Dodaj do ulubionych

Wpadka na pigułkach

22.12.17, 05:48
Znacie ze swojego otoczenia przypadki, gdy pomimo brania tabletek anty zdarzyła sie wpadka?

Czy przyczyną zawsze byl ewidentny bład w przyjmowaniu (zapominanie), czy znacie sytuacje, gdzie niby wszystko powinno być ok, ale jednak coś poszł9 nie tak?
Obserwuj wątek
    • szeptucha.z.malucha Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 05:55
      Tak. Ale dziewczyna miała w cyklu, w którym zaszła grypę żołądkową. Mimo tego, że włączyła gumy od momentu choroby. Jest to więc przypadek z ulotki.
      • memphis90 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 08:12
        Pigułka, gumki od pierwszego rzygu i zaciążyla? Sorry, ale jakoś nie wierzę, chyba, że obydwoje z partnerem nie umieli używać ani pigułki, ani tych gumek...
        • kasiamat00 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:13
          Ja wierze, jesli ta grypa zoladkowa zdarzyla sie na samym poczatku nowego opakowania po siedmiodniowej przerwie. To chyba nawet w ulotkach jest: przerwa powyzej poltora dnia w pierwszym tygodniu + byly stosunki w ciagu ostatnich kilku dni (7?) -> skontaktuj sie z lekarzem.
      • kotagus Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 10:45
        Grypa żołądkowa i chęć na seks - normalnie niemożliwewink
        • szeptucha.z.malucha Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 10:51
          No, wiecie, nie było mnie tam ale załóżmy, że seks był rano, pigułka miała być wieczorem, plemniki przetrwały (mogą przecież kilka dni) ale wyrzyg kolejnej pigułki ruszył owulację. Po dwóch dniach panna była zdrowa i chętna, owu się pojawiła, mimo kolejnych porcji hormonów a plemniki z poprzedniego razu jeszcze żyły i poszło. A może piguły mają 100% Pearla, że to niemożliwe?
          • herca Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 18:34
            no ale to nie jest przypadek z ulotki tylko problem z przyjeciem pigulki na czas po tygodniowej przerwie.
    • milva24 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 06:30
      Nie znam.
    • bazia8 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 07:01
      Jedyny przypadek jaki znam, to zajście w ciążę w czasie brania minipigułki, przy towarzyszącej infekcji dróg moczowych.

No, ale przy minipigułce wystarczy spóźnić się z tabletką o 3 godziny i działanie jest już słabsze.
    • domowapani Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 07:19
      Tak, 3.
      W tym jeden osobisty. Dwa pierwsze podobno przy infekcji i w połączeniu z antybiotykami, mój osobisty - to był pierwszy cykl na tabletkach i jakoś nie mogłam do końca się przyzwyczaić do brania o stałej porze, ostrzegalam uczciwie męża, ale on nie słuchał i tak oto zaszłam "na tabsach".
      • bardoszka Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 08:30
        Przecież we wszystkich ulotkach jest info, że w pierwszym cyklu nie ma pełnej skuteczności i trzeba się dodatkowo zabezpieczać.
        • 1matka-polka Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 09:07
          Czyli debilizm stosujacej.
          • domowapani Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 09:19
            Raczej wewnętrzny instynkt...
        • anka_z_lasu Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 09:17
          Pierwsze słyszę. Najwyżej wtedy, kiedy nie bierzesz od pierwszego dnia miesiączki i to 7 dni a nie cały cykl zazwyczaj...
        • djhenne Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:16
          W żadnej mojej ulotce nie było takiego info.
          • dziennik-niecodziennik Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:29
            Na pewno byly. Przy schemacie zażywania.
            • djhenne Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 16:05
              Mam na myśli przypadek, gdy pierwszą tabletkę zaczyna się w pierwszym dniu cyklu. Wtedy nie trzeba żadnej dodatkowej ochrony.
      • lati7 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 08:35
        domowapani napisała:

> ostrzegalam uczciwie męża, ale on nie słuchał

Wybacz, ale oplułam monitor .. ;D
        • domowapani Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 09:21
          No się śmiej, a ja od kumpeli uslyszalam: "udało Ci się go wrobic?!" więc wolę podkreślać, że wiedział o ryzyku wink
    • memphis90 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 08:14
      Osobiście nie znam żadnej. Jedną znam, która zaciążyla niejako przez pigułkę "po", ale sama stwierdziła, że stosowanie metody naturalnej w kolejnym cyklu po zażyciu tej pigułki po to był idiotyczny pomysł...
    • tanebo2.0 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 08:17
      Jak można taką zasmarkaną pannę brać?
      • kk345 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:47
        Ale, ze w grypie żołądkowej się smarka? big_grin
        • memphis90 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 18:59
          No, "katar jelit" to się kiedyś zwało...
    • 1matka-polka Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 08:24
      Osobiscie nie znam. A wszystkie opowiesci z netu traktuje jako przykrywke dla wymuszonej ciazy albo debilizm stosujacej. Sorry.
      • semihora Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:47
        Wzrusza mnie twoje przekonanie, że posiadasz wiedzę o sposobach poczęcia potomstwa u wszystkich znanych ci kobiet i dlatego tak bez cienia refleksji twierdzisz, że nie znasz (podczas gdy raczej po prostu nie wiesz) i oceniasz te wpadki z wyjątkowym chamstwem.
        • 1matka-polka Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:51
          Och, przepraszam, jesli bylam zbyt dosadnauncertain jednakowoz ppdtrzymuje swoja ocene.
    • lauren6 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 08:40
      Tak, znałam panią, która zaszła, bo zapomniała wziąć 3-4 pigułki pod rząd.
      • bardoszka Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 08:45
        Tego to już nie można nazwać wpadką na pigułkach. smile
        • 1unia4 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 08:50
          Jak wszystkich tu wymienionych
    • kozica111 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 09:04
      Jestem pełna podziwu dla koleżanki która poszalała podczas grypy żołądkowej.
      • domowapani Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 09:23
        😂 może właśnie wtedy czuła się taka lekka i chuda...
        Albo nie miala siły odmówić....
        😂
        • 1matka-polka Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 09:29
          OMG
          • domowapani Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 09:39
            😂 trzeba oswajac koszmary 😂
      • magata.d Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 09:24
        No nie, grypa żołądkowa, inne choroby, przeziębienia, anginy, antybiotyki a one w ciąże zachodzą winkwinkwink Mają chęci na takie rzeczywink Mi by się nie chciało.
      • szeptucha.z.malucha Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:00
        E, tak, znam taką, która kilka dni po porodzie naturalnym miała ochotę na seks i ledwo, jak mówi, kilkanaście dni wytrzymała😉
        • 1matka-polka Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:17
          Znam przypadki bezbolesnych porodow, nie znam przypadkow bezbolesnej grypy zoladkowej.
          • szeptucha.z.malucha Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:22
            Ale jak skończyło się na jednym- dwóch wymiotach i lekkim osłabieniu dwudniowym? Też wirusa można przejść lekko.
            • sacea Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 12:46
              to zaraziła partnera...
              • szeptucha.z.malucha Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 13:02
                Możliwe.
    • dziennik-niecodziennik Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 09:27
      Nie znam. Wszystkie wpadki wynikaly z podejscia w stylu 'wyjechalam na weekend, nie wzielam pigul ze soba, ale przeciez co sie moze stac".
      • leokadia35 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 10:44
        Nie znam takiego przypadku. Jedna znajoma tak twierdzi , ale zaszła w ciążę z miastowym casanova do tego damskim bokserem ( dość kasiasty) którego wszyscy jej odradzali , jak się dziecko urodziło zaraz się rozstali . No i co miała mówić ? Byłam taka głupia? Lepiej twierdzić że zabezpieczyli się tabletkami i nie podziałało
    • fomica Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:17
      Znam przypadek, w którym dziewczyna zaszła w pierwszym cyklu po zmianie pigułki na inne. Nie wiem czy to był jej błąd, coś źle wyliczyła, czy coś nie zatrybiło z nowymi pigułami.
      • dziennik-niecodziennik Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:31
        Zalezy na jakie zmieniala. Jak na takie z mniejsza iloscia hormonow, to istotnie, pierwszy cykl mogl byc za slabo 'trzymany'.
    • julita165 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:17
      Nie.
    • turzyca Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 11:40
      Znam, co zabawniejsze to byla druga wpadka antykoncepcyjna, pierwsza byla przy globulce. Po pierwszej ciazy stwierdzila, ze zamienia globulke na cos pewniejszego. No fakt, ze druga ciaza byla po kilku latach, ale owszem jest tym przypadkiem, potwierdzajacym, ze indeks Pearla nie siega 100%. Po drugim dziecku uznala, ze przy jej szczesciu nie ma co ryzykowac i sie podwiazala.
      • minor.revisions Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 18:41
        > Po drugim dziecku uznala, ze przy jej szczesciu nie ma co ryzykowac i sie podwiazala.

to też nie daje 100% pewności suspicious
    • isa_bella1 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 12:19
      Znam. Dziewczyna ze studiów. Brala tabsy i antybiotyk i zaszła. Potem doczytala w ulotce ze powinna uwazac.
    • anagat1 Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 18:04
      Oczywiscie , ze znamy.. Mam kolezanke- de facto ginekolog, ktora zaszla w trzy przypadkowe ciaze- pierwsza na tabletkach/ druga ze spirala Mirena (usuwana w 12 tygodniu ciazy) i trzecie dziecko znowu na tabletkach. Stosowanie poprawne. Miala pecha i widac jest zajebiscie plodna. Wskazniki Pearla dotycza prawidlowego stosowania srodka anty- W przypadku tabletek usrednia sie- 1 kobieta na 100 prawidlowo stosujacych tabletki zajdzie w ciaze.
    • aankaa Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 18:17
      tak - moja wpadka okazała się ciążą bliźniaczą big_grin
      • princesswhitewolf Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 18:54
        jak fajnie!
        • aankaa Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 19:50
          też się cieszę
          w życiu nie zdecydowałabym się na drugie dziecko
    • cauliflowerpl Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 18:27
      Znam, dziewczyna brala jednoczesnie tabletki z dziurawcem.
    • jusytka Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 18:42
      Tak, znam kilka takich przypadków Co ciekawe nie zawsze jest to wynik pominięcie tabletki Czasami niczym nie można tego wyjaśnić
    • princesswhitewolf Re: Wpadka na pigułkach 22.12.17, 18:53
      podobno skutecznosc to 99.7% czyli co 3 tysieczna kobieta zajdzie w ciaze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka