Dodaj do ulubionych

rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga!

07.11.17, 11:20
Osrodek Monitorowania Zachowan Rasistowskich i Ksenofobicznych robi duzo dobrej roboty, udalo im sie "nawrocic" juz sporo osob poprzez publikacje ich wizerunkow razem z rasistowskimi komentarzami ktore te osoby wyprodukowaly.

Czesto bywa tak, ze np szef takiego internetowego rasisty dowiaduje sie o jego dzialalnosci i zaczynaja sie tlumaczenia ze to niemozliwe, ze ktos sie wlamal na konto a oni nic nie swiadomi, biedni tacy, nie wiedzieli nic a nic.

Podobnie ma sie sprawa z pania zamieszkala we Francji, ktora ostatnio doczekala sie wystawy swoich zdjec w Paryzu. Ta sama wrazliwa pani artystka nie krepowala sie wypowiadac w sprawie mniejszosci muzlumanskiej (samej bedac imigrantka we Francji), chcialam powiedziec "niepochlebnie" ale bylo to raczej nawolywanie do ludobojstwa. Pewnie czula sie bezpiecznie bo pisala po polsku tak wiec jej Francuscy znajomi nie byli swiadomi z kim maja do czynienia. Wystarczylo zagrozic poinformowaniem galerii o publicznie gloszonych pogladach pani zeby zaczal sie placz a raczej najpierw szok i niedowierzanie. Przeciez to niemozliwe, jak to ona? Ona nigdy, muslial byc wlam na konto, ot co. Wlam ktory przeszedl niezauwazony, zlosliwy haker wzial i napisal rasistowski komentarz po czym zniknal. tia.

wierzycie w takie tlumaczenia? powinno sie odwolac jej wystawe? czepiaja sie?
ja oczywiscie calym serduszkiem popieram szczytna inicjatywe pomagania naszym rodakom w byciu dumnym ze swojej dzialalnosci w internecie. jak piszesz to nie wstydz sie tego, przeciez to twoje poglady!

link do sprawy:
www.facebook.com/osrodek.monitorowania/posts/640163029492167
Obserwuj wątek
    • semihora Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:26
      Ja też. Jeśli idiota nie wstydzi się być idiotą, to niech potem nie płacze, gdy o jego popisach się dowiaduje większe grono. Bo rasizm to nie jest przypadkowy bączek przy niedzielnym obiadku u mamusi, tylko świadone rzyganie nienawiścią.
      • herca Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:43
        Dokładnie, myśle ze ciagle jeszcze jest u nas za duże przyzwolenie społeczne na takie rzygi, pobłażamy wujkom którzy wypowiadają takie poglądy "bo on już taki jest", itp
        • iwoniaw Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 12:02
          Zatem doskonale, że wychodząc ze swymi "mądrościami" w przestrzeń publiczną dostają informację zwrotną, że poza ich bańką świat cywilizowany wygląda nieco odmiennie. Może coś dotrze w końcu.
    • nathasha Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:31
      Jestem zbudowana blyskawicznym odzewem i wyslaniem zdaje sie kilku listow do galerii. To co napisala ta kobieta nadaje sie do prokuratury.
      • herca Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:36
        babka żyje we Francji od lat ale do wyrażania takich opinii jednak język ojczysty wydał jej się odpowiedniejszy uncertain
        • nathasha Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:45
          Bo prokuratura dziala tez u nich inaczej. Ale zdaje sie ze moze byc tez scigana przez ichniejsza, po zlozeniu doniesienia
          • herca Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 12:49
            mozliwe ze bedzie scigana, zawiadomienie w przygotowaniu. na razie daja jej szanse udowodnic rzekomy "atak hakerski" - ze tez ludziom nie jest wstyd tlumaczyc sie w ten sposob
            • nathasha Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 13:01
              Mysle ze oni uwazaja sie za super sprytnych, plus nie maja pojecia o atakach hakerskich wiec mysla ze kazdy to lyknie smile
    • owmordke Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:37
      I dobrze. Nie rozumiem jak mozna miec takie poglady, do tego glosic je publicznie, do tego jeszcze pod wlasnym imieniem. A do tego babka sama jest imigrantka.
    • mama.nygusa Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:39
      A Osrodek Monitorowania Zachowan Rasistowskich i Ksenofobicznych prowadzi przestepca.
      • herca Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:40
        Co masz na myśli?
        • mama.nygusa Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:43
          natemat.pl/201131,mocne-zarzuty-dla-szefa-osrodka-monitorowania-zachowan-rasistowskich-to-zemsta-prokuratora-mowi-nam-rafal-gawel

A on strzyze owieczki, prowadzi kilka "fundacji" i na kazdej stronie, tylko kasa, kasa, wplacajcie kase.
          • herca Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:46
            Yyy serio czytamy ten sam artykuł? Pan ukradł rower czy panu ukradziono - jest pan zamieszany w kradzież.
        • triss_merigold6 Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:43
          Facet skazany prawomocnym wyrokiem sądu za kradzieże i wyłudzenia m.in. kasy z fundacji. Spokojnie do wygooglowania w necie, jeśli nie wierzysz.
          • owmordke Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:47
            Juz jest prawomocny? Jakis czas temu jeszcze sie odwolywal.
            Swoja droga tez mam watpliwosci co do uczciwosci tego pana. Polityka napisala o nim dobry artykul.
            • mama.nygusa Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:49
              Artykulow jest mnostwo. Chyba prawomocnego nie ma, poki co chce strugac wariata, ale "troche" gubi sie.
              • mama.nygusa Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:49
                W sumie chyba juz jakies prawomocne ma, ciezko sie u niego polapac.
              • herca Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:50
                Jak pan jest nie teges to niech ktoś inny przejmie działalność, bo to co robi ośrodek jest w naszym kraju potrzebne!
                • mama.nygusa Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:52
                  Noo, nie ma to jak przestepca sciaga przestepcow big_grin

Ps.rasizm potepiam.
                  • nathasha Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 12:35
                    Sciga? To go prokuratura w swoje szeregi przyjela? big_grin
          • herca Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:49
            Zrobię risercz jak najbardziej. Artykuł zalinkowany powyżej mówi o tym ze mieli oni na pieńku z prokuratura, jakieś niepochlebne informacje.

A działalność maja na medal, popieram i będę popierać!
            • owmordke Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:58
              Tutaj pisza ze juz nie jest szefem Osrodka i ze wyrok jest nadal nieprawomocny.

pikio.pl/szef-osrodka-monitorowania-zachowan-rasistowskich-unika-wiezienia-jestem-niepoczytalny/
          • nathasha Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:49
            A do walczenia z rasizmem jak sie to ma?
            • mama.nygusa Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:51
              Jak sie ma, "walczenie z razismem" jest dobre do zbierania kasy, widzisz pod kazdym postem nr. do wplaty big_grin
              • nathasha Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:53
                Nie musisz wplacac. Wiec jeszcze raz, jak sie ma ewentualny wyrok pana czy nie w jakiejs sprawie do publicznego pietnowania ludzi za poglady rasistowskie?
                • mama.nygusa Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 11:56
                  Juz pisalam, przestepca sciga przestepcow.
                  • nathasha Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 12:24
                    Po pierwsze, to przestepstwo jest zupelnie z innego zakresu. Bo inaczej to znaczna czesc ludzi niczym sie w zyciu zajmowac nie bedzie mogla. Jak przestepstwo kradziezy wplywa na pietnowanie rasizmu? Tak na marginesie, gdyby sie prokuratura tym zajmowala to by nie trzeba bylo "przestepcy" do tego
                    • lea.letizia Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 12:29
                      >> Bo inaczej to znaczna czesc ludzi niczym sie w zyciu zajmowac nie bedzie mogla
                      Znaczna czesc ludzi jest zlodziejami? Zatrudnilabys kogos takiego, bo ja nie.
                      Retoryka pis, prok. Piotrowicz oskarzal opozycjonistow teraz pracuje nad ustawa o sadach, zajmuje sie zupelnie czyms innym (podobnie jak sedzia Kryze, potem minister smile), robi robra robote i jest dla niektorych prawowierny, a to kasuje wszelkie zle uczynki.
                      Jestem pod wrazeniem logiki smile
                  • nathasha Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 12:27
                    Nasi sa ok ale wasi juz nie big_grin
                    Prokurator z Wrześni wpadła na początku lutego. Jeden z mieszkańców tego miasta dokonał tzw. zatrzymania obywatelskiego. Tuż po tym, jak zauważył dziwnie zachowującego się kierowcę. Okazało się, że zatrzymana przez niego kobieta jest prokuratorem i miała prawie 3 promile w wydychanym powietrzu. To nie pierwsze kłopoty pani prokurator. Ponad dekadę temu media opisywały jej rzekome dziwne związki z osobą z wrzesińskiego półświatka.

Czytaj więcej: www.gloswielkopolski.pl/wiadomosci/wielkopolska/a/wrzesnia-sprawa-nietrzezwej-prokurator-trafila-do-prokuratury-krajowej,11817738/
                    • herca Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 12:36
                      PRZESTEPCY SCIGAJA PRZESTEPCOW! nie popieram dzialalnosci prokuratury!
                  • rosapulchra-0 Re: rasistowski haker grasuje po facebooku, uwaga 07.11.17, 13:28
                    Trochę cieniutko ci wychodzi ta argumentacja.
      • livia.kalina mamo nygusa 07.11.17, 11:57
        >A Osrodek Monitorowania Zachowan Rasistowskich i Ksenofobicznych prowadzi przestepca.
        Ale podoba ci się, że Ośrodek ściga rasistów i ksenofobów za rasistowskie wypowiedzi, nawołujące do przestępstw i nienawiści czy nie? A hejterów prezydenta Polski, za nazywanie go "żydowską szmatą"- podoba się?
        https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23243997_641085776066559_1155331039382921806_n.jpg?oh=a3efa1068eaef6e6c2c44d33a684ba08&oe=5A9FC86C
        https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23167931_640158602825943_3447363138348597426_n.jpg?oh=d0faef9fcef75a0a748e96da4953d756&oe=5A9CFF5F
        https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23031324_639422236232913_6308589506864831735_n.jpg?oh=0505ff19770608561b328ee2fefe63e1&oe=5A712D0F
        • mama.nygusa Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:02
          Nie, nie podoba mi sie.napraWDE UWAZASZ, ZE PRZESTEPCA MA SCIGAC PRZESTEPCOW?I jestem swiecie przekonana, ze nie robi tego z pobudek idologicznych, oj nie.

Facet znalazl soebie niezle zrodelko finansowania-to niejedyna jego strona, a ludzie sie nakrecaja.
          • livia.kalina Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:05
            Jeśli nie siedzi w więzieniu to jakoś na życie musi zarabiać. Dobrze, że zarabia wykonując kawał dobrej roboty (bo rozumiem, że co do tego się zgadzamy). Wołałabyś, żeby "zarabiał na życie" kradnąc?
            • mama.nygusa Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:10
              Chyba lepiej byloby gdyby na zycie jednak zarabial inaczej, sorry, ale takie "sciganie" nie pasuje do tego czlowieka.Niewlasciwy czlowiek i tyle.
              • livia.kalina Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:20
                Może to forma odkupienia za poprzednie grzechy? Bardzo potrzebna robota. Jak widać inni się do tego nie palą. Poza tym, Ośrodek to przecież nie jedna osoba tylko praca wielu osób.
              • owmordke Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:21
                Rafal Gawel juz nie jest szefem Osrodka.
                • herca Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:25
                  ale popatrz ze mama nygusa uparcie nie chce sie wypowiedziec na temat strony, caly czas tylko odsylki do BYLEGO szefa osrodka. moze sie obawia zobaczyc tam swoj wizerunek?

to jak jeden sedzia jest skorumpowany to nalezy obalic instytucje sadownictwa, bo "niewlasciwa osoba"?
                  • mama.nygusa Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:28
                    moze sie obawia zobaczyc tam swoj wizerunek?

I na tym koncze dyskusje.
                    • herca Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:35
                      no bo kto wie co zes sie tak zawziela, szczegolnie ze twoje informacje sa nieaktualne i ow "przestepca" juz nikogo nie sciga, scigaja ludzie ktorym zalezy na tym zeby w naszym spoleczenstwie bylo lepiej.

dalej jestes na nie? moze powinno sie otworzyc rownolegla dzialalnosc prowadzona przez kompletnie nowych ludzi? tak? nie? bo chyba wszyscy sie zgadzamy ze to co robia jest potrzebna, prawda?
              • herca Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:23
                strona nie jest prowadzona przez jednego czlowieka, dzieki dzialalnosci strony zrobiono juz duzo dobrego, to sa niezwiazane ze soba kwestie.

czy mam rozumiec ze wg ciebie strona powinna byc zamknieta i ponownie otworzona przez kogos innego (bez oskarzen), i wtedy bedzie ok?
            • lea.letizia Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:15
              Czyli niewazne ze przestepca, wazne ze "prawowierny".
              Cos jak retoryka pis w kwestii ze lepszy ten "dobry" bo ich dzialacz PRL od tych zlych opozycjonistow z PO.

Bezbłędna jestes smile
              • iwles Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:39
                lea.letizia napisał(a):

> Czyli niewazne ze przestepca, wazne ze "prawowierny".

aha, czyli ty uważasz, że każdy kto ma jakiś wyrok na karku nie powinien nic robić?
                Może i dobrze myślisz.... Kaczyńskiego odsunąć, Kamińskiego osunąć... pewnie jeszcze kilku by się znalazło big_grin
                • lea.letizia Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:43
                  Z ostatnim zdaniem sie akurat zgadzam smile
                  • iwles Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:53

czyli co? piszesz petycję, żeby wywalili prezesa ze stanowiska ?
                    • lea.letizia Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:55
                      A co, jest juz taka przygotowana?
                      • iwles Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:57

nie, Ty wykaż się inicjatywą.
                        • lea.letizia Re: mamo nygusa 07.11.17, 13:00
                          Haha, zabrzmialo jak polecenie
                          • iwles Re: mamo nygusa 07.11.17, 13:20

krytykujesz innych - to wykaż się, co ty umiesz zrobić dobrego.
                            • lea.letizia Re: mamo nygusa 07.11.17, 13:22
                              Robie wiele dobrych rzeczy, z pewnoscia wiecej od Ciebie, jestem tego pewna
                  • nathasha Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:55
                    A ilu prawnikow trzeba byloby usunac big_grin
          • rosapulchra-0 Re: mamo nygusa 07.11.17, 13:33
            mama.nygusa napisał(a):

> Nie, nie podoba mi sie.napraWDE UWAZASZ, ZE PRZESTEPCA MA SCIGAC PRZESTEPCOW?I
            > jestem swiecie przekonana, ze nie robi tego z pobudek idologicznych, oj nie.
            >
            > Facet znalazl soebie niezle zrodelko finansowania-to niejedyna jego strona, a
            > ludzie sie nakrecaja.
            >

Poczytaj sobie post nathashy o pani prokurator. Masz coś do powiedzenia na ten temat?
    • nathasha Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:28
      Biedna leo, tez masz na swoim koncie fejsbukowym takie rasistowskie wyskoki? No przeciez chyba nie wstydzisz sie glosic swoich pogladow pod nazwiskiem big_grin
      • lea.letizia Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:35
        To co mam na fb to moja sprawa, moja tania psychofankosmile, nie wstydze sie glosic ŻADNYCH moich pogladow pod nazwiskiem. A co, zagrozisz mi wyslaniem screenow do szefa?smile
        A rasizm stalo sie troche slowem-wytrychem, sa tacy ktorzy krzycza o tym wszedzie, ostatnio o rasizm oskarzano malzenstwo z Warszawy wynajmujace mieszkanie Wietnamczykom, Wietnamczycy placic przestali ok. 1,5 roku temu, wlasciciele domagaja sie pieniedzy i opuszczenia ich lokalu, wiec tez oskarzono ich o rasizm bo biednych Wietnamczykow drecza smile
        • nathasha Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:38
          To jeszcze raz, polecam ci tego meza "prawnika" na wyjasnienie prawne czym jest rasizm. Bo jesli glosisz to co tu wypisujesz to biedaczko nie jest to zadne slowo wytrych. Dumna z bycia rasistka, byl juz taki okres w Europie, bliski ci zapewne, troche sie go teraz wstydzimy.
          • lea.letizia Re: mamo nygusa 07.11.17, 12:52
            Misku, jesli mnie zainteresuje definicja tego slowa to sprawdze w necie, z mezem mam ciekawsze tematy niz Twoje problemy, ale skad ktos taki jak Ty mialby wiedziec czym jest zwiazek smile.
            Alez to jest slowo wytrych, kilka lat temu na dawnym stadionie policjant zastrzelil nigeryjskiego handlarza, tez oskarzano go o rasizm, jakby pomijajac ze policjant byl otoczony przez agresywny tlum, pan handlarz usilowal odebrac mu bron. Potem kolo uczelni spotkalam dziewczyny, ktore zapraszaly mnie na spotkanie zapoznawcze z kultira nigeryjska, bo "oni tak maja ze sie dra i machaja rekami podczas zwyklej rozmowy i to wcale nie jest agresja", jak im powiedzialam zeby lepiej uczyly nigeryjskich (mieszkajacych w PL) przyjaciol polskiej kultury i wzorca zachowan to tez mnie nazwaly rasistka. Dodam do tego podobne epitety cimnoskorych panow, z ktorymi nie mialam ochoty zawierac blizszej znajomosci smile
            Takze te epitety raczej na mnie wrazenia nie zrobia
            • nathasha Re: mamo nygusa 07.11.17, 13:00
              A jakiego wzorca do zachowan mamy uczyc? Twojego, pani z fejsbuka czy polskiego kierowcy ktory zabil 8 osob bo wsiadl pod wplywem alkoholu do ciezarowki? Moze sie do ciemnych panow przyzwyczajaj, wnuczke bedzie ci latwiej pielegnowac
              • lea.letizia Re: mamo nygusa 07.11.17, 13:14
                Czy Ty nie znasz normalnych ludzi?
                Nie sadzisz ze zachowania, wzorce kulturowe w Afryce i Europie nieco sie roznia? Moze na poczatek warto poinformowac, ze w naszej kulturze podniesiony glos i wymachiwanie rekami w rozmowie oznacza agresje, takze tego ze mamy nieco wieksza niz oni przestrzen osobista. Moze tez tego, ze kobieta ma prawo nie chciec z nim rozmawiac czy sie umawiac i bynajmniej nie trzeba jest z tego powodu wyzywac od rasistek.
                Moje wnuki beda pielegnowane przez moje dzieci, swoich rodzicow, nie przeze mnie. Mam tez nadzieje, ze moje dzieci w doborze partnerow wykaza sie gustem
                • nathasha Re: mamo nygusa 07.11.17, 13:23
                  Ojej, naprawde niemachanie rekoma nie jest w naszej kulturze? Musze zapamietac.
                  Milo ze przyznalas ze nie spelniasz naszych norm kulturowych, rzeczywiscie, miejmy nadzieje ze potomstwo bedzie je spelnialo.
                  • lea.letizia [...] 07.11.17, 13:28
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • rosapulchra-0 Nathasha, off-top! 07.11.17, 13:45

Możesz do mnie się odezwać na maila? rosapulchra-0@gazeta.pl
                Będę wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka