Dodaj do ulubionych

Swieta w hotelu

11.11.17, 18:32
to ja sie wylamie...

Ja uwielbiam i bardzo mi to pasuje.

Lubie:

- wszytsko mam podstawione pod nos, nie spiesze sie, nie stresuje niczym
- nie ma tej ganianiny, nie ma podawania, zmywania, roboty po pachy
- moge wyskoczyc na basen, spa, silownie.
- spacer, zwiedzanie
- ludzi mi nie przeszkadzaja, mozna miec fajna atmosfere nawet w hotelu

Bylam wielokrotnie na takich swiatecznych wyjazdach ibardzo zaluje, ze w tym roku nie uda mi sie wyskoczyc bo mam dyzur w pracy sad
Obserwuj wątek
    • mamma_2012 Re: Swieta w hotelu 11.11.17, 18:33
      Dla mnie to ideał, zwłaszcza pod palmą. Niestety jestem wyjątkiem w rodzinie.
      • arwena_11 Re: Swieta w hotelu 11.11.17, 19:48
        Dla mnie święta w hotelu są nie do przyjęcia. A już zwłaszcza pod palmami. Byłam raz i nigdy więcej.
        • bergamotka77 Re: Swieta w hotelu 11.11.17, 20:14
          Uwazam tak samo. Święta sa magiczne u nas i lubię fakt, ze zachowujemy pewne tradycje - u mnie w rodzinie to bardzo fajny czas, kocham klimat rodzinnego domu i przygotowań przedświątecznych nie mówiąc o smaku potraw mojej mamy smile U nas jest wesolo - żarty, śmiech, luz i brak spinki. Tylko raz spędziłam BN poza domem rodzinnym, gdy byłam w USA i to o raz za dużo. Akurat polska wigilia jest nie do podrobienia za granicą i bardzo lubię ten polski zwyczaj, to dla nas najważniejszy dzień w roku smile
          • panterarei Re: Swieta w hotelu 14.11.17, 07:07
            Pogadamy, jak to nie mama będzie przygotowywac te święta, tylko Ty. Od a do z. Bo przyjdzie czas, kiedy si trzeba będzie samemu za to wziąć i rodziców zaprosić
    • chocolate-cakes Re: Swieta w hotelu 11.11.17, 18:39
      Jeszcze trzy lata temu myślałam, że też tak chcę smile
      W ten weekend jestem w fajnym hotelu z super jedzeniem, świetnymi warunkami, bliskością morza i tylko z mężem smile
      Zwykle w czasie świąt w tych samych hotelach jest potwornie drogo sad
      Na pewno może być fajnie, pewnie. Ale gdy twoje całe przygotowanie do wigili to dwie godziny, nie ma szaleństwa, kilkunastu gości, stosu naczyń do mycia itp tylko 3 gości, z których każdy coś przyniesie, jesteś u siebie, masz ciepło, kominek, luz i uśmiechy to też jest fajnie smile
    • kkalipso Re: Swieta w hotelu 11.11.17, 19:41
      Ja nie wiem jak może nie pasować. Nie znam nic lepszego o ile spełnia twoje warunki to idealne rozwiązanie.
    • disco-ball Re: Swieta w hotelu 11.11.17, 20:35
      Uwielbiam. Tylko my+ dzieci. Rodzina zostaje obdarowana wczesniej, a my luz blues: żadnego sprzatania, gotowania, biegania. Prezenty zabieram ze sobą.
      W domu tez lubię, tyle, ze to wszystko krotko trwa, a wyjazdowo robimy dłuższe wakacje.
    • al_sahra Re: Swieta w hotelu 11.11.17, 20:35
      Pobyt w hotelu, zwłaszcza w egzotycznej lokalizacji, w czasie świąt - świetna rzecz. Unika się całego zamieszania, zakupów, niepotrzebnych prezentów. Uwielbiam. Ale to nie są "święta", nawet jeśli hotel ma najpiękniejszą choinkę i odpowiednie menu w restauracji z gwiazdką Michelina.
      • bi_scotti Re: Swieta w hotelu 11.11.17, 21:08
        Niestety miliony ludzi z roznych stron swiata tez uwazaja Christmas za super czas na wyjazd do roznych hoteli, w rozne miejsca typu "pod palme" lub "na stok" - dlatego bylo w tym czasie drogo, jest drozej a bedzie pewnie coraz drozej. Wyglada na to, ze tradycjonalistow ubywa. W sumie trudno sie dziwic. Tradycje juz dawno stracily uzasadnienie klimatyczne, ekonomiczne czy logistyczne, staja sie tylko memlaniem wspomnien, dla wielu magia sprowadza sie do nostalgii za ich wlasnym dziecinstwem i ogladaniem po raz kolejny "Sound of Music" czy innego Christmas staple na coraz wiekszym acz cienszym ekranie TV uncertain Osobiscie wolalabym zeby wiecej ludzi chcialo siedziec po domach, spiewac Christmas carols/koledy z sasiadami a nie podrozowac po swiecie korzystajac z wolnego w pracy. Wtedy moze tym z nas, ktorzy podrozowac lubia byloby latwiej znalezc jakies sensowne deals big_grin Ale nie mam zludzen - szala sie juz na pewno przechylila na strone wyjezdzajacych, hotelujacych, relaksujacych sie nietradycyjnie wink Trzeba sie przyzwyczaic ... glownie do rosnacych cen wink Cheers.
    • lodomeria Re: Swieta w hotelu 11.11.17, 21:57
      adriana.la.cerva napisał(a):

>
      >
      > -
      > - nie ma tej ganianiny, nie ma podawania, zmywania, roboty po pachy

To znaczy Ty nie masz, ktoś to jednak musi zrobić.
      • adriana.la.cerva Re: Swieta w hotelu 12.11.17, 14:49
        ktos kto dostaje za to wynagrodzenie
    • nenia1 Re: Swieta w hotelu 12.11.17, 15:22
      Dla mnie pomyłka, co prawda lubię podróżować, ale podróżować w zasadzie mogę przez cały rok i na szczęście na ogół nie wtedy gdy większość, a święta są raz w roku, w grudniu, nie da się zrobić tego w lutym czy w sierpniu, jak sądzę. Poza tym niespecjalnie lubię hotele, no chyba, że małe, klimatyczne, w nietypowych miejscach albo prowadzone rodzinne, takie, w których nie jest się kolejnym bezosobowym klientem przemykającym przez hol do windy.

Ja się świętami nie stresuję, może dlatego, że podchodzę do nich na dużym luzie, zresztą ogólnie nie lubię się spinać i nie mam potrzeby mieć wszystko na idealnie. No i od lat mamy taki sympatyczny podział obowiązków, że nikt się nie przewraca ze zmęczenia i każdy wie co do niego należy. Jeden robi uszka, inny barszcz, inny rybę, kolejny piecze ciasta - co kto lubi i w czym jest dobry. W dodatku z latami przybywa nam ludzi do wspólnej wigilii i to jest super, w tym roku znowu będzie jedna osoba więcej smile a dla mnie mnie wspólne dobre jedzenie, popijanie grzanego wina, rozmowy i spotkania w towarzystwie przy dużym stole, to coś co kocham i z czego nie zrezygnuję na rzecz najbardziej nawet wypasionego hotelu, które zresztą i tak mnie nie pociąga. Kocham też świąteczne zdobienie domu, te wszystkie świąteczne ozdoby to niestety mój nałóg, znowu zamówiłam wczoraj kolejne nowe bombki, no ale jak się można temu oprzeć wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/gb/zf/jkrc/yVBnuIxSpENM2tmeTA.jpghttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/gb/zf/jkrc/jU6Fooaw9ZyJEfArWA.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/gb/zf/jkrc/agiCU9Bi0QSWZSzBTA.jpg

• arwena_11 Re: Swieta w hotelu 13.11.17, 22:23
        Nenia skąd te bombki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka