Dodaj do ulubionych

Inauguracja studiów podyplomowych

16.10.17, 10:50
Po wielu, wielu latach pracy postanowiłam wrócić na studia i zapisałam się na podyplomowe. Kompletnie zresztą z innej bajki niż moje wyksztalcenie i praca. I teraz je zaczynam i mam inaugurację roku. Jaki rodzaj gali byłby ok? Rodzina mnie wysmiala, że chce się ubrać "galowo" czyli biała bluzka i kostium szary (spódnica i zakiet). Twierdzą, że zwykla taką "niedzielna", ale kolorowa sukienka byłaby jak najbardziej ok? No nie wiem... chyba pójdę tak jak sobie zaplanowałam... Ale i tak mam obawy, bo taka "seniorka" na studiach i tak sie bedzie wyróżniać.. któraś z Was jest/była na podyplomówce? Lub może prowadzi? Pełna gala czy niekoniecznie? 43 lata to zgrzybiala staruszka czy spotkam choć kilku "rowiesnikow"? wink
Obserwuj wątek
    • bardoszka Re: Inauguracja studiów podyplomowych 16.10.17, 10:52
      Na tych studiach będzie pewnie mnóstwo młodych ludzi czyli przed trzydziestką. Raczej wątpię, żeby kobiety przyszły w szarych garsonkach i białych bluzkach. Wezmą cię za panią z dziekanatu. smile Rodzina ma rację - więcej luzu! I powodzenia. smile
    • ewa_mama_jasia Re: Inauguracja studiów podyplomowych 16.10.17, 11:36
      Jeśli jest to jakaś gala, to ubrałabym się galowo. Jeśli tylko zajęcia, to normalnie. Ale ja też jestem zgrzybiałą staruszką lat 45 smile
      • kotagus Re: Inauguracja studiów podyplomowych 16.10.17, 11:41
        W pierwszy dzien inauguracja w auli potem w innym budynku juz zajecia. W niedzielę już tylko zajęcia. Dla mnie normalne ciuchy to dżinsy i sweter. Serio aż tak "normalnie" mogę? Całe życie się obywalam w pracy bez dress code'u i trochę jestem w kropce z tą inauguracją wink
        • 1234wxyz Re: Inauguracja studiów podyplomowych 16.10.17, 11:49
          To dżinsy i koszula.
        • 1st.world.problems Re: Inauguracja studiów podyplomowych 16.10.17, 13:29
          dzinsy i marynarka. ze swojej podyplomowki pamietam, ze panstwowy uniwerek ostro przyoszczedzal na ogrzewaniu w weekend i przychodzac w koszuli bym siedziala w plaszczu.
    • marminia Re: Inauguracja studiów podyplomowych 16.10.17, 12:01
      Albo jeansy i marynarka smile Przede wszystkim ubierz się wygodnie, bo to wiele godzin siedzenia w ławkach. Najstarsza studentka na podyplomowych, które prowadziłam do tej pory miała 52 lata, czterdziestolatek jest trochę, trzydziestoparolatek najwięcej, tak więc nie będziesz się prawdopodobnie wyróżniała wiekiem. Powodzenia!
    • loola_kr Re: Inauguracja studiów podyplomowych 16.10.17, 12:09
      u nas rozpoczęcie roku akademickiego na studiach podyplomowych to raczej nie wielka gala ale wśród zaproszonych gości jest rektor, dziekan, profesorowie, jest wykład inauguracyjny znanego u nas profesora, indeksy rozdaje rektor i dziekan, w jeansach trochę nie wypada. Większa gala jest na rozdanie dyplomów, z małą imprezą.
    • basiastel Re: Inauguracja studiów podyplomowych 16.10.17, 17:11
      Robiłam studia podyplomowe w wieku 53 lat. Były ze 2 panie starsze. Nie zakładałabym kostiumu z biała bluzką, ale Ty masz się dobrze czuć, wiec czemu nie?
    • ira_08 Re: Inauguracja studiów podyplomowych 16.10.17, 17:25
      Ja bym w ogóle odpuściła inaugurację.
    • ga-ti Re: Inauguracja studiów podyplomowych 16.10.17, 18:11
      U nas nie było inauguracji, na pierwsze zajęcia przyszła pani opiekun roku, powitała, przedstawiła plan, przypomniała o opłatach i życzyła sukcesów, dalej były normalne zajęcia.
      Kostiumu bym jednak nie zakładała, spodnie i koszula w zupełności wystarczą. A i weź pod uwagę tekst wyżej, że uczelnie oszczędzają na ogrzewaniu wink Marynarka, sweter, jakieś ponczo, czy chusta się mogą przydać wink I herbata w termosie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka