naggina 19.03.18, 22:42 potrzebuję, matującą i zmnaiejszająca widocznośc porów (tylko na nos, resztę używam rozświetlającej). dajcie jakieś typy (tylko nie szanel za 300 zł- kupiłam na lotnisku przedwczoraj i BEZNADZIEJA! - co z tym zrobić? ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
werdipurke Re: baza matująca p/makijaż 19.03.18, 23:44 jesli nie chcesz drogiej to przyzwoite bazy ma Bell-takie fioletowe w sloiczkach jedna mialam na oczy a druga uzywalam na twarz raisin1989.blogspot.com/2012/06/matujaco-wygadzajaca-baza-pod-makijaz.html?m=1 jest naprawde przyzwoita Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: baza matująca p/makijaż 20.03.18, 09:09 Smasbox ten normalny. Ale uwaga, ja tez mam sytuacje z porami i lepiej wtedy nie stosowac takich baz codziennie bo zapychaja Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: baza matująca p/makijaż 20.03.18, 09:10 Smashbox tylko dla tych ktorzy lubia bazy bardzo silikonowe Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: baza matująca p/makijaż 20.03.18, 09:14 Laura Mercier ma bardzo dobra baze za mniej niz 100 polskich zlotych. Inna to The Ordinary High Spreadability. Wszystko zalezy czy masz sucha czy tlusta skore bo tak naprawde to do mieszanej powinno sie uzywac dwoch baz. Do tlustej to Rimmel Matte costam jest tani i ok. Moge podac tez wyzsze polki cenowe Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: baza matująca p/makijaż 20.03.18, 09:25 moje odkrycie z zeszlego roku - silikonowa baza Pierre Rene ( 30zł ) lub Dermiki ( troszke drozsza) . NIe ma lepszych specyfików na wygłądzenia skóry . Z tym ze szukaj walsnie silikonowej , ja wypróbowałam kiedys jedwabną i jednak to nie było to . Odpowiedz Link Zgłoś
werdipurke Re: baza matująca p/makijaż 20.03.18, 10:11 silikon to chyba skladnik który nie działa dobrze na skórę.... Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: baza matująca p/makijaż 20.03.18, 10:14 jak komu , mi działa rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
werdipurke Re: baza matująca p/makijaż 20.03.18, 10:19 nie chodzi o to jak dziala (dziala swietnie, np silikonowe „serum” czy inny jedwab do wlosow) tylko chodzi o to co robi ze skorą i włosami na dłuższą metę... Odpowiedz Link Zgłoś
baba_jaga08 Re: baza matująca p/makijaż 20.03.18, 14:16 Ja tak trochę niestandardowo, bo jako bazę używam żelu na blizny sutricon (silikon farmaceutyczny jest moim zdaniem lepszy, niż kosmetyczny). Odpowiedz Link Zgłoś