bazia8 20.12.17, 18:48 Czy macie i używacie w domu tego sprzętu? Lubię mieć zadbane dłonie, a nie mam czasu i chęci na bieganie do kosmetyczki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: frezarka do skórek 20.12.17, 20:08 Używam - a raczej jest używana na moich dłoniach. Świetnie się sprawdza, o wiele lepiej, niż tylko wycinanie skórek, które tak bardzo nie narastają odkąd są ścierane. Używałabym nawet, gdybym musiał to robić sama Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: frezarka do skórek 20.12.17, 21:05 Zona, a jaką masz? Bo pragnę sobie kupić, a się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: frezarka do skórek 20.12.17, 21:56 Nie wiem, zapytam Martynę i dam Ci znać. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Milka 20.12.17, 22:08 Mówi, żebyś się rozejrzała za frezarką jd700 i że bardzo ważne są frezy. Cytuję: "Do ściągania hybrydy stożek ceramiczny z czerwonym dołem Do skórek węglikowe/diamentowe stożek żółty i jakaś maleńka kuleczka Może się też przydać taki jakby... Prawie prosty, jak koniec włóczni, ale póki co go nie mam, więc nie wiem jak się nazywa xD Ale on może być ceramiczny lub węglikowy, bo służy do podnoszenia skórek tylko No ale takie podstawowe do samych skórek to właśnie żółty stożek i malutka kuleczka". Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: frezarka do skórek 20.12.17, 20:19 Zaintrygowałaś mnie. Frezarka kojarzy mi się z czym innym, bynajmniej nie urodą Napiszesz jak działa? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: frezarka do skórek 20.12.17, 20:26 Frez do skórek - Cuticle Clean - SPN Nails Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: frezarka do skórek 20.12.17, 20:58 No ale to się nie da chyba samej sobie zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: frezarka do skórek 20.12.17, 21:25 No bo jakoś ten pacel przytrzymać trzeba. Tak mi się zdaje. Naiwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: frezarka do skórek 20.12.17, 21:52 Moja córka robi sobie sama i ma bardzo ładne paznokcie/palce, w sensie, że zadbane i estetyczne. Codziennie: Świątecznie: Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: frezarka do skórek 20.12.17, 21:27 Ja sobie kupiłam w Tchibo i próbowałam robić sama, ale to wymaga umiejętności, których nie posiadam. Owszem, ładnie usuwala skórki, ale jednocześnie uszkadzałam sobie płytkę paznokcia i miałam takie białe plamy. Tak więc frezarki używam tylko w salonie manicure, a w domu tradycyjnie drewniany patyczek+ cążki. Odpowiedz Link Zgłoś