Dodaj do ulubionych

Gladkie cialo

24.09.17, 09:44
Co polecacie oprocz peelingu z kawy? Oleje, oliwki, krem z mocznikiem?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Gladkie cialo 24.09.17, 09:51
      Suplementację, onega3, odpowiednią dietę. Smarowidła to rzecz wtórna. W zasadzie każde które nie ma w składzie parafinum liquidum jest ok byle było stosowane regularnie. Peelingu z kawy nigdy nie używałam.
    • feiticeira Re: Gladkie cialo 24.09.17, 16:00
      Geny i dobra woda w kranie.
    • sundry Re: Gladkie cialo 24.09.17, 16:04
      Mi regularny peeling i kremowanie pomaga, obojętnie czym. Może być zwykły krem do rąk.
      • verdana Re: Gladkie cialo 24.09.17, 16:21
        Przede wszystkim nie wolno sie zestarzećsmile
    • anika772 Re: Gladkie cialo 24.09.17, 16:21
      Jeszcze szczotka do masażu na sucho, codziennie.
      • black_halo Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:58
        A mozesz rzucic linkiem gdzie takowa szczotke kupic? bo wszyscy o tym pisza a nikt nie mowi gdzie to sie kupuje.
        • miss_fahrenheit Re: Gladkie cialo 24.09.17, 19:05
          black_halo napisała:

> A mozesz rzucic linkiem gdzie takowa szczotke kupic? bo wszyscy o tym pisza a n
          > ikt nie mowi gdzie to sie kupuje.

W Rossmannie
        • anika772 Re: Gladkie cialo 24.09.17, 21:08
          Mam taką, jest świetna, cudownie brutalnasmile
          allegro.pl/lullalove-szczotka-do-masazu-na-sucho-tampico-i6821418285.html
    • thank_you Re: Gladkie cialo 24.09.17, 16:23
      Rytuał hammam;
      szczotkowanie ciała na sucho (codziennie kilkanaście minut)
      olejki - codziennie, na mokre ciało, po kilku minutach wytrzeć ręcznikiem
    • mamablue Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:28
      Polecam photoshop. Ciało idealnie gładkie, jak w reklamie.
      • nickbezznaczenia Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:54
        smile
    • bei Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:51
      krem z mocznikiem to na pięty?
      U mnie cokolwiek dobrze wpływa na gładkość- nawet osmaganie słonecznym wiatrem, mydło z ceramidami Ziai, jakikolwiek balsam albo gel do mycia z balsamem. Może być oliwka dla dzieci po kąpieli na mokre ciało. Najbardziej pomaga pamiętanie by coś zastosować.
      • anika772 Re: Gladkie cialo 24.09.17, 21:11
        Dodają go też do balsamów i kremów do rąk.
    • bei Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:54
      Aaaa, kiedys mi powiedziała starsza pani pielęgniarka, ze taką gładką skórę to mają femme fatale 😀
    • black_halo Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:57
      Rekawica kessa i dobry tluszcz w diecie. Do tego jednak unikanie zbyt czestego mycia sie oraz nieuzywanie agresywnych srodkow myjacych. Przyznaje szczerze, ze moja skora wyglada o wiele lepiej odkad przerzucilam sie na czarne mydlo Agafii do wlosow, raz na tydzien robie pilling z kawy i raz na tydzien zrobie zluszczanie rekawica (trzeba brac cieply prysznic). Potem wcieram olej arganowy w cale cialo i wlosy.
    • crea.tura Re: Gladkie cialo 24.09.17, 19:16
      ja jestem w tej weteranem i zapradę powiadam Ci: szczotkowanie na sucho to klucz do skucesu plus spoko balsam co drugi dzień, albo co czwarty jeśli jesteś leniwa. ale to szczotkowanie to klu całej sprawy.
    • snakelilith Re: Gladkie cialo 24.09.17, 19:32
      AHA Body and face lotion marki Dermasence z kwasami. Wow! To jest rewelacja i jestem zła, że odkryłam to tak późno. Peelingi mechaniczne mi nie służą, powodują podrażnienia, po peelingu z kawy pękają mi naczynka i mam do tego poparzenia na skórze, a szczotkowanie na sucho jest upierdliwe i też mojej naczynkowej skórzy nie służy. Ten lotion nakładam wieczorem po prysznicu i rano mam aksamitną skórę. Używam raz na 1-2 tygodnie. Ale można używać codziennie na pięty, łokcie i takie tam.
      • leokadia35 Re: Gladkie cialo 24.09.17, 21:26
        Błoto z morza martwego , zwinięcie w folię , na to ręcznik żeby nie pobrudzić łóżka i pod kocyk a najlepiej pierzynę 🙂na pół godziny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka