Dodaj do ulubionych

Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety

20.02.18, 15:38
Zespół tworzący nową jedynkę chciał zasięgnąć Waszej opinii o wersji 2.0 nowej strony głównej Gazeta.pl i założył
wątek, w którym możecie wyrazić swoje zdanie.
Bardzo serdecznie do tego zachęcam, bo Wasze zdanie jest tu kluczowe. To Wy będziecie z tego korzystać.
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 15:40
      Wyrzucić starzystów. Pierwsza big_grinDD
      • iwoniaw Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 15:47
        Zabanować ignorantów nie potrafiących sprawdzić słowa "staŻysta" przed napisaniem czegokolwiek. #grammarnazi
        • 1matka-polka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 15:54
          Jaki ból dudy... Zapamiętam sobie, będę ci wytykać twoje błędy w podobnie miły sposób:]
        • tiszantul Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:04
          > Zabanować ignorantów nie potrafiących sprawdzić słowa "staŻysta" przed napisani
          > em czegokolwiek. #grammarnazi

przecież to była czytelna aluzja do poziomu tych stażystów. Można nie łapać subtelniejszych komunikatów, ale żeby z tego powodu uważać się za obrończynię języka??? zupełnie jak opozycja, która sobie wyobraża, że broni demokracji
        • sasanka4321 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:07
          Wymienic moderatorow na emamie. To jakis zart jest a nie moderacja. I skonczyc z zakazem rozmowy o moderacji forum na tym konkretnym forum, ktorego to dotyczy, z ludzmi, ktorych dzialania tej konkretnej moderacji dotycza.
          • fornita111 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:10
            Tak! Podpisuje sie obiema lapkami smile
          • dyzurny_troll_forum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:30
            sasanka4321 napisała:

> Wymienic moderatorow na emamie. To jakis zart jest a nie moderacja. I skonczyc
            > z zakazem rozmowy o moderacji forum na tym konkretnym forum, ktorego to dotyczy
            > , z ludzmi, ktorych dzialania tej konkretnej moderacji dotycza.

Wolności się koleżance zachciewa?! Feee nieładnie!
          • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:49
            A o administracji rozmawiać wolno? Bo jesli zaczynać wymianę to od nich.
            • fornita111 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:52
              Administracja to to cale marrant? Do wymiany koniecznie!
    • kotomama Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 15:42
      Za te bany? Za wycinanie postów i usuwanie wątków?
      Gońcie sie
      • dyzurny_troll_forum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 15:44
        kotomama napisał(a):

> Za te bany? Za wycinanie postów i usuwanie wątków?
        > Gońcie sie

1000/10
      • fornita111 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:02
        100/100!
      • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:49
        100/100
    • tiszantul Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:01
      marrant napisała:

> Zespół tworzący nową jedynkę chciał zasięgnąć Waszej opinii o wersji 2.0 nowej
      > strony głównej Gazeta.pl i założył wątek, w którym możecie wyrazić swoje zdanie

hej Agoro, warto zatrudnić ze sto osób na pełen etat smilesmile
    • fornita111 [...] 20.02.18, 16:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • aqua48 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:10
      Moje zdanie na temat wywalania wątków nie było uwzględnione. Nie ma zatem żadnego powodu wierzyć że na inny temat będzie.
      • fornita111 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:15
        No wlasnie...
    • inguszetia_2006 Za ile i dlaczego tak mało?:-) n/t 20.02.18, 16:14
      ...
      • rosapulchra-0 Re: Za ile i dlaczego tak mało?:-) n/t 20.02.18, 16:20
        big_grin
    • fornita111 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:17
      No ja do was z pomocna rada a wy do mnie z nozyczkami! surprised Co to za obyczaje big_grin
      • 1matka-polka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:19
        A co radzilas?
        • fornita111 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:22
          Jak to co? Wywalic modki emamy- a wtedy mozemy gadac wink
          • 1matka-polka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:24
            Aaa, no tak...
          • dyzurny_troll_forum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:25
            fornita111 napisała:

> Jak to co? Wywalic modki emamy- a wtedy mozemy gadac wink

Wszystkie! Do trzech pokoleń wstecz!
            I tak, wtedy możemy usiąść do stołu negocjacji....
        • marrant Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:24
          Brzydko się wyrażała o moderatorkach tego forum, które poświęcają swój prywatny czas na utrzymanie porządku, kasowanie spamu i czyszczenie pyskówek. Do tego w wątku założonym przez admina, który admin czyta i o wpisach w którym dostaje notyfikacjesmile
          • fornita111 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:27
            Brzydko??? Bo napisalam, ze sa bufonkami? Przeciez nie raz i nie dwa to pokazaly. Tak samo, jak pokazaly, ze nie grzesza inteligencja. Wulgaryzmow w moim wpisie nie bylo tongue_out
            • dyzurny_troll_forum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:29
              fornita111 napisała:

> Brzydko??? Bo napisalam, ze sa bufonkami? Przeciez nie raz i nie dwa to pokazal
              > y. Tak samo, jak pokazaly, ze nie grzesza inteligencja. Wulgaryzmow w moim wpis
              > ie nie bylo tongue_out

Myślę, że za chwilkę rozkręci się tu taka beka, że trzeba będzie zniknąć cały wątek. Wiecie, jak komentarze pod artykułami o sami wiecie kim wink
            • marrant Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:31
              Czyli jak będę o Tobie mówiła per durna fornita, to wszystko będzie ok?smile Ok.
              • aqua48 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:36
                marrant napisała:

> Czyli jak będę o Tobie mówiła per durna fornita, to wszystko będzie ok?smile

To tak w ramach tej serdeczności z początkowego postu? Miało być uroczo, a wyszło jak zwykle...
                • dyzurny_troll_forum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:37
                  aqua48 napisała:

> To tak w ramach tej serdeczności z początkowego postu? Miało być uroczo, a wysz
                  > ło jak zwykle...

100/10
                • fornita111 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:40
                  Jak dla mnie ok smile Nie takie inwektywy tutaj leca i nikomu nie wadza - naszym szlachetnym i madrym modkom tez tongue_out Np wpis iwoniaw o ignorantach nie zostal znikniety...
            • super_hetero_dyna Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 07:35
              Zwracam uwagę, że gdyby nie wymienione cechy wielce czcigodnych pań moderatorek, to by się w ogóle do tej roboty nie zgłosiły.
          • sasanka4321 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:30
            >Brzydko się wyrażała o moderatorkach tego forum, które poświęcają swój prywatny czas na utrzymanie porządku, kasowanie spamu i czyszczenie pyskówek.

Z samego "poswiecania czasu" na cos nie wynika, ze robiona jest rozsadna robota. Osobiscie wole pracownikow wkladajacych w swoje obowiazki mniej czasu ale wiecej rozumu.
          • aqua48 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:34
            marrant napisała:

> się wyrażała o moderatorkach tego forum, które poświęcają swój prywatny
            > czas na...

A użytkowniczki poświęcają swój prywatny czas na utrzymywanie tego forum przy życiu. Może choćby dlatego warto się liczyć z ich zdaniem w każdej sytuacji?
          • tak_to_nowy_nick Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:37
            marrant napisała:

> Brzydko się wyrażała o moderatorkach tego forum

Ojej, marrant, ale czy to na pewno były wpisy na tyle agresywne, by je usunąć? Pamiętajmy, że jak zaczniecie ciąć mocnej, to polecą nie tylko trolle typu gazeciaka, ale też najbardziej niewinne (i te średnio niewinne) forumki, którym się uleje (a każdej się czasem ulewa). Może jej się właśnie ulało, a ty od razu tak na ostro?
            Sugeruję wygaszenie trolli jak nie możesz się powstrzymać przed cięciem.

Tekst powyżej brzmi znajomo? Zajrzyj do źródła tongue_out
            forum.gazeta.pl/forum/w,654,165592131,165592131,Niesmiale_pytania_o_funkcjonowanie_naszego_forum.html#p165592425
            • dyzurny_troll_forum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:39
              tak_to_nowy_nick napisał(a):

> Sugeruję wygaszenie trolli jak nie możesz się powstrzymać przed cięciem.

Sama się wygaś ;P
          • fadilla Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 18:14
            Czyszczenie pyskówek??? Pyskówek tu od groma, a często same biorą w nich udział. Jak tłumacza wtedy sa normalnymi użytkowniczkami forum, nie adminkami.
          • jola-kotka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:08
            To ze ktos poswieca swoj czas prywatny to zadne usprawiedliwienie dla jego pracy ktora nie jest jednak wykonywana jak powinna bo nigdy wczesniej nie bylo akcji zeby ocena ich pracy na forum byla takim problemem co tylko watek natychmiast go nie ma. Po to chyba tu sa zeby wysluchac opinii innych i pracowac tak zeby obu stronom bylo fajnie. A nie da sie tego zrobic jesli nie ma mozliwosci "wysluchania" sie nawzajem.
            • jola-kotka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:09
              Co nie usprawiedliwia brzydkiego mowienia oczywiscie o kims.
          • tiszantul Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:32
            marrant napisała:

> Brzydko się wyrażała o moderatorkach tego forum, które poświęcają swój prywatny
            > czas na utrzymanie porządku, kasowanie spamu i czyszczenie pyskówek

to fajnie, że ludzie pracują dla Was za darmo, przynajmniej nie grożą im zwolnienia grupowe w Agorze
      • sasanka4321 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:23
        >No ja do was z pomocna rada a wy do mnie z nozyczkami! surprised Co to za obyczaje big_grin

A rada byla swietna! Coz, takie jest tu rzeczywiste zainteresowanie radami big_grin
        Zapytac owszem, ale jak powiedza nie to, co chcemy uslyszec, powycinamy... big_grin
    • tiszantul Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:20
      Agora już kasuje wpisy w wątku, w którym poprosiła użytkowników o pomoc. Kabaret smile
    • tiszantul Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:22
      Ja bardzo proszę o oznaczanie usunięcia moich postów. Dlaczego jedni użytkownicy są faworyzowani i ich wycięte wypowiedzi są oznaczone, a wypowiedzi innych osób znikają bez śladu, jakby ich nigdy nie było? Przecież to stalinowskie praktyki.
      • 1matka-polka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:23
        Dokladnie. Od czego to xalezy?
      • dyzurny_troll_forum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:27
        tiszantul napisała:

> Ja bardzo proszę o oznaczanie usunięcia moich postów.

Też bym prosił, żeby po mnie ślad jakiś został jak będę tym razem leciał!
        Wiecie towarzysze, w myśl "stawiłem sobie pomnik trwalszy niźli granit"
        • 1matka-polka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:34
          Nisz ze spirzu8)
          • dyzurny_troll_forum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:37
            1matka-polka napisała:

> Nisz ze spirzu8)

Oczywiście Szanowna Pani ma zawsze rację.
            Z pamięci jechałem w stanie wzburzenia emocjonalnego wink
            • 1matka-polka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:42
              😚
          • stephanie.plum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 21:38
            Ty to lubisz to "rz"...
            :~)
      • taniarada Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 20:59
        tiszantul napisała:

> Ja bardzo proszę o oznaczanie usunięcia moich postów. Dlaczego jedni użytkownic
        > y są faworyzowani i ich wycięte wypowiedzi są oznaczone, a wypowiedzi innych os
        > ób znikają bez śladu, jakby ich nigdy nie było? Przecież to stalinowskie prakty
        > ki.
        Stalinowskie to mało powiedziane .Michnikowskie.
        • tiszantul Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:34
          > Stalinowskie to mało powiedziane .Michnikowskie.

Apeluję o powagę smile
    • heca7 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:39
      No już, już wink
      Ematki jak zwykle sobie ulały. Ani jednej merytorycznej wypowiedzi. Czemu mnie to nie dziwi? suspicious

Mnie nowa strona wydaje się przejrzysta ale czy jakaś super? nie, ot zwykła , z butów nie wyrywa. W sumie nie wiem po co to odświeżenie. Za to irytuje mnie na forum jedna rzecz. Kiedy dopisuję się do rozwiniętego wątku on automatycznie mi się zwija. Jak jest długi to muszę szukać gdzie skończyłam czytać.
      • stephanie.plum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 21:40
        tak, to zwijanie jest beznadziejne.
        zmieńcie to, pięknie proszę!
    • sasanka4321 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:43
      Widzisz, marrant, juz troche rad dostalas. Albo inaczej, jest to w glowniej mierze jedna rada, w wielu odslonach big_grin
      Wykorzystajcie to!
    • janja11 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:46
      O jak ja nie lubię takiego cwaniactwa: wy mi wymyślcie co można zmienić, a ja przedstawię szefowi wasze pomysły i powiem, że to sam/ sama tak fajnie wymyśliłem.
      To tak samo fajne jak wrzucenie tematu na forum, a potem pisanie o tym artykułu.
      • lellapolella Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 19:49
        Anienie, to jest raczej podkładka pod stwierdzenie: "nie podobają się zmiany? Przecież przeprowadziliśmy je po konsultacjach, tego chciała większość." Nauka nie poszła w las: suweren rządzi wszędzie!
    • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:53
      Jak mi zdejmiecie bana z głównego konta to może poświęcę swój prywatny czas na testowanie waszej jedynki. Póki co to nie wiem czemu mam pomagać komuś kto od zeszłego tygodnia nie raczy odpowiadać na moje maile.
      • asia-loi Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 17:02
        pani-noc napisał(a):

> Jak mi zdejmiecie bana z głównego konta ...

shock shock dostałaś bana? A pod jakim nickiem pisałaś?
        • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 17:24
          Dostałam bana na stałym nicku i 2 kolejnych, które założyłam. A administracja leci sobie w kulki pisząc, że bana nie mam. Na wysłane maile z dowodami na moje zabanowanie nie raczyli odpowiedzieć.

Acha, na jednym z zabanowanych kont miałam okrągłe zero postów. Czyli ban poszedł zaraz po założeniu konta. Nick się różnił jedną literą od mojego stałego nicka. Dlatego póki sprawa sie nie wyjaśni nie chcę podawać stałego nicka, bo mnie jeszcze i na tym nicku i ip zabanują.
          • jola-kotka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 03:52
            z tego samego urzadzenia zakladalas nowe konto z ktorego pisalas gdy ci stary nik zbanowano?
            • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 08:42
              Zauważylam, że mnie banuje na domowym IP. Jak piszę z komórki bana nie ma.
              • jola-kotka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 12:11
                Bo banuja po ip jak masz bana na danym numerku to kazde nowo konto z tego samego tez smile ale to normalne zawsze tak jest nie tylko tu
          • kura17 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 07:31
            > Dostałam bana na stałym nicku i 2 kolejnych, które założyłam. A administracja leci sobie w
            > kulki pisząc, że bana nie mam.

to juz jestes druga forumka u nas z takim "problemem". mnie tez od jakiegos czasu pojawiaja sie przy wysylaniu postow komunikaty typu "oj, za duzo cie wycinamy, musisz sie poprawic bo zbanujemy" - a nigdy mi posta nie wycieto ...
            swiruje im forum pewnie.
            • 1matka-polka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 07:36
              :oj, za duzo cie wycinamy, musisz sie poprawic bo cie zbanujemy"
              Ten  durny tekst wstawiaja rowniez wtedy, kiedy np. poleci cala odnoga watku ale razem z twoim zupelnie neutralnym wpisem. I sie zastanawiasz, co takiego strasznego napisalas....
              • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 08:40
                Z tym, że moich postów nie kasowano, a 3 bany poszły.
                Pisze, że mam zapoznać się z netykietą i mam konto zablokowane do godziny 15:41. I tak od tygodnia.

Ale ja to wszystko opisałam w mailach do administracji forum, które to administracja olała. Napisali tylko, że na konto nie mam nałożonego bana. Czyli problemu nie ma. A skoro nie mogę pisać pod 3 nickami to widać jakaś internetowa magia.
                • kura17 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 08:45
                  pani-noc napisał(a):

> Z tym, że moich postów nie kasowano, a 3 bany poszły.

no moich tych nie wycinali, a mnie o tym informowali ...

> A skoro nie mogę pisać pod 3 nickami to widać jakaś internetowa magia.

... harry potter z Ciebie!
                • jola-kotka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 12:13
                  Moze jest jakis syf bez ich udzialo tez tak czasami bywa ale oczywiscie to jest do wyjasnienia przy odrobinie dobrej woli z drugiej strony
                  • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 13:58
                    Wierzę, że to dział IT mógł coś schrzanić, bo tak to właśnie wygląda. Ale fajnie by było dostać jakiś feedback typu "nasi informatycy przyjrzą się temu przypadkowi, do czasu ustalenia przyczyny błędu pisz pod nowym nickiem".

Póki co ludzie dostają na forum bany za nic, a administracja przypomina sobie o naszym istnieniu dopiero gdy czegoś od nas potrzebuje.
                    • jola-kotka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 14:05
                      Dokladnie takie info powinnac dostac
                  • tiszantul Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 15:38
                    jola-kotka napisała:

> Moze jest jakis syf bez ich udzialo tez tak czasami bywa

Gdy ktoś przy mnie hejtuje Gazetę Wyborczą, dokładnie to samo mówię - "może jest jakiś syf bez ich udziału, też tak czasami bywa".
            • jola-kotka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 12:10
              Ja tez mam tak ale czy mnie kasuja to nie wiem bo teraz to jest robione tak jakos po cichu nie tak jak tu wykasowano wyzej ze slad pozostal
    • lelija05 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:55
      Nie podoba mi się, wygląda tandetnie, szkoda, że w tę stronę Gazeta zmierza.
      A co złego jest w obecnej szacie?
      • kira02 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 18:25
        Nie tylko szata graficzna jest tandetna, jakosc artykulow juz dawno leci na leb na szyje.taka insta-papka.
    • cauliflowerpl Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 16:58
      Wygląda całkiem jak Onet big_grin Gratki!
      • tiszantul Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 17:07
        cauliflowerpl napisała:

> Wygląda całkiem jak Onet big_grin Gratki!

i jednocześnie całkiem jak Wirtualne Parówki. Zdumiewające osiągnięcie.
        • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 17:26
          Właśnie miałam pisać, że splagiatowali Wirtualną.

Ale skoro tam ten wygląd sie sprawdza od dłuższego czasu to i na gazecie się sprawdzi wink
    • jaga924 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 17:19
      To nie wystarczy że treść zapewniamy, to jeszcze formę mamy wymyślić? big_grin
      • tiszantul Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 18:58
        jaga924 napisała:

> To nie wystarczy że treść zapewniamy, to jeszcze formę mamy wymyślić? big_grin

nie ma to jak szybko i fachowo zaorać smile
      • zlababa35 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 07:20
        Łkam big_grin. Co za ucieszny wątek od rana big_grin big_grin big_grin.
    • elle-hivernale Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 17:23
      Żenada.
    • undoo Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 17:32
      Nie bedziecie, bo juz od dawna nie znosicie tego pudla, jakim sie stala strona gazeta.pl. Nic tylko artykuliki pisane na kolanie i Majdanowa poganiana Lewandowska. A zenada stulecia sa artykuly z fragmentami dyskusji forumowych. Na gazeta.pl juz nie planuje wracac. Nuda i beznadziejny jezyk, a kiedys papierowa wersja gazety byla tak ladnie po polsku pisana...
      • janja11 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 18:25
        Mnie najbardziej rozwalają pojawiające się mniej więcej raz w miesiącu artykuły z cyklu : manuela z big brothera, pamiętacie ją? Nie zgadniecie co teraz robi.
        Jak nie zgadniemy, jak gazeta informuje nas regularnie co robi.
        • fadilla Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 18:35
          Nie piszcie o treści bo macie tylko layout ocenić. wink
        • nota_bene0 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 20:00
          😁😁😁
        • lady-z-gaga Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 08:33
          Codziennie można się też dowiedzieć gdzie można kupic buty/kurtkę/majtki/dres jakieś celebrytki. Najczęściej Lewandowskiej albo Chodakowskiej.
          I o tym, kto pokazał d.pę, kawałek cycka, komu "reporter" zajrzał między nogi i co tam zobaczył. Pasjonujące te wieści wiszą na głownej po kilka dni, w odróżnieniu od tematow społecznych i politycznych. Zaprawdę, znacząca to będzie zmiana, jesli powyższe rewelacje zobaczymy w nowym układzie graficznym. Dusza ma kwili już ze szczęścia.
          • lady-z-gaga Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 08:34
            *Zaprawdę, znacząca to będzie zmiana, jesli powyższe rewelacje zobaczymy w nowym układzie graficznym.

za to na pewno po staremu, z błędami ortograficznymi wink
          • kropkacom Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 08:43
            Liczy się kilkalność. Patrząc na ilość wiadomości przynoszonych tu z portali plotkarskich pewnie ludzie w "te" wiadomości wchodzą. To może bolesna prawda ale jednak.
    • lellapolella Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 18:46
      A ja bym miała na początek takie pytanie: dlaczego profile przestały być aktywne i nie da się wejść na nie klikając na nick?
      • jola-kotka Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:32
        O to wlasnie to dlaczego?
    • cosmetic.wipes Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 18:58
      Wersja trzecia będzie miała wyłącznie obrazki?
      • lady-z-gaga Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 08:37
        big_grin
    • alicia033 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 19:17
      marrant napisała:

> Bardzo serdecznie do tego zachęcam, bo Wasze zdanie jest tu kluczowe.

łkam.
      Kłamstwo ma krótkie nózki, marrant.

>To Wy będziecie z tego korzystać.

nie będziemy.

Ale wniosek ulepszający mam: marranta na taczkę i za bramę z nim!
      • asia-loi Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 20:45
        alicia033 napisała:

>
        > Ale wniosek ulepszający mam: marranta na taczkę i za bramę z nim!

marrant to chyba kobieta.
        • taniarada Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 20:54
          asia-loi napisała:

> alicia033 napisała:
          >
          > >
          > > Ale wniosek ulepszający mam: marranta na taczkę i za bramę z nim!
          >

>
          > marrant to chyba kobieta.
          >
          > No i co z tego.Na taczce może sobie pojeżdzić.Kobiety jeżdziły w PRLu na traktorach ,na suwnicach.Dlaczego nie na taczce miła moja.
          >
          • asia-loi Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 21:04
            taniarada napisał(a):

> > No i co z tego.Na taczce może sobie pojeżdzić.Kobiety jeżdziły w PRLu na
            > traktorach ,na suwnicach.Dlaczego nie na taczce miła moja.

Myślę, że zobaczyć Ciebie na taczce taniarada, to byłby super widok big_grin
        • alicia033 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 21:45
          asia-loi napisała:

> marrant to chyba kobieta.

tym lepiej, sięgniemy do doświadczeniawink z "Chłopów".
    • taniarada Staram się ulepszać 20.02.18, 19:40
      I nie mogę założyć wątku na forum Kraj.Bo tacy jak Snajper klikają.Tam tylko można napylać na PIS ,Kaczyńskiego i na kościół.Choć nie jest to forum Religia.Takie bzdety tam piszą ,że głowa mała.Takie podłe insynuacje i nikt nie reaguje.
      • tiszantul Re: Staram się ulepszać 20.02.18, 21:19
        > Tam tylko można napylać na PIS ,Kaczyńskiego i na kościół

nie wiem jak Ty sobie wyobrażasz forum Agory bez popylania na PIS, Kaczyńskiego i na Kościół

> Takie bzdety tam piszą ,że głowa mała.Takie podłe insynuacje i nikt nie reaguje

genius loci
        • stephanie.plum Re: Staram się ulepszać 20.02.18, 21:49
          otóż to.
          gdybym się pewnego dnia obudziła, i stwierdziła, że pis, Kaczyński i Kościół nie są pod ostrzałem Gazety, przestraszyłabym się nie na żarty.
          coś byłoby zdecydowanie nie tak...
          • zlababa35 Re: Staram się ulepszać 21.02.18, 07:22
            Znaczyłoby, że kaczor popełnił finansowe samobójstwo i w nocy wykupił agore big_grin.
            • livia.kalina Re: Staram się ulepszać 21.02.18, 12:31
              Znaczyłoby, że mamy już w Polsce Koreę Północną i wszystkie gazety wyłącznie wielbią ukochanego przywódcę i jego wielce szanowną rodzinę.
    • muchy_w_nosie Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 20:09
      Wywalić pogodę na dół strony, w dzisiejszych czasach każdy ma pogodę w tel. Dać wiadomości lokalne wyżej niż sport.
      Ja osobiscie czytam: wiadomości z samej góry i lecę na lokalne na sam dół.
      Możecie też jakoś specjalnie wyrożnić felietony tak żeby bylo wiadomo, że to nie wiadomosć a kawalek fajnego artykułu, bo teraz zlewa mi się to z płaskim brzuchem lewandowskiej, nową dietą chodakowskiej itp.
      • bialeem Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 20:40
        Obawiam się, że te sekcje są posortowane wg "popularności"uncertain Ja bym wolała wiadomości, biz/tech, lokale.
        Wiem, że to reklama, ale muszę przyznać, że zdażyło mi się kliknąć w chlebak lub piekarnik. Sekcja reklamowa wnerwia mnie mniej (o ile to nie ciuchy) od sekcji sportowej. Akurat ja pogodę sprawdzam na gazecie, a dokładniejszą na serwisach korzystających z radarów pogodowych (głównie pogodynka).
        Jakby jeszcze turystyka miała sekcję ocen/opisów hoteli (ale takich prawdziwych, a nie sponsorowanych - marzenie) i promocji biletów lotniczych, to by było super.
        Ogólnie jest lepsze niż poprzednia wersja.
        • alicia033 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 21:49
          bialeem napisał:

> Obawiam się, że te sekcje są posortowane wg "popularności"uncertain

te sekcje to możesz sobie sama ustawić wg własnych preferencji.
          I tego niech lepiej nie zmieniają!

Pogodę niech też zostawią, jest neutralna światopoglądowosmile.
          • stephanie.plum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:17
            właśnie. i za to lubię pogodę!
          • muchy_w_nosie Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 12:28
            Jak?
      • heca7 Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:43
        Och też mam serdecznie dość tego wszechobecnego sportu. Czuje się jak w gazecie Przegląd Sportowy wink Ale rozumiem, że to bardzo popularne wiadomości i jestem w mniejszości.
        I przede wszystkim należy zatrudnić choć jedna osobę mającą pojęcie o ortografii wink
        • lodomeria Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 06:24
          Kiedyś to przynajmniej można było sobie dział sportowy (i inne plotki i wypięte pupy) na dół strony przesunąć i ni gdy tam nie zaglądać.
          • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 08:49
            Ja przerzuciłam się z gazety na onet właśnie po tym jak zlikwidowali opcję przesuwania newsów. Przed tą zmianą gazeta była najlepszym portalem. Ustawiłam sobie wysoko wiadomości, kobietę, jakieś nowinki biznesowe i technologiczne. Plotki i sporty na samo dno.

Teraz na górze strony mam jakiś goooffniany quiz i zajawkę "najczęściej kupowane". Wyborcza i wiadomości lokalne są dopiero na środku strony, pod sportem. O facetach pomysleli, a kobiety mają kupować polecane przez nich torebki Wittchen, które najwyraźniej nawet na promocji w Lidlu już nie schodzą.
    • stephanie.plum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 21:53
      mam!

wywalcie te reklamy, gdzie jakiś tłuścioch wpycha sobie cebulę w zepsute zęby, a inny biedaczysko dekoruje kawałkami cytryny palce od nóg,
      wszystko okraszone hasłami "rewelacyjna metoda na pozbycie się skorofułów"

to jest żena nie do wytrzymania...
      • bialeem Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:06
        Hm. Ale wiesz, że reklamy tego typu się zwykle pojawiają każdemu inne zależne od tego co oglądasz w sieci? Albo właśnie wtedy kiedy nie dajesz się śledzić - wciskają najgorszy, niespreparowany shit.
        • stephanie.plum Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:15
          hm, to zastanawiające.
          ale te reklamy nie są jakoś z boku (tam faktycznie pojawiają się te dobrane na podstawie moich ostatnich wyszukiwań), te reklamy udają artykuły, o zdrowotności, odchudzaniu, zarabianiu milionów i nauce języków obcych w czasie pierdnięcia.teraz jakoś ich nie ma, ale rano zawsze są, i, pijąc kawę, nie czuję się najlepiej...
          • bialeem Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:20
            To jest tak, że reklamy stosują coś, co się nazywa capping. Nie jestem pewna jak to się zwie po polskiemu. Reklamodawca wykupuje wyświetlenie tylu i tylu odsłon człowiekowi spełniającego takie i takie kryteria. Jak ten limit się wyczerpie, to w miejsce reklamowe wpada jakiś tańszy chłam puszczany dowolnie. Można np ustalić, że dana reklama komuś (biznesman, osobnik przed 30) pojawia się tylko raz dziennie. Żeby się odbiorca nie zmęczył.
          • lodomeria Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 07:18
            Lepiej czem prędzej się doedukuj! Są już miejsca, gdzie SŁYSZYSZ wybrane dla ciebie reklamy (i masz wrażenie, że wszyscy to słyszą).
      • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:19
        A niech sobie wyświetlają co chcą. W dzisiejszych czasach przeglądarki internetowe zaczynają mieć już domyślnie wbudowane blokowanie reklam.

Czytanie for gazety bez blokowania reklam to jakiś masochizm.
        • bialeem Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 20.02.18, 22:24
          Przeglądarki mają włączone blokowanie reklam od ponad dekady. Trzeba wiedzieć z jakich korzystać. Jeżeli chodzi o chroma i ich domyślne blokady, to jest to po prostu kolejny krok googla jako monopolisty. Swoich w końcu nie blokują. Jeżeli myślisz, że reklamy cie nie dotyczą, to... myślisz.
          • pani-noc Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 08:52
            Mają, ale dekadę temu trzeba było instalować wtyczki. Teraz ściągasz nową Opere i wszystko pięknie poblokowane.

Reklamy googla mało mnie obchodzą, bo - uwaga! - nie używam Chrome!
            • bialeem Re: Pomóż ulepszyć jedynkę Gazety 21.02.18, 10:10
              Akurat Opera wprowadziła wewnętrzne narzędzie do blokowania jako pierwsza i było to sporo ponad 10 lat temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka