Dodaj do ulubionych

Haute couture

01.03.18, 09:33
deser.gazeta.pl/deser/56,111858,23077619,mode-nie-zawsze-da-sie-zrozumiec-a-juz-zwlaszcza-nie-te-z-wybiegow.html#Z_BoxDesImg&a=159&c=93 czacha dymi lepiej niż po Dimetylotryptaminie. Moim ulubionym jest 10...
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Haute couture 01.03.18, 10:14
      Ale co tu rozumiec? Muzeum sztuki nowoczesnej musi cie przyprawiac o zawal...
      • tanebo2.0 Re: Haute couture 01.03.18, 10:17
        O zawał to by mnie przyprawiła pani ubrana w takie coś w ciemnej uliczce.
        • szarsz Re: Haute couture 01.03.18, 10:23
          Blyskawiczna lekcja smile

Stroje z wybiegów służą wskazaniu trendów, nie służą zaś do wychodzenia na ulicę.
          • black.emma Re: Haute couture 01.03.18, 10:25
            A szkoda, bo ja bym dziś chętnie wychodziła w nr 13. Strasznie nie lubię lodowatego wiatru na twarzy wink
            • tanebo2.0 Re: Haute couture 01.03.18, 10:38
              Kobieta mop?
              • konsta-is-me Re: Haute couture 01.03.18, 12:18
                To nowoczesna wersja burki 🤣
                • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 12:21
                  Burka to dalej - nie pamiętam numeru, ale ta kiecka z twarzami z niej wyskakującymi - koszmarek jak z horroru
          • milka_milka Re: Haute couture 01.03.18, 10:28
            Ale tu nie ma trendów. To jakiś swobodny strumień świadomości po silnych prochach.
            • tanebo2.0 Re: Haute couture 01.03.18, 10:34
              No właśnie. Jakie trend pokazuje 10?
              • aqua48 Re: Haute couture 01.03.18, 10:47
                tanebo2.0 napisał(a):

> No właśnie. Jakie trend pokazuje 10?

Powrót do Kamasutry?
            • szarsz Re: Haute couture 01.03.18, 10:53
              Te obrazki to nie jest jeden pokaz przecież. Jeśli mowa o swobodnym strumieniu świadomości, to wyłącznie twórcy tego kolażu.
              • tanebo2.0 Re: Haute couture 01.03.18, 10:59
                Żeby nie było - jestem koneserem sztuki współczesnej. Zresztą już mi się na forum za to obrywało. Ale to widzę raczej brak pomysłu.
                • szarsz Re: Haute couture 01.03.18, 11:04
                  Ależ nie wszystko, co tworzą projektanci i 'projektanci' jest dziełem sztuki. Ale Ty wykazałeś sie kompletnym brakiem wiedzy, jak na konesera.
        • same-old_mona Re: Haute couture 01.03.18, 10:25
          To nie jest moda użytkowa, tylko forma sztuki. Tak jak nikt z obrazami po ulicy nie paraduje, tak i w tym się po bułki nie wyskakują, więc nie masz czego się obawiać.
          • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 10:46
            A co ma przedstawiać 10? Pozycja 69 na spacerku?

I mam pytanie 5 to facet? Zastanawia mnie, kim są ci modele - że dają z siebie takich pajaców robić. Nie znam normalnego faceta, który coś takiego założyłby na siebie.
            • aqua48 Re: Haute couture 01.03.18, 10:50
              arwena_11 napisała:

> Zastanawia mnie, kim są ci modele - że dają z siebie
              > takich pajaców robić. Nie znam normalnego faceta, który coś takiego założyłby n
              > a siebie.

Taka praca - w przebieranki. Aktorzy, lub śpiewacy operowi też czasami dziwacznie wyglądają. Wszystko jest kwestią ceny - jeśli pracujesz kilka lat w młodości w ten sposób na spokojne, normalne i dostatnie życie potem, to cóż...czemu nie?
              • ichi51e Re: Haute couture 01.03.18, 11:04
                Ja jeszcze dodam ze modele mescy to sa bardzo mlodzi ludzie przewaznie.
              • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 11:04
                No nie wiem, właśnie mój osobisty syn - lat 17,5 - stwierdził, że nie ma takich pieniędzy, za które miałby założyć coś takiego.
                • tanebo2.0 Re: Haute couture 01.03.18, 11:08
                  Dobra, dobra. Powiedz mu że stałby metr od prawie gołej Adriany Limy, pokaż mu jej zdjęcie i zapytaj jeszcze raz.
                  • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 11:49
                    Aż wyguglowałam kto to. Czy one wszystkie muszą mieć napompowane usta i jakieś dziwne wystające poliki?

I akurat mój syn - to z tych co nie znosi robić z siebie pajaca. Aktorem nie mógłby być - albo inaczej - mógłby być, bo warunki ma, ale wtedy gdy to on decydowałby o roli a nie wizja reżysera.
                    • ichi51e Re: Haute couture 01.03.18, 12:03
                      No jak zwykle arwena-mi-by-sie-to-nie-zdarzylo-bo-jestem-w-innej-sytuacji-wiec-nie-masz-racji
                      • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 12:10
                        Nie, po prostu twierdzę, że mój syn by czegoś takiego nie założył. Zrezygnował z grania w jakimś przedstawieniu szkolnym ( a zawsze lubił i grał główne role ) - bo pani miała wizję, żeby chłopcy grali role żeńskie a dziewczynki męskie. I nawet jakby może jeszcze zagrał - to kategorycznie odmówił włożenia spódnicy. I zrezygnował z grania.

Jakiś czas temu kolega, ciągną go na jakieś casting właśnie dla modeli - bo warunki fizyczne ma. Odmówił. Stwierdził, że spaliłby się ze wstydu, gdyby ktoś kiedyś mu takie zdjęcie wyciągną.
                        • tanebo2.0 Re: Haute couture 01.03.18, 12:13
                          To źle świadczy o twoim synu. Egocentryk w 100%
                        • leyre2 Re: Haute couture 01.03.18, 12:14
                          arwena_11 napisała:

> Nie, po prostu twierdzę, że mój syn by czegoś takiego nie założył. Zrezygnował
                          > z grania w jakimś przedstawieniu szkolnym ( a zawsze lubił i grał główne role )
                          > - bo pani miała wizję, żeby chłopcy grali role żeńskie a dziewczynki męskie. I
                          > nawet jakby może jeszcze zagrał - to kategorycznie odmówił włożenia spódnicy.
                          > I zrezygnował z grania.

to jest smutne, ze twoj jest tak ograniczony mentalnie.

• arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 12:22
                            No straszne - nie chce z siebie robić kretyna. I na szczęście nie musi tongue_out
                            • leyre2 Re: Haute couture 01.03.18, 12:33
                              arwena_11 napisała:

> No straszne - nie chce z siebie robić kretyna.

granie kobiecej roli w stroju kobiecym w szkolnym przedstawieniu nie ma nic wspolnego z robieniem z siebie kretyna. natomiast tak zdecydowany sprzeciw jest niepokojacy i swiadczy o ograniczeniach.
                              • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 12:49
                                No on się twoim zdaniem bardzo przejmuje. Ja uważam, że jak ktoś chce - to niech się przebiera. Ale jak ktoś nie chce - to nie widzę powodu do zmuszania.
                                U niego dochodziło jeszcze wymuszanie - jak nie weźmie roli - to położy przedstawienie, bo to długa rola itd. A takiego wymuszania nie toleruję. Żeby pani dać jasno do zrozumienia - ustawiliśmy egzamin w szkole muzycznej na czas przedstawienia - żeby po prostu powiedzieć, że go nie będzie w ogóle. Inaczej by go pani non stop szantażowała.
                                • leyre2 Re: Haute couture 01.03.18, 13:01
                                  oh arwena, to naprawde nie chodzi o to zeby sie przejmowal moim zdaniem ale powinien przejac sie swoim zachowaniem, ktore jest irracjonalne i naprawde swiadczy o dosc powaznych problems w ten kwestii.
                              • sumire Re: Haute couture 01.03.18, 12:52
                                Weźmy wszakże poprawkę na to, że to nastolatek - z wiekiem może mu się odmienić, na przykład gdy zobaczy "Pół żartem, pół serio" czy "Tootsie". Dzieciaki często nie są zbyt tolerancyjne, a i bywają okrutne, więc nie dziwię się obiekcjom chłopaka - w tym wieku komentarze kolegów mają wielkie znaczenie. Nie każdy rodzi się Billym Elliotem big_grin Ale niewykluczone, że jako dorosły facet nie będzie widział niczego zdrożnego w noszeniu spódnic przez mężczyzn. Czy w ogóle dziwnych ciuchów.
                              • ichi51e Re: Haute couture 01.03.18, 13:25
                                To ten syn arweny o ktorym juz w pkolu wiedziala ze na 100% nie jest gejem suspicious akurat przez wieksza czesc historii zawodowymi aktorami byli mezczyzni.
                              • tiszantul Re: Haute couture 01.03.18, 13:46
                                > granie kobiecej roli w stroju kobiecym w szkolnym przedstawieniu nie ma nic wsp
                                > olnego z robieniem z siebie kretyna. natomiast tak zdecydowany sprzeciw jest n
                                > iepokojacy i swiadczy o ograniczeniach.

Chłopak chętnie chodzi w damskich ciuszkach - super, żadnych powodów do niepokoju. Chłopak woli chodzić w spodniach - "to niepokojące, świadczy o ograniczeniach". Nieźle wam tam gender zryło beret. Biedny ograniczony chłopak, ale wystarczy że założy biustonosz, weźmie parę podpasek do kieszeni i będzie całkowicie nieograniczony.
                                • leyre2 Re: Haute couture 01.03.18, 13:51
                                  tiszantul napisała:

> Chłopak chętnie chodzi w damskich ciuszkach - super, żadnych powodów do niepoko
                                  > ju. Chłopak woli chodzić w spodniach - "to niepokojące, świadczy o ograniczenia
                                  > ch". Nieźle wam tam gender zryło beret. Biedny ograniczony chłopak, ale wystarc
                                  > zy że założy biustonosz, weźmie parę podpasek do kieszeni i będzie całkowicie n
                                  > ieograniczony.

puk, puk w twoja lapetyne- cisza
                                  • tanebo2.0 Re: Haute couture 01.03.18, 14:24
                                    Ubiór wpływa na umysł?
                        • sumire Re: Haute couture 01.03.18, 12:15
                          Jak to dobrze, że nie urodził się w czasach, gdy wszystkie role kobiece grali mężczyźni big_grin
                          • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 12:21
                            Na szczęście nie chce być aktorem tongue_out
                            • leyre2 Re: Haute couture 01.03.18, 12:24
                              arwena_11 napisała:

> Na szczęście nie chce być aktorem tongue_out

to nie zmienia faktu ze jest mentalnie ograniczony
                              • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 12:36
                                jest normalny, na szczęście
                                • leyre2 Re: Haute couture 01.03.18, 12:40
                                  arwena_11 napisała:

> jest normalny, na szczęście
                                  nie jest zachowywac sie w ten sposob i majac takie poglady. efekt specyficznego wychowania
                              • tiszantul Re: Haute couture 01.03.18, 13:49
                                leyre2 napisał(a):

> to nie zmienia faktu ze jest mentalnie ograniczony

Jak temu chłopakowi zacznie zależeć na Twojej opinii, to zaraz włoży szpilki i sukienkę ołówkową.
                        • milka_milka Re: Haute couture 01.03.18, 13:03
                          Arweno, Twój syn jest w takim wieku, że mnie to nie dziwi. Trzeba mieć do siebie dystans i poczucie humoru.
                          A w wieku 40+ u nas panowie na bal przebierańców zakładają różne rzeczy i nie mają z tym problemu.
                        • black.emma Re: Haute couture 01.03.18, 13:17
                          Zawsze mi szkoda młodych ludzi z takimi zahamowaniami i brakiem poczucia humoru sad
                          • leyre2 Re: Haute couture 01.03.18, 13:52
                            black.emma napisała:

> Zawsze mi szkoda młodych ludzi z takimi zahamowaniami i brakiem poczucia humoru
                            > sad

poczucie humoru im sie wlacza po wypiciu pol litra alkoholu
                          • tiszantul Re: Haute couture 01.03.18, 14:08
                            > i brakiem poczucia humoru

Ależ ten chłopak dobrze wie, że gdyby chciał uchodzić w Twoich oczach za "osobę z poczuciem humoru" to wystarczy przebrać się za dziewczynę czy opowiedzieć parę sucharów na tym samym poziomie. Najwyraźniej nie aspiruje.

Tak samo wystarczy poprzeć Ryszarda Petru czy Mateusza Kijowskiego, żeby natychmiast awansować na "znakomicie wykształconego, inteligentnego Europejczyka".

Aha, Kijowskiego już nie, Kijowski dzisiaj to już nie nadzieja, tylko obciach? Aha, Petru już nie, Petru dzisiaj to już nie nadzieja, tylko obciach? Trzeba być na bieżąco, żeby wizerunek nie ucierpiał.
                            • black.emma Re: Haute couture 01.03.18, 14:21
                              Szkoda, że nie odróżniasz przebieranek od zagrania roli kobiecej przez mężczyznę - to drugie jest widocznie zbyt wyrafinowane dla ciebie. I wcale nie takie łatwe.
                              Reszta postu od rzeczy więc się nie odniosę.
                        • anika772 Re: Haute couture 01.03.18, 14:34
                          "CiągnąŁ", "wyciągnąŁ"

Miejmy nadzieję, że ten poważny młodzieniec umie pisać poprawniewink
                    • tanebo2.0 Re: Haute couture 01.03.18, 12:06
                      Modelka o wyglądzie ściany to kiepska modelka.
                • same-old_mona Re: Haute couture 01.03.18, 11:34
                  Łatwo się mówi na sucho, inaczej jak się propozycja faktycznie pojawia.
                  • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 11:49
                    Niezupełnie. Nie każdy jest na sprzedaż.
                    • same-old_mona Re: Haute couture 01.03.18, 11:52
                      Nie powiedziałam nic takiego. Mówię tylko że czasem optyka się zmienia, kiedy teoria staje się faktem.
            • same-old_mona Re: Haute couture 01.03.18, 10:51
              Za te pieniądze jakie im płacą myślę, że jednak wielu by się zgodziło :p
              • tanebo2.0 Re: Haute couture 01.03.18, 11:00
                Podobno zarobki są takie sobie. I ta dieta złożona ze smakowych wacików...
            • tanebo2.0 Re: Haute couture 01.03.18, 10:52
              Wygląda na kobietę.
              • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 11:03
                No właśnie mnie wygląda na faceta.
    • alpepe Re: Haute couture 01.03.18, 10:46
      25 jakie fajne, a to 10, to cóż, mokry sen lesbijki.
    • lellapolella Re: Haute couture 01.03.18, 11:04
      Przecież to sztuka, a nie stroje na co dzień, czy nawet większe wyjścia. Jak mam głęboko gdzieś modę, tak bardzo podobają mi się niektóre kreacje właśnie dlatego, że łapią latające wokół idee. Większość jest dla mnie po prostu piękna, może dlatego, że nie przyszło mi do głowy traktować ich użytkowo. 5, 9, 11, 12,15, 18,20. Takie 25 i 28 to po prostu dzieła sztukismile Jakkolwiek, co do 10 zgadzam sięwink
      • arwena_11 Re: Haute couture 01.03.18, 11:36
        24 - to dla Festera Adamsa. No czyż nie podobne?
        s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/6a/5f/8b/6a5f8b310f192bc229024b2683940b8d.jpg
        • lellapolella Re: Haute couture 01.03.18, 18:16
          Mnie się obiektywnie nie podoba ta 24 i jej podobne ale uważam, że oddają ducha czasów.
      • szarsz Re: Haute couture 01.03.18, 11:39
        > Takie 25 i 28 to po prostu dzieła sztuki

Szczególnie 28. Struktura, faktura i kolory smile

I 9. Ja bym odrzuciła 13 i 14. Tę ostatnią bardzo chciałabym zobaczyć w ruchu.
        • lellapolella Re: Haute couture 01.03.18, 18:15
          Co do 13 pełna zgoda, 14 strasznie nie moje barwy, więc się nie wypowiem. Jeszcze myślałam o 15, sama niby mało ciekawa ale jako strój przeciwdeszczowy w kontekście "Dancing in the rain" ma spory potencjałwink
    • tryggia Re: Haute couture 01.03.18, 11:13
      Doobra. Tak wczoraj zmarzlam (nie na Kasprowym), że część z tego, tą kudlata, puchata, mogłabym nosić.
      • pitupitt Re: Haute couture 01.03.18, 11:43
        No, taka 4 lub 9 jest wręcz stworzona na tęgie mrozy big_grin
    • muchy_w_nosie Re: Haute couture 06.03.18, 00:48
      28 jest piękne, jakby założyć normalnie i zrobić "dziury" na ręce to do pracy bym poszła w tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka