Dodaj do ulubionych

Jamajka Zima2018

24.09.17, 17:47
Wiadomo, że nikt nie pomoże jak emama.
Naszło mnie żeby gdzieś tak w lutym wygrzać się tydzien na plazy.
Czy emama była na Jamajce? Poleci jakiś hotel? Jak wygląda sprawabezpieczeństwa.
Interesuje mnie pobyt AI, leżenie z drinkiem na plazy i tyle.
Obserwuj wątek
    • misza73 Re: Jamajka Zima2018 24.09.17, 20:42
      szkoda że w lutym - ja już zarezerwowałam w marcu 2018 w Royal Decameron Club Caribbean wink i czekam z niecierpliwością - jeszcze 163 dni. Co do hoteli i bezpieczeństwa popytaj na fejsie - karaiby po polsku i udanej zabawy życzę smile
    • audrey81 Re: Jamajka Zima2018 24.09.17, 21:16
      Byłam z mężem w grudniu 2013r. w Holiday Inn w Montego Bay. Hotel może nie najnowszy, ale całkiem przyjemny. Atutem jest długa plaża, gdy wybieraliśmy jej koniec, z dala od barów All Inclusive, byliśmy na niej praktycznie sami. Niektóre z topowych hoteli prawie nie mają plaży, bo są położone na skalistych klifach, bądź mają je tak niewielkie, że ciężko szpilkę wcisnąć - przejrzyj dobrze oferty zanim wybierzesz. Holiday Inn ma fajne restauracje tematyczne, smaczne jedzenie, przyjemne pokoje, bardzo dobre wieczorne spektakle/animacje. Co wieczór coś innego - przez 2 tygodnie nic się nie powtórzyło i z reguły stało na wysokim poziomie. Minus Jamajki - zwiedzanie na własną rękę odpada. Wszystko wycieczki zorganizowane, nie było gdzie wypożyczyć samochodu, w dodatku wszyscy nas przed tym ostrzegali. Korzystając z ofert hotelu zobaczyliśmy chyba większość głównych atrakcji wyspy. Na właśną rękę zwiedziliśmy Montego Bay, łącznie z jego najgorszymi dzielnicami, wprowadzeni przez "zaprzyjaźnionych" lokalsów i Rose Hall, do którego było niedaleko. Niech Cię nie zdziwi, że już w taksówce z lotniska będą próbowali Wam wcisnąć zioło, zawyżając niebotycznie ceny. Generalnie wyspa fajna, ale nie wiem, czy bym wróciła wink
      • krejzimama Re: Jamajka Zima2018 24.09.17, 21:30
        Ten właśnie wpadł mi w okosmile
        A na leniwy odpoczynek OK? Mam ochotę poleżeć na ciepłym piachu w słoncu i popływać w ciepłej wodzie.
        Po te drinki do baru AI to będzie przyjemność się przespacerować.
        • audrey81 Re: Jamajka Zima2018 24.09.17, 21:48
          Jak najbardziej ok, maja specjalne strefy tylko dla doroslych i specjalny basen bez dzieci wink Nie wiem, jaki Twoj stan rodzinny, ale dla nas wtedy to bylo blogoslawienstwo. Minus - drinki w kubeczkach 0,2. Amerykanie i Kanadyjczycy, ktorzy dominowali w tym hotelu obeszli to noszac ze soba 0,5 litrowe kubki termiczne i wciskajac za kazdym razem dolara barmanowi. Przepyszny jerk chicken w barze na plazy. Niewiele sportow wodnych w porownaniu do Decamerona, ale pod pomostem mozna fajne ryby poogladac snorkujac. Minus - spora czesc plazy dosc szybko w cieniu, wyspa sloneczna zawsze wink my bylismy zadowoleni z poziomu hotelu. Btw - po przylocie okazalo sie, ze nie ma dla nas pokoju. Ktos gdzies zgubil rezerwacje. Jako ze przylot byl nocny w sobote, sprawe rozwiazano w poniedzialek i w ramach przeprosin dostalismy na 2 tygodnie pokoj de luxe z widokiem na morze. Obsluga na wysokim poziomie. Zreszta w tripadvisorze jest on chyba na 8 miejscu z hoteli jamajskich w kat. stosunek jakosci do ceny.
          • misza73 Re: Jamajka Zima2018 24.09.17, 22:48
            kubeczki termiczne są popularne nie tylko na Jamajce - w Dominikanie pierwszy raz widziałam kubeczki 1,5 litra smile polecam zabrać lub kupić na miejscu - oczywiście trochę mniejsze wink
    • alfa36 Re: Jamajka Zima2018 25.09.17, 09:49
      Czy wybierając się na Jamajkę trzeba się zaszczepić?
    • uleczka.pl Re: Jamajka Zima2018 25.09.17, 18:17
      Polecam hotel Grand Bahia Principe Jamajka, byłam tam w grudniu 2016 r. Świetny i ogromny hotel którego w tydzień nie zwiedzisz 😉 Wspaniała formuła all , wybór pysznego jedzenia tak ogromny że człowiek nie wie co jeść 😉Fajne animacje obsługa przemiła. Plaża cudna choć mała .Jamajka jest super, ja chętnie bym tam wróciła. Obowiązkowych szczepień nie ma. Należy jednak uważać na komary może ich być dużo a jest tam zagrożenie dengą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka