Dodaj do ulubionych

ciag dalszy choroby

10.03.18, 17:36

J atez zauwazylam,ze sa takie modne choroby.Na przyklad duzo sie mowilo kilka lat temu o boreliozie i byla ona przyczyna wlasciwie wszystkich chorb.Jak ktos mial kiedys kleszcza a pojawily sie potem problemy z watroba albo z miesiaczka,to zaraz to byla wina tej boreliozy.Teraz Hashimoto tez zauwazylam,ze duzo pan grubszych mowi,ze to przez ta chorobe.Dawniej nie bylo takich madrych okreslen i wiadomo bylo,ze sa ludzie grubi i chudzi.Sa takie mody.Moda jest tez na aparaty na zeby a w wielu przypadkach to zupelnie niepotrzebne.Na pewno to sie dzieje tylko w Europie,w bogatych spoleczenstwach,z kaprysow sobie wymyslaja problemy albo usprawiedliwiaja sie chorobami.W Tanzanii lub w Srilance napewno nie ma takich chorob
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 17:40
      Ojp
    • jopowa Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 17:49
      tu mialam taki artykul pod tytulem "Moda na Hashimoto",ale juz tego artykulu nie ma,zostal skasowany.Taki mialam komunikat: wiadomosc zostala skasowana
      dieta.mp.pl/aktualnosci/146895,moda-na-chorobe-hashimoto
      • jola-kotka Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 19:32
        To nie jest kwestia mody a zwiekszonej diagnostyki. Kiedys hasimoto nie bylo bo nikt tej choroby nie diagnozowal i fajnie ze skasowane bo bzdury nalezy kasowac
        • bei Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 21:19
          Jola, to Jopowa😊
          • jola-kotka Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 21:56
            Ja nie wiem kto to nie pamietam jej
            • bei Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 23:50
              Jopowa jest kultowa, jak będziesz miała czas poszukaj starych wątków, była dużo wcześniej przed Tobą.
              Chyba nie jest Polką, wprowadzała w zdumienie i rozbawienie, jeszcze większy ubaw był z czytania postów tych, którzy chcieli ja wyedukować.
              • jola-kotka Re: ciag dalszy choroby 11.03.18, 02:01
                Acha ok dzieki smile
    • aerra Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 18:12
      Wiesz, ja bardzo chętnie będę niemodna i się pozbędę Hashimoto. Nie będę tęsknić.
      • 1papryczka.chili Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 22:15
        O ja też się chętnie pozbędę. To dopiero numer że mi tak wysokie przeciwciała wyszły. Na pewno sobie je uroiłam.
        • ewa_mama_jasia Re: ciag dalszy choroby 22.03.18, 11:12
          Było nie badać, to by Ci nie wyszły 😉
    • szorstkawelna Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 18:32
      Jak dobrze znów Cię czytać wink
    • mamablue Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 18:41
      Jopowa ma rację. Są mody na choroby, które potem przemijają.
      • grey_delphinum Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 18:57
        Moda na boreliozę???
        Mój syn choruje. Uważasz, że jedenastolatek chce podążać za modą i dlatego zachorował?
        Co za głupoty wypisujesz sad
      • aerra Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 19:20
        Mody to może przemijają, ale z chorobami różnie bywa...
    • majenkir Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 19:06
      jopowa napisała:
      >W Tanzanii lub w Srilance napewno nie ma takich chorob

Serio w Srilance nie ma boreliozy i Hashimoto? big_grin
    • bo1 Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 19:20
      jopowa napisała:

>Teraz Hashimoto tez zauwazylam,ze duzo pan grubszych mowi,ze to przez ta chorobe.

Z przyjemnością oddam ci to moje hashimoto. Za darmo. Będziesz modna. Z tym, że ja akurat jestem szczupła, ale parę rzeczy choroba mi solidnie popsuła, więc i tak będziesz zadowolona.
      • konsta-is-me Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 22:28
        Jak wkroczy mocna niedoczynnosc, to oddasz i szczuplosc 😝😝😝😜
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 19:41
      jopowa napisała:

> Moda jest tez na aparat
      > y na zeby a w wielu przypadkach to zupelnie niepotrzebne.Na pewno to sie dzieje
      > tylko w Europie,w bogatych spoleczenstwach,z kaprysow sobie wymyslaja problemy
      > albo usprawiedliwiaja sie chorobami.W Tanzanii lub w Srilance napewno nie ma t
      > akich chorob

A jaka jest moda na okulary, a nawet soczewki kontaktowe! W wielu przypadkach są zupełnie niepotrzebne, i można sobie radzić bez nich, albo używane tylko do jednej czynności jak czytanie. W Tanzanii lub w Srilance na pewno nie ma takiego zapotrzebowania na okulary.

Xsioonc
      • bei Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 21:21
        Masz rację- jak ponoszę i zdejmę czuję się ślepa, jak mam alergię i nie noszę szkieł, to przyzwyczajam się obywać bez i nawet znośnie widzę😊
    • capa_negra Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 19:49
      Bardzo chętnie oddam ci moje Hashimoto i towarzyszące dolegliwości, mogę też się podzielić IBS, depresją. Co wybierasz?Kiedyś mogłam jeszcze oddać raka, ale mam nadzieję, że przynajmniej tej choroby się pozbyłam.
      • sanrio Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 21:14
        nie wiedziałam, że tak ślepo podążasz za modą capa...Miałam cie za kogoś ponad to uncertain
    • bei Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 21:18
      😊
      Myślę, ze te choroby są przez forum. Ludzie dużo czytają i zaraz w sobie ro samo znajdują. I przez internetu.
      Ja, co przeczytałam o chorobach roślin, o pasożytach na roślinach w ogrodzie-to zaraz to samo w moim ogrodzie znalazłam.
      Jest moda na internet, na forum i ooooo- rozsiewają się te chorobska😊
    • zlababa35 Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 21:47
      Słabo, jopowa, jak na Ciebie. Niesmieszne. Popraw nam się!!!
      • zona_mi Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 22:09
        Wypstrykała się i teraz już ciągnie na siłę.
        • iwoniaw Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 22:21
          A to ona kiedyś w ogóle napisała coś śmiesznego/dowcipnego/inteligentnego? Ktoś ma linka do tego dziwa?
          • zona_mi Re: ciag dalszy choroby 10.03.18, 22:24
            Na samym początku bywała zabawna, ale nie do tego stopnia, bym wrzucała jej wątki do ulubionych, więc linku nie będzie.
            Teraz, gdy już na siłę i bez początkowej świeżości - jak widać. Też nie będzie w ulubionych.
    • taki-sobie-nick Za to w Tanzanii jest 11.03.18, 01:23
      dżuma, cholera oraz różne pasożytnicze robale.
      • taki-sobie-nick Re: Za to w Tanzanii jest 11.03.18, 01:24
        taki-sobie-nick napisała:

> dżuma, cholera oraz różne pasożytnicze robale.

Oczywiście nie zgadzam się z autorką. tongue_out
      • jowita771 Re: Za to w Tanzanii jest 11.03.18, 09:09
        Oni w tej Tanzanii są strasznie do tyłu, dżuma już dawno jest passé.
        • taki-sobie-nick Re: Za to w Tanzanii jest 11.03.18, 20:52
          jowita771 napisał:

> Oni w tej Tanzanii są strasznie do tyłu, dżuma już dawno jest passé.

Jak antyszczepionkowcy jeszcze trochę podziałają, to będzie znowu en vogue.
    • memphis90 Re: ciag dalszy choroby 11.03.18, 08:29
      Ale wiesz, że Cejlon to bardzo bogata wyspa, wręcz szczycą się tym, że turyści nie muszą biedy, slumsow i żebraków oglądać? Mogą sobie chorować na co tylko chcą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka