bukokiki 21.02.18, 20:11 Elegancka kobieta nosi na co dzień biżuterię? Czy ceni minimalizm? Bizuteria widoczna czy dyskretna? Co mówicie na co dzień, szukam inspiracji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
89mumin Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 20:23 Wydaje mi się, że nosi. Z kobietą elegancką na co dzień kojarzą mi się dyskretne naszyjniki / łańcuszki i bransoletki oraz niezbyt rzucające się w oczy pierścionki. Z elegancką kobietą na wielkim wyjściu kojarzą mi się niezmiennie i od zawsze perły. Sama czasem noszę pierścionki, ale notorycznie gubię, więc mam deficyt. Wszystkie sprezentowane - albo jako pamiątka rodzinna albo od faceta, sama chyba nigdy sobie biżuterii nie kupiłam. Wyjątkiem są biżuteryjne opaski na głowę, których mam całą szufladę a na głowie poza domem miałam może ze 2 Żadne łańcuszki, bransoletki i inne takie swędząco - łaskoczące u mnie nie przechodzą, nawet zegarka nie mogę nosić, bo mnie uwiera. Nie wspominając już o wkładaniu czegoś w ucho brrrr Taki już mój los, elegancka nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
89mumin Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 20:30 Natomiast jeśli o inspiracje się rozchodzi, to ja od lat jestem chora na ten pierścionek: blushingblonde.me/where-to-buy-antique-wedding-rings/where-to-buy-antique-wedding-rings-s-affordable-vintage-style-wedding-rings/ Mam nawet coś na jego kształt, no ale jednak to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 20:38 Zrób sobie taki na zamówienie Odpowiedz Link Zgłoś
89mumin Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 20:48 Wciąż wierzę w mojego chłopa, ale obawiam się, że na tej wierze już za daleko nie dojadę Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Biżuteria na codzień 16.03.20, 09:55 Daj zdjecie ? Nic mi sie nie wyswietla.. Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Biżuteria na codzień 16.03.20, 09:58 Zut, dopiero jak wpis jolki zobaczylam, to spojrzalam na date 😕 ... a taka bylam zadowolona z watku beztroskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 21:44 Nie sztuczna nie dyskretna ze sztucznej wisiory kocham im wieksze tym lrpsze. Ale moja elegancja to na bank nie to co ty masz na mysli. Garsonek, spodnic olowkowyk, marynarek , plaszczy nie nosze bo o taki styl chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
89mumin Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 22:25 Na sobie wolę srebrną biżuterię, czyli srebrne pierścionki, na innych - to zależy, co komu bardziej pasuje, niektórym pewnie to i to. Aha, jestem dyletantką w temacie kruszców - pisząc o złocie, myślę o żółtym złocie, białego złota od srebra nie potrafię odróżnić Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 20:38 Zawsze mam kolczyki. Cała reszta różnie (tylko nie broszki), ale to musi być. Różne, i minimalistyczne i wręcz przeciwnie, zależnie od okazji, stroju i nastroju. Dziś takie: yes.pl/42062-zlote-kolczyki-zw-z-z10-d00-zfa6504 Wczoraj takie: www.pakamera.pl/kolczyki-wire-wrapping-i-metaloplastyka-krysztalowe-nr1897250.htm A na imprezie z tańcami te: www.zalando.pl/topshop-b-b-navette-flower-drop-kolczyki-multi-coloured-tp751l09q-t11.html Także jest różnie Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 21:36 Fajne kolczyki. Co do pytania, to elegancja kojarzy mi się z biżuterią, jak najbardziej - vintage albo minimalistyczną. Ja sama na pojęcie 'elegancji' raczej się nie łapię (choć 'stylu', mam nadzieję, owszem), także jeśli chodzi o biżuterię: noszę dużo, prawie na każdą okazję, głównie artystyczne srebro. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 21:48 Kolczyki - perły wkrętki, zegarek i dyskretny obrączkowy pierścionek. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 22:07 Lubię kolczyki,długie,nigdy wkrętki przy uszach.I one stanowią podstawę mojej biżuterii.Latem piórka lub w stylu greckim,koła z wisiorkami lub etniczne frędzle,ale ja lubię,gdy jest ciepło nosić się kolorowo. Lubię też bransoletki.Dobieram pod kolor sukienki czy bluzki. Generalnie lubię bawić się biżuterią.Nudzi mnie wymuskana,sztywna ,uchodząca za klasyczną i szlachetną. Ale do tych dużych kolczyków i bransoletek nie dokładam już wisiorów na szyję ani pierścionków. Czasem skromny łańcuszek na szyję,tak,żeby goła nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 22:10 Ja uwielbiam retro biżuterię, ale robię czasem wyskok i mam wisiorek tousa i bransoletę pandory. Ale to wyjątki. Nosze głównie srebro, sztuczna biżuteria wydaje mi się tandetna, nic na to nie poradzę. Lubię tez ładne zegarki. Im jestem starsza tym bardziej lubię zestaw: gładka, prosta biała bluzka i srebrne dodatki. Ostatnio mam fazę na kolczyki z czarnymi kamieniami. Bardzo lubię patrzeć na biżuterię u innych kobiet, mam dwie takie koleżanki, którymi się bez żenady inspiruję w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Biżuteria na codzień 21.02.18, 22:22 Nosze na co dzień małe brylantowe kolczyki (wkręty), pierścionek zaręczynowy i obrączkę. Pasują do wszystkiego i nie muszę o nich pamiętać. Moim zdaniem elegancka kobieta nie przesadza z biżuteria, a już na pewno nie nosi tych koszmarnych kompletów typu wisiorek + kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Biżuteria na codzień 22.02.18, 08:45 Lubię naszyjniki krótkie lub długie o prostych , minimalistycznych i geometrycznych formach głównie srebrne. Noszę także sztuczną biżuterię z metalu, metalu ze skórą, zawsze znajdę coś oryginalnego w solarze i tatuum. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Biżuteria na codzień 22.02.18, 08:54 Mi się podobają kobiety ubrane w perły... Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Biżuteria na codzień 03.05.19, 12:16 bardzo mi się podobają perły, ale ciągle mam wrażenie, że jestem na nie zbyt młoda. Dla mnie perły i norki to taki synonim starszej pani Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Biżuteria na codzień 22.02.18, 09:21 Różnie, w zależności od stylizacji i fantazji. Mam komplety: kolczyki + naszyjnik lub kolczyki + naszyjnik + pierścionek. Czasami noszę same kolczyki. Ostatnio kolczyki i bransoletkę. Bez biżuterii czuje się troche nago Odpowiedz Link Zgłoś
anagat1 Re: Biżuteria na codzień 22.02.18, 10:16 Sama nosze kolczyki, lubie duze ze zlota i wiszace, choc dzis mam srebrne z duzym bursztynem. Lancuszek z bursztynowym wisiorkiem i zawsze nosze obraczke na jednym palcu z pierscionkiem zareczynowym. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Biżuteria na codzień 22.02.18, 10:17 Głównie bransoletki sznurkowe z apartu , by ilo czy a. kruk, czasem pandora (to już ekstrawagancja w moim wykonaniu) na przemian z moim ukochanym wellingtonem Odpowiedz Link Zgłoś
misoune Re: Biżuteria na codzień 22.02.18, 11:33 Przede wszystkim złoto i srebro. Dopuszczam stal szlachetną np w Nomination, czy Tousie. Żadne sztuczne, tandetne wisiorki z sieciowek, pepco, czy "pędzelkowe"kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Biżuteria na codzień 28.08.18, 12:26 Ja mam małe kolczyki z brylantami w uszach, obrączkę i czasami pierścionek lub delikatny łańcuszek- to tak na codzień. Zdarza się, że na wyjścia ze znajomymi dokładam wyrazistą bransoletkę. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Biżuteria na codzień 28.08.18, 12:39 Ja tylko kolczyki i to małe. Przy niemowlaku żadne łańcuszki czy większe kolczyki się nie sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
anahera Re: Biżuteria na codzień 28.08.18, 12:43 Kocham srebro. Na codzien nosze kolczyki, 2 ulubione pierscionki (te akurat z bialego zlota wiec pasuja), na szyji maly srebrny wisiorek na czarnym rzemyku, najczesciej tez bransoletke ze srebra lub srebro w polaczeniu z rzemieniem. Ale glowna pasja sa kolczyki - mam duzo srebrnych kolczykow i uwielbiam kupowac, nosic wszedzie i zawsze. Skutkiem kilka juz lezy gdzies na dnie oceanu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Biżuteria na codzień 28.08.18, 13:12 Na co dzień: kolczyki delikatne wkrętki za to wyraziste wisiory. Na ręce delikatne bransoletki, przeważnie sznurkowe. Zero pierścionków. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Biżuteria na codzień 03.05.19, 12:19 Mam małej wielkości diamentowe wkrętki w uszach. Na jednej dłoni pierścionek zaręczynowy ( duży diament ) i obrączka, na drugiej dłoni mam tzw "eternity ring" z małymi diamentami i pierścień atlantów. Wszystko w żółtym złocie. Od czasu do czasu założę coś na szyję i nadgarstek. Odpowiedz Link Zgłoś
edka12 Re: Biżuteria na codzień 16.03.20, 09:38 na co dzień kolczyki małe (duże wiszące mi nie pasują tak czy siak, pierscionki i srebrną bransoletkę o prostym wzorze. Na szyję łańczuszek srebrny z zawieszką lub wisior (zależy od stroju). Mam klika fajnych wisiorów tzw. sztucznej biżuterii oraz eko biżuterii robionej z kabli, kapsułek po kawie itp. Swietnie pasują, oczywiście do codziennego stroju. Odpowiedz Link Zgłoś
mail-na-gazecie Re: Biżuteria na codzień 27.03.20, 12:54 Zależy od zawodu - prawniczka złoto, nauczycielka wczesnoszkolna kolorowe korale i kolczyki zwierzątka. Ogólnie kobieta elegancka nosi biżuterię i wie co wybrać na kazżdą okazję i co jej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: Biżuteria na codzień 28.10.20, 16:43 Niewazne gdzie ide zawsze mam to samo na sobie: zloty zegarek, pierscionek , 2 lancuszki oraz wkrety. Zestaw standard Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_swito12 [...] 26.02.21, 08:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolteta Re: Biżuteria na codzień 26.02.21, 08:43 Wiedziałam, że to niezbyt dyskretna reklama strony z biżuterią, ale i tak klinknęłam. Niestety żałuję, paskudna jest ta biżuteria. DLa nastolatki może ok, ale dla dorosłej eleganckiej kobiety nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
bakis1 Re: Biżuteria na codzień 26.02.21, 10:04 Ja na codzień delikatny zloty łańcuszek i obrączkę z białego złota. Zaręczynowego już od dawna nie nosze, bo mi zaczepiał o różne rzeczy i wole gładka biżuterię. Moja mama za to specjalizuje się na emeryturze w produkcji biżuterii - szczególnie kolorowych bransoletek z kamieni ... kiedy chodziłam do pracy zakładałam dopasowane do ubrania i pory roku. Na home-office nie nosze, wiec idę w kierunku elegancji jak widać i minimalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Biżuteria na codzień 04.03.21, 15:39 Wiem, że spam, ale i tak - 210 złotych za bardzo krótki sznur morganitów o średnicy 3 mm?! Tyle to można zapłacić za ładne (!) morganitowe kule wielkości kulek do gry. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Biżuteria na codzień 26.03.21, 13:52 Na co dzień małe srebrne kolczyki na sztyfcie. Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: Biżuteria na codzień 26.03.21, 14:14 Ja bez wzgledu na to czy praca czy poza praca nosze to samo: kolczyki wkrety, lancuszki 2 zlote, pierscionek i zegarek. Jak wieksza impreza to ewentualnie inne kolczyki i inny lancuszek, jakas kolia czy cos. Nie sciagam bizuterii oprocz zegarka na noc i na silownie. Zazdroszcze dziewxzynom ktorym sie chce zmieniac, dobierac itd Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Biżuteria na codzień 26.03.21, 14:23 Nie jestem elegancka, noszę 4pierscionki na dwóch palcach i trzy bransoletki plus fitnestracker.Wszystko srebro,wszystko na jednej ręce i wszystko o wartości sentymentalnej.Oprocz tego mam piercing. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok Re: Biżuteria na codzień 03.12.21, 11:17 Jestem elegancka i noszę wyraźistą złotą biżuterię . Odpowiedz Link Zgłoś