Dodaj do ulubionych

masaz drenazowy

31.01.25, 16:11
W srode bylam na takim masazu godzinnym.Puchna mi nogi i chcialam glownie na nogi) ale potem kobieta wymasowala mi cale cialo ( masaz dlugi 2 godziny) .Faktycznie troche poprawila sie kondycja nog ide na nastepny w piatek Zwazylam sie i waze 2 kg mniej .Faktycznie chodze sporo do lazienki ale zazwyczaj tez tak jest .Czy ktos robi i czy mialo to taki wplyw na wage i czy faktycznie regularne masaze wplyna na stan moich nog ( opuchlizna na lydkach )
Obserwuj wątek
    • ardzuna Re: masaz drenazowy 01.02.25, 13:27
      Zbadałaś, czy nie ma jakichś przyczyn tej opuchlizny, które kwalifikują się do przeleczenia?
      • zyciemniekocha2000 Re: masaz drenazowy 01.02.25, 15:01
        Mam klopoty z zylami .
    • mikams75 Re: masaz drenazowy 01.02.25, 20:30
      a nosisz podkolanowki uciskowe?
      • zyciemniekocha2000 Re: masaz drenazowy 01.02.25, 23:11
        Nosilam ale koncza sie tam gdzie nie powinny czyli przed kolanem .Probowalam ponczochy ale te znowu sie zsuwaja.Mam szafke pelna roznego rodzaju .Chyba,ze mozesz polecic cos sprawdzonego
        • mysiulek08 Re: masaz drenazowy 01.02.25, 23:21
          sa urzedzenia do presoterapii w warunkach domowych
          • iberka Re: masaz drenazowy 01.02.25, 23:38
            O tak, mam i bardzo lubię moje nogaweczki smile www.mediaexpert.pl/agd-male/zdrowie/masazery-limfatyczne/masazer-do-nog-medivon-noble-pro?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAqfe8BhBwEiwAsne6gWdG1MbCjdPR0xad8H_0O_S8XeC-oyEnGLw5vnbNkjv8Ek4MaeasqxoCzPcQAvD_BwE
        • mikams75 Re: masaz drenazowy 02.02.25, 00:43
          Sigvaris, seria komfort, ale najlepiej jakby cię wymierzył ktoś, kto się zna. I pokazał jak zakładać, żeby się kończyły tam, gdzie powinny. Trzeba równomiernie rozciągnąć materiał w rękawicach gumowych. Ale wg mnie są skuteczne.
        • eliszka25 Re: masaz drenazowy 02.02.25, 07:57
          Jeśli pończochy ci się zsuwają, to znaczy, że są źle dobrane. Najlepiej żeby obmierzył Cię specjalista, niekoniecznie lekarz, ale ktoś w sklepie medycznym czy aptece, kto się zna. Najlepiej takie pomiary robić rano, bo wieczorem nogi są zawsze grubsze, nabrzmiałe, a nawet o centymetr za luźna pończocha nie będzie się trzymać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka