ladyinred84 07.12.17, 09:24 Prosze polecccie mi jakis skuteczny syrop dla osoby dorosłej, bo niedługo sie wykonczę. Szczególnie w nocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mebloscianka_dziadka_franka Re: suchy kaszel 07.12.17, 11:03 Kup sobie coś z kodeiną. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: suchy kaszel 07.12.17, 11:03 W programie BBC4 Horizon robili testy syropow i innych metod. Wyszlo ze miod z cytryna dziala lepiej niz syropy na drazniacy suchy kaszel. Mokry- wyksztusne syropy jednak lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: suchy kaszel 07.12.17, 11:25 Raczej nie lepiej, raczej "as effective as...". I działa w zasadzie głównie poprzez mechanizm łagodzenia podrażnienia śluzówki gardła i stymulowanie wyrzutu śliny (nawilżenie). Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: suchy kaszel 08.12.17, 00:33 No bylo ze lepsze. No co mam zrobic memphis ale facetowi podrazniali gardlo i testowali i jeszcze na biezni musial sie pomeczyc Zreszta tam bylo iles tam syropow z rozna zawartoscia Odpowiedz Link Zgłoś
olikol Re: suchy kaszel 07.12.17, 11:08 chyba ten sam miałam, generalnie autorko nie syrop wykrztuśny ale HAMUJĄCY ODRUCH KASZLU. Zapytaj w aptece ale wydaje mi się że też Levopront miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: suchy kaszel 07.12.17, 11:26 Polecam Acodin, toto działa nie na chorobę a na układ nerwowy i hamuje odruch kaszlu. Bardzo skuteczny, po 1 tabletce działa. No może 2. Oczywiście musisz mieć taki wykańczający suchy kaszel, a nie mokry gdzie coś powinno się wydzielać. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: suchy kaszel 07.12.17, 12:25 To chyba osobnicze, bo na mnie acodin w ogóle nie działa, a thiocodin znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: suchy kaszel 07.12.17, 16:59 Supremin, kodeina, metadon, morfina... Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: suchy kaszel 08.12.17, 07:05 A sprawdz czy aby nie alergia. Mnie zadne acodiny itp nie pomagaly, dopoki nie wywalilam poduszki z pierza. Odpowiedz Link Zgłoś