asia_i_p Re: Mam juz dosc! 26.01.18, 08:48 Czyli co, powiedziałaś 40-letniej matce niemowlaka, że będzie wyglądała jak babcia i że powinna za 10 lat wnuki bawić a nie dziecko, ona się poczuła zaatakowana i to ty masz dość? Jeżeli oliwek w ręku pomaga ci myśleć, jak najbardziej weź ten oliwek i przemyśl sprawę jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnedziewcze Re: Mam juz dosc! 26.01.18, 09:00 Nie, ja sie czuje atakowana.!Mam swoje racje i swoje poglady a one mnie osaczaja stwierdzeniami zrob sobie.Nie mam takiej potrzeby,dzieci juz odchowane, samodzielne,jesli je bawi takie pozne macierzynstwo to ok. Ich wybor,moge im pomoc jesli poprosza, jesli pytaja o zdanie - mowie.Nie mam z tym problemu. A oliwek to po prostu olowek mial byc. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Mam juz dosc! 26.01.18, 09:04 sero przychodzą do ciebie i mówią zrób sobie dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Mam juz dosc! 26.01.18, 08:54 😊 Czy dobrze rodziła rodząc w tym wieku- dlaczego zadałaś to pytanie? Bo widziałaś, ze kobieta nie ma kondycji i cierpliwości? Pytanie może być bardzo neutralne, tylko czas kiedy je zadałaś nie był zbyt dobry? Np przychodzisz do tej mamy, dziecko ryczy, ja boli głowa a Ty pytasz?😊 Nie przejmuj się, jeśli pytanie zadałaś trochę w niefortunnym momencie to później przy okazji jakoś udobruchasz kolezankę😊 Tez rodziłam po czterdziestce, fajnie jest mieć dorosłe dzieci i cieszę się z nastolatka. W moim przypadku w każdym wieku mojego macierzyństwa widzę plusy jak i minusy. Bilans na szczęście wychodzi dodatni. Bycie matką nastolatka motywuje mnie by trzymać taka kondycję- by dorównać tej jego. Mogę z nim biegać, chodzić po górach, grać w piłkę. Rzadko zdarza się, by młodzi rodzice jego rówieśników byli tak sprawni jak ja. A Ty nie irytuj się, równie dobrze mogł napaść na Ciebie (słownie) jakiś człowiek w kolejce do kasy , ze złe układasz produkty na taśmie. Luzik, standarcik bez ekstremy😊 Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Mam juz dosc! 26.01.18, 08:59 no ale ja widze to tak - siedza dwie damy po 40 przy winie i mowia - ja bym sie pochlastała, jakbym teraz zaszła druga aha, jak tez i dolewają sobie wina pieluchym sranie gardło i występy w przedszkolu aaaa i znów sobie dolewają a naczej kiedy siedza te dwie damy z czego jedna w ciąży, albo już z dzieckiem no przecież w worku nie utopi to już wypadałoby trochę otuchy dodac, bo nawet jak bardzo chciała, to czasem może być zwyczajnie po ludzku zmęczona zresztą bedac w wieku o ktorym pisze fajnedziewczę, mając dzieci w różnym wieku - gimnazjum, podstawówka i trzylatek jesli pojawia sie w moijej głowie ciuchutkie "na co mi to bylo", to najczesciej przez nastolatka Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 trollico! 26.01.18, 09:20 jak chcesz byc wiarygodna, to badz konsekwentna we wszystkich watkach. tu masz dzieci w wieku maturalnym a w sasiednim male brzdace? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: trollico! 26.01.18, 12:58 o tu fajnedziewcze napisała: > Bo wlasnie dziecko przyszlo i teraz,natychmiast musi ci sie cos zapytac,dowiedz > iec.Czasem tak robie ale przepraszam kolezanke bo wlasnie dziecko wychodzi i mu > sze mu na cos zwrocic uwage,lub czegos sie jeszcze dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnedziewcze Re: trollico! 26.01.18, 17:56 Hahaha to skrot myslowy.A dziecko nie moze miec nascie lat? Tylko dziecko kojarzy ci sie z malutkim czlowieczkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: trollico! 26.01.18, 18:17 no taaa, tak sie tlumacz. nastoletniemu dziubdziusiowi trzeba teraz natychmiast juz w tej chwili bo jest do mamuni przyspawane i naswietsze na swiecie. wez sie nie osmieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: trollico! 26.01.18, 18:22 no ale nastolatek chyba juz potrafi sie zachowac i nie przerywac matce rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: Mam juz dosc! 26.01.18, 10:55 Masz prawo mieć swoją opinię i masz prawo ją wyrażać. Twoje koleżanki mają prawo mieć swoją opinię i mają prawo ją wyrażać. Ponieważ rzecz dotyczy opinii, wszystkie są równoprawne i żadna z nich nie ma statusu prawdy, wobec czego przekonywanie innych, że twoja OPINIA jest jedynie słuszną prawdą, jest rzeczą nielogiczną i zwyczajnie głupią, a przez koleżanki może być odebrane jako zachowanie napastliwe i chamskie. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnedziewcze Re: Mam juz dosc! 26.01.18, 11:42 W punkt! To wyglada tak jakby ze wszystkich stron otaczaly cie same rozowe kolory i po ktoryms razie masz juz dosc!Tak samo jest u mnie.Mam swoje zdanie i go potrawie wyartykulowac, wiem czego chce.Jesli kolezanka prosi o wypowiedzenie sie na dany temat,to dlaczego nie potrafi przyjac do wiadomosci ze ja moge miec inne zdanie i mowie jej jak to widze i jak czuje.Tylko przekonuje mnie do swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: Mam juz dosc! 26.01.18, 11:45 Cieszę się, że się ze mną zgadzasz. A skoro tak, to już wiesz, że nie powinnaś przekonywać swoich koleżanek do tego, że tylko twoje zdanie jest jedynym właściwym. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Mam juz dosc! 26.01.18, 12:12 Potrawie ? Mowimy o kuchniach swiata ? Jestes pewna, ze potrafisz wyartykulowac swoje zdanie ? 99 procent forumek ma jednak problem ze zrozumiem Twojego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś