Dodaj do ulubionych

Życzenia dla misjonarzy

24.10.17, 18:44
Dziewczyny pomocy!!!!
Proszę darujcie sobie złośliwe komentarze. Dziecko ma na jutro na religię zrobić laurkę dla misjonarzy (obchodzony jest tydzień misyjny).
Proszę podpowiedzcie jakiś tekst życzeń bo mam pustkę w głowie.
Z góry za pomoc dziękuję, złośliwym tez dziękuję za udział w tym wątku
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 18:47
      To może życzenie dla misjonarzy lekarzy?

Np
      misyjne.pl/71832-2/
    • mid.week Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 18:50
      Misjonarz pewien z Bora Bora,
      jednookiego hodował potwora.
      I potworem onym
      wypędzał demony,
      z żony i córki pastora.

• cosmetic.wipes Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 18:55
        Śliczności 😀
      • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:01
        Bardzo śmieszne. Ale raczej Panu katechecie się nie spodoba a moje dziecko jeszcze za małe na takie teksty.
        Teraz się podłożę ematkom bo ja do kościoła nie chodzę, a moje dzieci wierzące są i nie zamierzam im moich prawd do głowy wkładać tylko pozwolę w przyszłości wybrać.
        A na chwilę obecną potrzebuję pomocy przy laurce na "6"

• cosmetic.wipes Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:10
          vendea0 napisała:

> nie zamierzam im moich prawd do głowy wkładać

Nie wiem czy gorsze jest powyższe, czy poniższesmirk

> potrzebuję pomocy przy laurce na "6"
          • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:19
            Tak, masz rację, zakłamana jestem. Do kościoła nie chodzę, swoje zdanie na ten temat mam. Dzieci ochrzczone , na religię chodzą, w komunii starsze było, młodsze też pójdzie
            Ale o to akurat rodzice chrzestni dbają - wybrani przy dużym naszym wspólnym namyśle - ludzie wspaniali, wierzący
            A że dziecko chciałoby prace na "6" zrobić a matka nie pomoże bo nie jej klimaty to inna sprawa
        • 1matka-polka Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:10
          A dlaczego wierza akurat w katolickiego boga?
    • aniani7 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:03
      Wroccie do Polski, do prawdziwych Polakow.
      • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:04
        A coś konstruktywnego?
        Za co dziecię "szóstkę" zarobi?
        • mid.week Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:07
          może za pracę własną?
          • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:12
            A Twoje jak miały 7 lat to zawsze same wszystkie prace robiły?
            Bo moje to akurat pierwszą stronę samo zrobiło a teraz prosi o pomoc przy drugiej , chce napisać jakieś życzenia, prosi o pomoc a mamuśka niestety w tym temacie ma pustkę w głowie.
            Wolałabym ze starszym zadania z matmy, chemii lub fizyki przerabiać
            • cosmetic.wipes Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:18
              A nie wolalabys , żeby dzieci same ogarnialy swoje prace szkolne?
              • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:25
                Wiesz, w sumie to tak jest, nigdy za nich nie robię, czasem coś podpowiem.
                Religia jest dla mnie trudnym tematem, nie potrafię pomóc , podpowiedzieć, a nie chcę żeby moje dziecko było gorsze od reszty klasy.
                I moim problemem jest to że nie potrafię mu pomóc, bo jutro wszyscy będą mieli piękne laurki a moje nie bo matka nie pomogła
                A matka nie pomogła bo to nie jej klimaty, a dziecku jest przykro.......
            • mid.week Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:26
              Moja pomoc w lekcjach córki polega bardziej na zadawaniu pytań pobudzających myślenie niż podawaniu gotowej odpowiedzi, np.
              - kto to jest misjonarz? czym się zajmują?
              - jakim powinien być człowiekiem?
              - co by go ucieszyło/ co by mu ułatwiło pracę?
              - to czego można mu życzyć?
              • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:46
                I uwierz że z pozostałych przedmiotów tak to zawsze wygląda.
                I nigdy nie pytałam o podpowiedzi z np. polskiego, przyrody itp. ale dzisiaj mi się po prostu cholernie nie chce, a tym bardziej z religii i próbowałam pójść na łatwiznę odpowiadając dziecku że religię rano skończymy jutro rano (ma na popołudnie) i myślałam że uda mi się z tematu wymiksować gotowymi odpowiedziami jakie tu uzyskam
    • 1matka-polka Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 19:38
      Misjonarze tona w garze,
      niech z was zupa smaczna bedzie,
      to moje oredzie.
      • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 20:13
        Nawet nie chce mi się tego komentować. Nie wiem na co liczyłam..... chyba na cud że na ematce znajdę kogoś kto po prostu podpowie co napisać żebym się mogła zrelaksować a nie durnym dziecka zadaniem głowę wieczorem zajmować.
        Dziękuję , pozdrawiam.
        • mallard Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 20:26
          No nie wiem, - niech napisze, że życzy im, aby im dobry Pan Bóg błogosławił i dawał zawsze siłę do pomocy ludziom potrzebującym i do opowiadania Dobrej Nowiny - na przykład.
          • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 20:32
            Dzięki, o to właśnie mi chodziło. Mam za sobą ciężki tydzień, mózg pracuje na zwolnionych obrotach (albo już wcale nie pracuje) i potrzebowałam prostej odpowiedzi na w sumie (chyba) proste pytanie.Jeszcze raz dzięki serdeczne.
            Napisałaś tylko tyle i dla mnie aż tyle. Dziękuję już wiem co dzieciakowi rano podpowiem.
            • mallard Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 20:34
              vendea0 napisała:

> Napisałaś

Błąd! wink
              • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 20:39
                Sory, chyba dzisiaj u mnie zmęczenie materiału , nie kumam smile
                • mallard Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 23:28
                  vendea0 napisała:

> Sory, chyba dzisiaj u mnie zmęczenie materiału , nie kumam smile

"łeś", nie "łaś"
          • afro.ninja Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 21:14
            Siedmiolatek by tego nie wymyślił.
            • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 21:23
              Masz rację, ale katecheta będzie zadowolony że siedmioletnie dziecko przynosi taką laurkę, która pójdzie gdzieś dalej w obieg, A ja serio na chwilę obecną jestem tak padnięta że jestem wdzięczna z całego serca mallard za podpowiedź bo tego właśnie potrzebowałam
        • asia-loi Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 20:27
          vendea0 napisała:

> Nawet nie chce mi się tego komentować. Nie wiem na co liczyłam..... chyba na cud

Może idź po pomoc na Frondę albo Gazetę Polską. A może Radio Maryja lub Telewizja Trwam ma jakieś fora i tam Ci pomogą?
          • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 20:37
            Dzięki asia-loi ale nie jestem w stanie przez coś takiego przebrnąć .
            Mallard fajnie podpowiedziała i na poziomie dziecka 7-letniego według mnie w zupełności wystarczy.
            Dzięki za pomoc bo miałam totalną pustkę w głowie
            • szmytka1 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 22:19
              a czy mallard to nie facet? Dlatego poprawił.
    • inguszetia_2006 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 20:33
      Witam
      Chyba podpuszczasz. Przecież to banalne. Czego siedmiolatek może życzyć? Tak od serca? Fajnych kolegów, przygód etc. Myślisz, że jak im będzie życzył czegoś innego, to oni w to uwierzą?wink
      Pzdr.
      Ing
      • vendea0 Re: Życzenia dla misjonarzy 24.10.17, 20:58
        Skasowało mi całą odpowiedź. Nie ściemniam, nie podpuszczam. Przemawia u mnie totalne zmęczenie materiału. Chciałam dostać prostą, krótką odpowiedź na chyba proste pytanie. Ja osobiście wolę całe zestawy zadań z matmy, chemii, fizyki.
        Staram się żeby dzieci same odrabiały zadania (podpowiadam, naprowadzam, zadaję pytania) , nigdy za nich nie odrabiam.
        Przy religii wysiadam, a wiem ze jutro wszystkie dzieciaki oddadzą pracę tylko nie moje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka