Dodaj do ulubionych

Jest pięknie.

17.03.18, 07:58
Warszawa, bezchmurne niemal niebo, słońce świeci, lekki mróz, śnieg (sporo) skrzy. Ptaki kłócą się przy karmniku.
Tylko..Jest 17 marca. Krokusy zakwitły już (u sąsiada). Teraz znikły pod śniegiem.
Tak luty powinien wyglądać big_grin

Idę wyciągać sanki dziecku (schowałam, bo wiosna wszak za 4 dni) i machać łopatą, by odśnieżyć chodnik suspicious

Ps - nie jestem zdziwiona śniegiem, wiem, że to teoretycznie normalne zjawisko o tej porze roku biorąc pod uwagę nasz klimat, tylko ostatnie dni to raczej na wiosnę mnie nastroiły .
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Jest pięknie. 17.03.18, 08:00
      Jaki luty? smile
      U mnie słońce i błękit, śniegu nie ma i bardzo dobrze.
    • heca7 Re: Jest pięknie. 17.03.18, 08:08
      Córka wczoraj z Wawy wrócić nie mogła wieczorem .Pociągi nie jeździły w naszą stronę ( remonty), na centralnym Armagedon a stamtąd miało coś jechać. Autobus do nas też miał być późno. Wreszcie wsiadla do 525 a ja podjechałam po nią do Miedzylesia.
    • butch_cassidy Re: Jest pięknie. 17.03.18, 08:56
      A ja się martwię o żurawia, którego wczoraj rano widziałam na łące. Jak on sobie poradzi w takim śniegu? Poradzi sobie? Ktoś wie?

Też idziemy na sanki. Kupiłam w grudniu i myślałam, że już w tym roku się nie przydadzą...
      • 7katipo Re: Jest pięknie. 17.03.18, 09:04
        Poradzi. Ja mam dwa za płotem, bardzo się o nie martwiłam jak były takie mrozy i śnieg. A ostatnio je widziałam (wczoraj) i słyszałam, nic im nie jest smile
        • butch_cassidy Re: Jest pięknie. 17.03.18, 09:05
          Ufff... smile
    • 89mumin Re: Jest pięknie. 17.03.18, 09:06
      Pięknie jest teraz być może na Sycylii albo na Karaibach, choć już są pewnie spalone słońcem. A u nas od pół roku trzymają mrozy z krótkimi przerwami i już nie liczę od ilu miesięcy leci to białe g***o z nieba, nazwijcie mnie rasistka, ale mam zero tolerancji dla białego g***a w marcu. Chcę wiosny!
      • milka_milka Re: Jest pięknie. 17.03.18, 09:55
        Jakie mrozy pół roku? Mrozy to są od trzech tygodni z przerwami, a tak to była obrzydliwa chlapa.
        • 89mumin Re: Jest pięknie. 17.03.18, 10:07
          W listopadzie po raz pierwszy spadła temperatura poniżej 0. Od października w zasadzie jest poniżej 10. Te mrozy, które trwają w Warszawie od 3 tygodni to już dla mnie jazda bez trzymanki, ja zamarzam przy temp. +10, więc od października (z przerwami na wakacje) jestem wiecznie zmarznięta, od pół roku trwają więc dla mnie mrozy. Czekam na ciepełko, czyli +30 i więcej wink
          • kochamruskieileniwe Re: Jest pięknie. 17.03.18, 10:16
            no nie - żadnych upałów +30.
            Jestem typowym przedstwicielem klimatu umiarkowanego smile
            • milka_milka Re: Jest pięknie. 17.03.18, 15:34
              Poniżej +10 to żadne mrozy. Około 0 też. Uwielbiam zimę i mróz, wtedy czuję się najlepiej.
              • 89mumin Re: Jest pięknie. 17.03.18, 16:02
                Mówisz do czlowieka, który jeśli chodzi o klimat, to najlepiej czuje się w Afryce. Poniżej +10 utrzymujące się przez pół roku to dla mnie wieczna zmarzlina i nie zmieni tego fakt, że Ty mrozy uwielbiasz wink
                • milka_milka Re: Jest pięknie. 17.03.18, 16:03
                  Ok. smile Rozumiem. Chodziło mi obiektywnie o temperatury, a nie Twoje upodobania.
                  • simply_z Re: Jest pięknie. 17.03.18, 19:18
                    wyprowadź się pod biegunsmile
                    Ja żądam ciepła
                    • milka_milka Re: Jest pięknie. 17.03.18, 20:28
                      A Ty do Afryki albo chociaż na południe Europy. smile
                      • 89mumin Re: Jest pięknie. 17.03.18, 20:43
                        Najlepiej wszyscy się wyprowadźmy i w końcu nikt nie będzie narzekał na klimat w PL wink Zostanie tylko kochamruskie jako fanka klimatu umiarkowanego big_grin
                        • milka_milka Re: Jest pięknie. 17.03.18, 20:44
                          smile
                        • kochamruskieileniwe Re: Jest pięknie. 18.03.18, 08:32
                          Zostanę smile Jak będę chciała wyjątkowego zimna lub ciepła - pojadę w odpowiednie miejsce. Na wakacje smile
                          Na co dzień - pasują mi cechy umiarkowanego smile
    • chicarica Re: Jest pięknie. 17.03.18, 09:45
      U mnie dziś -26 na północnych krańcach „województwa” a tydzień temu z hakiem moczyłam tyłek w Morzu Czerwonym i było 30 na plusie. Jest zatem ból.
    • alicia033 Re: Jest pięknie. 17.03.18, 09:52
      nie, nie jest pięknie w tym dziadowskim kraju.
      Kraju, w którym ludzie umierają nie dlatego, że nie ma skutecznego lekarstwa na ich choroby, a dlatego, że ich życie państwo wycenia na 0. A pozostałym obywatelom tego państwa to zwisa.
      • tiszantul Re: Jest pięknie. 17.03.18, 17:28
        > nie, nie jest pięknie w tym dziadowskim kraju.
        > Kraju, w którym ludzie umierają nie dlatego, że nie ma skutecznego lekarstwa na
        > ich choroby, a dlatego, że ich życie państwo wycenia na 0. A pozostałym obywat
        > elom tego państwa to zwisa.

frustracja level max. Co ten pis wyrabia, nawet ludzie zaczęli umierać.
    • inguszetia_2006 Re: Jest pięknie. 17.03.18, 09:58
      Witam
      Jest cudownie. Szkoda odśnieżać i zepsuć;-P Nawet mi się psioczyć nie chce, bo obrazek zachwycający.
      Pzdr.
      Ing
      • misoune Re: Jest pięknie. 17.03.18, 10:18
        Mam to samo smile
    • zuleyka.z.talgaru Re: Jest pięknie. 17.03.18, 10:22
      Podzielam. O 6 rano pojechałam z psem nad rzekę - pięknie jest. -6C, wietrzyk, słoneczko...czekam na wiosnę, ale rozkoszuję się mrozem smile
    • b.bujak Re: Jest pięknie. 17.03.18, 15:37
      przyłączam się do zachwytu smile

u nas pada tak intensywnie, że syn oberwał za to, że nie odśnieżył schodów i podjazdu.... okazało się, że odśnieżył, tylko w czasie mojej dwugodzinnej nieobecności napadała podobna porcja nowego śniegu;

miesiąc temu byłam na Węgrzech i była tam wtedy bardzo podobna pogoda, więc już tam trochę nacieszyłam oczy białym krajobrazem
    • rosapulchra-0 Re: Jest pięknie. 17.03.18, 16:38
      U mnie aktualnie wygląda to tak:
      https://oi65.tinypic.com/ie2iwo.jpg
    • sfornarina Re: Jest pięknie. 17.03.18, 19:13
      Ja wczoraj biegałam po parku w spodenkach do pół pośladka i topie bez pół pleców, a dziś - śnieg sypie uncertain
      • kochamruskieileniwe Re: Jest pięknie. 18.03.18, 08:31
        Próbuję sobie wyobrazić te spodenki do półpośladka... Zaczynały się tam, czy kończyły? big_grin
        Dużo ludzi biegło za Tobą?
        big_grin

• sfornarina Re: Jest pięknie. 18.03.18, 09:28
          Kończyły tongue_out
          Nikt za mna nie biegł, bo nie nadażyli. Wraca mi forma po porodzie i znów daję radę zaliczać sprinty z tętnem dochodzacym do 90%max hr - w moim przypadku to tak szybko, że muszę pilnować żeby mi się nogi od prędkości nie poplatały big_grin
    • cauliflowerpl Re: Jest pięknie. 17.03.18, 20:34
      U mnie górki zaśnieżone...
      Przereklamowana ta Hiszpania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka