lemasakr 24.09.17, 09:44 Co polecacie oprocz peelingu z kawy? Oleje, oliwki, krem z mocznikiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: Gladkie cialo 24.09.17, 09:51 Suplementację, onega3, odpowiednią dietę. Smarowidła to rzecz wtórna. W zasadzie każde które nie ma w składzie parafinum liquidum jest ok byle było stosowane regularnie. Peelingu z kawy nigdy nie używałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Gladkie cialo 24.09.17, 16:04 Mi regularny peeling i kremowanie pomaga, obojętnie czym. Może być zwykły krem do rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Gladkie cialo 24.09.17, 16:21 Przede wszystkim nie wolno sie zestarzeć Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Gladkie cialo 24.09.17, 16:21 Jeszcze szczotka do masażu na sucho, codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:58 A mozesz rzucic linkiem gdzie takowa szczotke kupic? bo wszyscy o tym pisza a nikt nie mowi gdzie to sie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: Gladkie cialo 24.09.17, 19:05 black_halo napisała: > A mozesz rzucic linkiem gdzie takowa szczotke kupic? bo wszyscy o tym pisza a n > ikt nie mowi gdzie to sie kupuje. W Rossmannie Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Gladkie cialo 24.09.17, 21:08 Mam taką, jest świetna, cudownie brutalna allegro.pl/lullalove-szczotka-do-masazu-na-sucho-tampico-i6821418285.html Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Gladkie cialo 24.09.17, 16:23 Rytuał hammam; szczotkowanie ciała na sucho (codziennie kilkanaście minut) olejki - codziennie, na mokre ciało, po kilku minutach wytrzeć ręcznikiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:28 Polecam photoshop. Ciało idealnie gładkie, jak w reklamie. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:51 krem z mocznikiem to na pięty? U mnie cokolwiek dobrze wpływa na gładkość- nawet osmaganie słonecznym wiatrem, mydło z ceramidami Ziai, jakikolwiek balsam albo gel do mycia z balsamem. Może być oliwka dla dzieci po kąpieli na mokre ciało. Najbardziej pomaga pamiętanie by coś zastosować. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Gladkie cialo 24.09.17, 21:11 Dodają go też do balsamów i kremów do rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:54 Aaaa, kiedys mi powiedziała starsza pani pielęgniarka, ze taką gładką skórę to mają femme fatale 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Gladkie cialo 24.09.17, 18:57 Rekawica kessa i dobry tluszcz w diecie. Do tego jednak unikanie zbyt czestego mycia sie oraz nieuzywanie agresywnych srodkow myjacych. Przyznaje szczerze, ze moja skora wyglada o wiele lepiej odkad przerzucilam sie na czarne mydlo Agafii do wlosow, raz na tydzien robie pilling z kawy i raz na tydzien zrobie zluszczanie rekawica (trzeba brac cieply prysznic). Potem wcieram olej arganowy w cale cialo i wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: Gladkie cialo 24.09.17, 19:16 ja jestem w tej weteranem i zapradę powiadam Ci: szczotkowanie na sucho to klucz do skucesu plus spoko balsam co drugi dzień, albo co czwarty jeśli jesteś leniwa. ale to szczotkowanie to klu całej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Gladkie cialo 24.09.17, 19:32 AHA Body and face lotion marki Dermasence z kwasami. Wow! To jest rewelacja i jestem zła, że odkryłam to tak późno. Peelingi mechaniczne mi nie służą, powodują podrażnienia, po peelingu z kawy pękają mi naczynka i mam do tego poparzenia na skórze, a szczotkowanie na sucho jest upierdliwe i też mojej naczynkowej skórzy nie służy. Ten lotion nakładam wieczorem po prysznicu i rano mam aksamitną skórę. Używam raz na 1-2 tygodnie. Ale można używać codziennie na pięty, łokcie i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
leokadia35 Re: Gladkie cialo 24.09.17, 21:26 Błoto z morza martwego , zwinięcie w folię , na to ręcznik żeby nie pobrudzić łóżka i pod kocyk a najlepiej pierzynę 🙂na pół godziny Odpowiedz Link Zgłoś