Dodaj do ulubionych

Odprawa on-line Ryanair

28.12.17, 09:41
Z tego co wyczytałam mogę się odprawić on-line dopiero na tydzień przed odlotem, w domu robię to bez problemu i drukuję bilety. No ale skoro mam tylko tydzień, nie mogę się odprawić i kupić biletów na lot powrotny. Co więc robicie w takiej sytuacji? Wiem że można odprawić się na lotnisku, ale wiąże się to z dodatkowymi kosztami. Czy mogę odprawić się przez internet i bilet pokazać na smartfonie?
Obserwuj wątek
    • same-old_mona Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 09:44
      Możesz ściągnąć aplikację na telefon i tam się doprawić. Bilet masz w aplikacji i taki skanujesz/pokazujesz obsłudze
    • agnieszka_kak Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 09:51
      Tak, teraz juz mozna pokazac karte na telefonie.
      • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:02
        Mam aplikację Pytalam tez z tego powodu, ze w Intercity na przyklad wymagali określonej wielkości ekranu, a standardowy smartfon jej nie spełniał. Skoro można to jest to bardzo wygodne Przechodząc przez bramkę wyświetlam na ekranie telefonu kod na bilecie i skanuję. Kupowałam bilety nie tylko dla mojej rodziny ale też znajomych, czyli będę musiała kolejno wyszukać te kody i wszystkich przy bramce wpuścić? A może wystarczy ze wcześniej prześlę każdemu jego bilet z kodem w pdf?
        • same-old_mona Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:08
          Niech se każdy sciągnie aplikację, wbije nr rezerwacji i każdy będzie mieć swój bilet w swoimi telefonie. Ot i po problemiewink
          • thaures Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:16
            Nie zawsze pójdzie tak ok. Rok temu odprawiliśmy się przez telefon- w sumie 4 osoby, lot z przesiadką Okazało się ,że nie mogą odczytać lodu z telefonu kolegi. Zamieszanie, trzeba było szybko przerzucać bilet na inny telefon i potem podawać go innej osobie.
            • same-old_mona Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:21
              Czasem kodu z papierowej wersji też nie idzie wbić. Ot pech i tyle.
              • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:25
                Najważniejsze ze można w razie czego poradzić sobie tak, jak wy to zrobiliście 😊
          • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:26
            Zaraz zrobię taką akcję z telefonami w rodzinie Dzięki 😊
    • fifka02 Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:12
      Recepcje hoteli sa przyzwyczajone do drukowania gościom kart pokładowych. Odprawiasz się i wysyasz im mailem do wydruku.
      • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:32
        Też jest to jakieś rozwiązanie Wilalabym być jednak niezależna Hotel może, ale wcale nie musi wyświadczyć mi taką uslugę
      • 89mumin Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 11:21
        Dokładnie tak robię, rzadko nocuję w hotelach, zazwyczaj to hostele albo kwatery prywatne, nikt mi nigdy wydruku nie odmówił.
    • edelstein Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:13
      Ke?co ma odprawa do biletow na lot powrotny? Odprawa on line jest zawsze przez internet.
      • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:22
        wiem
        • edelstein Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:27
          No chyba nie wiesz skoro pytasz
          • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:33
            Jednak nie rozumiesz o co pytalam
        • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:30
          W zasadzie to wcale nie musi być on-line Calkiem niedawno kolezanka mi opowiadala, ze zapomniala to załatwić wcześniej i odprawila się na lotnisku, które również świadczy taką usługę Niestety jej cena nocno ją zaskoczyła bo okazala się bardzo wysoka!
    • same-old_mona Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:16
      A i generalnie to kupić przeciez możesz, tylko odprawić musisz się później. A czemu ci wszyscy znajomi nie odprawią się sami?
      • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:21
        Bilety już dawno kupione. A czemu ja? Niektórzy mają problem z płatnością na przykład, inni zwyczajnie się boją robić to samodzielnie 😉 Nie jest to dla mnie problem 😊
        • same-old_mona Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:30
          Napisałaś w pierwszym poście "No ale skoro mam tylko tydzień, nie mogę się odprawić i kupić biletów na lot powrotny. "
          No to pozostaje Ci odprawić każdego po kolei i albo iść do jakiejś kafejki/ recepcji hotelu i wydrukować, albo wrzucić każdemu po kolei na telefon wink
          • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:35
            Damy radę Wiem już wszystko, co chcialam wiedzieć Dziękuję 😊
            • same-old_mona Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 10:43
              Powodzenia i miłego wyjazdu smile ja na ten rok I 5 kolejnych mam po dziurki w nosie lotów, wyjazdów i przeprowadzek wink
    • annabel_lee Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 11:36
      Od listopada zeszłego roku odprawa online dostępna jest dopiero na 4 dni przed odlotem.
      Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/
      Można też wykupić miejsca na lot powrotny - wtedy odprawa jest dostępna na 60 dni przed odlotem.
      Najlepiej, żeby każdy miał aplikację na swoim urządzeniu, po zalogowaniu są dostępne wszystkie karty pokładowe. Sama karta pokładowa w formacie pdf nie zadziała, musi być przez aplikację.
      • annabel_lee Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 11:51
        www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/odprawa-online-I-na-lotnisku/kiedy-moge-dokonac-odprawy-online
        • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 14:15
          Dzięki Anabel To jednak nie tydzień, a tylko 4 dni mamy na odprawę!
      • fifka02 Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 13:48
        Serio? Bo własnie wczoraj się odprawiłam i mam karty pokładowe na lot Ryanair'em w lutym 2018.
        • fifka02 Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 13:52
          A, ok, doczytałam. Mam bilety w obie strony. Nie było tematu.
          (Za to faktycznie się przekonałam, i mam informację na karcie pokładowej, po to zresztą z ciekawości te odprawę tak wcześnie zrobiłam, że od połowy stycznia bagaż podręczny zostawia się "przy schodkach" do załadowania pod pokład, a na pokład maleńką torebeczkę jedynie można.)
          • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 14:09
            Przepisy zmieniają się 15 stycznia
        • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 14:06
          Jeśli dokupiłaś wybrane miejsca to możesz odprawić się wcześniej.
      • jusytka Re: Odprawa on-line Ryanair 28.12.17, 13:48
        Hmm A czemu nie zadziała skoro przechodząc przez bramki skanuje się tylko kod?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka