Dodaj do ulubionych

lampa antydepresyjna

09.12.17, 12:06
czy któraś ematka testowała na zimowe pogorszenie nastroju? jest tego sporo na allegro, ceny 300-500zł, mogłabym tyle wydać gdybym miała choć ułamek gwarancji że to coś pomaga i że nie jest to chiński badziew.w necie pełno opinii-spamów. ta wieczna szarówa/ciemność mnie dobija, dziś na parę minut wyszło słońce i od razu lepiej się poczułam.
Obserwuj wątek
    • leokadia35 Re: lampa antydepresyjna 09.12.17, 14:13
      Chodzi ci o lampę na podczerwień?
    • berdebul Re: lampa antydepresyjna 09.12.17, 14:27
      Mam, polecam. Dużo lepiej funkcjonuję, od kiedy sie naświetlam przy porannej kawie.
      • catroux Re: lampa antydepresyjna 09.12.17, 17:35
        A możesz napisać, którą masz?
        • lady-z-gaga Re: lampa antydepresyjna 09.12.17, 21:15
          Ja nie mam, ale myslę,że im droższa, tym lepsza. Jak włączysz sobie to ustrojstwo i pomyslisz "oto świeci na mnie lampa za 500 zl i działa antydepresyjnie" to ogarnie Cię poczucie szczęscia i dumy wprost proporcjonalne do ceny smile
        • berdebul Re: lampa antydepresyjna 09.12.17, 21:25
          Z tchibo.
          • 1st.world.problems Re: lampa antydepresyjna 09.12.17, 21:29
            Pracujesz zdalnie czy zaniosłas sobie do biura? A może kawkę sączysz przez 1 h 30?

Naukowo udowodnione, że lepiej ruszać się na swiezym powietrzu, jeżeli nie ma się możliwości ustawić ustrojstwa podczas pracy na biurku.
            • berdebul Re: lampa antydepresyjna 10.12.17, 03:10
              Wszystkie opcje, lampa jest wielkosci tabletu, a ja nie pracuję w korporacyjnym boksie.
              • tmk123 Re: lampa antydepresyjna 10.12.17, 10:11
                Z doświadczenia potwierdzam, że na mnie takie zjawisko działa. Najlepiej jak jest to od razu po obudzeniu jakieś 15-25 minut.
                Swiatło powinno być możliwie najbliższe światła słonecznego i bardzo mocne. To nie działa tak, że kupisz słabszą lampe i posiedzisz dłużej. W przeciwnym razie antydeperesyjnie działał by monitor- bo też świeci i czasem sporo godzin siedzimy.
                Na temat lamp się nie wypowiem bo ja stosuję... akwarium i włączam całe oświetlenie w pomieszczeniu. światło z akwarium ma pełne słoneczne widmo, a reszta oświetlenia dojaśnia otoczenie.

Lampę antydepresyjną widziałam u koleżanki, nie wmiwm z jakiej półki cenowej była, ale moc słaba trzeba było umiescić nos 15 cm przy lampie no i jakos 1 biała świetlówka nie daje widma słońca.

Dawno temu stosowałam dośc skutecznie zwyklą żarówke 150 W w lampce. Zwykle żarówki mają bardziej ciągłe widmo, chociaż trochę inną barwę światła. Zamykałam oczy i wyobrażałam sobie ,że jest środek lata ,plaża itp. Też działałao

• kasiameli Re: lampa antydepresyjna 20.12.17, 10:26
                  Fajny pomysł z tym doświetlaniem się dzięki AKWARIUM smile
                  Mam i też codziennie siedzę przy nim, ale ja tak się odstresowuję. Rano bym się tak nie pobudzała do życia, bo rybki też muszą mieć jakiś komfort i zacząć dzień "wschodem słońca", a nie od razu "słońcem w Zenicie" smile
                  Co do lampy to potwiedzam - nawet kiedyś byłam na takim spotkaniu-prelekcji w Warszawie i prowadzący właśnie stwierdzi, że powinno być od samego rana "10.000 lumenów na twarz". Czyli mocne światło pobudza nasz organizam. Zwłaszcza jest to przydatne seniorom, ale teraz każdy rano zaspany i bez życia to też może poużywać.
                  Sama nie próbowałam, ale po sobie wiem, że gdy rano włączę dużo światła od razu spać się nie chce i wstaje się lepiej. Coś w tym świetle jest!
    • milamala Re: lampa antydepresyjna 10.12.17, 02:34
      To zalezy czy taka lampa na ciebie zadziala. Czy masz zimowa depresje czy to co innego. Chodzi o twoja indywidualna reakcje na dzialanie tej lampy. Najlepiej pozyczyc gdzies(???) i przekonac sie czy zaklika miedzy wami (toba i lampa) a potem inwestowac. Na cenach sie nie znam ale pewnie uzaleznione sa od mocy. Im mocniejsza lampa tym krocej mozesz przy niej siedziec z podobnym efektem. Ale jak na czasie ci nie zalezy to moze byc tansza z mniejsza moca, bedziesz dluzej siedziec, ale efekt bedie podobny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka