Dodaj do ulubionych

Kolejna, która potrzebuje serialu

14.10.17, 11:36
Niezbyt ciężkiego kryminału, konkretnie. Obejrzałam Mentalistę, Profil (francuski, świetna Odile Vuillemin), White Collar (wszyscy kochamy Mozziego wink ), Zapisane w umyśle (polecany dla wielbicieli 'Mentalisty', ale słaby, szczerze mówiąc), Castle, Hustler, o 'Morderstwach w Midsomer' nie wspominam, i skończyły mi się pomysły. Próbowałam z 'Lutherem', próbowałam 'River', pierwszy nie w moim klimacie, drugi za ciężki. 'Sposób na morderstwo' też nie podszedł, lubię seriale, gdzie podział na dobrych i złych jest mniej więcej klarowny i gdzie główny bohater nie absorbuje swoimi rozkminkami i problemami osobistymi.
I co teraz? Skąd wziąć względnie łatwy, lekki i przyjemny serial kryminalny?
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 11:44
      Grantchester, ale niestety tam są rozkimy w temacie życia głównego bohatera big_grin Upadek? Wiem o co ci chodzi, ale dzisiaj trudno chyba o taki serial gdzie każdy odcinek to jakaś nowa sprawa a sprawy bohaterów przewijają się jakby w tle. Słabych seriali ci nie będę polecała smile
      • kawka74 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 11:48
        Jeśli te rozkminy nie przekraczają poziomu 'Endeavoura', to luz wink Wygląda fajnie, spróbuję, dzięki wielkie.
      • kropkacom Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 11:48
        Może tutaj coś znajdziesz: serialebrytyjskie.blox.pl/html
        • anetapzn3 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 11:50
          Happy Valley, polecam. Mnie bardzo wciągnął.
          • kropkacom Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 11:55
            Po pierwszym odcinku odłożyłam na chwilę. Mój kochany James Norton jako ten zły? Muszę przetrawić wink
            • anetapzn3 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 11:58
              kropkacom napisała:

> Po pierwszym odcinku odłożyłam na chwilę. Mój kochany James Norton jako ten zły
              > ? Muszę przetrawić wink
              >

Kropka oglądaj,w nastepnych odcinkach mistrzostwo świata w byciu tym złym big_grin
              • kropkacom Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:01
                Nie strasz big_grin
          • agonyaunt Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 13:54
            Dziewczyna chce lekkie łatwe i przyjemne, Happy Valley jest doskonałe, ale absolutnie na drugim bieguniesmile
            Kropka, Monka sobie obejrzyj. I Zabójczą broń - bardzo przyjemny serial z tego zrobili (leci na TVN7).
            • arwena_11 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 13:57
              Zabójcza broń zapowiada się nieźle - ale nie mogę się przyzwyczaić do aktorów ( w innych filmach są świetni ). No mam wdrukowane bohaterów zabójczej broni - i oni albo nikt
            • kropkacom Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 18:03
              Monk obejrzany już dawno. Niektóre odcinki po kilka razy. Bardzo dobry seriali. Taki lekki właśnie. Napisz coś więcej o Zabójczej Broni. Czy tak zwany procedural drama?
              • agonyaunt Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 18:29
                Filmy z Gibsonem i Gloverem pamiętasz? No to masz wersję na mały ekran - procedural, jak dla mnie lajtowy, w dodatku całkiem nieźle udało im się przenieść klimat.

Jeszcze mi się Świry przypomniały, to już jest w ogóle ultralajtowe, bardziej komedia niż kryminał, z fantastycznymi nawiązaniami do popkultury. Też polecamsmile
        • kawka74 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 11:51
          O, merci, dobra kobieto, już widzę parę ciekawych seriali.
    • pade Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 11:57
      O, widzę gust podobny do mojegosmile
      Poszperam w pamięci.
    • arwena_11 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 11:57
      A Lucifer? Jak dla mnie rewelacja. Na Netflixie na razie chyba tylko pierwszy sezon.
      A "Kości"? 12 sezonów - oglądamy z córką od wielu lat.
      "Nie z tego świata" ( Supernatural ) - też świetny
      • anetapzn3 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:04
        A szwedzkiego Wallandera oglądałaś? Świetny.

I Broadchurch jest doskonały. Polecam.

I jeszcze polecam Dochodzenie. Świetny serial. Ostatni sezon slabszy, ale wcześniejsze doskonałe.

I bardzo, bardzo przeze mnie lubiany serial o dwóch policjantkach Scott & Bailey. Polecam.
        • kawka74 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:13
          'Lucifera' ani 'Nie z tego świata' nie widziałam, sprawdzę.
          'Kości' już zaliczone, szwedzki Wallander też. 'Broadchurch' jakoś nie mogłam przełknąć, ciężko ogląda mi się filmy, w których ofiarami są dzieci.
          • arwena_11 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:44
            A i jeszcze może nie kryminalny - ale jak dla mnie świetny - "Once Upon the Time" - też się ostatnio kilka pierwszych sezonów.
            Córka poleca Arrow - ale ja jeszcze nie oglądałam.
            A i mój ukochany - Ghost Whisperer
      • czarniejszaalineczka Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:14
        kosci jest swietny , chociaż na kilku odcinkach płakałam
    • anetapzn3 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:05

Luther jest specyficzny, ale ja uwielbiam i Idrisa Elbę też... big_grin w każdym zresztą filmie.
      • earl.grey.tea Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 18:16
        "The Wire" widziała? tongue_out
    • czarniejszaalineczka Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:06
      ojciec Mateusz tongue_out
      • kawka74 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:15
        A żebyś się nie zdziwiła, oglądałam, ale po pewnym czasie miałam ochotę włożyć kij między szprychy od roweru ojczulka albo szarpnąć za powiewającą sutannę, żeby wreszcie coś się działo.
      • pade Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:15
        To ja się przyznam, że Ojca Mateusza uwielbiamsmile Wieczorami oglądam stare sezony i cudnie się przy nich relaksuję.
        • 1234wxyz Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 13:39
          "Don Mateo" na podstawie którego powstał "Ojciec Mateusz" był super. Staroć ale w internetach na pewno jest.
          • arwena_11 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 13:44
            Moim zdaniem nasz Ojciec Mateusz jest lepszy. Ale i jeden i drugi fajny. Oglądamy rodzinnie.
          • pade Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 13:51
            W "Don Mateo" nie ma Kingi Rusinsmile
            • arwena_11 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 13:58
              A w Ojcu Mateuszu jest? Czy ci chodziło o Kingę Preis?
              • pade Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 23:52
                Pewnie, że Preisbig_grin
    • bialeem Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:14
      Closer (przebrnij przez 3 pierwsze odcinki), Bones, Elementary, Glades
      • bialeem Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:16
        Generalnie Closer jest strasznie niedoceniany. Kompletnie nie wiem dlaczego. Jak już załapałam bakcyla, to przeleciałam hurtem kilka sezonów.
        • bialeem Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:19
          www.youtube.com/watch?v=56cbEiwuQwA - na zachętęwink
      • kawka74 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:56
        'Closer' to u nas była 'Podkomisarz Brenda Johnson' (chyba że znów coś popie...???), bardzo fajny i rzeczywiście niedoceniony.
        Bones i Elementary zaliczone.
        • arwena_11 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 13:03
          To jeszcze Sanktuarium ( serial kilka sezonów )
          Na Fox leciał też kiedyś fajny serial "Jordan", fajna jest Anatomia Prawdy
    • bialeem Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:28
      To Zapisane w umyśle jaki ma oryginalny tytuł? I przez " Hustler" masz na myśli Hustle, czy jest jakiś serial, którego nie znam?tongue_out
      • kawka74 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:51
        Oczywiście wszystko pomyliłam - 'Hustle', nie 'Hustler', i 'Zapisane w pamięci', a nie w umyśle, czyli 'Unforgettable'.
    • paszewa Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 12:54
      Wersal. Prawo krwi. Najpieknieszy, najsłodszy brat Ludwika. Miałam własnie zakładać wątek o tym serialu. Nie mogę się doczekać II sezonu
      • sara.korska Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 15.10.17, 06:49
        Chyba III, II juz był 🙂
    • ewa_mama_jasia Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 14:35
      Polecam Hawaje 5-0. Nieskomplikowany, oparty na sprawdzonym schemacie - prywatne życie policjantów i prowadzone przez nich sprawy. I te pejzaże, widoki, cos pięknego 😉
    • earl.grey.tea Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 18:13
      "Monk" ! koniecznie
      Jeśli klimaty "Supernaturals" Tobie odpowiadają, to polecam "Grimm", "Medium", "Warehouse 13"
      Sprobuj "Good Wife" jesli nie widziałaś smile i "Suits", "Lie to me", "Leverage" .
      "Damages" jest świetne, ale może być 'za ciężkie'. "Lucifer", o, tak smile
      Może "Longmire"?
      • agata_abbott Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 18:20
        Ja bym jeszcze dodała serie CSI (chyba Miami jest „najlżejsze”, każde miasto ma nieco inny klimat, NY nie udało mi sie nigdy w całości zmęczyć) i NCIS (oryginalny i LA).
        • kawka74 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 19:37
          CSI widziałam chyba wszystko smile NCSI też.
          Monk zaliczony.
          • arwena_11 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 19:41
            A Zabójcze Umysły widziałaś?
            • kawka74 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 19:44
              Nie, a na czym leci?
              A propos - czy któraś z Was oglądała 'Absentię'? Jak się zapowiada?
              • arwena_11 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 19:51
                Na Fox było, ale i na AXN widziałam. Na Netflixie polskim nie ma. Ale może na innych? Oryginalny tytuł to Criminal Minds
              • thea19 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 15.10.17, 06:08
                ogladam, moze byc
    • memphis90 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 19:25
      Miss Fisher...? Ale nie wiem, czy nie za lekkie...
      • kawka74 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 19:43
        Widziałam całość. O ile idea fajna, o tyle główna aktorka w miarę postępu akcji coraz bardziej nieznośna.
        Jakby co - Verę widziałam; Touch (pierwsza seria fajna, druga trochę mniej), Elementary, Sherlock BBC, Kobiecy klub zbrodni, Bletchley Circle (świetny), Endeavour, Paranoid, Shetland - widziałam i mogę polecić, jeśli jeszcze ktoś nie widział.
        • jola_ep Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 23:50
          The Coroner
    • milamala Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 14.10.17, 22:00
      Stare ale jare, Kosci, Morderstwo pod palmami, Dowody Zbrodni, Zbrodniczy Umysl
    • pruszynkaaa Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 15.10.17, 00:32
      Ozark jest takim nie za ciezkim serialem, netflix ma
    • thea19 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 15.10.17, 06:38
      lucifer, blacklist, izombie, wikingowie, breaking bad, dr house, true blood, dexter, gra o tron, outlander, poldark, ray donovan, the fall, covert affairs, the night manager

• magia Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 16.10.17, 19:14
        Dorzuce jeszcze Covert Affairs. Obłędnie przystojni faceci tam grają.
    • bywalec.hoteli Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 21.10.17, 02:39
      Podepnę się smile
    • estragonka Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 21.10.17, 10:23
      www.filmweb.pl/serial/Las+Vegas-2003-119241

Absentia zapowiada się jako tako, aktorkę lubię (bo Castle big_grin ), ale na razie jakoś zachwytu nie ma

jest jeszcze taki serial o dziewczynie, którą znaleźli w torbie podróżnej nagą i całą wytatuowaną - ktoś kojarzy tytuł? bo od wczoraj sobie nie mogę przypomnieć, sezon 1 bardzo dobrze się zapowiadał
      • thea19 Re: Kolejna, która potrzebuje serialu 21.10.17, 11:05
        blindspot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka