyka ukradli. ( moneta)
        • kouda Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 22:49
          No ten lidl to smiech naprawde, sie lansuja ze honoruja, ale znizka 5% na kartofle i jablka to troche obciach, raz skorzystalam, zrobilam pf imrobie zakupy gdzie indziej
        • memphis90 Re: Karta dużej rodziny 22.09.17, 07:24
          Masz na owoce, warzywa, nabiał, mąkę, produkty mięsne (zdaje się). Nie ma na "gotowce "
    • rannala Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 21:15
      Mąż ma zniżkę na kolejke podmiejska, jeździ codziennie do pracy, więc fajnie.
      Lidl ma obecnie zniżkę 10% na owoce i warzywa, część nabiału.
      Piotr i Paweł.
      Buty w martesie kupiliśmy ze zniżką 10%.
      • leokadia35 Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 21:21
        Lidl? Hmm nic nie wiem, a od kiedy te zniżki?
        • kurt.wallander Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 21:27
          leokadia35 napisał(a):

> Lidl? Hmm nic nie wiem, a od kiedy te zniżki?

Od niedawna, chyba od początku wrzesnia, albo od sierpnia. 10% na wybrany asortyment przez określony czas, a później cos innego. Raz zaoszczędziłam tam 40 groszy, kupując bułki smile I jeszcze bonito czasami.
          • paloma_blauwinder Re: Karta dużej rodziny 21.09.17, 16:00
            U nas jest od 1 sierpnia, myślałam, że już bezterminowo. Na pieczywo, marki pilos i W5, warzywa i owoce, przy czym rabat nabija się nawet od ceny promocyjnej. Mnie się ta promocja podoba, nie wymaga żadnego wysiłku od klienta.
            W innej sieci natrafiłam na jakąś absurdalną, że trzeba liczyć, żeby dobić do iluś-tam złotych, zbierać kwitki do wykorzystania przy kolejnych zakupach w ciągu iluś-tam dni i potem jeszcze pamiętać, kto i gdzie ma ten kwitek. A, i jeszcze w tym sklepie trzeba było stać w osobnej kolejce do własnoręcznego ważenia warzyw na drugim końcu sklepu. Ktoś się chyba nudził jak to wymyślał.
    • kurt.wallander Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 21:22
      Ze dwa lata temu korzystaliśmy z darmowych wejść do parku narodowego; rzadko bo rzadko, ale czasem robie zakupy w Carrefour powyżej 50 zł i dostję wtedy bon na 5 zł do wykorzystania na kolejne zakupy. W skansenach (ale chyba nie wszystkich) i czasem w muzeach ceny za bilety wychodzą z KDR trochę niższe niż rodzinne. Raz na basenie skorzystaliśmy ze zniżki. I to by było na tyle. Więcej daje mi lokalna karta 3+, dzięki której mam zniżkę 50% na zajęcia w domu kultury.
      • aankaa Re: Karta dużej rodziny 21.09.17, 00:08
        czasem robie zakupy w Carrefour powyżej 50 zł i dostję wtedy bon na 5 zł do wykorzystania na kolejne zakupy
        ===
        powyżej 50 zł...to chyba zakupy w kieszeni zmieścisz big_grin
        • kurt.wallander Re: Karta dużej rodziny 21.09.17, 10:38
          aankaa napisała:

> czasem robie zakupy w Carrefour powyżej 50 zł i dostję wtedy bon na 5 zł do wyk
          > orzystania na kolejne zakupy
          > ===
          > powyżej 50 zł...to chyba zakupy w kieszeni zmieścisz big_grin
          >
          A to zależy, czasem faktycznie małogabarytowe. Napisałam, jak napisałam, ponieważ właśnie w Carrefour robię zakupy tylko czasem, a nie regularnie. Te 5 zł dostaje się za każde wydane 50 zł, więc jak nakupisz za 300 zł, to dostaniesz 30 zł na nast zakupy. Wolę jednak inne sklepy i te bony nie zmieniły moich zwyczajów zakupowych, nie przerzuciłam się dla nich na Carrefour.
          • jem.gluten.i.cukier Re: Karta dużej rodziny 21.09.17, 12:42
            U nas to będzie duża oszczędność bo regularnie tam kupujemy
    • joxanna1 Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 21:29
      Zawsze mam ze sobą i w nowych miejscach pytam. Trudno przewidzieć gdzie jest akceptowana. Kiedyś w CA - ale zrezygnowali. Alma - zbankrutowała. Zdaje się, że ciągle dostaje się bon do Carrefoura na zakupy.
      W ostatnim czasie korzystaliśmy z PKP ze zniżką i wejście za darmo do Bieszczadzkiego PN.
      Bonito.

Dla tych szyją - w Outlet Tkanin - nie dość, że ładne materiały, to jeszcze zniżka.
      • joxanna1 Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 21:30
        I jeszcze Świat Książki - stacjonarne księgarnie, duża zniżka, chyba z 20%
        • anetapzn3 Re: Karta dużej rodziny 21.09.17, 12:48
          joxanna1 napisała:

> I jeszcze Świat Książki - stacjonarne księgarnie, duża zniżka, chyba z 20%

Oj tak,zapomniałam napisać smile
    • szeptucha.z.malucha Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 21:32
      Piotr i Paweł, PKP, podręczniki chyba w Gandalfie, wjazdy niektórymi kolejkami linowymi w górach, wejścia do kuzeów, np. Malbork bilety w różnych centrach rozrywki, np. Julinek. Nigdy nie przeglądałam wykazów. Zwykle przy kasie/na stronie www, kupując bilet, szukam logo, czy honorują.
    • miniulowa Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 21:56
      PKP, muzea i podobne (ostatostatnio Oceanarium w Gdyni), księgarnia internetowa z podręcznikami, Orlen, ubezpieczenie.
    • kouda Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 22:05
      tankowanie na lotosie, ale to symboliczne smile
      bilety do muzeow, zamkow - np malbork za cala rodzine wyszedl jakies 80zl
      paszporty
      martes 10% - zawsze korzystam, czesto kupuje
      link4 na ubezpieczenie jakies
      prefernecje przy rozliczaniu podatku - z karta zwracaja nadplate do 30 dni

• czarna_kita Re: Karta dużej rodziny 20.09.17, 23:51
        Głównie PKP, mąż ma miesięczny więc codziennie korzysta. Kino Helios, Orlen, czasami Lidl (teraz mają 10% na warzywa i owoce). Czasami ksiegarnia. Ogólnie słabo z tymi znizkami.
        • emilkana Re: Karta dużej rodziny 17.10.19, 23:12
          A czy na PKP nie ma zniżki jak jedzie 2 członków rodziny?
      • botka2 Re: Karta dużej rodziny 21.09.17, 21:29
        Na Orlenie za tankowanie zniżki wprawdzie symboliczne, ale za to na kawę 20%. A kawa na Orlenie wiadomo - najlepsza ze wszystkich sieci paliwowych, lepsza niż w niejednej kawiarni. Z tej zniżki korzystam chyba najczęściej.
    • mallard I to wszystko 21.09.17, 12:05
      kuchnia za moje podatki...
      • jem.gluten.i.cukier Re: I to wszystko 21.09.17, 12:30
        Serio Carrefour, Bonito, właściciele sal zabawa itp. biorą coś z Twoich podatków? To naprawdę skandal
        • anetapzn3 Re: I to wszystko 21.09.17, 12:38
          jem.gluten.i.cukier napisał(a):

> Serio Carrefour, Bonito, właściciele sal zabawa itp. biorą coś z Twoich podatkó
          > w? To naprawdę skandal
          >
          Empik i prywatne gabinety lekarskie też z twoich podatków ?
          • mallard Wierzycie w dobrych wujków? n/t 21.09.17, 22:41

• jem.gluten.i.cukier Re: Wierzycie w dobrych wujków? n/t 21.09.17, 23:12
              OJP. To chyba normalne, że Carrefour rabatami chce przyciągnąć klientów. Co do tego mają Twoje podatki - wytłumacz, bo Ty najwyraźniej wierzysz w jakiś wielki spisek podatkowy.
              • mallard Re: Wierzycie w dobrych wujków? n/t 22.09.17, 08:47

> OJP. To chyba normalne, że Carrefour rabatami chce przyciągnąć klientów. Co do
                > tego mają Twoje podatki - wytłumacz, bo Ty najwyraźniej wierzysz w jakiś wielki
                > spisek podatkowy.

Kurde, zrobiłem durną "wrzutkę" i tyle, a Ty, specjalistko od złego odżywiania się, dorabiasz jakąś straszliwą teorię do tego! wink

Pozdro! smile
                • jem.gluten.i.cukier Re: Wierzycie w dobrych wujków? n/t 22.09.17, 10:45
                  Eeee, liczyłam na jakąś fajną teorię spiskową. Bulwersuje Cię, że źle się odżywiam za Twoje podatki? wink
                  • mallard Re: Wierzycie w dobrych wujków? n/t 22.09.17, 11:17

> Eeee, liczyłam na jakąś fajną teorię spiskową. Bulwersuje Cię, że źle się odżyw
                    > iam za Twoje podatki? wink

No pewnie! Za moje podatki możesz najwyżej kiełki, hummus i ksylamit, czy jakoś tak. wink
                    • jem.gluten.i.cukier Re: Wierzycie w dobrych wujków? n/t 23.09.17, 17:37
                      Uwielbiam hummus. To umówmy się, że za podatki bedę kupowała hummus, a za swoje cukier smile
    • kai_30 Re: Karta dużej rodziny 21.09.17, 12:30
      Jedyną zauważalną dla portfela korzyścią było darmowe wejście do parków narodowych - w Tatrach oszczędzaliśmy 15 zł dziennie oraz nie staliśmy w kolejkach do kas. Reszta to duperele.
      • anetapzn3 Re: Karta dużej rodziny 21.09.17, 12:37
        Ja mieszkam w Łodzi i tu znizki/ ew. darmo dot. komunikacji, kin, teatrów, zoo, basen, muzea i to spora pula ich jest, darmowe zajęcia w domach kultury dla dzieci, kursy tańca dla dzieci, lodowiska, zniżki w prywatnych poradniach u lekarzy dla dzieci, specjalistów, zniżki w żłobkach i przedszkolach. zniżki na kursy językowe.
        Z tego korzystaliśmy. Pełen wykaz znajdziesz na stronie swojego urzedu miasta, gminy.
        • kai_30 Re: Karta dużej rodziny 23.09.17, 17:22
          Zniżek na komunikację u nas nie ma żadnych. Co do innych - u nas są dwie karty, ogólnopolska i miejska. Na tę miejską jakieś zniżki są, np. na basen, ale w zasadzie nie ma różnicy między wejściem na kartę a biletem rodzinnym. Inne zniżki są symboliczne, typu 5%, dlatego mówię, że mało zauważalne dla portfela.
    • gosiacizio Re: Karta dużej rodziny 21.09.17, 12:46
      ogólnopolska Carrefour, wizyty odpłatne w jednym ze szpitali, uzdrowisko rabka 20% nie pamiętam więcej z marszu
      krakowska dużo więcej, tańsze wejścia do muzeum, zoo, komunikacja dzieci za darmo, wizyty odpłatne w różnych miejscach taniej 10-20%, pierwszeństwo w żłobku samorządowym i zwolnienie z opłaty pobytowej (płaciliśmy tylko posiłki), przedszkole pól stawki, wszystkie zajęcia w noowohuckich klubach kultury dla dzieci 50%, w niektórych klubach także dorośli 50%, anikino (kulkolandia) taniej, 10% w leroy merlin poza tym w sklepach jakaś drobnica
      zawsze pytam czy honorują, często są naklejki informacyjne
    • inez.canelo Re: Karta dużej rodziny 22.09.17, 12:23
      w moim mieście karta dużej rodziny to:
      -zniżki na basen
      -zniżki do kina
      -rabaty w lidl
      -niskie ceny do teatrów, kilku restauracji
    • tol8 Re: Karta dużej rodziny 03.10.18, 22:02
      Carrefour, Intercity, Świat Książki, Grycan, kina Helios, paszporty i PIT- z tego korzystamy
      • asfiksja Re: Karta dużej rodziny 03.10.18, 22:15
        W Carrefour jest jakiś porąbany system - musisz zrobić zakupy za 50 zł, wtedy dostajesz karteczkę, którą musisz przechowywać do następnego razu i wtedy dostaniesz łaskawie zniżkę. Kto by się w to bawił?
        Aaaa, PIT to miłe, naprawdę działasmile
    • asfiksja Re: Karta dużej rodziny 03.10.18, 22:12
      Najczęściej w Lidlu (2x w tyg), na jazdach konnych (2x w tyg.), na moim ulubionym basenie wprowadzili bardzo niedawno, dopiero raz byłam od tego czasu (6 zł płaciłam).
      Oczywiście jest mnóstwo rewelacyjnych ofert typu "zniżka 5% na radio-taxi w Sokółce", ale nie wczytuję się w to, kartę mam w portfelu i pokazuję, jak jest logo.
    • ga-ti Re: Karta dużej rodziny 03.10.18, 22:14
      Bilety na pociągi (rodzic ma zniżkę jak uczeń, jeździliśmy kilka razy w wakacje), 10% zniżki w lokalnym sklepie z zabawkami, kilka razy zakupy w Carrefour (niestety mam nie po drodze), zniżka do CNK, jakieś zniżki na górskie kolejki (nie za wiele, ale jaka dodatkowa wakacyjna radość smile ), spora zniżka za paszporty, a i fotografa do tych paszportów znaleźliśmy ze zniżką wink
      Pewnie jeszcze gdzieś jakieś zniżki na wejściówki były, nie pamiętam, bo to pojedyncze przypadki.

Z lokalną kartą mamy zniżki na niektóre zajęcia w domu kultury i basen.
      • asfiksja Re: Karta dużej rodziny 03.10.18, 22:18
        spora zniżka za paszporty,
        > a i fotografa do tych paszportów znaleźliśmy ze zniżką wink
        To ja jestem większą Grażyną - zrobiliśmy sobie zdjęcia biometryczne w domu, odbiliśmy w automacie i urząd łyknął. Wreszcie jakiś pożytek z zainteresowania fotografiąwink
    • 45rtg Re: Karta dużej rodziny 03.10.18, 22:26

> Pytanie do forumowych patolek (bo wiadomo, że tylko patologia ma 3 i więcej dzi
      > eci ) - gdzie najczęściej korzystacie z KDR? Wiem, że jest wyszukiwarka zniżek,
      > ale interesują mnie praktyczne rady z punktu widzenia użytkowników

W pociągu - jeżdżę do pracy. Na stacjach Orlenu, ale to prawie nic. W różnych muzeach i innych takich.
    • luvyana Re: Karta dużej rodziny 03.10.18, 23:05
      W pralni, zoo i pip.
      • luvyana Re: Karta dużej rodziny 04.10.18, 06:42
        I jeszcze Alab - laboratoria
      • lucyjkama Re: Karta dużej rodziny 04.10.18, 08:37
        W zoo w Warszawie nie honorują.
    • lucyjkama Re: Karta dużej rodziny 03.10.18, 23:16
      W centrum nauki Da Vinci w Kielcach z kartą zapłaciliśmy jakieś grosze za wejście. Coś mi się kołacze że po 5 zł za osobę.
    • ewkadrzewka Re: Karta dużej rodziny 04.10.18, 04:48
      Zniżki do Kinder placów, basen, kino, paliwo, pkp, zamki, muzea, darmowe wejściówki do parków narodowych. Korzystam często.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka